Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.12.2014 10:49:35
Zola
Denes i jas se zagriziv za tezinata na bebeto..Pred dve nedeli bese napred 1 nedela a sega nekolku dena zaostanuva. Za dve nedeli samo 150gr ima kaceno. Ai jas oslabnav pola kilo. Otkako me stavija na dieta od 26ta nedela ne mrdnav so tezinata a ovaa nedela i oslabnev bidejki pazam poveke so hranata posto od steroidnite onjekcii sto gi primiv za zreenje na plucata na bebeto utrinskiot seker mi se kaci na 6 a mi bese super okolu 5. Navodno ke se smiri i ne bil mnogu kacen no jas pak se sekiram...Ne znam dali moeto nejadenje mu go koci rastot na bebeto ili taka si se razviva. .Doplerite bea vo red...Inaku planirat da me porodat porano vo 36/37ma nedela odam na cesti pregledi i se nadevam se ubavo ke pomine i ke si go drzam bebeto zivo i zdravo.. Me obzema strav nekogas no se trudam da sum hrabra radi nea...
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.12.2014 11:27:15
Mum Care
E meshinja samo sto si dojdov od pregled, na ctg nemase nisto, a vaginalno uste sum samo dva santimi otvorena, iako mi e padnat cepot doktorot veli uste nema nisto za poragaj, bepco si e uste gore. Sega samo si cekam :-). A da ne se nervirate za tezinata na bebusko, bitno ono da si e zdravo ako si e malo ke si naranam, poarno malo a zilavo nego golemo a kilavo :-).
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.12.2014 12:51:10
lukajana RR
Zoya tezinata ne e ista na eho i koga ke se rodi bebeto znaci isto kako so nedelite zavisi kako meri doktorot ,za kilazata i jas ne se popravav tri meseci ni kilo pa rodiv bebe 3800 nema vrska toa. Mam care tebe do smea ti e izgleda, ne se sekiraj ke se porodis ,ti sega uzivaj si i slavi si nova godina bebeto koga ke saka togas ke izleze.pozz
Sum pisala zoya mesto zola ama znaes deka e za tebe .Ne mi se lutis neli?
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 31.12.2014 15:20:28 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.12.2014 14:03:47
Zola
Mum Care bas me nasmea tvojot komentar za naszagrizenite za tezinata na bebeto..no vo pravo si, bitno e da se zivi i zdravi Lukajana razbrav deka e za mene , taman rabota da se lutam... Fala so me utesi deka ne e radi mojata dieta. Samo da e se vo red so site bebenca da ni dojdat zivi i zdravi
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.12.2014 14:07:01
LoveableMe RR
Лолла, земај секој ден јајца, месо, риба колку што можеш, кога нема месо, мешунки јади грав, леќа обавезно појачана порција или две, леб, појачај житарки, семки, кикирики, млечни производи, а зеленчук и овошје секако земаш, позз
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.12.2014 14:21:47
Mum Care
Lukijana da ti kazam pravo denes koga vidov deka nema kontrakcii na ctgto se izraduvav, si vikam barem vgodina da si se rodi. Inaku za razlika od vcera denes ne sum tolku uplasena. Ajde mamicki na site so lesno neka ni e ubavo da si pomineme vecer, pa bebinjata koga sakaat neka izlagaat. Ke vi pisam kako ke bidam denovive i ako nema nisto do petok ke pisam kako sum pominala na ctg.
Lukajana samo ti go zgresavam nikot ne mi se luti.
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 31.12.2014 15:22:26 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.1.2015 15:15:30
Mum Care
Prvo srekna nova na site trudnici so lesno da si pomineme, I da si uzivkame so bepcinjata godinava. Lukajana uste nema nisto, denes bev na bolnica I na ctg nemase nisto , a vaginalno me pregleduvase doktorot i samo uste eden santim sum otvorena zasega bebus uste ne e spusten, ke si cekame, mozebi znae bepco deka nadvor studi I ne mu se izlagaat. Ajde stom ima nesto novo ke pisam.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.1.2015 20:04:30
mesecina83
Драги мешиња како сте нека е среќна новата година да бидеме живи и здрави и се повеќе бебиња да има оваа година.Денеска од 12 и 30 часот ми се зафати левата нога од коленото па се до половината и ако подолго стојам ептен ме боли едвај стојам .Сега бев на доктор ми препиша дизеапам од 2мг,б коплекс и кетопрофен маст ,се намачкав од маста почна по малку да ме опушта .Дали некоја од вас досега имала ваков проблем една моја комшика ми кажа и она кога била бремена последните 2 месеци од бременоста и се зафаќала целата нога ,се надевам дека јас нема да го имам истиот проблем .
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 2.1.2015 21:24:13 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.1.2015 9:06:12
Dilina
Месечинке, имав пријателка која го имаше истиот проблем, она живее во германија, но после пораѓај немаше никаков проблем. Таму гинекологот и рекол дека е од положбата на бебето и не земала никакви лекови. Само термофор на болното кукот ставала. Исто цела нога и се укочувала. Ќе помине не се секирај, издржи, откако ќе се породиш нема да имаш проблем :) Среќна нова и на тебе, ти посакувам побрзо да помине :)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.1.2015 12:23:04
Melanija RR
Јас последните два месеци имав Синдром на карпален тунел,трнење на дланката и болка.Нешто слично , консултирај се може додатно магнезиум и калциум да помогнат. Имаме тема Грчеви во бременоста па таму е го поставам постот
Лолла како си?
Mum Care uste malku
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 3.1.2015 12:24:10 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.1.2015 15:58:14
Slonceo1
Zdravo mamicki. Pred se srekna nova 2015 na site. Jas sum 38+6 dena i postojano imam bolki vo preponite. Dali e toa znak za skoro poroduvanje ili ? Pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.1.2015 16:27:52
Ki4iko
Лелее, Слонцео1 ,јас со болка во препоните сум од 30 недела .сега веќе полна 37 недела и уште со истата болка.сега почнаа и болки во грбот, како иде терминот се некакви болки се појавуваат.На цтг не покажува контракции а јас си имам постојано болки како благи менструални .Ни останува само да си чекаме
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.1.2015 21:43:48
ana mari
Zdr idni mamicki kako ste kako vi pominuva bremenosta jas vo petok vlekuvam vo 32 nedela do sega mi ide mn brzo ali kako se blizi terminot nekako mi usporuva:( edvaj cekam da si se guskame so bebusot...
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.1.2015 23:25:12
Ki4iko
Идни мамички, како сте.се ближи ли денот Д . Јас овие 2 дена имам некакви делчиња во златно жолта боја кои излегуваат од мене.Баш како слуз,па се прашувам бидејќи брисевите беа уредни,дали сега се работи за мукозниот чеп?имам читано дека кога ќе истече мукозниот чеп, грлото на матката забрзано се шири и омекнува.Какво е вашето искуство? .Инаку сум почеток на 38 недела, па очекувам се во секое време и искрено имам трема,иако ми е втора бременост .Се спремив за породилиште, за бебето спремив алишта ,и сега ова со мукозниот чеп уште повеќе ни го зголеми нетрпението.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.1.2015 14:38:21
Melanija RR
Ki4iko во темата Фази на породувањето има искуства за мукозниот чеп веројатно е тоа тоа
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.1.2015 18:53:58
Ivanushkaa
Zdravo na site, dojde red i tuka da se prijavam i da vi se pridruzam hehe :) ja teram 27 nedela...ima li nekoj tuka nekade da e so mene da si spodeluvame iskustva ?! inaku na site sto ste pri kraj vi posakuvam so lesno da si se porodite i da se izraduvate najmnogu na svet :) panika od sega me faka, poradi nekoi bolki, se plasam se da ne se predvremeni ne daj boze mnogu mi e rano, samo se nadevam deka ke dojdam so lesno do kraj barem da vlezam vo 9 mesec, me tesi toa sto sum uste so utrogestan i mg i b6.... pa so Gospod napred :) pozdrav do site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 10.1.2015 10:40:11
mesecina83
Здраво мешиња како сте еве и јас имам проблем со менување на гаќите секој ден ми се водени и по малку имам бело прање ставав кансен вагиналетки но не поминува.Гаќите не се ептен водени ,можеби некои знаете но некои не нели ми правеа во 4 месец цирклаж и се мислам дали и јас да се измивам доле со камилица и сода бикарбона.Пред некој ден сакав да се измијам но мојата снаа ми рече немој да измиваш немој да си направиш некој проблем доле каналот да ти се отвори.Инаку од денес ја почнуваме 30 недела немам никаков проблем освен ноќно време со спиење ми треба време да поминат 2-3 саати па да заспијам се вртам од еден до друг јастук.Ве молам некоја да ми одговори дали можам да се подмивам со камилица и сода на прглед сум во четврток кај матичната .
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.1.2015 17:58:07
mec21
mesecina83 A inaku i jas sum 28nedela isto kako tebe samo se mislam ova da ne mi e toa da ne mie hahhah inakupred 2-3nedeli cerviksot mi bese skraten 1.9 samo so lezenje i inekcii progesteron mi se vrati do 2.76mm taka da sum uste vo golemo vnimanie i vo vtornik ke vidam kakva e sostojbata a za sega koristam vaginalni utrogestan 200 i toa me smiruva deka ke bide se OK....Poz
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 12.1.2015 13:39:54 >