LoveableMe RR
|
весник, нема гајле, сите сме по тој пат и исто сме размислувале, леле аман доктори, боцкања, ехо, тестирања итн..... Јас имам проблем со прогестеронот, очигледно е бидејќи имам фоликули и природно имам овулација, а и при ИВФ имам убави ембриони, така што тој првиот дел од циклусот што се вика, тоа мене ми е ок, а потоа по трансферот до тестот, практично вториот дел од циклусот јас ете не можам да задржам ембриони, така што затоа се договоривме со Петановски појачана прогестеронска терапија да примам. Тоа што примаш фраксипарин ради мутацијата е добро, така што уживај се е ок, а за тироидната и останати работи, нормално дека е на стрес, па човек и супер да е, кога ќе се бори со неплодност, ќе се испоремети. Слушај го Лазаревски и ќе биде добро. Пак препрашај убаво за септумот, овде читаш на форумот дека е подобро да се отстрани кога веќе е видлив и на ехо, да видиш што ќе ти каже. Да додадам, ако не можеш кринон, можеш да му кажеш сакам утрогестан и инекции прогестеронски ако треба, зошто и јас имав исто проблем со кринонот, Петановски ми рече има пациентки кои така реагираат на кринонот, тогаш ќе земаш утрогестан вагиналети, а прогестерон депо мислам ми спомна за инекции. Позз
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 14.1.2015 15:54:03 >