Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 4.2.2015 11:16:25
stubborn
Da obavezno ke idam i kaj dr doktor. ovoj od samiot pocetok mi kazuva neprijatni raboti koi posle ispagjaat nevistini kako da saka samo da me stresuva.Ne se otkazuvam ke si pocekam da poporasne pa sto pisal Gospod toa e.Fali vi na site.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 4.2.2015 11:20:12
Hopeful RR
stubborn, не е поентата да почекаш, бидејќи на добар апарат уште сега може да се види. Не губи време и не се ставај на ризици, оди во Ремедика или Систина на ехо и објасни им ја ситуацијата. Се надевам на добри вести!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 4.2.2015 11:22:56
stubborn
ИЗВОРНА ПОРАКА: kuklicka30
Stubborn dobredojde na forumot jas imav ista situacija lani vo dekemvri postoese bremenost no nemase plod i togas bea bliznacinja i cekavme do 9 nedela ne se pojavi plod i mi pravea kiretaza,posle 6 meseci pak ostanav bremena no togas veke bese vonmaterino bev vo sv lazar vo skopje infuzija primav da se isusi plodot da ne me pravat operacija se nadevam deka nema da go pominis ona sto mene mi se sluci sepak pobaraj si vtoro mislenje pa makar i odi i kaj tret lekar poveke mislenja e podobro vidi sto ke ti kazat so lesno se nadevam deka ke bidis megju nas se najdobro
Kuklicka30 me interesira dali imase ti bolki togas i dali imase znaci na bremenost.jas za cudo nemam nikakvi macnini ni povrakanja samo na pocetok malku glava me bolese i spiev cesto ama toa za nedela dena iscezna a sega dva dena vo isti period od denot grbot me boli okolu pola saat i pominuva.si milsam da ne e i toa nekoj znak deka ne e vo red nesto ,deka nema bebe .Ikanu eden drug doktor mi rece deka moze imam takvi bolki kako pred menzis bidejki doagja datumot koga treba da dobijam i ne moze da probie zosto e veke oplodena jajce kletkata. pozzz
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 4.2.2015 12:43:28
Melanija RR
Немора да се има симптоми на бременост , но ќе се повторам со Hopeful, напротив нетреба да чекаш ако има плод тој се гледа немој непотребно да ризикуваш
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 4.2.2015 12:52:53
stubborn
planiram vo remedika da otidam a me interesira kakvo eho imaat, dali znaete? kaj mojot maticen mislam deka e 2d ako e toa sto pisuva na slikickite vo zagrada..ke ve izvestam sto ke mi kazat.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 4.2.2015 13:02:45
Hopeful RR
Супер им е ехото, секако подобро од кај кој било матичен, само навистина, да се повторам и себе си, а и Melanija RR, оди што побрзо, уште денес, навистина не знам зошто одолговлекуваш. Што и да е, не смееш да губиш време и да си го ризикуваш здравјето. Батали симптоми, болки чуда, тоа може, но и не мора ништо да значи. На добро ехо се се гледа.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 6.2.2015 19:00:52
kuklicka30
Sakam da ve prasam nesto,dali ste nervozni jas sum mnogu nervozna neznam sto mi e i za najmala sitnica mu vikam na deteto a nekogas i ne e tolku kriva posle mi e maka sto place no nezz sto da pravam
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 6.2.2015 21:53:16
Milicka 30
Кикличка30 нормално е да си нервозна, хормоните си работат, тоа е , ќе те истрајат сите Пробај повеќе да се релаксираш, мене пешачењето ми помага. Позз
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 6.2.2015 23:01:13
Melanija RR
за да сите информации во врска со испитувањата кои ги правите на Трансфузиологија, најдобро и најпрегледно ,да ги пишувате ваши искуства во темата Испитувања во бременоста
Од сите тромесечја ако се префлат постовите со дата немаа да има прегледност и информациите ќе се измешаат. Се надевам дека нема да ви пречи
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 9.2.2015 16:13:14
Felly RR
како ми сте? Јас еве да ви се пофалам, денеска само што излегов од дома, кога се лупнав на снегот, си чучнав до душа, не се удрив никако, ама одма созли ми дојдоа, си реков пред еден месец колку снег и мраз имаше, и секој ден пешки одев, не ми се случи ова, а денеска само малку беше подмрзнато. Ама ете, па на работа една колешка ме насмеа, ми рече тоа било знак дека е машко. И нејзе и се случувало додека била бремена со синот многу паѓала, и така и рекле.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 14.2.2015 14:01:42
Melanija RR
ane/ добре дојде на Рингераја Ти посакувам лесна бременост и убава дружба со сите рингерајки
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 15.2.2015 17:08:09
ane/
Кога е најдобро да се оди на доктор за да се потврди бременост? кога беше за синко уште првиот ден кога дознав отидов на преглед, но знам дека беше промногу рано тогаш бев 4та недела и не мозесе одма да се види, така да не знам дали во 5та(од утре некој ден) или да чекам до 6та недела(односно другата недела)?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 15.2.2015 20:18:03
tea 88
Ane lesna i uspesna bremenost. Najdobro da odis vo 6 ned plus nekoj den . Jas koga bev 6+3 imase i srceva akcija. A kaj koj dr odis da ti ja sledi bremenosta?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 16.2.2015 9:40:44
ane/
Ви благодарам за честитките, Иначе матичен ми е Тони, кај Русе со работи, а паралано ке одам и кај Никола Велјановски на контроли, пошто Боже здравје планирам да ме пораѓа тој, за син ми тој ме пораѓаше и исто паралелно одев и кај матичниот и кај него, и многу убо и многу лесно си поминав на пораѓај, така да пак си планирам така.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 16.2.2015 11:37:03
kuklicka30
Zdravo na site novi mamicki lesna bremenost vi posakuvam,a da vi kazam za mene sabajlevo bev na kontrola i maticnata mi kaza deka plodot ne napreduva stoi kako minatiot pat posledna mens.mi bese na 16.12 sega treba da sum nekade 9 nedela a plodot odgovara na 6 nedela i e 4.5mm mnogu mal neznam sto da pravam do petok treba da pocekame i ako napreduva ok ako ne pak kiretaza mnogu mi e tesko imav dva abortusi ne sakam pak da go izgubam i ova ima srceva reakcija ama malo e dali e mozno da sum pokasno ostanata bremena i zatoa no zosto ne naprduva isto e kako minatiot pregled sakam da odam vo drzavna vo skopje kazete mi koj doktor e podobar kako e tamu koj znae neka mi pise ve molam