Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 18.12.2014 13:05:06
gina
e rr neznam sto ce se pravi so mene cela nok ne spiev zasto eve tri dena kako ne custvuvam bolka vo gradite i ne mi se gadi si vikam sto li se slucuva dale e vo red se so bebenceto ili jas sum skroz budala
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 18.12.2014 13:43:26
tea 88
Normalno e toa Gina . I mene mi e taka, nekoe vreme mi se losi a ima denovi kako nisto da ne mi e i energija imam i se. I kako pominuvaat nedelite normalno da se namaluva gadenjeto. A za gradite veruvaj mene voopsto ne me bolat od pocetok.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 18.12.2014 15:58:08
gina
tea me utesuvas sto ce pravi vaka zoto ne si uzivam i nemislam na nisto pa denes pocnav da surkam po jadenja nekoi od sto mi se gadese da proveram dali ce mi se zgadi
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 18.12.2014 20:16:53
Roberta r
mene celo vreme me bolat gradite mislam ke puknat,no primetiv deka koga imame odnosi so soprugot posle ne me bolat voopsto 1-2dena.jas mislam e normalno sekoj e razlicen ne moze site da ne bolat gradite celo vreme
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 19.12.2014 17:19:54
tea 88
Eve Gina da ti pisam i mene deneska ne mi se losi duri i bolki vo stomakot nemam. A isto zaprimetiv koga odev vo wc deka kako voda mi protece i ova ne mi e prvpat samo mislev ke pomine. A kolku cesto e ne mozam da zapazam zasto celo vreme sum so sekojdnevna vloska radi utrogestanot.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 19.12.2014 20:32:54
Milicka 30
И јас сум исто имам денови кога цел ден ми се гади и имам грчеви а има денови кога заборавам дека сум бремена. Јас пред една недела почнав да се мачкам со крем за стрии ,ми се појавија на градите. Што користите вие? Теа88 правеше ли скрининг и приска? Знам дека ти си пред мене ,јас сум 11+5 и ми рекоа другата недела да закажам за скрининг и приска. Поздрав девојки :)
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 19.12.2014 21:43:36
Roberta r
Zdravo mesinja se nadevam site ste dobri i rastete.jas denes prv pat imav pregled i si go vidov maleckoto edvaj go izmerija mnogu e aktivno celo vreme pravese nekoi akrobacii,go vidovme i srceto kako cuka i se izgleda ok.mi potvrdija deka sme 11+1 i bebeto e 4.4 cm.nareden pregled imam na 23 januari ama mislam samo za ispituvanje na krv i slusanje na srceto.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 19.12.2014 22:09:31
tea 88
Pravev skrining kaj maticnata koga bev 12+5 nedeli. Mi zede krv i za priska, taa Skopje ja prakale sigurno na drzavna. I brisevi istiot den mi zede, pap test i toa ispituvanjeto za TORCH. I sega uste krvna slika so eden kup drugi raboti i da gi cekam rezultatite. I ti Milicka 30 bese so bliznaci taka ili sum greska? jas se mackam so taa mesavinata so pavloviceva sto e protiv strii, ponatamu i nesto drugo.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 19.12.2014 23:30:17
gina
i jas denes bev kaj maticniot da prodolzam uste edna tura so dabroston go vidovme bebus si plivase se bese ok samo sum zagrizena prosliot pat mi rece deka gleda kako cista nesto a denes mi rece deka e miom sto si go imav i prethodno mi rece ne smeta podeleku e od bebeto ama da go pratime da ne narasne i da ne go pritiska e sega tamu mi e pametot inaku sme 10+1 i mu kazav za bolkite sto gi custvuvam dolu kako zateganje i me karase nisto ne tie pametot te zatega opustise i uzivaj i tea i mene mi tece kako vodicka eve skoro edna nedela i zaboraviv da go prasam maticniot ako ne stavam vliska odma gacite mi se vodeni kako da se podmockuvam ama denes primetiv si kapese vodicka sto li e ova i slednata sabota ce pravam krvna slika i urea i ce mi zeme merki i ce odam na gak za krv za priska
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 20.12.2014 0:00:24
tea 88
I jas imam miom Gina uste ifv pred da pravam. Togas Tase mi rece mnogi e mal i ne smeta za zabremenuvanje i taka ispadna. Sega koga bev na smrining ako ne i spomnev na maticnata da go pobara nemase da go vidi. Pred ifv bese 1.5cm a sega e 3cm i rece mal e nisto strasno, ne ni mu obrna vnimanie. Rece vo bremenost raste treba da se sledi ama najmnogu rastel prvite meseci taka citav pod dejstvo na estrogenite hormoni. A ova so vodickava pojma nemam sto iscedok moze da bide, bas ke vidam kakvi ke bidat brisevite i urinokulturata.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 20.12.2014 0:47:31
Hopeful RR
Тоа со водичката е нормално, спречува инфекции. И мене ми се појави, и дека без дневна влошка - долната облека утоп, се пресоблекував по сто пати на ден Инаку за болките, грчевите и затегањата - само магнезиум. Се истегнуваат лигаментите (round ligament pain) и се шири матката, така што тоа е нормално, но ако боли многу, поголема доза магнезиум. Мене ми рекоа 2х250мг, а ако продолжат и 3х250мг.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 20.12.2014 11:42:02
Milicka 30
Кај мене малку комплицирано излезе, близначиња се ама претходната недела кога бев на ехо, едното почна многу да заостанува ,докторот вика дека најверојатно и ќе престане да се развива а си има срцева акција . Ќе видиме како ќе е ,ептен се разочарав, одсекогаш сум сакала близнаци, ама како е Господ никој не е. Јас наредната недела сум и кај матичниот за скрининг и во плодност таму и приска ќе правам. Резултатите од приската за колку време се готови? За стрии јас се мачкам со павловичева маст онаа оригиналната и додавам ад капки а навечер си купив мента масло, јас сум склона на стрии имам сува кожа, па се надевам ќе помогне. Поздрав
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 20.12.2014 13:59:41
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: gina
e rr neznam sto ce se pravi so mene cela nok ne spiev zasto eve tri dena kako ne custvuvam bolka vo gradite i ne mi se gadi si vikam sto li se slucuva dale e vo red se so bebenceto ili jas sum skroz budala
Gina, ako gi poglednes nanazad moite komentari isti se. Otkako izgubiv sekakov simptom na bremenost si mislev deka nesto ne e vo red. Eve sum 17+6 :D
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 20.12.2014 16:19:56
profe
Zdravo i od mene. Vekje sum 11+5, gadenjata po malku mi se namaluvaat. Nekogas imam grcevi, nekogas ne. Vcera imav epten i kaj preponite, epten se isplasiv, ispiv magnexium dupla doza i b6i mi se smirija. Denes sum super. Ovaa nedela imam skrining, i priska. Edvaj cekam da dojde i se da bide vo red. Mnogu sum isplasena iskreno, se nadevam se kje bide vo red. Nekogas si mislam dali se e bo red vnatre. I jas isto da prasam, kolku vreme se cekaat rezultatite od priska? Poz do site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 20.12.2014 16:27:17
Hopeful RR
profe, да не заборавам за грчевите - пиј магнезиум редовно, пази на саат, за да бидеш покриена цело време. И допрва ќе почне да се шири и матката, и лигаментите, така што појачај доза. За приска, зависи кај ќе ја правиш - на Гак мислам дека е околу 3-4 дена, а на приватно е пократко - мене во Авицена ми беа готови следниот ден. А скринингот за мерки каде ќе го правиш? Со среќа
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 20.12.2014 17:22:57
profe
Hopeful fala za brziot odgovor. E magneziumot da priznaam ne go pijam redo no vo odnos na saat, nekogas i koga nemam grcevi ne pijam, zatoa sto doktorot mi go nema preporacano. Jas si go kupuvam na svoja raka od forumot imam informacii za magneziumot. Sekoj den go pijam, ama vo razli no vreme, ne znaev deka e bitno vremeto. Za drugata terapija sum mnogu disciplinirana. Vo odnos na skriningot kje odam kaj doktorot, ama imam zakazano i kaj maticnata mislam za brisevi. Tolku bev zbuneta sto ne znam sto kje pravam, mislam brisevi:). Ako e Avicena znaci eden den, super. Mi spomnaa i polot se kazuval na ovoj skrining, iskreno i ne mi e mnogi bitno, samo se da e vo red do bebeto. Brabo za vas sto ste izdrzale do skriningot da cekate, jas sum mnogu nestrpliva i isplasena, mislam povekje od koga cekav rezultati od ivf. Mi spomnaa i deka i plodot ili bebeto mi go cuvstvuval sega stravot, zatoa da bidam pozitivno raspolozena, se trudam ama nelogas me fakja panima. Poz do site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 20.12.2014 19:19:39
tea 88
Nemas gajle za miomot tvojot uste pomal e samo da se sledi. I koga ke pojdes Sistina bas da mu spomnes na dr. za miomot i prasaj go za progesteronska terapija,zasto citav deka koga imale miomi im davale utrogestan ili inekcii(nie sekako primame ) ama spomni mu da vides sto ke ti rece. Na pocetok zemav magnezium direct, a sega koristam od Natural Wealth, 100 tableti mislam 400den. Najevtin e ovoj. Jas ne osekam nekoi grcevi i zatoa po edno zemam ama moze i dve, tri dnevno.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 20.12.2014 21:50:17
Melanija RR
Се за искуства со пиење,од кој производител,начин и исксутва за магнезиумот прочитајте во темата ТУКА
< Поракaта ја уредил Felly RR -- 20.12.2014 23:14:34 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни