Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 20.2.2015 20:56:45
ivoni4ka
мамички денес бев на контрола и ми потврдија срцева акција туку едно не ми е јасно по менструација треба да сум 7 недели и 6 дена, а по плодот излегува 6 недели и 2 дена.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 21.2.2015 12:52:09
Melanija RR
ivoni4ka добре дојде во ова тромесечје, а бебуш веројатно покасно се фатил важно да си расте
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 23.2.2015 14:31:33
kuklicka30
Idni mamicki vo sabotata mi pravea kiretaza bidejki prestana da cuka srcenceto na moeto bebce zastana na 6 nedeli a treba da sum 9 nedela veke ednostavno ne im e jasno na doktorite koja moze da e pricinata za taka naednas da zastane razvojot da nema srceva reakcija zosto vaka mora da bide ova mi e tret abortus ve molam kazete kade da odam da napravam ispituvanja sto e pricinata da doznaam mikrobioloski testovi se e vo red no zosto vaka mi se prekrati radosta zosto
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 23.2.2015 22:42:03
Roberta r
kuklicka30 zal mi e ajde ke bide ne se nerviraj inaku sto imam citano srceto prestanuva ako ima nedostatok nesto vo genite.i jas imav 3 spontani vo 5 nedela.eve sega e dobro ne gubi nadez.inaku ovaa godina sekoj den svezi sokovi caevi i vezbanje leb 1 parce vo nedelata i nogu retko blago mozebi toa pomogna da si go procistam i zajaknam organizmot i imunitetot.ajde ti drizime sreka sredniot pat
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 23.2.2015 23:51:55
ivoni4ka
куличка 30 многу ми ежал.не се секирај, знам како е кај мене бесше така во првата бременост. знам дека потешко е да се каже , одколку да се направи тоа НЕ СЕ СЕКИРАЈ , ама тоа е што знам колку е тешко, мачно и болно и како се обинуваш самата себе. ама колку побргу го пребродиш овој период толку подобро ќе ти биде и побргу ќе ги видеш повторно твоите и ќе и го гушнеш . Кај мене во првата бременост престана со развојот во 8 недела, а требаше да биде 12. после измачувања и нервоз, плакања и самообвинување дури тогаш после 7 месеци од ревизијата ги видов моите и редив прекрасна и темпераментна ќеркакоја сега е 3 години и еве сега од прво обидување поворно се фати.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 25.2.2015 18:53:34
ane/
Mamicki vcera bev na pregled, i doktorot rece deka gleda deka ima bremenost, imase i tocka, sto rece lici na zacotok na embron, no seuste nema srceva akcija, pa mi rece da odam za 10tina dena, da vidime kako napreduva. Inace po moi presmetki vcera bi trebalo da bev polni 6 nedeli. Mi rece samo opusti se i ne misli na toa i se ke bidi vo red. Inskreno malku se razocarav deka ne slusnav srceva akcija, inace ima od najstratite eho aparati, pa mm mi vika ovie denovi da odime kaj drug doktor, pa ke vidime sto ke napravime. Inace plus od vcera me fati nekoj virus i odvaj disam, cela sum zatnata, glavata me boli, a ne mozam nisto da se napijam. ama si se tesam deka ke pomini.....
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 25.2.2015 22:44:23
Melanija RR
ane/ најчесто срцева реакција се покаува меѓу 6та и 8ма недела, не е секогаш до ехото и до тој што гледа и дали можеби покасно е зачнато.Имаме тема Срцева акција па може да прочиташ повеќе
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 25.2.2015 22:53:29
Roberta r
ane cestitki za bremenosta neka ti ubava i lesna.nekogas srceva reakcija nemoze da se slusne duri do 11-12 nedela ne se sekiraj se ke bide u red uste e rano.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 28.2.2015 16:41:10
nadesh
Zdravo devojki eve i tuka da se prijavam,bremena sum so bliznacinja fala mu na Boga posle dolgi godini po pat na in vitro .Sega sum 6 nedeli i 4 dena i slusnavme i srceva akcija.Samo sega sum mnogu zagrizena oti ovie nekolku dena imam krvarenje i toa dosta krvarenje.o Odev kaj dokrorot 2 pati bev i kaj maticnata.Dr.Tase mi rece prvo deka e hematom a potoa rece izgleda e tretoto embrionce koe uginva i zatoa e krvarenjeto a so bebinjata se e ok fala Bogu.Vcera vo tekot na nokta pak imav krvarenje i pak uplav a eve denes kfeab iscedok i strogo miruvanje.Izvinete za dolgiot post i pozzzzz do site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 28.2.2015 19:27:01
tea 88
Ane cestitiki za bremenosta. Dobro ti rekol dr za 10 dena ke si ima i srceva akcija. Nadesh super bliznacinja cestitiki i do tebe. Miruvaj si sega i ne se plasi se ke bide dobro. I jas imav krvarenje kako menstrualno 7 nedela pa posle pak 12. Slusaj si go dr i se ke bide dobro.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 28.2.2015 19:32:54
Hopeful RR
Ane, nadesh, честитки и до двете Ви посакувам убава и лесна бременост
nadesh, не се секирај за крварењето, читни наназад по темава, на повеќето ни се има случено и не е пријатно, да, но се решава. Темниот исцедок значи дека е стара крв, што е добро. Само мирувај, слушај го докторот и се ќе биде ок. Ни се множи друштвото на близначиња, ајде што повеќе!!!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 28.2.2015 23:07:30
ane/
Fala vi mamicki za cestitkite i za poddrskata. Inace ako za prvoto ni ednas nemav gadenje, ova mi nadomestuva za brat mu sekoj den imam gadenje osobeno popladne koga ke si dojdam od rabota, mi se gadi mnogu se do vecerta. do sega fala bogu seuste nemam povrateno. Inace vo odnos na hranata, ako do prethodno bev zaviskik od blago, sega voopsto ne mi idi da kasnam, mnogu retko, ama zatoa pak soleno i kiselo sakam, nastadaja kornisonite Inace Nadez cestitki i od mene, so tebe sme vo ista nedela od brmenost, taka da ke si se druzime
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 1.3.2015 20:57:51
Dusanka
Jas sum vo dilema so nedelite, spored posledna menstruacija treba da sum 8+5, no dr. mi vika malo e ke ja pisam poslednata menstruacija kako da bila 6 dena pokasno, i sega doaga da sum 7+6. A citav na net, plodot spored goleminata odgovara na nedelata spored posledniot ciklus. Jas sum epten nova vo ova, pa me interesira dali taka moze da se menuva denot na ciklusot? Inace se vide srceto uste pred 2 nedeli, i sum na terapija so utrogestan.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 1.3.2015 22:34:03
Melanija RR
Dusanka неможе докторот да ја менува датата на последен циклус,ниту е исправо а и ќе те буни. Гстациони недели се пројат од првиот ден од последниот циклус и според таа дата се добива крајниот термин за породување. Но нормално е дека плодот на почетокот е помал бидејќи нели не е зачнато со првиот ден на добивање, зависи и кога била овулацијата.
Затоа на ехо сликичката пишува LMP - датум на последна менструација GA - гестациска недела EDD - термин за породување
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 7.3.2015 13:13:38
ane/
Mamicki denes bev na kontrola i se e vo red, ima srceva akcija i mi go pokaza i bebeto i mi go pokaza i prstenot od koj se hrani. Inskreno presrekna sum deka se e vo red, a od druga strana zaradi ova losenjeto i macninite izgledam cela ovenata. Do koga samo ke traat.... Inace sum 7 nedela i 2 dena