|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед...
28.12.2014 14:53:11   
Melanija RR
Оф топик но да ви дадам совет кој искрено ни јас не го знаев ,случајно снаами ми каже.
Кога одите да ви земат крв за крвна слика,од вечер не јадете ни пието,НО и заби да не миете user posted image сериозно многу паст содржеле некаква си состојка која го покачува шеќерот.Сега не многу но сепак

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 526
28.12.2014 16:45:02   
gina
ni jas ni jadev ni piev ama zabi izmivuser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 527
29.12.2014 21:29:21   
gina
eve jas pak denes bev kaj Lazareski iako imav vo 11:40 zakazano no poradi snegov stignav duri vo 14 sepak me primija koga se javiv mi rekoa deka ce me cekaat i pred malku stignav denes se umoriv mnogu ama bitno zavrsiv rabota
super bese se e sega imam dve cvorcinja (miomi) mi rece deka tie so bremenosta rastat ne ni smetat deka ce gi sledime
terapija femiboin 2+folna i uste 10 dena dabroston 2x1 crinon gel mi go prekina nemas mi rece potreba poveke od progesteron pastalkata sega ce si i prevzeme rabotata i taa super e sega so frahiparin me prati kaj Gerasimova tranzfuziolog i koga pojdov kaj nea mi barase ispitivanja od maniu od genetsko od dimeri no jas takvo nesto nemav i mi rece poradi sti omas praveno mnogi ivf i plus imas otsstraneto septum jas mislam deka treba do krajot na bremenosta da go primas i tak me prati vo labaratorija za poveke analizi posto bese kasno rezultatot utre preku mail i preku telefon ce mi kaze za frahiparin o vecerva da si se bocnam

i toa sto se zagriziv Lazareski mi rece kontrola za edne mesec kaj dr. Petrova za rizicni bremenosti otsega kaj nea da odam mi rece sepak si rizicna bremenost taa e spesijalist za tie bremenosti of se nedevam se ce bide dobro

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 528
29.12.2014 22:04:34   
tea 88
A Gina vo Sistina nema isputuvanje na dimeri? Jas vo Plodnost ispituvam i za pomalku od cas se gotovi rezultatite. Ne mora da znaci deka ke ce bockas cela bremenost. I mene taka mi rece i Tase i maticnata ama eve vo red mi se sega dimerite. Samo 23 dena se bockav. Trebalo Lazarevski dosega nekolku pati da ti napravi kontrola na dimerite a ti voopsto dosega gi nemas ispitano. A zosto se vodis kako rizicna bremenost? Nemas ni krvarenje ni teskotii ni bolki. Samo zaradi miomite i inekciite? Kako sto ti rekol taka slusaj go nego ama ne grizi se stom e se vo red nema da imas gajle.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 529
30.12.2014 10:47:52   
gina
ima tea vcera ispitav d-dimeri,krvna slika 18(parametri),protrombinsko vreme, aktivirano parcijalno vreme na trombinot (aPTT),
trombinsko vreme (TT) utrovo i se javiv na Gerasimova mi kaza deka rezultatite se odlicni i hemoglobin ,krvnata slika bila odlicna,dimerite se mi rece rezultatite ti se super no sepak da prodolzam so frahiparinot uste 4 nedeli i da pojdam na kontrola pak da mi zemat krv i da go vidime plodot kako ce se razviva kako sto pisav i pogore taa kako sto mi kaza poradi intervencijata na septum i poradi mnogu ivf ne sakam da rizikuvame prodolzi si frahiparin a Lazareski mi rece rizicno e sepak e ivf i dolgo vreme si pod terapii za ivf i poradi tao sto dolgo vreme ste nemale deca mora da bideme pretpazlivi

si vikam da pojdam uste ednas tamu neka mi ispitaat se sto treba i da pojdam kaj Petrova mnogu mi se pari davanje a nemam tolku ce nemam doma leb da jadam ama sepak mi e sube si vikam tolku vreme sum cekala pa ne mi se rizikuva sa nasive doktori tuka
a maticniov samo mi vikase abe sto gi primas ovi frahiparin sto ti gi davaat a ednas nerece da me prati na tranzfuziologija jas sama da baram za se otkaj znam sto treba i kaj treba user posted image neznam koj pat da go fatam

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 530
30.12.2014 11:11:45   
Hopeful RR
gina, слушај го Лазаревски и терај се што ќе ти каже тој, во комбинација со другите доктори што ти ги препорачал. За скапо - скапо е, ама јас не би ризикувала. Остави го матичниот, од нив ретко кој има искуство со ризични и ивф бремености, така што не го сфаќај многу сериозно. Терај со фраксипарин и испитај се што треба, мој совет.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 531
30.12.2014 11:42:42   
tea 88
Gina odi si na maticen i ednas mesecno kaj taa dr. sto ti ja preporacal Lazarevski. Pa i na Lazarevski tolku da ne se oslonuvas zatoa e najdobro kaj dvajca da odis. Mene vo 6 ned dimerite uvis 1300 Tase nisto ne mi rece da ispitam togas ne ni znaev deka moze i kaj nego da se ispitaat i slucajno pojdov kaj maticnata i arno sto me prati Skopje da gi ispitam. So terapija se sredija a sega i bez terapija se niski samo 310. Zatoa nema pravila . Ete i dr Kristinka bese tuka zaedno me gledaa so Tase pa i taa ne spomna nisto za niv. Jas sum mnogu zadovolna od maticnata.

Непосредна врска до пораките: 532
30.12.2014 12:01:41   
Hopeful RR
Ако се покаже матичниот доктор како ок, тогаш да - комбинација од двајца. Но, не се сите матични такви - еве на пример, мојата матична ми даде една терапија за стрептококата, а Ивановски ме искара зошто не сум дошла кај него со тие резултати, требало друга терапија. И ај сега? Јас мислам најдобро интуитивно, веројатно секоја од нас си чувствува што и како треба да прави и на кого да му верува во моментот...

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 533
30.12.2014 12:41:12   
tea 88
Pa i jas taka koga imav bakterija , maticnata edni Tase drugi antibiotici. Sekoj si ima protokol i iskustvo so taa bakterija i ne znaci deka od ednite sigurno ke pomine a od drugite ne ili obratno. Pa koga otidov kaj drug dr sto ziveeme mi vika e pa jas ke ti dadev drugi, sosema edni treti gi kaza i od niv sigurno ke ti pominese odma. Site taka pravat zosto ovie, trebalo tie. Koj dr ke reci za drug bravo ti ja pogodil terapijata .user posted image

Непосредна врска до пораките: 534
30.12.2014 14:32:08   
gina
taka e sega naredniot mesec ce odam pak vo sistina pa za ponataka ce vidime samo se da bide dobro
i eve sega pak si se sekiram od desna stana kaj stomakot pred pola sat osetiv edna taka silna bolka nekolku sekundi i polezav ama sega me naboluva malku koga ce se svitkam koga ce se vrtam na druga strana i kaj cipite po malku custvuvam taka blaga bolka po retko osetuvav i pred edna nedela koga bev kaj maticniot mi rece vaka nema nisto ni krvarenje vnatresno ni nisto pokriena si so terapija se e dobro i vcera go prasav i Lazareski i toj istoto mi go rece i sega koga ce se bucnam kako grimce go ocejkam kako topce izgleda mi e od frahiparinot sinoka se bocnav na taa strana isto taka imam i na raceta po dvatri dena mi se gubat si vikam od inekcivee da ne e pa ne se izdrzuva od septemvri ce bockam togas za ivf sega so ovie celata sum reseto ne se izdrzuva vise mnogu bolat i sega mm ce go pratam da mi zeme magnezium ce si pijam na svoja raka maticniot ne mi spomnal go prasav Lazareski mi rece mozes ce se preflam na temata za magnezium da vidam kakov koristite oti neznam kakov da zemam

dali smeam da se napijam bedoksin od Galenika imam doma

Непосредна врска до пораките: 535
30.12.2014 19:06:09   
tea 88
Gina dosega ne koristese magnezium? jas od pocetok gi koristam a sega ako me naboluva stomakot i po 2. smees i bedoksin da pies. Jas piev koga mi se losese 3x1.
i mene mi se slucuvase a i sega mi se slucuva ama poretko nekoja bolka od leva ili desna strana i ne mozam na taa strana da lezam i pominuva po nekoe vreme. Sega poretko ama pak mi se slucuva.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 536
30.12.2014 22:45:56   
gina
na tea ne koristev mm mi kupil pa se napiv vecerva edno pa ce vidam ponataka

Непосредна врска до пораките: 537
1.1.2015 14:38:40   
Roberta r
Srekni novogodisni i bozikni praznici na site ringerajki vi posakuvam se najdobro vo novata godina.nie denes sme tocno 13 nedela pa se citame vo 2-ro tromesecje.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 538
2.1.2015 20:48:22   
gina
i jas da vi cestitam na site rr srekni novogodisni i bozikni praznici mnogu zdravje ,decinja i sreka

inaku jas za novogodisnata nok bas ne e pominav ubavo vo popladnevnite casovi pocnav da krvaram pa nemozev da pojdam do bolnica so kola ne se odese so mm zaglavivme ulicite katastrovo ne cisteni site taksi komp. ne rabotea poradi ulicite i trgnavme peski drugo resenie nemavme poleka stignav pa cekav doktor od doma da viknat pa me vide se bese dobro mi stavija progesteron inekcija i taka se vrativ doma se slusnav so maticniot mi dade dabraston da pijam 2x2 i utrogestan da stavam i vcera krvarev po malku lezev i denes nemam se smiri
urtrogestan da stavam nautro i navecer a kolku treba da e razlikata na 12 sati ili kako
si pomisliv deka se napiv magnezium da ne prokrvarev i go prekinav
ama Lazareski mi go prekina crinon gelot i eve odma krvarev a dr. sto me primi vecerta mi rece mozebi e od frahiparin
mnogu sum zagrizena

< Поракaта ја уредил gina -- 2.1.2015 20:54:32 >

(Одговор на членот Roberta r)
Непосредна врска до пораките: 539
2.1.2015 22:22:09   
tea 88
Srekna nova na site rr mnogu zdravje , sreka i mnogu zdravi i pravi decinja.
Gina magneziumot ne gi prekinuvaj nema sansa da e od magnezium krvarenjeto. Ti si mislam sega 12ned. I jas togas prokrvavev a 10 dena prethodno mi gi namalija utrogestanot i prog.depo inekciite. I jas koga otidov togas vednas inekcija mi stavija i utrogestanot pak da go zemam 3x1, i pak inekciite na 5 dena . E sega sigurno i tebe ti e od nedostatok na progesteron sto znaci ako ti zapre za nekoj den e od toa a ako e druga pricina nema da zapre.jas citav deka mozelo da se javi krvarenje bas taa nedela i od toa sto togas se formirala postelkata. A za fraxiparin najubavo da se slusnes so Lazarevski da ti kaze sto da pravis dali da gi primas ili da gi namalis zasto tie go zgolemuvaat krvarenjeto. Jas koga primav kleksan maticnata mi rece ako pocnes da krvaris vednas da mi se javis da ja namalime dozata. I ako odis kaj maticniot denovive reci mu da ti go izmeri i grloto na matkata i baraj si da primas inekcii prog.depo barem do 16ned.
Tie ne se stetni za podrska na plodot se. Eve jas sum 16ned sega i uste gi primam na nekolku dena i utrogestan sekoj den tri pati.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 540
2.1.2015 22:50:56   
kapina
jas koga pocnav da krvaram odma mi gi prekina ama sepak prasaj go nego ili javi na dezurniot centar vo sistina

Непосредна врска до пораките: 541
3.1.2015 10:41:38   
Hopeful RR
Гина, исто и јас мислам дека нема никакви шанси да е од магнезиумот - воопшто не влијае на циркулација, туку на опуштање на мускулите, и од него може само подобро да е. Обавезно продолжи да го пиеш, а мислам да продолжиш и со Кринон. Јас го ставав до крај на 13 недела, паралелно со Прогестерон инекции, кои се уште ги примам, а сум 19 недела. Мора да се има гестагенска поддршка, сеедно во каква форма.
Дабростонот се пие на 12 саати, да. За Фраксипаринот, најдобро слушни се со Лазаревски. Обавезно мирувај, ама ептен строго, и наскоро ќе биде целосно оформена постелката па и да има хематом, нема да биде толкава опасност.

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 542
3.1.2015 18:13:34   
tea 88
Gina kako si ti zapre krvarenjeto? otide na maticen?

Непосредна врска до пораките: 543
3.1.2015 18:31:08   
gina
da mila krvarenjeto mi zapre nemam od vcera ic so maticniot se slusnav da stavam utrogestan 2x1 i isto dabraston 2x1 ako imam problem da mu se javam cekam da go zemam rezultatot od skopje pa sekako nedelava posle praznicive ce odam sega miruvam i lezam hematom nema
mozebi deka prekinav so krinon gelot se pojavi krvarenjevo

e sega sakav da ve prasam utrogestanot gi stavam kolku sto mozam podlaboko navecer stavam pred spienje i koga utroto ce pojdam vo wc kako da si istekuva normalno li e celo da ne mi istekuva i nautro koga ce stavam lezam 1-2 sati ic ne stanuvam i posle neko vreme pak kako da si istekuva da ne ne primam ic sum zagrizena za toa celo da ne mi paga

Непосредна врска до пораките: 544
3.1.2015 20:05:50   
tea 88
Gina i kaj mene istekuva utrogestanot. Toa e normalno. Bebusot kolku sto mu treba si zema ostanatoto istekuva.
A za krvarenjeto sigurno e sto ti go prekinale crinoneto ista situacija i kaj mene bese. Ako bese od druga pricina nemase da zapre taka da uzivaj si zemaj si ja terapijata i koga ke odis kaj maticniot reci mu i inekcii ako mozes da primas ednas nedelno barem progesteron depo.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 545
5.1.2015 13:26:18   
gina
rr sega go zedov femibion 2 pisuva deka se pie edna kapsula edna tableta taka li treba da go pijam dvete odednas

Непосредна врска до пораките: 546
5.1.2015 14:27:57   
tea 88
Gina dvete odednas se pijat i kapsulata i tabletata. Zatoa se 60 vo edno pakovanje za 30 dena.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 547
7.1.2015 13:39:21   
kapina
Gina ami fraksiparinot neli gi stavas vo ramenjata jas taka gi stavav i ic ne me bolea kazi reci a za antibioticite ima anbiogram i na nego obicno pisuva koj antibiotici na koja bakterija deluva moze poveke vrsti na antibiotici da deluvat na edna bakterija a ne samo eden jas sum imala i stafilokoka i eserihija i ureoimikoplazma i zatoa znam

Непосредна врска до пораките: 548
8.1.2015 14:48:41   
Melanija RR
Постовите за лекови се префрлени во соодветната тема Дали е безбедно земањето лекови во тек на бременост?

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 549
8.1.2015 15:01:18   
LanaMitt
Zdravo devojki,pozdrav do site, nova sum na forumot, i nova sum vo grad Skopje :)
Bremena sum so bliznacinja, i sakam da najdam dobar maticen ginekolog vo opstina Aeerodrom, pa ako imate nekoja preporaka, bi ve zamolila da mi kazete.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 550
Страница:   <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?