|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
8.3.2015 14:56:35   
pepapa
devojki zdravo, jas sepak resiv deka nema potreba od cekanje i vo petokot bev na Gak, razgovarav so doktorot i mi rece da me spremi maticnata za inseminacija, e sega, jas dobiv denes i 14 i 15 den mi se sabota i nedela, pravat inseminacija vo tie denovi, i koe vreme se odi, doktorot mi rece od sabajle?pozz

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1476
8.3.2015 14:57:24   
pepapa
i vooedno sreken praznik na site, i uspesna godina na site :)

(Одговор на членот pepapa)
Непосредна врска до пораките: 1477
8.3.2015 16:08:20   
lara36
dragi moi neka vi e sreken praznikot da ste zdravi,zivi,srekni i uspesni.pozdrav i ubav pomin kaj i da ste. user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1478
8.3.2015 21:09:07   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

devojki zdravo, jas sepak resiv deka nema potreba od cekanje i vo petokot bev na Gak, razgovarav so doktorot i mi rece da me spremi maticnata za inseminacija, e sega, jas dobiv denes i 14 i 15 den mi se sabota i nedela, pravat inseminacija vo tie denovi, i koe vreme se odi, doktorot mi rece od sabajle?pozz

po nekoja logika bi trebalo da rabotat ....najubavo da si prasas

Непосредна врска до пораките: 1479
9.3.2015 14:30:39   
Kvisko
Pepapa мислам дека во Сабота и Недела на ГАК нема инсеминации. Тој оддел не работи осевн ако немаат закажано нешто поврзано со ИВФ. Како и да е ти ќе треба да одиш на ГАК неколку дена претходно на фоликулометрија па тогаш ќе се договориш што и како.
Ако правиш на ГАК одиш сабајле кај 8 со болнички упат. Се пријавуваш во соба 29 прво па таму ти кажуваат која е постапката. Мислам дека после тоа го заверуваш упатот па одиш на 3 горе, па се остава сперма па ти кажуваат во колку часот ти да се вратиш за инсеминација.
Времето сепак зависи кога ќе ја примиш стоп инекцијата. Може да треба да одиш и покасно на ГАК.

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1480
9.3.2015 17:09:27   
pepapa
Doktorot mi rece mojata maticna da me spremi za inseminacija, taka nema da odam na folikumetrija na gak tuku kaj mojata maticna, ona ke me sledi , a taa stop inekcija mora da se primi, mene ovaa ke mi bide prva inseminacija,

< Поракaта ја уредил pepapa -- 9.3.2015 17:12:51 >

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1481
9.3.2015 19:05:48   
LoveableMe RR
ајде пепапапа, среќно!user posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1482
10.3.2015 12:00:54   
Kvisko
Pepapa стоп инекцијата се прима за да може подобро да се темпира овулацијата односно инсеминацијата да се погоди во време на овулација. Обично инсеминацијата се прави 36 часа по примање на стоп инекција.

Непосредна врска до пораките: 1483
10.3.2015 15:28:47   
pepapa
Iskreno jas mislev deka doktorot od gak ke mi pravi folikumetrija i on ke vidi koga treba da se pravi inseminacija ama ocigledno ne e taka ili ti treba vrski za takvo nesto, e sega maticnata ke me gleda pa sto ke vidi i ke odluci ke vidime, i taka ne ocekuvam nisto samo sakam da gi pominam kako postapka pred in vitro

Непосредна врска до пораките: 1484
11.3.2015 8:35:40   
Kvisko
Pepapa не знам зошто е така. Јас кога одев немав никакви проблеми таму да ми прават фоликулометрија. Најди си некој лекар кој ќе се заинтересира за тебе на ГАК и со него/неа терај.
Со среќа.

Непосредна врска до пораките: 1485
11.3.2015 9:47:57   
pepapa
Ovoj e vtor doktor kaj sto odam na gak, izgleda treta sreka ke bide i ke treba nov doktor... Fala,vi na site...

Непосредна врска до пораките: 1486
11.3.2015 16:05:28   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Ovoj e vtor doktor kaj sto odam na gak, izgleda treta sreka ke bide i ke treba nov doktor... Fala,vi na site...

Pepapa , ne ocekuvaj na Gak da te vodat i da ti pravat folikometrija , ako ne si bliska so doktorot .. I jas kakko tebe gi pominav site doktori ,Trajkovski, Tofovski,Trajanova , ti vikaat deka nemaat vreme za takvo nesto i da te sledi maticnata ...Mene terapija i folikometrija mi pravese maticnata , a za inseminaciajta odev na Gak.. KOga mi ja otvaraaat istorijata , togas me gledaat i na eho i odlucuvaaat dali istiot ili naredniot den ke pravat inseminacja... So sreka

Непосредна врска до пораките: 1487
11.3.2015 16:50:48   
Kvisko
Тогаш јас сум некој „изрод“ бидејќи мене Трајанова секој месец ме следеше на ехо. Дури и кога не правевме инсеминации зашто развивав цисти и ептен се изамбицира да ме „среди“. На крај пак завршив на ИВФ ама јајниците ми се функционални онака како што треба.

Непосредна врска до пораките: 1488
13.3.2015 0:05:49   
MILAR1R
zdr.jas sum nova na forumov i se nadevam ke se druzime.e pa vaka jas sum vo brak veke 3 god i se obiduvame da imameuser posted image no nekako tesko ni odi.do sega gi imam site ispituvajna napraveno i se e vored i kaj mene i kaj mojot soprug.hormoni vo red brisevi vo red kanali proodni napraviv i genetsko ispituvajeni toa e vo red .na mojata maticna i pobarav za laparo i histero i dobiv odgovor da ne se izlozuvam na operacii zasto sum nemala potreba za da pravam laparo i histero trebalo da ostanuvam bremena i da se pustam a jas voopsto ne ostanuvam.ima prekrasni folekuli prirodno pa so stimulacija uste poubavi i poveke.pa sega sakam da pravam insiminacija ustvari neznam so da pravam voopsto.a vo megu vreme spremam dokumenti za invitro

(Одговор на членот Elena27)
Непосредна врска до пораките: 1489
13.3.2015 10:13:56   
LoveableMe RR
MILAR1R, добредојдеuser posted image , секако ќе се дружиме. Пишуваш се е во ред со двајцата, знали хормоните тебе ти се уредни, брисевите и пап тестовите, така? Плус нормално спермограмите на сопругот се ок.

Досега колку инсеминации имаш правено, бидејќи викаш се спремаш за ИВФ?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот MILAR1R)
Непосредна врска до пораките: 1490
13.3.2015 11:00:50   
MILAR1R
Do sega nemam praveno sega sakam da pravam ovoj mesec i taka da predadam dokumenti so edna insiminacija.

Mene nesto drugo me buni sto citam na forumov deka se pravi laparo i histero a mene maticnata mi veli da ne pravam.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 13.3.2015 11:48:03 >

Непосредна врска до пораките: 1491
13.3.2015 11:49:32   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: MILAR1R

Do sega nemam praveno sega sakam da pravam ovoj mesec i taka da predadam dokumenti so edna insiminacija.

Mene nesto drugo me buni sto citam na forumov deka se pravi laparo i histero a mene maticnata mi veli da ne pravam.

Фондот нема да ти прифати документи со една инсеминација, мора да имаш 4 инсеминации. А хистеро-лапаро се прави по препорака на лекар за неплодност. Јас би те советувала прво да одиш кај некој од специјалистиве за неплодност во Систина, Ремедика, Плодност Битола и потоа тие ќе ти кажат што понатаму.

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1492
13.3.2015 11:52:28   
Hopeful RR
MILAR1R, добредојде на РР и од мене user posted image

Доколку се е во ред и со двајцата, за ваучер за ивф ќе ти бараат 4 инсеминации, така што не брзај со ваучерот и фокусирај се на инсеминацијата, бидејќи не е реда ради постапка и знае да биде успешна. За лапаро/хистеро, побарај второ мислење, кај некои има директна индикација и ги прават, кај некои се прават чисто дијагностички, кај некои навистина нема потреба. Провери и со друг доктор, сепак. Во секој случај, ваучер се добива и без лапаро/хистеро.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1493
13.3.2015 21:48:37   
lukajana RR
Bubla направи ли тест?

Сакам кога ми зборуваат зад грб зашто тогаш знам дека сум еден чекор пред нив

Непосредна врска до пораките: 1494
13.3.2015 22:35:17   
MILAR1R
Ok. Fala vi za poukata. E sega veke sakam i nesto drugo da prasam kade e najdobro da pravam insiminacija nekoi go falat dr. Vladimir Trajkovski na klinika nekoi ja falat remedika sekoj ima razlicno iskustvo a i neznam koja e razlikata vo cenata i kade se pouspesni insiminaciite.ako imate nekoe iskustvo ve molam kazetemi sto da se pravi

Непосредна врска до пораките: 1495
13.3.2015 23:01:40   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: MILAR1R

Ok. Fala vi za poukata. E sega veke sakam i nesto drugo da prasam kade e najdobro da pravam insiminacija nekoi go falat dr. Vladimir Trajkovski na klinika nekoi ja falat remedika sekoj ima razlicno iskustvo a i neznam koja e razlikata vo cenata i kade se pouspesni insiminaciite.ako imate nekoe iskustvo ve molam kazetemi sto da se pravi

Razlikata vo cena ti e ogromna ..Vo Remedika 9400 , a na klinika 900 denari.. Trajkovski e super doktor ama ako ne ti e direktna vrska tesko deka ke ti pravi insemenacija bidejki e mnogu zafaten ..Jas edna pravev vo Remedika a drugite dve na klinika ...Za inseminacija ne vredi da vrlas pari na privatno ..
so sreka

Непосредна врска до пораките: 1496
13.3.2015 23:07:27   
bambina34
Libra, napravi li test ?

Непосредна врска до пораките: 1497
14.3.2015 17:24:28   
bubla
Мојот тест е негативен. А баш се надевав овој пат.
Тоа е тоа. Дадов доволно шанси на инсеминација. Сега одиме понатаму.
Се надевам либра имаше повеќе среќа.

Непосредна врска до пораките: 1498
14.3.2015 20:15:07   
LoveableMe RR
Oф бублa, жaл ми е. Oвaa пoследнa ли ти е? Сегa ќе спремaш дoкументи зa ИВФ?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1499
14.3.2015 20:50:51   
bubla
јас имам правено 3 инсеминации само. Сега ќе видам докторот што ќе каже. Како што пишав и пред некој месец тука, не ми е битно собирање документи за фонд, туку да успееме. Затоа и правевме инсеминации една за една без пауза.
Со докторот разговаравме оваа да биде последна и да одиме на ИВФ. Ние сме спремни приватно да го платиме..

Непосредна врска до пораките: 1500
Страница:   <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.