|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
23.11.2014 23:26:00   
lilika9
скеард мене апотекарката ми рече само да е после јадење. Јас ја пиев после ручек, ама ете сега некако ја запоставив, треба пак да продолжам.
Бубла ги немам бидејчи ги правев поодамна, им а две три години, и не мислев дека ќе ми требаат, па сега повторно, од една страна да ги види докторот, а од друга и јас да се осигурам дека се е ок. И се е ок :)
Бамбина јас имам пиено кломифен, ништо страшно си го пиеш секој ден како што ти го препишаа, и може да имаш овулација со повеќе јајце клетки, а со тоа и поголеми шанси за оплодување. Ајде со Господ напред до позитивни резултати од оваа инсеминација. А растењето ан фоликулите го прати матичниот, па кога че виде дека се спремни ќе ти даде стоп инекција и потоа одиш кај Трајковски во точно одредено време или кој доктор ќе го начекаш на смена.

< Поракaта ја уредил lilika9 -- 23.11.2014 23:30:19 >

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1176
24.11.2014 12:26:19   
cosma
zdravo na site...moze li da mi preporacate dobar ginekolog sto vi vrsese folikulometrija, da ne e sistina zosto mi e mnogu daleku i skapicko...pozdrav

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1177
24.11.2014 12:42:31   
lilika9
Косма имаш матичен гиниколог? Обично тие ги вршат тие прегледи

(Одговор на членот cosma)
Непосредна врска до пораките: 1178
24.11.2014 12:49:56   
cosma
da ama ovoj mojov ima eho od bivsa SFRJ...:)i dva meseci mi ja utnuva ovulacijata...

(Одговор на членот lilika9)
Непосредна врска до пораките: 1179
24.11.2014 18:33:00   
bubla
Eve me mene. Od denes pak na klomifen. Edno na den do petok. Ponedelnjk sabajle put pod noze na folikulimetrija.
So gospod napred ovoj pat pa se nadevam ke mi se poskreki.
Doktorot bese prilicno iznenaden zosto ne se fatilo minatiot pat. Ama toa e.

Непосредна врска до пораките: 1180
24.11.2014 19:28:02   
LoveableMe RR
Бубла реќно. Кај кој доктор беше?

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1181
24.11.2014 19:37:14   
bubla
Kaj Lazarevski odam vo Sistina. Super e doktorot, go obozavam!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1182
24.11.2014 20:09:55   
SOLE
bubla ti posakuvam sreka I uspesna inseminacija user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1183
24.11.2014 20:29:54   
scared RR
Среќно бубла оваа инсеминација да биде успешнаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1184
24.11.2014 20:49:37   
bubla
Фала девојчиња. Стискам палци за сите нас.

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1185
24.11.2014 21:16:31   
lilika9
bubla, neka rastat folikuli do ponedelnik pa da bide uspesna inseminacija ovoj pat. I kaj mene doktorot taka reagira koga ke odam da kazam deka dobiv, ej ti pak nisto?? ajde ovoj pat ke bide :) nekogas mora :)
Kosma promeni go doktorot, ili odi kaj drug ne bi trebalo skapo da ti naplati za pregled na folikuli. Ama najdobro e kaj eden ist da odis celo vreme, bidejki ke te prati, ke te zapoznae i podobro ke sovetuva. Maticnite na privatno naplakaat okolu 600den pregled. se spremas za inseminacija?

Непосредна врска до пораките: 1186
24.11.2014 21:20:25   
bubla
Фала лилика. Се надевам ќе имаме убаво новогодишно пакетче :-)

Непосредна врска до пораките: 1187
24.11.2014 21:45:04   
lilika9
bubla ti bas za nova godina ocekuvas rezultati? ajde neka bide novogodisnoto paketce edno stapce so dve crti :) inaku ovaa nedela i astroloski se preporacuva zapocnuvanje na novi pocetoci, bidejki ke bidat prorpateni so uspeh - slcajno nacekav eden tekst na internet, daj boze da ni se nasmsevnat zvezdite user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1188
24.11.2014 21:58:25   
Kvisko
Bubla со среќа и со лесно.

Инаку за инсеминација на ГАК најдобро е таму да одите на фоликулометрија. Најбитно е добро да се следат фоликулите и да се даде точно стоп инкецијата. Најмалку е битно кој доктот физички ќе ја вбризга спермата преку катетер. Според мене матичните не се за ништо друго освен за решавање на некомплицирани случаи (мене едната матична скроз ме зезна со кломифен на пример и несаглам следење на фоликули). Затоа ако веќе правите инсеминација на ГАК и сте од Скопје одете таму и на мерење фоликули.

Непосредна врска до пораките: 1189
25.11.2014 8:45:39   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilika9

bubla ti bas za nova godina ocekuvas rezultati? ajde neka bide novogodisnoto paketce edno stapce so dve crti :) inaku ovaa nedela i astroloski se preporacuva zapocnuvanje na novi pocetoci, bidejki ke bidat prorpateni so uspeh - slcajno nacekav eden tekst na internet, daj boze da ni se nasmsevnat zvezdite user posted image user posted image user posted image user posted image

Ајде, кај сите нека се посее бејби прашинаuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1190
25.11.2014 9:20:36   
bubla
Ќе биде малку пред нова година по моите пресметки. Кески да бидне, ништо друго не ми треба user posted image

Непосредна врска до пораките: 1191
25.11.2014 12:14:09   
cosma
fala vi na odgovorite...inaku do sega imam napraveno 2 inseminacii na GAK neuspesni zosto mi se utinja ovulacijata...Inaku dr. Tofovski na GAK me vodi no dr. e prezafaten ke probam so nekoj privaten mi go preporacaa dr.Lozankovski a i blisku e do GAK od kaj nego pravo na vbrizguvanje...:)

Непосредна врска до пораките: 1192
25.11.2014 14:22:57   
Melanija RR
Ако имате добар матичен гинеколог нема да имате проблем со тоа кога треба да се прави фоликулометрија. Одберете добар не сите се само за едноставни постапки и случаи.
Со среќа на сите user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1193
25.11.2014 14:41:26   
bubla
Се согласувам со Меланија. Не сите матични се добри за покомплицирани работи. Убаво размисли кој доктор ќе го одбереш.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1194
25.11.2014 20:05:38   
Kvisko

ИЗВОРНА ПОРАКА: cosma

fala vi na odgovorite...inaku do sega imam napraveno 2 inseminacii na GAK neuspesni zosto mi se utinja ovulacijata...Inaku dr. Tofovski na GAK me vodi no dr. e prezafaten ke probam so nekoj privaten mi go preporacaa dr.Lozankovski a i blisku e do GAK od kaj nego pravo na vbrizguvanje...:)

Ако се мислиш кај Ложанковски тогаш инсистирај тој да ти биде матичен. Докторката што работи кај него мене ме зезна со мерење фоликули и коломифен. Заради неа не можам да се оправам од цисти, трудници супер третира ама врска нема за неплодност.

Размисли за друг доктор на ГАК ако ти е Трајковски презафатен. Јас на пример сум презадоволна од Трајанова на ГАК. Стварно има супер пристап. Или пробај да разговараш со Трајковски навистина да се нафати да те следи зашто со мојот стаж на ГАК гледам дека има жени што ги следи баш тој и што се задоволни од него.

Непосредна врска до пораките: 1195
27.11.2014 23:34:46   
bambina34
dragi moi , denes zavrsiv so klomifenot i pocnuvam so estrofem..ima 4 folikuli po 12 mm , endometriumot e dobar , pa sega zdravje ponedelnik ili vtorink inseminacijata

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1196
28.11.2014 12:01:20   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

dragi moi , denes zavrsiv so klomifenot i pocnuvam so estrofem..ima 4 folikuli po 12 mm , endometriumot e dobar , pa sega zdravje ponedelnik ili vtorink inseminacijata

Babmina34, среќно пиши ни како ќе пројдешuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1197
28.11.2014 22:32:56   
bubla
Стоп инекција примаш бамбина? Понеделник кој ден ти е од циклус? Ако си пиела кломифен до 9 ден во понеделник ќе ти биде 12 ден.
Јас би требало понеделник/вторник да примам стоп инекција, денес ми е 9 ден. Во понеделник сум на фоликулиметрија. Минатиот пат со истата терапија на 15 ден имав овулација. Среќно!

Непосредна врска до пораките: 1198
28.11.2014 23:46:42   
bambina34
Blagodaram Loveableme..
.Bubla , klomifen piev od 5 do 10den ..pa od 10 do ponedelnik ke pijam estrofem..vo ponedelnik sabajle sum na lekar pa ke vidat kolku porasnale folikulite i valjda ke mi dadat stop inekcija , pa inseminacija ..ne znak kako odi , ova mi e vtora inseminacija , prvata ja pravev na priroden ciklus...inaku vo ponedelnik mi e13 den..

Непосредна врска до пораките: 1199
29.11.2014 9:46:52   
bubla
Ок. Кломифен обично 5 дена се пие. Ако почнеш од 5ти завршуваш со 9ти. Затоа така претпоставив :-)

Непосредна врска до пораките: 1200
Страница:   <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Admin

Dali ste pravele celulitni tretmani i dali se efikasni?

Da sum pravela (20%)

Da efikasni se (0%)

Ne ne sum pravela (80%)

Број на сите гласови: 5

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!