|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: генетско испитување
27.3.2015 13:23:19   
Elence3
Правев, сѐ е во ред. Тоа и највеќе ме фрустрира што не може да се најде проблемот затоа што да најдеа нешто тогаш ќе знаев на што сум и што треба да преземам, а вака само тапкам во место.

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 476
27.3.2015 13:30:06   
LoveableMe RR
Постовите за слаба циркулација ќе бидат префрлени ОВДЕ.

Исто да посочам, при овие генетско-имунолошки испитувања, имаме тема ХЛА типизација и Антиспермални тела (АСА) и Антифосфолипиден синдром.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 27.3.2015 14:43:13 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 477
30.3.2015 17:36:13   
kapina
Kaj mene ima genetska mutacija na mthfr c 677 heterozigot sto e kako e neznam toa vo sreda sum na transfuziologija mnogu sum srecna sto se otkri pricinata

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 478
30.3.2015 18:28:38   
wanna be mum

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

Pcelka3 dobredojde na forumov, a kolku ti e hemoglobinot? I mene postojano mi e slaba krvta i zelezoto, eve sega pred dekoj den povtorno proveruvav mi e 106 a predhodno primav i terapija FERSAN FORTE, zelezoto 3, user posted image daj kazete i nekoj priroden lek sto ima efekt. Pozdrav

Jas pred godini imav nisko zelezo i maka macev e sega da ti kazam najiskren sovet, togas mi dadoa inekcii B12 i folna oralno, za da se vrze zelezoto i vitamin C, toa na hematologija mnogu dobar prof. ne mu go znam imeto pred 10 god bese ova
Moj sovet, mnogu zelena hrana, spanak, kopriva, blitva i se sto e proizvod od pceli, toa e cudo za imunitetot, sakas med,sakas maticen mlec, sakas polen ama ne apcinja tuku od pcelar
Srekno user posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 479
30.3.2015 21:44:23   
kapina
dali nekoja od vas ima iskustvo so ovojgen mthfr heterozigot secie iskustvo.sega ke mi znaci

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 480
30.3.2015 22:51:41   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

dali nekoja od vas ima iskustvo so ovojgen mthfr heterozigot secie iskustvo.sega ke mi znaci

Капина, таков наод имаа весник и Квиско, се надевам ќе прочитаат и ќе ти пишат, ако се вратиш наназад на овие страници, имаат нешто напишано за тоа, позз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 481
31.3.2015 11:52:59   
Kvisko
Како што мене ми кажаа таа мутација не е ништо страшна. Терапијата е Аспирин 100 и фолна киселина. Во бременост ќе треба следење и евентуално терапија со хепарин (фраксипарин, клексан). Од сите мутации (Леиден, и останатите фактори) оваа била најбезазлена. Ако ти е лупусот и другите параметри во ред немаш гајле.

Непосредна врска до пораките: 482
31.3.2015 14:46:11   
butterfly 00
Kapina ne se sekiraj i jas ja imam istata i plus eden kup drugi gluposti sto ne bea vo red i koga pocnav so terapija pojacana folna i aspirin odma, fraksiparin ostanav bremena narednoto IVF koga go pravev. Ova vo Manu li go pravese, gi zema li rezultatite od transfuziologia ?

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

Непосредна врска до пораките: 483
31.3.2015 15:39:31   
kapina
Pa tie se od transfuziologija osven mthfr heterozigot drugo se e vo red utre sum na transfuziologija i da vidam sto ke mi kazat oti jas pijam i eutirox

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 484
31.3.2015 17:26:03   
kapina
A dali toj gen moze da bide pricina za blighted ovum i biohemiska bremenost

Непосредна врска до пораките: 485
1.4.2015 9:00:51   
Kvisko
Мене ми кажаа дека не ништо страшно и не е пречка за бременост. Затоа и кажав зависи од другите параметри не само од тој ген.

Непосредна врска до пораките: 486
1.4.2015 9:46:57   
kapina
Ne mi dade nisto terapija dr koco

Непосредна врска до пораките: 487
1.4.2015 10:04:23   
Kvisko
И јас не примам никаква посебна терапија за тоа. Не даваат терапија за тоа освен Аспирин 100 ако има индикации (на пример кај мене умерена хиперкоагулабилна состојба). Го прашав и гинеколото и истото ми го кажа таа мутација не е толку битна за забременување.

Непосредна врска до пораките: 488
1.4.2015 12:17:30   
kapina
jas ke zakazam i kaj gerasimovska vo sistina da vidam sto ke mi kaze no drug problem izleze vit d e na granicna vrednost i sega zemav edni da pijam tableti i za eden mssec na ko trola dr koco mi rece dr lazarevski znae da se sprave so tvojot problem i sega ke cekam da se vrate od odmor dr lazarevski od odmor na 16 ike videme sto ponatamu

Непосредна врска до пораките: 489
1.4.2015 12:40:11   
pcelka3
i men e mi edrago sto vaka na nekoj nacin si pomagame edni na drugi i si spodeluvame del od naseto patesestvie i ti blagodaram sole na ubavite zborovii na odgovorite i jas dobro ve najdov ti blagodaram i tebe wanna be mum da se nadovrzam i jas hg mio se dvizi od 90 do 105 poveke ne skoro nikogas e sega zavisi od ishranata podolgo vreme znam od luge sto zemaat spirulina poslem izvrseni operaciii i se epten zadovolni i sakam i jas da si kupam i vi preporacuvam i na vas i se nadevam deka i kaj mene ke ima dobri rezu;ltati sovetot od wanna i toj ke go zemam predvid pa ke vidime sto ponatamu a za mojata sostojba HETREOZIGOTNA FORMA NA BETATALASEMIJA sto postaviv prasanje pred izvesno vreme izgleda nikoja od rr nema takov problem verojatno bidejki ne mi napisa nisto kako odgovor pozz i se najubavo na site rr

Непосредна врска до пораките: 490
1.4.2015 14:12:53   
kapina
Tie vit a i d sto gi pijam ne mi pomagaat sega ke probam so tie sto gi kupiv denes pa ke videme

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 1.4.2015 16:01:15 >

(Одговор на членот pcelka3)
Непосредна врска до пораките: 491
2.4.2015 20:39:00   
skopjance
Здраво, би сакала да си го споделам и мојот случај. После 5 неуспешни инвитра конечно се најде доктор да ме прати на имунолошки исоитувања и кариотип. Ми открија дека имам мутации на Лајден, Мтхфр како и на Фактор 13. Терапија фолна 2мг на ден, витамин в6 и 12, аспирин како и клексан од 0.4 на ден да почнам 15 дена пред трансфер. Инаку кога пред 2 години бев кај Кочо на трасфузиологија кога побарав за имунолошки он ми рече нема потреба требасе си го послушам нашето шесто сетило ама ајде он е доктор си викам си ја знае работата.Инаку сега сум кај доктор Јани на трансфузиологија и он е супер за разлика од Кочо кој само праќа во хемолаб. Инаку и доктор Јани работи на проблематика на стерилитет и што е најдобро достапен е и не е препотентен.

Непосредна врска до пораките: 492
2.4.2015 22:33:33   
scared RR
skopjance ако не ти е тешко да ни пишеш комплетно кои испитувања ги правеше на трансфузиологија user posted image

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 493
2.4.2015 23:30:04   
butterfly 00
Ovie se ispituvanjata sto se pravat na transfuziologija steknata trombovolija
hemostaza, D-dimeri,
AT3, proteinC,Protein S, La i AFA ako ima uste nekoe RR neka dopisat ama mislam deka site gi pisav :) Mislam deka imase uste nesto treba da vidam vo dokumentite :)
A moze i site gi pisav :)

< Поракaта ја уредил scared RR -- 3.4.2015 0:05:03 >

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 494
8.4.2015 23:28:19   
Pinky30
RR-ki dali ovie ispituvanja treba da se ispitaat na nekoj den od ciklus ili toa ne e povrzano?

Ispituvanje na vrodena trombofilija vo MANU

I na TRANSFUZIOLOGIJA bazicni ispituvanja:hemostaza,d-dimer,koagulaciona aktivnost na AT III , Protein C , Protein S, LA, AFA ??

Ova mi go prepisa Dr.Gerasimova vo Sistina predobra doktorka koja ima oset_ za ovie skapi ispituvanja za da ne mora na privatno tuku na klinika da si gi ispitame...Fala vi na site sto mi ja predlozivte :) Duri mu se javi i na Dr.Jani za dali moze da go pobarame nego za da gi vidi i toj reultatite...Sekoja cest za Dr.Gerasimova.

Vitamin D ne mi rece da ispitam neznam dali da si go ispitam i toa sto ke me posovetuvate?

< Поракaта ја уредил Pinky30 -- 8.4.2015 23:31:26 >

Непосредна врска до пораките: 495
9.4.2015 0:34:12   
butterfly 00
Pinky gledas li sega da ne mi bea mene RR da me upatuvaat, a sega i jas na site im pomagam so moeto iskustvo kolku mozam barem ako nisto da si go skratime patot ne da lutame, ti rekov i ti pisav jas sum prezadovolna od Gerasimova, super e doktorkata inaku vitam D bese 80 den na klinika da si ispitas, jas bi te sovetuvala da go ispitas za da ne go mislis, no Gerasimova ne go bara taka da kako si sakas, ajde so lesno i ako imas nesto pisi. Inaku ne treba da imas ciklus, osven ispituvanjata da se pravat od sabajle, pozdrav

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 496
9.4.2015 1:01:04   
brm_brm
РР а која е др Герасимова, трансфузиолог?

Непосредна врска до пораките: 497
9.4.2015 11:03:25   
Kvisko
Да Герасимова е траснфузиолог.

Инаку јас на Клиника бев кај Јани Ангеловски и е разбран многу човекот и има супер пристап.
Сам ми кажа што се да испитам. Воглавно беа тие испитувања што ги кажа Pinky30 плус испитував и Leiden. Ако си закажеш кај Јани нема да имаш потреба на ништо да му ја мислиш самиот ќе ти каже што да се испита. Нема потреба барем за тоа да даваш пари зашто е прилично скапо ако тоа го правиш приватно.

(Одговор на членот brm_brm)
Непосредна врска до пораките: 498
9.4.2015 12:59:01   
Pinky30
Da Dr.Gerasimova e predobra te sosluzuva vnimatelno,razgleduva dokumentacija sto ja poseduvate,dava sovet i realna e deka mn pari trebaat za vakvi ispituvanja i sekoja cest za zenata...a inace Dr.Jani isto nas ni go predlozi sorabotuvale porano za dijagnozi,terpija i sl.deka Gerasimova imala svoja ordinacija no nesto i se pomesale Hemolab i koco i taka i ja zatvorile :( za zal :(

Jas na 14.04 zakazav za OGTT INSULIN I AMH vo Avicena :) pa so Gospod napred da bide se vo red drzete mi srekja :)

< Поракaта ја уредил Pinky30 -- 9.4.2015 13:03:23 >

Непосредна врска до пораките: 499
9.4.2015 14:12:16   
scared RR
Kvisko да те прашам упатот за трансфузиологија матичниот гинеколог го дава? И која дијагноза да ја пише, стерилитет ли?

Машката страна испитува нешто? Ако е потребно за него упат кој дава? Имам читано дека е HLA типизација е битна и мажот и жената ја испитуваат, а гледам на повеќето не ви е дадена user posted image

< Поракaта ја уредил scared RR -- 9.4.2015 14:15:27 >

Непосредна врска до пораките: 500
Страница:   <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

najubavo ime za moeto devojcence
zlatcetomoe

koe e vaset_o mislenje

kaja (43%)

lucija (11%)

helena (13%)

sofija (34%)

Број на сите гласови: 199

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!