|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
14.1.2015 10:19:25   
bambina34
ovie privatnive bolnici znaci ima da ne oderat ...jas prvata insemenacija ja pravev vo Remedika, a vtorata na GAK..i eve sega se spremam za treta i nejze ke ja pravam na GAK ...prvata ja pravev na priorden ciklus , za vtorata piev klomifen za koj plativ 17 denari na recept, estrofem 90 denari na recept i stop inekcijata ja plativ 270 den..
Ve citam i nemozam da se iznacudam kolku mnogu hormoni davaat isto kako za invitro ...Od edna strana navodno gi zgolemuvaat sansite za bremenot ama od dr strana gi trosat rezervite na jajce kletki...Mnogu se retki tie sto ostanuvaat bremeni so inseminacii..

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1351
14.1.2015 11:12:33   
Hopeful RR
bambina, огромна е разликата во цените, да. Ако имаш добро искуство од Гак, секако продолжи таму. Ме интересира каква гестагенска терапија ти дадоа после втората инсеминација - кринон или утрогестан, или можеби прогестерон депо? Да не одеа и тие на рецепт? Знам дека не, но да не се сменило нешто во меѓувреме... Додуша, прогестерон депо се уште примам и уште не оди на рецепт. Мене матичната ни за кломифен нејќеше да ми пише рецепт, од тебе првпат слушам дека оди и баш се изнервирав.

Инаку не се исти хормоните и многу е поблага терапијата за инсеминација во споредба со таа за ивф. Со инсеминација сепак не се создаваат којзнае колку фоликули и нема никаква гаранција дека кој било фоликул воопшто има јајце клетка, така што нема некоја опасност од трошење на оваријалната резерва. Токму затоа и се прави постапката пред да се упати пациентот на ивф, затоа што и со слаба стимулација, сепак има шанси. Процентот на успех зависи од интензитетот на стимулацијата, логично. Не се откажувајте девојки user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1352
14.1.2015 14:01:14   
Melanija RR
scared како што пиша кломифен и естрофен на рецепт околу 200 ,ја пукање на фоликул е 500ден не 2.000 ,и не крионе туку утрогестан кој вкупно е 1.000 ден, а сега веќе на ГАК самата инсеминација не е 1.700 како порано туку мислам 800-900 ден.Гонелот од секогаш е 1.700 но тој се дава ако не се реагира и нема природна овулација.И јас имам примано и максимум 2 инекции ,3.400
200+500+1.000+900=3.600 ете и + 3.400=8.000 тоа е максимум ,а не 11.000

Нека не форсииат инекции ,еднаш се пробува и да нетреба да се истрошат јајниците.Јас го Гонал добив само фоликул плус вкупно два ,и потоа не ми ни даваа гонел непотребно

Убаво пишува LoveableMe RR го прават мало ИФВ.Да кломифенот оди на рецепт 4 години наназад

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 14.1.2015 14:04:35 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1353
14.1.2015 18:59:11   
scared RR
Кломифен е 15 денари на рецепта, а естрофем 40 толку ги зедов пред три месеци сега дали се поскапени не знам , бар на тоа заштедив user posted image ама инекцииве изгор да, исто кринон гелот а може утрогестан, Лазаревски тој го дава значи сепак е добар, стоп инекцијата има и поевтини Хоримон мислам 900 беше. Не знам навистина, глава ме фрка од скапиве лекови user posted image

< Поракaта ја уредил scared -- 14.1.2015 19:02:02 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1354
14.1.2015 21:42:45   
lilika9
Здраво девојки! Ви посакувам успешна инсеминација на очекувалките!!! ајде нека биде оваа 2015 наша година.
Јас во оваа моја приказна доживеав комплетен пресврт. Бев во болницата Плодност во Битола и кога докторот го виде спермограмот дека е одличен рече дека нема потреба од инсеминации,а јас мислев да закажам втора, после детално мене ме прегледа откри ранички во грлото на матката кај мене, полип, и сомнеж дека едниот јајцевод е запушен, се виде на ХСГто кое на клиника ми рекоа дека е ок. Па сега ќе правиме лапаро хистероскопија, па после тоа ќе видиме како понатаму. user posted image

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1355
14.1.2015 22:33:03   
scared RR
A да си побараш уште едно мислење? како наеднаш така ранички, полипи како ти ги видоа? user posted image Побарај си уште едно мислење мој совет user posted image

(Одговор на членот lilika9)
Непосредна врска до пораките: 1356
14.1.2015 22:57:24   
lilika9
И јас ги видов сите тие работи на ехото, имам и снимки, се гледаат убаво..а и сите симптоми што ми ги опиша ги имав..така да тоа е..

Непосредна врска до пораките: 1357
14.1.2015 23:01:25   
kapina
ne e strasno so laparoihisteroskopijata se ke ti otstranat i jas imav i polipi gi iscistija togas i miom koj ne go otstranija oti bil mal

Непосредна врска до пораките: 1358
14.1.2015 23:33:33   
scared RR
:( раничката со ехо ли ти ја виде, што ти предложи за неа? Без грижи лесна операција е тоа наредниот ден ко ништо да не се случило ќе си :)

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1359
15.1.2015 0:16:47   
lilika9
Да на вагинално ехо, и со секој допир крвареше. Сега имам терапија од вагиналети и апчиња, па после тоа интервенција.

Непосредна врска до пораките: 1360
15.1.2015 11:39:20   
bubla
Ne site vo privatnite kliniki se podlozni na stimulacii, inekcii i sl. Se zavisi od slucaj do slucaj i od sostojbata kaj partnerite.
nie tyka mozeme da si piseme sto mislime inkako sme razbrale, ama doktorot najdobro znae.
jas veke nekolk pati imam piaano deka Lazarevski osven klomifen ne mi dal nisto drugo.

Непосредна врска до пораките: 1361
21.1.2015 13:50:08   
pepapa

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilika9

Да на вагинално ехо, и со секој допир крвареше. Сега имам терапија од вагиналети и апчиња, па после тоа интервенција.

Koi vaginaleti i apcinja ti dadoa za ranickata?

Непосредна врска до пораките: 1362
21.1.2015 22:39:49   
lilika9
Флажил

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1363
26.1.2015 10:29:33   
Shila
Дечки, има ли некој искуство со Др Тофовски на ГАК?

Непосредна врска до пораките: 1364
26.1.2015 13:20:15   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Shila

Дечки, има ли некој искуство со Др Тофовски на ГАК?

Шила, наназад врати се на овие страници, има девојки кои биле кај него, викаат Трајковски и Тофовски дека се најдобри за инфертилитет. Што ќе правиш кај него?

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Shila)
Непосредна врска до пораките: 1365
26.1.2015 14:35:08   
bambina34
Draga Shila, ako nemas vrski za na klinika podobro i da ne odis ...Jas samo nervozi se iznapolniv ..Sum bila i kaj Trajkovski i Tofovski, Tofovski bukvalno i me izbrka ( mi vika so doagas kaj mene koga nemas nekoj seriozen problem ) .. Ako sakas za inseminacija da pravis , nemaat vreme da te sledat oni tuku koj ke ti se pogodi na smena ... Jas kobajagi preku vrski otidov kaj Trajkovski, go zamoliv kaj nego da odam da me sledi za inseminacija i toj ako imas sansi da mi ja pravi ama nisto... Nemozes da gi najdes.. I taka plodnite denovi mi pominaa lutajki po hodnicite i barajki go , i nisto od mojata inseminacija ovoj mesec :( zdravje sega , nareden ciklus izgleda pak ke odam vo Remedika kaj Dr. Dimitrov....So sreka

Непосредна врска до пораките: 1366
26.1.2015 14:40:16   
Shila
Фала на прашањето Loveable:) Па не знам, сега одам муабет да си правам :) Матичниот гинеколог ме прати кај него. До сега пиев Yaz и сега бидејќи планираме потомство, ми рече да одам директно на клиника да не губам време бидејќи немам редовно циклус. Претпоставувам ќе ги правам сите испитувања што страшно ме заплашувааат, и веќе неможам да спијам заради тоа. И на крај претпостаувам инсеминација...

Непосредна врска до пораките: 1367
26.1.2015 14:46:17   
Shila
bambina34, комплетно те разбирам. И јас очекувам такво нешто и затоа ми е страв. Би одела на приватно ама и таму не значи дека ако платите ќе бидете убаво третирани. Ок, ме интересира и искуството во Ремедика, па пиши.
Ми иде да одам директна ин витро...

Непосредна врска до пораките: 1368
26.1.2015 14:57:36   
Hopeful RR
Shila, некако многу ми брзаш и со постапки, и со муабети user posted image Полека, едно по едно. Колку време се обидувате, и што од основните испитувања имате направено кај матичниот гинеколог? Немој од одма да трчаш на инсеминација, ниту пак на ин витро, си има чекори.

Прво, провери си ги хормоните, и ако немаш редовно циклус, треба да се утврди на што се должи тоа, и да се даде соодветна терапија. Инсеминација сама по себе не решава се, и не е доволна. Исто така, треба да се направи ХСГ пред каква било друга постапка, а сопругот треба да направи спермограм. Си има процедури и редослед, и најдобро ти е да одиш кај доктор што вистински ќе ти се посвети. Прочитај наназад и во оваа тема, и во темата кај кој доктор за ивф, па ќе видиш кои се најдобрите специјалисти за стерилитет кај нас. внимавај, затоа што има доктори кои директно ќе те пратат на инсеминација или ивф без претходните подготовки и анализи, и се ќе биде за џабе.

Не се нервирај, те разбираме точно како се чувствуваш, па пиши ни user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1369
26.1.2015 14:58:53   
Melanija RR
На ГАК нема класично следење на циклус со 2 еха, тоа болница кој е на смена тој,Таму се работи во смени со дежурства ,операции и сл. Значи тоа е, опција без бркотници е матичниот да ве следи па да одите на ГАК за инсеминација. А ако ви е опција приватно за инсеминација тогаш за една спремете си околу 10 илјади денари

Shila не се прави инсеминација туку така , с еправат основни испитувања па се остава на природно дури потоа се размислува за инсеминација. Од старт немој да се вознемируваш и плашиш ,за добивање потомство треба сила и енергија. Ако премногу се плашиш ќе губиш и сила и време.Ти посакувам што поскоро user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1370
27.1.2015 10:25:50   
Shila
Zdravo na site, kako ste denes?:)
Imame napraveno spermogram.
Denes bev za ispituvanje na hormoni, a popladne ke odam za Anti Milerijan Hormon.
Naskoro na klinika kaj Tofovski, i sigurno ke treba da vidime proodnost na jajcevodi pa da zeam nekoja terapija za ovulacija pa za ponatamu ne znam.
Pa eve da prasam, dali nekoj pravel Anti Milerijan?
I dali nekoj znae kako e postapkata za ispituvanj proodnost na jajcevodi, kako se snima, kolku trae? Posebno kolku trae...
Fala na site sto pisaa, mnogu mi e polesno vaka niz muabet:)

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1371
27.1.2015 10:34:52   
Hopeful RR
Здраво Shila, се е полесно со разговор, посебно со девојки што поминале или поминуваат низ истото user posted image

За да не зборуваме во оваа тема, која е сепак само за инсеминација, би те упатила да го прочепкаш цел форум за забременување, бидејќи за сите овие нешта што ги спомена има посебни теми, и за AMH, и за HSG, и за се друго. Во секоја тема има искуства, совети и информации што ќе ти помогнат.

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1372
27.1.2015 10:35:46   
LoveableMe RR
Shila, имаме тема за Анти-Милеров хормон, тука имаш искуства и мислења за методата, а имаме и тема Проверка за проодност на каналите, има наши искуства, што сме поминале можеш да прочиташ.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1373
27.1.2015 12:38:46   
vazna
Devojki i mojata posledna inseminacija zavrsi neuspesno, kako sto i ocekuvav no toa e sega ideme ponataka pozzz

Непосредна врска до пораките: 1374
27.1.2015 13:15:32   
lara36
zdravo devojki eve i jas da si kazam deka mojata inseminacija e neuspesna odime ponatamu so nova nadez

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 1375
Страница:   <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.