|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
16.1.2015 14:20:51   
LoveableMe RR
Супер, те чекаме наскоро со убави вести како ќе напредуваш, колку фоликули ќе имаш, кога пункција ...user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот nadesh)
Непосредна врска до пораките: 1701
17.1.2015 16:35:24   
evoksi
Еве и јас да се пријавам, конечно собрав храброст вчера да одам кај докторот и ми предложи за следниот месец да пробаме на природен циклус.

Сакав да ве прашам за делот после ЕТ. Читав, LoveableMe нешто пишуваше дека вториот дел и е проблем, претпоставувам дека и кај мене е тоа, зошто исто имам редовни овулации и ембрионите се као добри, а сепак ништо :(. Докторот мене ништо не ми спомна во врска со тоа, дали треба да се смени терапија или слично па сакав да прашам што сте пиеле вие.
Јас пиев естрофем (два пати на ден), декортин по половинче исто два пати и утрогестан три пати вагинално. На 5 дена прогестерон депо. (Само две инекции примив, до третата ми беше веќе негативен тестот).
Не е дека не му верувам на докторот, но тој некако повеќе се задржа на тоа дека требало да вратиме два ембриони, дека јајце клетките со ICSI се повеќе малтретирани и такви работи, а ништо не зборевме за тоа што треба да се прави после ЕТ.
Затоа јас да си прашам уште од сега тука :)

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1702
17.1.2015 18:38:31   
kate..
so netrpenie go cekam denot 22 januari da otidam na razzgovor i da vidam sto i kako

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

(Одговор на членот evoksi)
Непосредна врска до пораките: 1703
18.1.2015 9:56:08   
LoveableMe RR
Евокси, те молам убаво консултирај се со доктор за што понатаму особено во делот на имунологијата заради алергиите. Мене Кочо Димитровски меѓу другите прашања и за тоа ме праша, затоа најдобро направи испитувања ако треба, па потоа продолжи со процесот.

Кате.., кај кој доктор реши?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1704
18.1.2015 12:08:46   
Pinky30
RR-ki jas denes bev na prvo exo i vo vtornik pocnuvam so terapija...Dr.samo mi kaza deka sestrata se ke mi objasnela sto i kako doziranje..mi dade DECAPEPTIY vo vtornik ke vi pisam koja e dozata pa ke treba da dobijam i posle ke vidime sto ke mi dade...Dali nekoja od vas gi primala ovie...citav deka se za sprecuvanje na ovulacija za da posle koga ke mi dade terapija da ima kontrola za da ne dojde do hiperprodukcija na folikuli dali gresam? i nesto napomena ke mi dal i Metformin znam deka e za dijabetes a jas nemam nikakov problem so toa dali terapijata predizvikuva povisok shekjer ili ....?

Непосредна врска до пораките: 1705
18.1.2015 17:40:35   
LoveableMe RR
Пинки, тoa е верoјaтнo кaкo супрефaкт, дo стимулaцијa ќе примaш и пoтoa, дoктoрoт кaжувa дo кoгa. Метфoрмун некoи дaвaaт вo пoстaпкaтa, нo не знaм тoчнo зa штo. Среќнo и пишувaј ни

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1706
18.1.2015 21:08:43   
macika4
Zdravo na site ve pratam celo vreme koj do kade e i im cestitam na onie sto zabremenile i sto doprva cekaat da dobijat pozitiven odgovor ....Me nemase nekoe vreme zasto kariotipot mi izleze deka imam nekoja mutacija na 14 hromozom i cekav moite da napravat ama deka se vo stranstvo i se iskoplicira pa bev pak vo remedika i mi rekoa deka nema potreba toa nemoze da se smeni ...E sega procitav nekoi ringerajki imale problemi so genite dali e slicno kako moeto ili ne e inaku drugoto e se vo red ...I ako moeto prasanje ne e za tuka prebacete go kaj treba od ponedelnik ke pocnuvam da pripremam dokumenti za sledno invitro user posted image

обиди= 3 години, 4 инсеминации ,podneseni dokumenti za ivf,neobjasneta neplodnost

Непосредна врска до пораките: 1707
19.1.2015 12:57:28   
fragolina

ИЗВОРНА ПОРАКА: macika4

Zdravo na site ve pratam celo vreme koj do kade e i im cestitam na onie sto zabremenile i sto doprva cekaat da dobijat pozitiven odgovor ....Me nemase nekoe vreme zasto kariotipot mi izleze deka imam nekoja mutacija na 14 hromozom i cekav moite da napravat ama deka se vo stranstvo i se iskoplicira pa bev pak vo remedika i mi rekoa deka nema potreba toa nemoze da se smeni ...E sega procitav nekoi ringerajki imale problemi so genite dali e slicno kako moeto ili ne e inaku drugoto e se vo red ...I ako moeto prasanje ne e za tuka prebacete go kaj treba od ponedelnik ke pocnuvam da pripremam dokumenti za sledno invitro user posted image

Macika4 dali moze da mi kazes zosro pravese kariotip. Sto se sluci so prethodnoto invitro bidejki pisuvaz za sldno. Mozebi veke si pisala ama da ne prebaruvam unazad. I isto me interesira koj ti rece da go pravis toa ispityvanje zosto gledam spomnuvas remedika.

(Одговор на членот macika4)
Непосредна врска до пораките: 1708
20.1.2015 12:51:05   
LoveableMe RR
Fragolina, имаме тема Генетско испитување, некои од рингерајкиве имаат таму пишано за кариотип.

Мацика4, ајде те чекаме пак на форумовuser posted image user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот fragolina)
Непосредна врска до пораките: 1709
20.1.2015 22:42:35   
Pinky30
RR-ki denes pocnav so terapijam DECAPEPTIL 0,1 mg edna na den se dodeka ne dobijam ciklus...posle toa ke mi dadat drugi i ke prodolzam so ovie denes taka mi kaza sestrata :) Srekjno se osekjav cel den zosto edvaj cekav da dojde denot koga ke pocnam so terapija za ivt-to...Prvo ivf mi e za prvo bebe :) Dali nekoj od vas ja primala ovaa terapija??? Ve molam nekoja neka mi pise...Pecat kako vitaminski inekcii ke mi gi bockaat vo stomak....So Gospod napred :)

Непосредна врска до пораките: 1710
20.1.2015 23:16:55   
nadez vera ljubov
da se javam na raport deneska bev kaj petanovski ova mi e vtor pat posle ivf prviot pat potvrdi bremenost peta nedela seuste nemase scceva akcija mi rece za dve tri nedeli kontrola i bev deneska ima srceva akcija se e ok kako za 8 ma nedela.uste ne mi se veruva.inace ova mi e 4 -to ivf predhodni 3 neuspesni. se nadevam ce bide se vo red ponataka posle 13 godini i jas i mm da se izraduvame.znam ne treba vece da pisuvam tuka tuku vo prvoto tromesecja no mene seuste ne mi se veruva. na site sto se vo postapkata za ivf im posakuvam uspehuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1711
20.1.2015 23:44:37   
kapina
Super vera nadez i ljubov jas uste nemam dobieno vtor ciklus po ivf kasne 5 dena cela sum poduena i mi se povraka utre sum kaj lazarevski pa ke videme sto ke rece

(Одговор на членот nadez vera ljubov)
Непосредна врска до пораките: 1712
21.1.2015 10:24:34   
butterfly 00
Kapina i jas sum utre kaj Lazarevski na pregled :)

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1713
21.1.2015 11:16:10   
LoveableMe RR
Pinky, хормонските инекции во принцип печат, не се секирај, а таа терапија ако ја примал некој ќе ти пише, но во принцип сите се со иста намена, без разлика на името што го имаат, дали супрефакт, декапептил и слично. Среќно!

Другите што правите, како сте? Весник, кате...бевте ли кај докторите?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1714
21.1.2015 11:54:26   
kapina
Jas bev denes kaj dr lazarevski znaci i me idprati da ispitam kariotip i kariogram i da ispitam vrodena trombofilija ne ocekuvav vika takvo nesto kaj tebe matkata e super naj verojatno e vrodena trombofilija i ke mi davat kleksani samo po kolku ke bide neznam i kaza ovulacija ne nastapuva mi dade siofor da pijam i toa e vit a i d isto

< Поракaта ја уредил kapina -- 21.1.2015 11:55:21 >

Непосредна врска до пораките: 1715
21.1.2015 14:17:23   
LoveableMe RR
kapina, најдобро да земеш некои природни препарати за хормонален баланс или да пиеш мака, или нешто такво што пиеше ФеллиРР, може и природно да се случиuser posted image . Нина, весник, кате.. што правите?

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

00.01 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
00.01 - MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)
05.01 - nadesh - почеток со терапија (Таше Трпчевски, Плодност)
20.01 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)
00.02 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Петановски, Ремедика)
00.02 - kate..почеток со терапија(Петановски, Ремедика)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

00.01- весник (трансфер на смрзнати ембриони) FET
00.02 -LoveableMe RR (трансфер на смрзнати ембриони) FET
00.00 - /////// пункција ///// = ЕТ

=========================

00.02- весник = ТЕСТ
00.02 -LoveableMe RR = ТЕСТ
00.00 -////// = ТЕСТ

2015 година

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 21.1.2015 15:48:39 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1716
21.1.2015 14:41:21   
Pinky30
Love smeni me vo listata na 20.01 pocnav so terapija ;-) pozdravce do site RR-ki :-*

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 21.1.2015 14:47:08 >

Непосредна врска до пораките: 1717
21.1.2015 14:47:50   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30

Love smeni me vo listata na 20.01 pocnav so terapija ;-) pozdravce do site RR-ki :-*

Намерно оставив претходно, да видам дали читатеuser posted image user posted image user posted image , позз

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 21.1.2015 14:48:06 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1718
21.1.2015 15:30:52   
весник
еве ме и мене...вчера бев кај Лазаревски,ме виде на ехо...зборнавме за септумот,рече не го чепкаме бидејќи бил мал и имам пред една година правено хистероскопија и лапароскопија ( отстранет миом ) и мисли дека се ќе биде во ред,во смисла на убави ембриони,добар ендометриум и плус со фраксапарин инекции за таа вродена тромбофилија што ја имам и лупус антикоагулант позитивен....е сега вели добро е што на клиника ти ги дале веќе овие инекции,дефинитивно ќе ги примам,ми го отстрани само аспиринот,ми ги остави витаминот ц,цинкот и форвита антистрес таблетките што ги земам (магнезиум + б6 )

утре сум пак на ехо и најверојатно за некој ден ќе имам трансфер....ќе сме оделе на природен циклус и мисли дека овој пат требало да ја истераме работата до крај...така се изјасни...докторов навистина си го сакам и му верувам,па сега со Бог напред!

е сега имам болки во грбот и отенчени нерви,а овие антистрес што ги земам не ми помагаат многу многу...дали знаете нешто,дали некоја од Вас пие нешто за нерви,а што не би имало штета за целата оваа постапка???

најверојатно ќе вратиме 2 ембриони...имам 5 замрзнати....тој трансфер чини 26.000 ден.и во него се вклучени и овие прегледи.терапија некаква претходно не ми даде,па што понатаму ќе знам утре :-)))))

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 21.1.2015 15:35:22 >

Непосредна врска до пораките: 1719
21.1.2015 15:35:27   
kapina
Vesnik kade ispituvase vrodena trombofilija

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 1720
21.1.2015 15:38:09   
Hopeful RR
весник, баш ме радува и посветеноста на докторот, и твојот ентузијазам! user posted image Ајде дај боже се да излезе ок и ембриончињата наскоро да се вратат кај мама во меше и да си седат таму ехеее, цели 40 недели! user posted image

Во однос на нервите и смиреноста, нормална е анкзиозноста што ја чувствуваш, но мислам дека сега за сега најдобро е со Б комплекс редовно, по неколку пати на ден, зависи од дозата и пакувањето. Ако ептен те пукне паника, до ЕТ мислам дека можеш и по 0.25 Хелекс да бапнеш, или пак мал Дијазепам, но потоа подобро не. Мене на денот на ЕТ ми ставија инекција Дијазепам, за да бидам мирна, така што не може да е многу штетен сега додека се подготвуваш. Ако пак ти е шубе, чуј се со Лазаревски и препрашај.

Со среќа и те чекаме со редовни извештаи user posted image

< Поракaта ја уредил Hopeful -- 21.1.2015 15:47:36 >

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 1721
21.1.2015 15:41:25   
LoveableMe RR
весник, среќно пиши кога трансфер и се најубаво, слушај го докторот тој најдобро знае што и како треба да се прави. Мене мислам во Ремедика ми рекоа дека истото ќе ме чини околу 15.000, сега ако ми вклучат нешто плус ќе видиме.

За смирување, земи чај од маточина или валеријана, позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1722
21.1.2015 15:41:54   
evoksi
Здраво девојчиња,

kapina, вчера кога те читав баш помислив дека си бремена зошто и јас така исто се осеќав пред позитивниот тест

Сакав да ве прашам дали некој после неуспешното ивф добил на средина на циклус? Јас вчера добив. Поминаа само 13 дена од првото добивање веднаш после негативниот тест. Веднаш отидов кај докторот, ме гледаше на ехо, рече се е во ред, понекогаш се случувало така.

Гледам kapina и други рингерајки, ги праќаат докторите на дополнителни испитувања, мене мојот доктор никаде не ме праќа user posted image .
Му кажав за алергиите и за другите работи, ме убедуваше дека тоа нема врска со постапките за инвитро.

Не знам, може сум параноична, но некако се сомневам дека терапијата не ми одговара, дека можеби од тоа крварам. Навистина, имав успешно инвитро со ваква терапија, но и тогаш прокрварев некаде околу 7ма недела.

Што мислите вие?

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1723
21.1.2015 15:45:01   
LoveableMe RR
evoksi, јас добив рано после неуспешните ИВФ, а потоа нормално, само еден или два месеци ми беа оскудни менструациите, а потоа се нормализираа....

а зошто не побараш уште едно мислење за тебе и за алергиите и се останато? Закажи си консултација кај друг доктор, отиди со документацијата, да видиш што ќе ти каже. Позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот evoksi)
Непосредна врска до пораките: 1724
21.1.2015 15:47:47   
весник
kapina вродена тромбофилија испитував на клиника за трансфузиологија,со упат од матичен гинеколог...мислам дека на упатот треба да стои вака factor v leiden ;не ме фаќај за збор,консултирај се со матичниот гинеколог...и бидејќи јас имам таква вродена тромбофилија и la - Позитивно на клиника трансфузилог кога му кажав дека ќе одам на трансфер одма ми рече да почнам со инекции...бев кај кочо Димитровски (искрено воопшто не сум задоволна)...задоволна сум од Грубовиќ,Петковиќ и Рака...па ти бирај си кај сакаш...

фала ви девојки на поддршката...замислете ја нашата психа до кај оди...сега случајно на некој од форумиве прочитав дека некоја го изгубила бебето од септум што имала...и сега си велам,леле и јас имам,а докторот ми рече не го чепкаме,ами ако и мене ми се случи истото...а бе нероден Петко капа му сошив...цццццц....ова ти се вика пореметување...иначе пишувам кога мм е на работа оти ми вика дека се преоптоварувам со многу читања и докторувања...ама јас мислам дека сме постанати постручни и од самите доктори...уште да можевме сами ин витро да си напраевме,гарант успешно ќе ни беше user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 21.1.2015 15:56:06 >

Непосредна врска до пораките: 1725
Страница:   <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?