Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 27.1.2015 17:31:03
Milicka 30
Nadez vera ljubov честитки за бременоста и за СА само нека си расте бебчето. Верувај сите сме исто, дали дека сме се намачиле мене уште не ми се верува дека сум бремена . Уживај во бременоста!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 28.1.2015 9:45:47
kuklicka30
Zdravo na site eve i jas da vi se pofalam vcera bev na ginekolog i doznav deka sum bremena 5 nedeli i 6 dena seuste nema srceva reakcija treba da odam narednata nedela na pregled inaku imam edna kerkicka 2 god i posle nea imav dva spontani abortusi i sega koga doznav mnogu sum srekna sto se e vo red so lesno na site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 28.1.2015 14:28:53
Melanija RR
kuklicka30 добре дојде на Рингераја и имај лесна бременост
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 1.2.2015 21:54:24
kuklicka30
Ви благодарам на сите исто и на вас лесна бременост и сакам да ве прашам во која недела ви кажаа срцева реакција,јас во вторник сум на преглед кај матичната
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 2.2.2015 9:34:12
kuklicka30
Lelee boze,kaj mene vo prethodnata bremenost do 9 nedela nemase creva reakcija i togas imav dve bliznacinja i morase da se napravi kiretaza ama sega se nadevam ke bide se vo red ke vi pisam pozzz do site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 3.2.2015 10:20:41
kuklicka30
Да ви кажам многу сум среќна вчера бев на преглед и имаше срцева реакција,го слушнав чукањето на срцето на моето бебче очите ми се насолзија од радост поздрав до сите
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 3.2.2015 12:33:10
Felly RR
Супер кукличка, нека расте сега
Јас, да ви кажам, веќе не чувствувам таква подуеност и тежина во левиот јајник (од цистата) па се мислам дали е можно да е прсната без некои поконкретни симптоми? Или пак расте па затоа толку не се чувствува тежина од цистата. А наредна контрола ми е дури по 2 недели, не можам да дочекам.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 3.2.2015 13:21:07
Hopeful RR
Felly RR, личи како да се намалила или прснала, да. Може бебушко се налутило, ја исклоцало и се ресорбирала од мака Во крајна линија, не чекај 2 недели за контрола, оди си деновиве, што ти е гајле
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 3.2.2015 17:39:53
stubborn
Здраво на сите,нова сум на форумот инаку често ги читам вашите мислења.Бремена сум седма недела и кога отидов на контрола докторот ми вели треба на киретажа да одиш нема плод само сакус се развива.Испаничена сум и загржена бидејќи веќе еднаш згреши на почетокот ми рече вонматерично дека е а испадна рано било да се види.На ГАК ми потврдија бременост.Дали на некоја од вас и се има случено ова ??Јас не се откажувам мислам дека е настаната овулација покасно и дека не се поклопува бременоста со нивната математика.Ви посакувам лесна бременост на сите и ако имате слично искуство споделете.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 3.2.2015 20:47:18
Hopeful RR
stubborn, добредојде на РР, се надевам само за убави работи ќе си пишуваме.
Во однос на твојата ситуација, јас би одела на второ, трето па и четврто мислење ако треба, се додека не се знае дефинитивно што и како има. Не губи надеж, и секако не губи време - оди на приватните клиники каде што имаат пософистицирани апарати и ќе може попрецизно да се види. Со среќа, и пиши ни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 3.2.2015 23:02:19
Melanija RR
stubborn добро ти пиша Hopeful ,што побрзо на друго мислење.Се надевам се ќе биде во ред
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 4.2.2015 10:44:30
kuklicka30
Stubborn dobredojde na forumot jas imav ista situacija lani vo dekemvri postoese bremenost no nemase plod i togas bea bliznacinja i cekavme do 9 nedela ne se pojavi plod i mi pravea kiretaza,posle 6 meseci pak ostanav bremena no togas veke bese vonmaterino bev vo sv lazar vo skopje infuzija primav da se isusi plodot da ne me pravat operacija se nadevam deka nema da go pominis ona sto mene mi se sluci sepak pobaraj si vtoro mislenje pa makar i odi i kaj tret lekar poveke mislenja e podobro vidi sto ke ti kazat so lesno se nadevam deka ke bidis megju nas se najdobro