|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
12.1.2015 13:46:08   
orchid7
Јас само да кажам дека кај Лазаревски во Систина до сега најголемото чекање ми беше 20-30 минути. Меѓутоа тоа беше само еднаш, вообичаено чекам по 5-10 минути. Не знам дали тоа е до сестра Анита која прави добар распоред, но навистина не можам да се пожалам.
Како и да е, Лавбл е во право, кога си имаме мака си чекаме и тоа е тоа, дај боже за сите чекањето да се исплати и да резултира со голема радост!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1676
12.1.2015 13:50:27   
gina
i jas kaj Lazareski nesum cekala samo ednas mozebi 15 -20 min. i sega posledniov pat koga bese poradi snegot ne mozeb da stignam navreme imav termin vo 11:30 mi rekaa koga ce mozes togas dojdi do 15h i taka stignav vo 2 i pocekav 15 min i me primija

ama koga ce mora ce cekame na drugi mesta sum cekala i povece ama ce se uizdrzi i toa

(Одговор на членот orchid7)
Непосредна врска до пораките: 1677
12.1.2015 16:40:52   
kapina
I jas nemam mnogu cekano kaj dr lazarevski a pred nova god imav zakazano na internist ovde vo strumica i cekav cel cas oti doktorot otisol na odmor a nikoj na nas pacientite ne ne izvesti ke pisat kazni na nas pacientite za moj termin a kolku doktorite se pridrzuvat kon toa sega treba da odam i na ocen lekar i ke vidam i tamu kako ke e vidnoto pole bese loso i sega pak na kontrola

Непосредна врска до пораките: 1678
12.1.2015 18:05:42   
orchid7
Гостин во утринската програма „За добар ден“ на Телма телевизија на 13 јануари (вторник) е д-р Митко Ивановски, специјалист гинеколог - акушер. Следете го разговорот со почеток во 09:00 часот и дознајте сè што ве интересира за ин витро фертилизација.
Доколку пропуштите некое од интервјуата на нашите доктори, ќе можете да го погледнете и на нашиот Youtube канал.
https://www.youtube.com/user/acibademsistina

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1679
12.1.2015 23:12:10   
Pinky30
RR-ki kazete mi dali moze dodeka se bockam za ivf da odam na stomatolog ( zosto bez anestezija nemozam ) Moze ke mi se smeete :D ama jas da si prasam :D na 18-19 januari odam na prvo exo da vidi DR.i da mi dade terapijam pa ke vi pisam sto i kako :)

Непосредна врска до пораките: 1680
12.1.2015 23:26:50   
bubla
Да се надобрзам за муабетот за чекање по болициве. Како што кажаа другите тука, јас кај Лазаревски повеќе од 5,10 мин не сум чекала..
Еднаш ми се јавија дури да дојдам подоцна бидејќи докторот го викнале на операција.

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1681
12.1.2015 23:46:00   
simpaticna
Pinky30 jas od moe licno iskustvo ti kazuvam deka nema nisto od toa i jas koga se bockav odev na stomatolog ako sum greska neka nekoj me ispravi.sreknouser posted image

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1682
13.1.2015 9:42:21   
butterfly 00
Isto i jas kaj Lazarevski ne cekam mnogu mozebi 10 minuti ama toa zosto doktorot mnogu brzo raboti, go kazuva ona sto treba, go pravi pregledot i tolku, a ostanatite doktori kolku sto sum gledala se muabetcii, sakaat da si napravat muabet so pacientite, da gi opustat, mnogu poveke razgovaraat i zatoa se gubi poveke vreme i pacientite cekaat mnogu poveke kaj niv

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот simpaticna)
Непосредна врска до пораките: 1683
13.1.2015 11:15:00   
Hopeful RR
Pinky30, слободно оди на стоматолог со анестезија, не е ништо страшно. Јас дури требаше и рендген да правам на еден заб, ама го препрашав докторот и ми рече ок, само да е што порано во текот на ивф процедурата. Инаку за анестезија немаш гајле.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1684
13.1.2015 19:24:50   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Pinky30, слободно оди на стоматолог со анестезија, не е ништо страшно. Јас дури требаше и рендген да правам на еден заб, ама го препрашав докторот и ми рече ок, само да е што порано во текот на ивф процедурата. Инаку за анестезија немаш гајле.

Da da sakam mesecov da gi sredam zabite dodeka se bocna na pocetokot... jas posle 20.01 se nadevam deka ke pocnam so terapija zosto na 18.01 imam zakazano za prvo exo.Pozdravce do site

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1685
14.1.2015 10:06:03   
LoveableMe RR
За сите кои почнувате со постапката, да ве потсетиме на СОВЕТИТЕ ЗА ИВФ.

Дали некоја рингерајка која доби ваучер наскоро ќе почнува со постапка што не ни е на списокот?user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1686
14.1.2015 15:32:14   
весник
закажав на 20 јануари...11 ден од циклус...овулацијата ми е баш тогаш.незнам како ќе биде...што ќе кажи...велиш појачана прогестеронска терапија дека и тоа ти е проблем...а како знаеш дека ти е тоа проблем...и јас не го сакам кринон гелот...страв ми е да го ставам бидејќи имав остатоци од него на после тоалетот помешано со крв и црнила и сега имам буквално уплав од него.

јас пијам скоро месец и пол витамин ц од 1000 мг.,цинк...еутирокс поради проблемот со тироидната,фолна и капки вигантол-витамин д3 (10 капки неделно.маслен раствор е) препишани од бранкица крстевска ендокринологот мој.ептен ми е потребно нешто за смирување на нервиве,па земам магнезиум и б6-антистрес пишува на паковката и ќе го прашам дали може да се пија и понатаму за време на постапка,па и дај боже бременост.е сега со анализи од трансфузиологија,бидејќи имам проблем,некоја генска мутација и лупус la позитивно од 1 јануари примам секој ден фраксипарин инекции од 0,4 мл.

после неуспешното ин витро имам појдено на ехо само кај мојот матичен гинеколог и тоа само еднаш во овие 6 месеци ,па се надевам дека се ќе биде во ред.имам септум за кој минатиот пат не ми рече ништо посебно дека би бил пречка,па се плашам и поради тоа....а од друга страна си велам леле колку сме измачувалки ние кои се бориме за бебе...пред некој ден случајно во болницата кај нас на гинекологија(посетував една нова мајка која си доби синче) ја слушнав една докторка -наш гинеколог како се консултира како да породела некоја жена која имала циста од 10 см.и си реков леле таа циста има од 10 см.и сега ќе си стани мајка,а нас мајката ни се расплака(извинете за речников) од одење по болници,од чекање резултати,од боцки и триста трауми.искрено еве јас ви кажувам дека пред да тргнам по болнициве барајќи решение за мојов проблем,бев потполно здрава и безгрижна личност,за да за две години си направам проблем со тироидната жлезда и некакви повишени параметри во крвта кои настанувале како резултат на стресот кој го доживуваме...и сега тие се мои автоимуни болести кои ќе си ги носам со здравје цел живот.после 5 испитувања за тироидната жлезда кои беа нормални,почнав со еутикос од 50 демек за подобро ивф и на крај стигнав со многу покачени тироидни антитела и покачена терапија....е стварно сме приказни цели....и ве молам извинете за долгиов пост и со среќа на сите...Бог нека е со нас.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 14.1.2015 15:43:20 >

Непосредна врска до пораките: 1687
14.1.2015 15:50:27   
LoveableMe RR
весник, нема гајле, сите сме по тој пат и исто сме размислувале, леле аман доктори, боцкања, ехо, тестирања итн.....

Јас имам проблем со прогестеронот, очигледно е бидејќи имам фоликули и природно имам овулација, а и при ИВФ имам убави ембриони, така што тој првиот дел од циклусот што се вика, тоа мене ми е ок, а потоа по трансферот до тестот, практично вториот дел од циклусот јас ете не можам да задржам ембриони, така што затоа се договоривме со Петановски појачана прогестеронска терапија да примам. user posted image user posted image

Тоа што примаш фраксипарин ради мутацијата е добро, така што уживај се е ок, а за тироидната и останати работи, нормално дека е на стрес, па човек и супер да е, кога ќе се бори со неплодност, ќе се испоремети. user posted image Слушај го Лазаревски и ќе биде добро. Пак препрашај убаво за септумот, овде читаш на форумот дека е подобро да се отстрани кога веќе е видлив и на ехо, да видиш што ќе ти каже.

Да додадам, ако не можеш кринон, можеш да му кажеш сакам утрогестан и инекции прогестеронски ако треба, зошто и јас имав исто проблем со кринонот, Петановски ми рече има пациентки кои така реагираат на кринонот, тогаш ќе земаш утрогестан вагиналети, а прогестерон депо мислам ми спомна за инекции. Позз

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 14.1.2015 15:54:03 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 1688
14.1.2015 15:59:31   
весник
исто и јас...секогаш овулација,прекрасни фоликули,прекрасни ембриони а бременост нема....ќе ти пишам што ќе ми рече кога ќе појдам вторник.поздрав!

Непосредна врска до пораките: 1689
14.1.2015 19:40:54   
butterfly 00
Vesnik ic da ne se sekiras i kaj mene bea sekogas odlicni embrionite, a bremenost nemase i otkako pocnav da primam terapija so fraksiparin ostanav bremena i mene mi najdoa mutacii, pocnav so terapijata naporedno so suprefaktot.

Непосредна врска до пораките: 1690
14.1.2015 22:12:09   
nadesh
Devojki utre ke odam znaci na 3 den od ciklus za krv dali treba da sum gladna ili nema vrska ....za kafeto mi e sabajleuser posted image Mozi glupavo so prasvam ama da ne mi e misla.Pozzzzz do site.

Непосредна врска до пораките: 1691
14.1.2015 22:26:15   
lukajana RR
Nadesh не знам точно што испитувате и дали ке се пушти вечерва некоја рр што може подобро да ти каже па би те советувала ако е само кафето проблем подобро немој да пиеш ,ако одиш рано нема да ти биде проблем.позз

(Одговор на членот nadesh)
Непосредна врска до пораките: 1692
14.1.2015 22:30:34   
scared RR
За хормони гладна жедна се иде, од 8-9 сабајле user posted image

Непосредна врска до пораките: 1693
14.1.2015 22:46:15   
butterfly 00
Nadesh obavezno gladna I zedna I mene mi zakazuvaa vo 8 najrano posle toa moze kafence

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1694
14.1.2015 23:36:29   
nadesh
Fala mnogu na brzite odgovori ,ajde so sreka i so lesno na siteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1695
15.1.2015 10:51:20   
LoveableMe RR
Nadez, како ти оди, почна со супрефакт, сега треба да продолжиш со стимулација? Како си задоволна од докторот, како тече постапката?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот nadesh)
Непосредна врска до пораките: 1696
15.1.2015 13:29:23   
весник
LoveableMe во врска со септумот минатиот пат др.Лазаревски ми рече а бе види вака не велам дека би пречел ама нормално е дека е подобро да го нема...е сега беше малку револтиран бидејќи јас кога бев кај него на преглед за прв пат пред неполни 6 месеци имав правено хистероскопија и лапароскопија со миоемектемија(отстранет ми беше миом) на гак па беше револтиран како не ми го отстраниле септумот...е сега искрено коски ми се ребрат ако ми речи за повторна операција незнам што би правела бидејќи сега превентивно се боцкам со фраксапарин и ако ми се оддолжи процесов се ќе ми биде икомплицирано.

Непосредна врска до пораките: 1697
15.1.2015 16:55:24   
kapina
Jas denes trebase da go dobijam mojot vtor ciklus po ivf no ne mi e dpjden a obicno mi doaga 5,6 dena porano no sega go nema pocnavme so mm i prirodno da ostanam bremena dali moze po ivf da se ostane prirodno bremena mm poe a c e cink i selen a jas piev b kompleks so folna kis do pred nekojden a seuste pijam po edna laz dnevno oreovka

Непосредна врска до пораките: 1698
15.1.2015 17:21:39   
vazna
Kapina jas licno znam nekolku parovi sto imale neuspesno invitro pa poslem invitroto ostanale prirodno bremeni i sega imaat prekrasni deca, taka da mozno e ti posakuvam sreka user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1699
16.1.2015 0:04:29   
nadesh
LoveableMe eve sum i jasuser posted image ,postapkata tece dobro od denes pocnav so fostimon po 4 na den i suprefakt 0.25 pa taka do 20ti. pa posle proverka na hormoni .Inace zadovolna sum od doktorot isto i od sestrite vo plodnost.Se nadevam nema loso da gi podnesuvam fostimonite kako i da e se ke izdrzime.pozzzzz

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 1700
Страница:   <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?