Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VI дел 29.11.2014 16:06:26
gina
Orchid7 super utre ce si gi zemes v mese stiskame palcii a i jas takva sum so besikata pa i nemoras da pies mnogu voda jas duri patuvav se napiv edno sise malo so voda i koga pojdov taman mi se odese ama se izdrzuvase
sanjaaa preubavi vesti aj i ti za nekoj den ce gi zemes kaj tebe vmese Sreknoo
RE: Вештачко оплодување VI дел 29.11.2014 18:33:49
tea 88
Orchid7 prekrasni vrsti, ti pisav deka se ke bide vo red dvete ke si se oplodat i taka ispadna . Imaj uspesen transfer utre i po dve nedeli da se raduvame Sanjaaaa i tebe uspesen transfer ponedelnik i da slavime za dvete
RE: Вештачко оплодување VI дел 29.11.2014 19:39:04
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: lolla
Ловабле, фолна од 5мг има на Алкалоид, знам бидејки еднаш по грешка купив таква (алкавит мислам се викаше) и таа се пие само ако одредени индикации за неа, барем така ми кажа аптекарката.
Фала ти. Санјаа среќно ајде девојчиња нека продлжи бејби даст
RE: Вештачко оплодување VI дел 29.11.2014 20:38:13
sanjaaaa!
Женички Ви Благодарам, се најубаво на сите, сите да си дојдеме до своите најголемите мечти!! orchid7 браво!!!! Ете виде дека ни најмалку не е битен бројот на јајце клетки, и една да е, само да биде квалитетна за да може да се оплоди! Ајде среќно утре да си ги земеш ембриончињата во меше, јас од понеделник ќе ти се приклучам во исчекување на радоста!!! Среќно на Соле и butterfly00 со терапијата, и на сите други нека им сеисполнуваат желбите!!
RE: Вештачко оплодување VI дел 29.11.2014 22:00:21
весник
ИЗВОРНА ПОРАКА: lolla
Ловабле, фолна од 5мг има на Алкалоид, знам бидејки еднаш по грешка купив таква (алкавит мислам се викаше) и таа се пие само ако одредени индикации за неа, барем така ми кажа аптекарката.
Миличка, личиш на трудно, ајде уште малку до тест.
а бе освен таа имам купувано и од зегин фолна од реплек фарм од 5 мг. е еве баш сега ја гледам пред мене.бело пакетце со црвено портокалови делови.
Devojki folna od 5 ima sekade na alkaloid inaku vesnik pisi mi sto potocno the interesira Odis vo Many davas krv I cekas rezultati za toa sto the pratila Gerasimova, se ceka dve nedeli za rezultatite
Na transfuziologija me primi nekoj albanec doktor bez problem mi gi prepisa inekciite za tri nedeli I povtorno mi zakazaa, mozebi ne mi napravi problem zosto nosev eden kup ispituvanja I od Manu I preporaka od ginekolot I Gerasimova e Sega treba da prasam kako odi so refundacija dali na kraj so site smetki ili imaat drugs procedura
RE: Вештачко оплодување VI дел 30.11.2014 12:54:51
orchid7
Devojki eve da ve pozdravam od doma. Dobro pominav, mi gi vratija dvata embriona, dr rece deka i da imalo poveke pak ovie dva ke gi vratel zatoa sto bile kvalitetni. Imav kriza so mocanjeto posle transferot, strasno! Sega citam na internet sto treba da se jade a sto da se izbegnuva, pa ako imate info pisete mi! Fala vi mnogu za poddrskata, Sanja vo mislite ke bidam so tebe vo ponedelnik, pa posle dve nedeli ke si cekame zaedno :)
RE: Вештачко оплодување VI дел 30.11.2014 13:14:10
Hopeful RR
orchid7, ајде нека си се вгнездат и двете и нека си седат таму во текот на следните 9 месеци Во однос на храната, имаме пишувано многу и во оваа тема, и во темата за совети при ивф, но накратко, најважно е протеинска исхрана и многу вода. Со среќа
RE: Вештачко оплодување VI дел 30.11.2014 14:06:06
SOLE
Orchid7 superrr sega uzivaj i galkaj si go meseto pa za 2 nedeli Sanjaaaa ti posakuvam uspesen transver i relax se da bide vo najdobar red pa i ti za dve nedeli Jas edvai cekam utre da vidam kaj mene kako se folikulite pa zdravje Boze se da bide vo red pa naskoro i jas da se priklucam vo lezackata partija Pozdravce do site i imajte prijatno nedelno popladne
.... Odis vo Many davas krv I cekas rezultati za toa sto the pratila Gerasimova, se ceka dve nedeli za rezultatite
butterfly00, ај те молам пиши ни во оваа ТЕМА што точно испитуваше во МАНУ, како се викаат анализите, дали таму директно ти земаа крв и зошто во МАНУ, ги нема ли тие на клиника? Ќе им бидеш од помош на многу рингерајки, позз
Eve me I mene po ET. Mi vratija 2 embrioni . Terapijata mi e ista od punkcija, femibion,aspirin, dekortin,krinon gel i progesteron inekcii od denes po 1\2 na 4 dena. Se nadevam deka se e OK I so orchid7 ke se raduvame za 2 nedeli. Pozd do site
< Поракaта ја уредил sanjaaaa! -- 1.12.2014 18:40:18 >
Сања, еве и јас да ти посакам 2 недели кои ке минат брзо брзо најбрзо, па одма после да се префрлиш во темите за бременост. Миличка, ако ме држи памет ти треба наскоро тест, накај крајот на неделата нели, ајде дај боже се да си оди по ред, висока бета, срцева акција. Среќно на сите!
Lolla 16 ден се погаѓа во понеделник на Св Климент, тогасш не работеле во Систина за Бета, ми вика сестрата вторник или среда, јас мислам дека ќе пукнам до тогаш. Се мислам да направам домашен тест во понеделник на 16 ден но незз дали ќе покаже тогаш? И јас се надевам на позитивен резултат па ќе видиме како ќе биде