|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
28.11.2014 10:29:58   
gina
bravo orchid7user posted image ajde cekame ubavi vesti SREKNO

(Одговор на членот orchid7)
Непосредна врска до пораките: 1126
28.11.2014 11:59:56   
LoveableMe RR
Orchid i Sanjaaa, среќно женички јас бев на пат и не можев никако да ве читам и пипувам, еве ме дома и веднаш се закачив на РР. Ви посакувам наскоро да не израдувате со убави вести. Џина, навистина прекрасна вест, уживај во бременоста.

СОЛЕ, како ти оди? Батефрлај, среќно со супрефактот, пиши ни како ќе тече постапката. Прашањата на весник и одговорите од вас рингерајки ги префрлив во темата Клексан инекции, тука може да прочитате повеќе искуства за употребата и рефундирањето.

Анонимен, направи ли тест? Ќе споделиш ли ник со нас да те ставиме кајuser posted image user posted image ?

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1127
28.11.2014 12:05:46   
sonce79
Super orchid7, znaes koga treba da bide, i 1 dobra e dovolna.. user posted image sega so ubavi misli, cekame vesti za transferot.
So srekja i na sanjaaa, ajde i ti da kazes pozitivni vesti deneska.. user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1128
28.11.2014 12:06:09   
vazna
Bravo Gina za srcevata reakacija mnogu mi e milo za tebe i za site drugi sto se bremeni, a drugite sto pobrzo da se izraduvaat na dvete user posted image , sega uzivaj vo bremenosta i da si imas najubava i najlesna bremenost, a za 8 meseci da drzis najubavo i najzdravo bebece, i ne razbrav edno e ili dve se?

Непосредна врска до пораките: 1129
28.11.2014 12:39:16   
mili4kask
user posted image user posted image Орхид7 ќе биде само позитивно ја чекаме санјааааа со убави вести, на сите ви стискам палци user posted image

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 1130
28.11.2014 12:46:10   
vazna
Orhid i Sanja vi posakauvam mnoooogu sreka i so najubavi vesti, devojki samo pozitivno i se ke bide kako sto treba gospod sam si gi redi kockiteuser posted image guski do site.

(Одговор на членот mili4kask)
Непосредна врска до пораките: 1131
28.11.2014 14:39:11   
gina
vi blagodaram devojki na site user posted image edno e ama jas sum malki zbuneta Lazareski vcera koga me gledase rece se e super nemas ni citi na vnatresno krvarenje super e se, ama koga me gledase posle maticniot mi rece cista sum imala i sega pojma nemam zbuneta sum i poradi toa su pomisliv da ne e drugoto embriomce da ne zalutalouser posted image odvaj cekam da pojdam na slednoto eho kaj Lazareski bas da vidam sto ce mi rece sega od kade ovaa cista

Непосредна врска до пораките: 1132
28.11.2014 15:09:49   
vazna
Gina Lazarevski e dobar doktor cim ti kazal deka se e super togas i taka e ne se opteretuvaj mnogu, uzivaj si vo bremenosta user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1133
28.11.2014 16:01:32   
butterfly 00
RR mene vrz osnova na rezultetite od Manu mi prepisaa fraksaparin inekcii i treba da gi pocnam od 01.12 mi gi prepisa Lazarevski, vcera so rezultatite bev na transfuziologija i mi gi prepisaa za tri nedeli i pak mi zakazaa da dojdam da mi gi prepisat se dodeka treba da gi primam. Mi rekoa deka samo drzaven transfuziolog moze da gi prepise i da ti gi priznaat vo fondot. Jas imam i od Gerasimova izvestaj deka treba da gi primam, se nadevam deka ne ne matkaat samo i deka na kraj ke ni gi refundiraat parite. Inaku primam suprefakt i cekam da dobijam do cetvrtok pa da poceneme i so drugite inekcii. Primam aspirin i folna od 5 mg.

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

Непосредна врска до пораките: 1134
28.11.2014 16:32:33   
sanjaaaa!
Fala Vi zenicki na podrska! Orchid7,f
bez anestezija, bravo, ajde Sega i dvete da se oplodat I da sI gi rastes vo mesko.
Jas dobro pominav 14 jk, od niv 7 zreli. Utre ke mi kazat kolku se oplodie. Aide bog neka ni
pomogne na site

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1135
28.11.2014 16:40:53   
Hopeful RR
Охооо, браво и за sanjaaaa и за orchid7! Ајде нека се оплодат сите и наскоро назад во меше user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 1136
28.11.2014 17:00:34   
mili4kask
user posted image user posted image user posted image user posted image За Санјаааа !!! Ајде дај боже убави вести од сите!!!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1137
28.11.2014 17:24:18   
gina
ajde sanjaaaa user posted image user posted image user posted image super brojka cekame koga transfer

Непосредна врска до пораките: 1138
28.11.2014 19:19:55   
SOLE
Sanjaaaa I Orchid7 user posted image ajde sega da se oplodat pa da i posakate dobredojde nazad vo meseto i da si uzivkate user posted image user posted image

Jas inaku sega sum podobra, si se bockam pa zdravje Boze vo ponedelnik ke vidime sto i kako ke bide ponataka
Pozdravceee user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1139
28.11.2014 20:00:22   
lolla RR
Браво за орхид и сања. Ајде женски, сега нека се оплодат сите па после на инкубација кај мама 9 месеци!

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1140
28.11.2014 22:21:25   
vazna
Браво Сана одлична бројка ајде сега нека се оплодат и послем нека раснат во тебе ти посакувам многу среќаuser posted image

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 1141
28.11.2014 22:41:14   
kapina
Moze li nekoja od vas da mi dade strana na nekoja klinika za invitro vo turcija imam namera da go iskoristam uste ovoj pat pravoto na ivf preku fondot ovde vo mk i da prodolzam na privatno ivf da pravam ili turcija ili slovenija no ovde ne nema sansi ili bugarija za bugarija i za slovenija imam veke kontakti so doktorite no za turcija ne a imale mnogu visok procent na uspesnost smaceno mi e veke od nasite lekari ovde mojata familija kazi reci site se vo stranstvo i ke me podrzatmi kazaa

Непосредна врска до пораките: 1142
29.11.2014 9:58:24   
LoveableMe RR
Sanjaaa, супер. Butterfly00, пиши ни каде најде фолна од 5мг? Колку што знам кај нас нема, рекоа од САД се нарачува. На сите други среќно во постапката

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1143
29.11.2014 11:29:39   
mili4kask
Девојки еве и јас да пишам, некој ред. Денес точно недела дена од трансфер. Стомакот потечен малку пецкаат јајници ама не ко првите 4 дена. Градите набрекнати со вени брадавици болат како кога ја доев ќерка ми првите денови. Повраќав сабајле ми се гади од вчера. Тоа е од мојата состојба. а да хистерична сум и плачам за ситници а мм ако издржи уште една недела добро ќе биде. Го малтретирам ова вака ова онака стави машина за перење па за сушење па усисај со еден збор го мамлтретирам. Навистина се осеќам у моменти хистерично . Хормониииии. Уште една недела ќе се издржи мислам. Ајде на добар пат сум. Имплантациско не сум имала крварење, пред 3 дена имав кога се бришев ама мислам дека тоа беше од кринонот, како ронки со малку розеви. Тоа е. Извинете што ви бев вака детална у описите ама ете кога споделувам со вас ми е полесно. user posted image Раната од царскиот како што ме затега доле боли. Како сте вие другите?

Непосредна врска до пораките: 1144
29.11.2014 11:36:50   
lolla RR
Ловабле, фолна од 5мг има на Алкалоид, знам бидејки еднаш по грешка купив таква (алкавит мислам се викаше) и таа се пие само ако одредени индикации за неа, барем така ми кажа аптекарката.

Миличка, личиш на трудно, ајде уште малку до тест.

Непосредна врска до пораките: 1145
29.11.2014 12:49:58   
sanjaaaa!
mili4kask ајде навивамe за твоите user posted image Уште една недела, до твојата радост! Среќно!!!
Мене ми се јавија од Систина, ми кажа дека има оплодени 4 јајце клетки. Утре ќе ми кажат во колку часот во понеделник ќе ми биде ембриотрансферот!!!user posted image user posted image user posted image
Ајде сега се молам и за orchid7 и кај неа да се оплодат, за радоста да ни биде комплетна!!

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 1146
29.11.2014 13:10:16   
весник

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

RR mene vrz osnova na rezultetite od Manu mi prepisaa fraksaparin inekcii i treba da gi pocnam od 01.12 mi gi prepisa Lazarevski, vcera so rezultatite bev na transfuziologija i mi gi prepisaa za tri nedeli i pak mi zakazaa da dojdam da mi gi prepisat se dodeka treba da gi primam. Mi rekoa deka samo drzaven transfuziolog moze da gi prepise i da ti gi priznaat vo fondot. Jas imam i od Gerasimova izvestaj deka treba da gi primam, se nadevam deka ne ne matkaat samo i deka na kraj ke ni gi refundiraat parite. Inaku primam suprefakt i cekam da dobijam do cetvrtok pa da poceneme i so drugite inekcii. Primam aspirin i folna od 5 mg.

peperutce daj pisi mi koj ti potpisa i dali bez problem ti potpisaa transfuziolog za refundacija na parite????? i ne mi pisa koj e nacinot da ispitam nekoi raboti na manu,bidejki i mene gerasimova mi rece da odam vo manu.inaku i jas pijam folna od 5 mg.(alkavit folna od alkaloid,45 den.cini i aspirin protekt od 100 mg) pisi mi te molam...pozdrav!

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1147
29.11.2014 13:40:49   
orchid7
Eve me, eve me! Go dobiv i jas povikot sabajle, moite dve jk se oplodile user posted image ednata so ivf drugata so icsi.
Utre mi zakazaa transfer pa da se nadevame na najdobroto! Ne znam samo so polnata besika kako ke izdrzam, vo princip ne mozam da drzam mnogu. Terapijata mi e ista kako kaj site, crinon gel, femibion, estrofen i dioxicilin.
Stiskajte palci za mene i za sanja i se nadevam deka ke imame uste mnogu ubavi raboti za spodeluvanje!

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 1148
29.11.2014 13:48:23   
mili4kask
user posted image user posted image user posted image и за двете очекуваме убави вести!!!! Стискам палци user posted image

Непосредна врска до пораките: 1149
29.11.2014 15:10:54   
vazna
Orchid7 milo mi e za tebe, ajde utre da si gi zemes vo tvoeto mese i da se razvijat vo prubavi bebinjauser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1150
Страница:   <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?