|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
14.11.2014 16:20:21   
bambina34
jas vcera se javiv vo sistina mi rekoa deka e 12000 se koplet so folikometrija, ova 10.300 da ne e samo insemenacijata

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 1126
14.11.2014 16:23:12   
bubla
Kade ova vazna?

Непосредна врска до пораките: 1127
14.11.2014 16:51:07   
scared RR
Фоликуметриите спаѓаат во цената за инсеминација, бар така до сега знам било, од женички што правеле ми имаат кажувано. Е сега тоа да не зависи од докторите, да треба да наплаќаат, а не ги наплаќале со цел да излезат во пресрет, не знам нека каже некој што има правено во Систина сега брзо дали му се наплаќани ехо прегледите?

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1128
14.11.2014 17:00:32   
vazna
Vo sistina gi pravev inseminaciite kaj Snezana Adamoska.

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1129
14.11.2014 17:06:27   
Milicka 30
Јас имам правено 2инсеминации во систина пред некои 8 месеци, првата ми ја наплатија 6000 мислам после 2месеци втората беше 7500 такак некако, само инсиминацијата без фоликулометрија. Незнам во што беше разликата, најубаво прашајте си, поздрав исо среќа на сите!

Непосредна врска до пораките: 1130
14.11.2014 18:32:35   
bubla
Scared јас правев пред 2 недели. Освен 9000 на крај ништо не платив друго. Во систина бев. Имав2 фоликулиметрии и едно ехо пред постапката. Нив не ги плаќав.
Многу чудно сите на исто место различно сме плаќале?!

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 1131
14.11.2014 23:40:21   
vazna
I jas imam primeteno site pacienti vo sistina plakaat razlicno. Poslednata inseminacija ja pravev vo juli ovaa god vidov vo dokumentite deka sum platila 10 300 plus edna folekumetrija, drugata folekumetria ne mi ja naplatile.

Непосредна врска до пораките: 1132
15.11.2014 13:21:55   
scared RR
Од понеделник почнувам со стимулациите, треба на ехо да идам на 9ти ден, ама недела се паѓа user posted image
Ви се има десено вака да ви се паѓа за викенд ехо, зборам за вие во Систина што имате правено, некој друг доктор дежурен не гледа, или не е страшно и нареден ден да се види. Мене само ме буни што ќе правам еден ден без терапија како ќе испадне user posted image

Непосредна врска до пораките: 1133
15.11.2014 13:39:23   
Melanija RR
Јас само од искуство на правење ќе кажам кој ден ти е кажано за ехо тогаш оди,тоа е по проценка на лекар и дежурен секако има.Како еден ден без терапија?

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1134
15.11.2014 13:42:38   
vazna
Skared sto terapija ti dadoa?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1135
15.11.2014 14:01:18   
scared RR
ќе се чујам со сестрата понедлник ќе видиме. Имам терапија до 7ми ден кломифен, и на 7 и 8 ден Гонал инекции, на 9ти ден ми е означено ехо и ваљда според ехото треба да се види дали ќе примам уште инекции, затоа велам како ќе испадне со недела што ми паѓа 9ти ден, и друг доктор да ме види не знам дали тој може терапија да ми даде user posted image

Непосредна врска до пораките: 1136
15.11.2014 14:06:12   
scared RR
Инсеминацијата е обично на 13-14 ден така?

Непосредна врска до пораките: 1137
15.11.2014 14:09:19   
vazna
Da mene sekogas mi se pagase da pravam inseminacija na 13 den.

Непосредна врска до пораките: 1138
15.11.2014 16:57:22   
Buli_Buli
Здраво рингејајки,
јас сум нова на форумот цесто ве следам...во втроникот ја правев мојата прва инсеминација во Гак кај др Трајковски,сега чекаме 14 дена да видиме резултат.Инаку веке иамам керкишка 7 год, ама се помачивме за второ дете и решивме да пробаме со инсиминација. имам направено микробиолошки брисеви , хсг ,пап,хоормони се е уредно. поздрав

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1139
15.11.2014 17:13:47   
bubla
Scared јас дента кога добивав се јавував кај сестрата и одма се договаравме кога ми паѓа денот за ехо. И мене ми се погоди лошо, 23 октомври, па бидејќи беше празник договоривме за ден претходно. Јас исто пиев од 3-7ден само кломифен и имав ехо на 10 ден. Мислам не менува ништо ако одиш еден ден подоцна.

(Одговор на членот Buli_Buli)
Непосредна врска до пораките: 1140
15.11.2014 17:41:25   
lilika9
Були Були, здраво, многу ми е жал што мораше да ни се придружиш, но со нас чекањето е полесно user posted image Се надеваме успешна ќе биде инсеминацијата па керкичката ќе добие сестричка или братче. Еве како што можеше да видиш овај месец две сакаме да правиме инсеминција кај Трајковски, па ти како најпресна те молам кажи ни како одеше целата процедура, дали кај него директно се закажа или ти се падна на смена?
Скеард докторите си знаат по колку сантиметри се очекува да растат фоликулите на ден, така да не се секирај, ќе те организираат најдобро без разлика дали е празник или недела.

Непосредна врска до пораките: 1141
15.11.2014 17:52:34   
Melanija RR
scared штом ти кажале 7и 8 ден Гонал,тоа е тоа,на 9 ден е видат напредок за да ти кажат кој ден за инсеминација.А дали е 13 или 14 ден е индивидуално

Buli_Buli ти посакуавамuser posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот lilika9)
Непосредна врска до пораките: 1142
15.11.2014 18:01:10   
scared RR
Тоа значи дека може да бидам ден-два без терапија? Стоп инекцијата колку време обично пред инсеминацијата се прима? Два дена така нешто беше?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1143
15.11.2014 18:15:31   
Melanija RR
Јас примав 24часа пред ,а сега како читам пример денес вечер па задутре сабајле инсеминација. Така што секако на 9 ден нема да треба стоп инекција но според тоа ехо ќе ти кажат кој ден ќе ја примиш.

Непосредна врска до пораките: 1144
15.11.2014 18:22:00   
Buli_Buli
Lilika insiminacijata ja pravi doktorot koj e na smena mene me vodi dr trajkovski a inseminacijata ja napravi drug doktor mislam isijanovski nesto taka mu e prezimeto. Jas ja pravev na priroden ciklus bukvalno bez nikakva terapija taka rece dr trajkovski posto e prva insiminacija.iskreno sum zadozvlna od timot vo gak ljubezni do sega nemam uopste loso mislenje. Pozz

Непосредна врска до пораките: 1145
15.11.2014 22:18:09   
bubla
Scared, јас бев на терапија до 7ден,а докторот ме виде на 9ти. Не е страшно.
Сепак чуј се со сестрата во понеделник,сигурно ќе знае кога најарно да ти закаже. Мене ми закажа порано од договореното за 1 ден заради празникот. не се грижи, имс решение за се.
Стоп инекција примив во недела вечер, а инсеминација имав вторник на пладне. Некои 42 ч покасно. Не се грижи,докторот убаво предвидува се. Јас дури и се чудам како го трефнуваат времето. Мене овулацијата штотуку ми беше почната пред постапката. Читав на интернет обично после 36ч било, ама ете кај мене не беше така. Јас инсеминација правев на 15 ден.

< Поракaта ја уредил bubla -- 15.11.2014 22:22:26 >

(Одговор на членот Buli_Buli)
Непосредна врска до пораките: 1146
16.11.2014 14:15:17   
scared RR
фала бубла ке видам утре со сестрата user posted image Сакав да ги прашам оние кои пиеле Естрофем не е битно од кое апче ќе се почне сите се исти така? Пошто на тоа кутичето гледам има денови ама исти се апчињата сите како што гледам..

Непосредна врска до пораките: 1147
16.11.2014 19:31:34   
lilika9
Јас имм пиено естрофен, тоа со деновите е само да си пратиш за да не заборавиш случајно дали понеделник си се напила или не :)
Були Були фала за одговорот, ајде дај боже да се израдуваме овој пат сите!!!!

Непосредна врска до пораките: 1148
18.11.2014 8:37:38   
Libra88
и Були, здраво, многу ми е жал што мораше да ни се придружиш, но со нас чекањето е полесно Се надеваме успешна ќе биде инсеминацијата па керкичката ќе добие сестричка или братче. Еве како што можеше да видиш овај месец две сакаме да правиме инсеминција кај Трајковски, па ти како најпресна те молам кажи ни како одеше целата процедура, дали кај него директно се закажа или ти се падна на смена?
Скеард докторите си знаат по колку сантиметри се очекува да растат фоликулите на ден, така да не се секирај, ќе те организираат најдобро без разлика дали е празник или недела.

lilika9, кога треба да правиш инсеминација?

(Одговор на членот lilika9)
Непосредна врска до пораките: 1149
18.11.2014 12:05:37   
bambina34
dragi moi, kako ste mi? Lilika sto naprai za inseminacijata , koga ke odis ? Jas cekam da dobijam ama eve dva dena mi kasni ..Ova mi e vtor pat da mi kasni vo zivotot.. Aj da ne se raduvam pred vreme ;)

(Одговор на членот Libra88)
Непосредна врска до пораките: 1150
Страница:   <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

imence
milobebence

koe ime za devojce poveke vi se dopaga?

lina (34%)

nina (20%)

sofija (30%)

mina (17%)

Број на сите гласови: 164

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!