|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
28.1.2015 15:24:21   
butterfly 00
Pinky30 jas do sega sum pravela dve IVF so stimulacii i nikogas ne sum dobila bolku fala bogu, mislam deka ne e nisto strasno, no za da ne se nerviras bi te sovetuvala da se javis kaj sestrata da ja preprasas zosto sekoj organizam e razlicen.

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1826
28.1.2015 15:52:20   
kapina
Loveableme jas mislam da ne lezes celo vreme jas prviot pat znaci bev onaka po doma aktivna samo i na sekoj tret ili cetvrt den se simnuvav za inekcija da primam od petti kat posto nemame lift se simnuvav po skali i sega pak odma posle et se kaciv i se simnav pak za inekcija i toa go pravev sekoj den a da ne spomnuvam sto patuvav odma posle et od skopje za strumica toa e plus

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1827
28.1.2015 16:00:39   
LoveableMe RR
Фала ви женскиии, најмногу на свет, ај ете мене лежењето не ми е проблем нема да лежам да речеме, ама одењево на работа и одењето вц е проблем, како што кажаа и претходно притиска на цервикс ако одиш исправено и ете ти беља. А што ќе правам јас без васuser posted image

Ана78, од се срце ти посакувам најсреќенuser posted image и само убавини, како и на сите останати рингерајки во овој дел, а постот го префрлувам во соодветната ТЕМА.

ИЗВОРНА ПОРАКА: blue_blue
Потпис! Секако ќе треба да видиш тебе што највеќе ти одговара. Инаку мене Петановски ми рече 3 дена дома да седам и јас така направив. Да ми речеше дека морам да лежам 14 дена ќе лежев. Во мојот случај нележењето ми помогна да не мислам нон стоп на тоа.

blue_blue, извини пак за тебе ќе се фатам, ама нели рече не си била дома, веднаш си била кај свеки на слава си помагала и воопшто не си лежела и не си била дома?? Или јас грешка сум?

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 28.1.2015 16:05:49 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1828
28.1.2015 16:12:23   
blue_blue
имав земено 3 дена боледување зошто Петановски така ми рече. Ама никад не ми рече да лежам во кревет и не лежев. Точно си запамтила, а и јас точно памтам - на 18 дек имав ЕТ и од болница кај свеки на слава/вечера отидовме зошто таа не знаеше ништо за нашиве постапки (никој не знаеше). Следен ден бев дома не отидов на работа и маж ми се јави да сум и испечела риба. И еден негов колега ми ја донесе рибата, јас се симнав доле (на 7-ми живеам) да ја земам и си ја качив горе, ја печев и после пак кај неа на слава бевме..и седев дома уште два или три раб дена сега веќе не ми текнува како фати викенд и после од понделник си тргнав на работа. Ама поентѕата во тие постови ми беше дека и тие три дена не лежев закована за кревет зошто Петановски не ми рече дека морам. Ми рече да одмарам дома. Еве уште еднаш се извинувам ако комуникацијава на нетов е речено недоречено...Фактите се тие, ваљда сега е појасно

Непосредна врска до пораките: 1829
28.1.2015 16:15:50   
LoveableMe RR
да, blue_blue, сега е појасно фалаuser posted image user posted image user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 1830
28.1.2015 16:55:20   
kapina
Abe se e vo red neli da se ode na rabota no sto koga rabotata e fizicka so krevanje tesko znaci od rabota do rabota ima razlika

Непосредна врска до пораките: 1831
28.1.2015 17:10:59   
Hopeful RR
Е да де, тоа и збориме. Секој знае да си процени за себе, нема универзален рецепт што проверено помага и го прави ивф-то успешно. Нит е убаво да се фиксираш за кревет две недели, ни да трчаш маратон. Најбитно е да се биде благо олабавен, опуштен, што и да значи тоа за луѓе - еве мене не пример, ок ми дојдоа тие неколку дена дома, но веќе втората недела едвај дочекав да си одам на работа, не сум пасивен човек. Некој друг пак има стрес од самиот факт дека е на работа и подобро да седи дома, да задржи оптимизам. Што и да е што ќе одржи позитивно расположение user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1832
28.1.2015 19:07:59   
tea 88
Kakva i da e rabotata i najlesna da e mislam sepak prvite tri dena odmor. A i site toa go preporacuvaat sepak ima nesto. A toa sto se fatilo kaj nekoi i vo avion sto se kacile toa e druga rabota kaj nekoi pa i na greska se faka ili pijat pod stresovi se i pak se faka. Site razlicno. Megutoa ifv si ima i psiholosko dejstvo. So samoto toa sto znaeme deka sme pravele transfer psihicki sme poopusteni ako miruvame i pomirni sme otkolku da sme na rabota i da se trudime se.da bide vo red normalno a potsvesta raboti na drug nacin , e zasto ne odmarav ovie dena, sto mi trebase da idam na rabota. Sepak ima nesto vo lezenjeto i mirot i deka davame se od nasa strana pa sega kako ke rece Gospod. Pak ke recam site razlicno. Sto imam drugarka mala bese mazena i pravea ifv i vikase pa sto ke bide ke bide tolku ne se zamaram mlada sum ako ne.sega drugiot tretiot pat. Ama drugo bese kaj nea stvarno e mala i skroz opustena ne mu ja mislese tolku ete takov karakter. A nie ovde sto prasuvame zasto kivnav, zasto me zabole glavata e nas ne ni e bas seedno dali ke lezime ili ne ili dali ke reagirame na terapijata dobro. Neznam, ova e moe mislenje moze nekoj ne misli taka.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1833
28.1.2015 20:25:57   
весник
Еве девојки вчера беше трансферот и вративме две ембриончиња.е сега се нервирам оти кивам,нос ми течи и капак на се ме фати и запек...па незнам што да правам

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 1834
28.1.2015 20:32:37   
весник
Ме наболува стомакот,си станувам нормално за во вц па за јадење па нешто да земам ама се онака умерено...ќе се излежавам до недела па од понеделник ќе шеткам повеќе...па и циркулацијата не ми е во ред така да без нагли и напорни движења мислам дека нема да си направам проблем...бог нека стави рака за се да биде во ред

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 1835
28.1.2015 20:43:21   
nadesh
Zenski transferot ke mi bidi vo petok znaci na 5ti den,embriologot mi rece deka 5 super napreduvaat i utre treba pak da se slusnime da mi kazi kako e situacijata.Se nadevam dobro ke bidi.Jas mislev deka i denot na samata punkcija se broj ama toa bilo nulti den.Vo odnos na postovite so gi pisite za dali da se lezi ili ne i mene ovie dena samo toa mi se vrti niz glava,a i mojata rabota e i na noze i po skali i sakam da zrmam boleduvanje se nadevam doktorot ke mi daj toj treba da mi daj taka?Kazete vie so imate veke koristeno,jas planiram da mu recam da mi daj.So sreka da ni bidi na site i konecno user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1836
28.1.2015 20:43:44   
tea 88
Ke bide se vo red vesnik ne se sekiraj. Za dve nedeli ke se raduvas na testot daj Bozeuser posted image . A za stanuvanje pa i jas taka stanuvav za wc sekako i po voda pa nesto za jadenje ama poveketo lezev . A za zapek probaj so suvi slivi ili kivi. I jas imav do pred nekoja nedela i mi pomogna magneziumot. I pred toa koristev mg ama izgleda bese so pomala absorbcija , sega so mg direct mi se sredi stolicata.

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 1837
28.1.2015 21:59:10   
Milicka 30
Loveableme, vesnik, nadesh ви посакувам многу среќа user posted image
Ловеавлеме мене после инф ми кажаа дека 3 дена препорачливо е лежење а после тоа кратки прошетки,сите знаеме 2 недели лежење не се издржува, ама со друштво, добра книга или филмче времето ќе помине.
Мене пошто ми е ептен страв од бактерии си носам влажни марамчиња чистам, проветрувам па вршам работаuser posted image , иако е чисто кај мене на работа ама страв ми е. Најубаво земи си боледување 2 недели и шеткај, релаксирај се, на работа каква и да ти е некој ќе те изнервира или ќе бидеш напната а вака мислам дека ем ќе бидеш одморена и ќе се полниш со позитивна енергија.

Непосредна врска до пораките: 1838
28.1.2015 23:19:54   
nadesh
Vesnik daj boze za 2 nedeli od srce da se raduvas.user posted image Loveableme srekno vo ponedelnikuser posted image

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 1839
29.1.2015 10:29:42   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful
Loveable Me, супер новости! user posted image Ајде со лесно нека помине се и да се радуваме на user posted image user posted image Мора да ми вратиш со две дунди, како инаку? user posted image

Сега тек ја видов пораката, лелее за две женски не знам, ама за една сигурно ќе има и баш како тебе сакам да се викаuser posted image user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88

Kakva i da e rabotata i najlesna da e mislam sepak prvite tri dena odmor. A i site toa go preporacuvaat sepak ima nesto. A toa sto se fatilo kaj nekoi i vo avion sto se kacile toa e druga rabota kaj nekoi pa i na greska se faka ili pijat pod stresovi se i pak se faka. Site razlicno. Megutoa ifv si ima i psiholosko dejstvo. ..... nie ovde sto prasuvame zasto kivnav, zasto me zabole glavata e nas ne ni e bas seedno dali ke lezime ili ne ili dali ke reagirame na terapijata dobro. .....

теа88, потпис! Така е се согласувам, кога почнавме природно, ехеее ни лежи ни не лежи ни ништо не му ја мислев нит знаев нит разбирав што се хормони, инсеминации, ИВФ, ама како проаѓаше време и нормално поинаку е размислувањето, постресно, со повеќе очекувања....

Весник, среќно во меше и сега чекаме убави вести за две недели. Што терапија ти даде по трансферот? Надеш, те чекаме еве го петок утре е, како ќе пројдешuser posted image user posted image

Фала ви на сите за убавите желбиuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1840
29.1.2015 11:23:29   
Hopeful RR
весник, со среќа! Уживај си, опкружи се со позитивна енергија и дај боже за две недели да се радуваме на user posted image user posted image Читав дека во американски ивф клиники имале вработено медицински кловн за да ги забавува жените веднаш после ЕТ, бидејќи смеењето помагало ептен, така што симни си комедии и гледај по цел ден user posted image Во однос на настинката, секако пиј витЦ, цеден лимон на гладно, и нешто за имунитет ако и досега пиеш, и избегавај контакти со луѓе.

Loveable Me, навивам за една имењачка и еден другар за синковци! user posted image Само лабаво, психолошкиот фактор е сепак пресуден, во право сте и ти, и tеа 88. Што и да е што тебе ќе ти го направи овој период најпријатен - тоа.

nadesh, мислам дека матичен гинеколог без проблем ќе ти отвори боледување после ЕТ, и види ако може сопругот да оди, да не мора ти да се влечкаш и директно после ЕТ да си одмориш дома. Со среќа user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1841
29.1.2015 15:14:55   
LoveableMe RR
Има ли некоја нова рингерајка да ни се приклучи во постапката?

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

00.01 - skydiver - почеток со терапија(Петановски, Ремедика)
05.01 - nadesh - почеток со терапија (Таше Трпчевски, Плодност)
20.01 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)
24.01 - kate.. - почеток со терапија(Петановски, Ремедика)
27.01 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
02.02 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Петановски, Ремедика)
00.02 - MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

25.01 - nadesh = пункција 30.01 = ЕТ
28.01- весник (трансфер на смрзнати ембриони) FET
02.02 -LoveableMe RR (трансфер на смрзнати ембриони) FET
02.02 - skydiver = пункција 05.02 = ЕТ

=========================

11.02- весник = ТЕСТ
12.02 - nadesh = ТЕСТ
16.02 -LoveableMe RR = ТЕСТ
10.02 -skydiver = ТЕСТ

2015 година

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 30.1.2015 11:39:34 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1842
29.1.2015 16:43:29   
simpaticna
Na site koi ste vo postapka so ivf vi posakuvam sto poskoro da gi viditeuser posted image user posted image samo napred glavata gore so pozitivna energija nema otkazuvanje srcuski moiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1843
29.1.2015 16:54:37   
simpaticna
Izvinete no kpj go premestil mojot post

Непосредна врска до пораките: 1844
29.1.2015 16:55:29   
simpaticna
Jas sum greska prostete

(Одговор на членот simpaticna)
Непосредна врска до пораките: 1845
29.1.2015 17:01:46   
Kvisko
Со среќа на сите во постапката. Весник ајде ти прва да частиш. Nadesh и Loveable ви сте следни за частење.

Никаде нема правило за лежењето, а и секаде како што читам на Запад се препорачува само првите ден-два и толку. Тоа не значи де учество на десетобој ама полесни нормални активности се веројатно дозволени. И јас од сега се мислам што и како и си решив дека нема шанси јас да издржам доам затворена и без работа. Мене баш работата ми ги оттргнува мислите од целава оваа глупост.

Уште нешто плус. Loveable ако сакаш близнаци како Hopeful и blue_blue немој да лежиш ако сакаш едно бебе лежи. user posted image user posted image user posted image Ај и така сега тебе ти е ред а ти посакувам ти да измешаш па да има по едно од двете.

(Одговор на членот simpaticna)
Непосредна врска до пораките: 1846
29.1.2015 17:22:49   
SOLE
Vesnik so sreka neka e, uzivaj si sega pa za dve nedeli user posted image user posted image user posted image
Nadezd tebe ti posakuvam uspesen transver utre user posted image
Pozdravce do site user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1847
29.1.2015 18:28:37   
gina
ohoo super novosti Vesnik sega odmarajs se i cekame pozitiven testuser posted image user posted image

Nadezd tebe utre ti posakuvam uspesen transfer user posted image user posted image

Loveablemeuser posted image super datum zaq transfer no moj sovet e da si sedis doma ne mora da si zakovana za krevet ama sega februar i mart vladeat virusi,gripovi eve jas denes po bolnici i me karaa maticnite sega e sezona na virusi sedi doma so temperaturi

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1848
29.1.2015 20:32:53   
kapina
Na mene mi dadoa primalut nor oti ciklusot ne mi e dojden uste 15 dena mi kasne i imam najverojatno pak nekoe hormonsko poremetuvanje od terapijata od ivf mi rekoa

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1849
29.1.2015 20:51:05   
SOLE
Loveable supeeer 02.02 bas interesna data za 2 bebuski user posted image ajde ovojpat da bide posledno pa da se raduvame user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1850
Страница:   <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?