|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед...
7.12.2014 13:41:18   
profe
Ova ne znaev kaj da pisam, pa tuka. Klipot sto go imate staveno so bremenata zena i abortusot. Vsusnost bremenata zena ne e protiv abortusot, tuku za abortusot. Im se obrakja na protestantite koi se protivat na abortusot, deka se licemeri, deka ima devojcinja i zeni koi se zloupotrebuvani, siluvani, podobro da abortiraat vo 10ta nedela otkolku da go rodat i da go ubijat, kako sto imali slucaj sekako vo UK bebe najdeno mrtvo vo kanta. Im veli deka sekoja zena ima pravo na izbor i nikoj ne treba da im se mesa. A naslovot vie ste go stavile deka zenata e PROTIV abortusot, vsusnost e ZA iako e bremena. Na angliski e tocno napisano, na makedonski prevodot e greska. Popravete go. Vsusnost gi zamolci protestantite koi se protiv abortusot, a ne za abortusot.
Pozdrav

Inaku, gadenjata mi se zgolemuvaat ama belkim kje prestanat. Se e super za sega.

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 7.12.2014 19:27:11 >

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 426
7.12.2014 21:24:34   
aloevera
Здраво мамички и идни мамички. Јас сум нова на форумов и сакав да ви се приклучам, пред скоро две години имав спонтан абортус и сега сум сум повторно бремена, докторката не ми кажа точно која недела сум само дека плодот е 0,58cm. Се надевам дека се ќе биде во ред на 22 месецов пак ќе одам на контрола да го слушнеме срценцето. Инаку можеби е рано но веќе ги почуствував мачнините, не повраќам туку само ми гади по цел ден,нонстопсум во веце и градите ме болат.

(Одговор на членот profe)
Непосредна врска до пораките: 427
7.12.2014 22:30:03   
Roberta r
cestitki aloevera imaj ubava i lesna bremenost!user posted image spored goleminata na plodot mislam si nekade5-6 nedela( 3.3 mm -6.3mm)

(Одговор на членот aloevera)
Непосредна врска до пораките: 428
8.12.2014 7:56:01   
aloevera
fala roberta r se nadevam i jas na lesna bremenost pa vremeto ke pokaze user posted image

(Одговор на членот Roberta r)
Непосредна врска до пораките: 429
8.12.2014 13:02:31   
gina

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

gina, Дабростон и мене на ургентен во Систина ми препишаа, и исто се хормонски за вакви случаи, така што мое мислење е да ги пиеш. И Ивановски после на контролата рече дека ок што сум ги пиела.

Прогестерон инекција немаш само во понеделник? Или во кој интервал треба да ги ставаш?

Кринон гелот го ставаш пред спиење, јас не внимавав да биде секоја вечер исто затоа што едноставно, не си легнувам исто секоја вечер. За промивките не знам. Кога си кај Лазаревски?

Крварењето може да е и ок знак, дека се чисти и ресорбира хематомот. Секако мирувај, да не заборавиш на тоа, и тоа строго. Немој да готвиш и да миеш садови, големо чудо ако останат неизмиени, ова е каде каде побитно.

Hopeful kolku vreme gi piese DABROSTON mene nekako dolgo vreme mi da gi pijam do slednata kontrola kaj maticniot do 27.12user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 430
8.12.2014 13:06:35   
Hopeful RR
gina, Дабростон пиев една доза, односно едно пакување. Јас ги пиев 3х1 и побрзо ги испив, но на Ургентен ми рекоа може и 2х1, во случај да предизвикуваат гадење и тегоби. Мене не ми направија проблем и за околу 10 дена мислам, ги завршив. Не се секирај, таа си е дозата, пиј до кога ти рекле, може само подобро да направат.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 431
8.12.2014 13:15:00   
gina
fala ti Hopefuluser posted image mene maticniot mi rece 2x1 da gi pijam ama so mm ne mozam da se razberam kako doktor mi e po doma sinoka me izvadi od kontrola e sega ce pies zosto da pies razmisli sto pravis kako jas sama na svoja raka da sum gi zela ufff

Непосредна врска до пораките: 432
8.12.2014 13:19:55   
Hopeful RR
А бе како така, нека не си игра играчки - ние не сме доктори, докторите се доктори и крај. Терапија е нормална и неопходна работа, посебно при ивф, кога мора - мора. Се работи за хормонско надополнување кое се дава дури и при природна бременост, кај што природно ги има тие хормони, а тек па кај нас. Ич не се двоуми и пиј ги user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 433
8.12.2014 19:08:07   
tea 88
Gina stvarno jas ne znam sto tolku se plases da gi pies Dabrostonot, koga eve i Hopeful a i drugi ringerajki gi piele. Trebase od pocetok da si go pislusas maticniot da si gi pies i utrogestan da stavas nautro. Jas i prethodno ti kazav uste primam utrogestan 2x200 i ednas nedelno inekcija prog. depo a nemam poveke ni hematom ni iscedok. Jas uste pijam i bromergon i eytirox. Aj za eytirox znam deka se pie vo bremenost ama bromergon dr.Tase mi rece vednas prekini gi koga napraviv test, i arno sto se konsultirav so maticnata mi rece nikako prekinuvajne posebno ne naednas. Maticnata mi rece deka na nejzinite pacientki im gi davala i do 16ned, i ne se stetni. I Skopje endokrinologit B.Krstevska istoto mi go rece ne se stetni i postepeno ke gi namalime do12-13ned.Nekogas treba i vtoro pa i treto mislejne i mislam deka maticniot ubavo ti kazuva plus pocesto kaj nego odis i piveke te znaj , a vo sistina 1mes.

Непосредна врска до пораките: 434
11.12.2014 13:06:42   
gina
tea i Hopeful dali go prodolzivte aspirinot da go piete ili vi go prekinaa

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 435
11.12.2014 13:27:34   
Hopeful RR
Не не, одма ми го прекинаа кога се виде крварењето и хематомот. Како си ти инаку деновиве, има крварење?

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 436
11.12.2014 14:21:48   
tea 88
I mene mi go prekinaa aspirinot koga pocnav da krvaram od hematomot , ama prethodno napraviv krvna slika. Moj sovet ti e koga ke otides kaj Lazarevski na kontrola napravi si krvna slika i urina.

Непосредна врска до пораките: 437
11.12.2014 14:52:47   
gina
dobra sum hopeful nemam kravarenje ic samo dolniot del od stomakot me naboluva kako da se zategnuva kako da se tegne
a krvna slika i urina treba da proveram na 26

user posted image

Непосредна врска до пораките: 438
11.12.2014 17:20:22   
Hopeful RR
Болката е нормална, се шири матката и се истегнуваат лигаментите user posted image Пиј магнезиум, а ако веќе пиеш, дупла доза!

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 439
12.12.2014 8:59:31   
Milicka 30
Здраво девојки, како сте? Растат ли мешињата?
Јас оваа недела бев на контрола и едната бебушка се развива супер, другата заостанува за некои 2 недели што не е во ред.
Дај боже едното барем да биде како што треба. За две недели ке правам скрининг и кај матичниот и во плодност па ке видиме дали ке правам приска или нифти.
Гадењето уште имам и мачнини , ама не се жалам.
Поздрав

Непосредна врска до пораките: 440
12.12.2014 10:45:39   
skriena
zdravo devojki jas veke na 25 zavrsuvam so 1 tromesecie so gospot napred gina pijaj terapija se kako ti kazal doktorot jas dabroston pijam i ke pijam dodeka ne mi kaze da prestanam imav krvarenje vo sedma nedela ama fala bogu do sega se e ok za estrofemot vikaat deka ke go nemalo poveke neznam sto ke pravime i do koga se pie dali znae nekoj imace sakam da prasam srceto si go osekam kako poinaku od nornalno da mi cuka si osekam jaki cukanja dali e normalno ke mi kaze nekoj da imal slicno vakvo iskustvo pozz do site

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 441
12.12.2014 10:50:08   
lolla RR
скриена, нормално е тоа со срецето, сега има двојно повеќе работа да однесе кислород и хранливи материи и до тебе и до бебушот. Нормално ако тие е нешто ептен чудно, прашај на доктор.

За естофемот јас го пиев до 10 недела и тоа 3х2, после неколку дена по1 и прекинав, жива радосна бев кога ми го пркеинаа. И метформинот и аспиринот и кринонот до кај 12 ги примав. Ајде уште малку па ке си вонајубавото тромесечје.

(Одговор на членот skriena)
Непосредна врска до пораките: 442
12.12.2014 12:17:05   
skriena
lolla jas estrofem pijam 3x3 i stvarno mi se smaceni ama koga se mora toa e dabroston 2x1 utrogestan 3x1 haos na 25 sum kaj lazarevski i potoa mi rece ke ti gi namalam e sega neznam

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 443
12.12.2014 13:38:33   
tea 88
I mene mislam vo 9 nedela mi gi prekinaa cyclo proginovata, dr Tase rece stom imas hematom i iscedok treba da gi prekinene estrogenite. Kakva e povrzanosta i sto ima vrska neznam. I jas zemam utrogestan 2x200 i ednas nedelno inekcija prog.depo.

(Одговор на членот skriena)
Непосредна врска до пораките: 444
12.12.2014 16:36:39   
gina
Hopeful jas nepijam magnezium ne mi rekol maticniot ama koga bev togas ne me bolese ti pies magneziumuser posted image
tea i drugite rr sto piete koi dr.vitamini gi piete citav nekoi piele vitamin c, B6 jas osven femibion i folna nisto dr. ne pijam

Непосредна врска до пораките: 445
12.12.2014 17:30:04   
tea 88
Jas pijam femibion, vit c, magnezium i b6 i sega ke pocnam so edni kapki od propolis prirodni za podobro varenje na hranata i protiv grcevi. Ginekologot mi gi preporaca.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 446
12.12.2014 17:47:01   
Hopeful RR
Препорачано ми е од двајцата гинеколози - Фемибион 2, фолна, витЦ од 1000, магнезиум, плус пијам Хемовит заради крвта. Додека бев на антибиотици пиев и б комплекс, и сега го продолжив. Кога имам болки, матичната ми рече може и калциум, па понекогаш и тоа пијам. Јадам мед по една лажичка на ден, и ако збориме за витамини и минерали - овошје и свежи салати секој ден во големи количини.

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 447
12.12.2014 21:08:46   
gina
i jas jadam mnogu ovosje i med na utro ama se cudam zosto drugo nisto ne mi dadoa

Непосредна врска до пораките: 448
13.12.2014 9:41:08   
Milicka 30
Јас од вчера почнав со премама дуо а си продолжувам со фолна, аспирин и магнезиум, многу овошје , цедени сокови и салати и мед секој ден.
Гина до 12 недела најбитна е фолната киселина, и нормално исхрана богата со овошје и зеленчук може затоа немаат ти препиашано друго.

< Поракaта ја уредил Milicka 30 -- 13.12.2014 9:43:26 >

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 449
13.12.2014 19:37:33   
tea 88
Neznam zasto za vo prvo tromesrcie mi preporacaa femibion 1, a sega za nekoj den da pocnam so premama duo. A mislev da zemam femibion2. i sto e tolku razlikata dali ednite ili drugite. Inaku denes ne mi se gadi duri i energija imam, e sega dali deka sum vlezena vo 13 nedela neznam ama pocnaa filmovi da mi se pravat. Vtornik sum na skrining i odvaj cekam.

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 450
Страница:   <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?