Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Капина, мислам ти имаше нешто споделено околку рефундирање на средства за фраксипарин/клексан. Бидејки после моето ивф имма сметки за околу 34 инекции имам земено=3400 денари . колку од фондот ке ми рефундираат и се прашувам дали се исплати да се маткам по шалтери за оваа сума и на крај да не ми ги вратат парите?!?!
Капина, на трансфузиологија кај кој докотр да земам упат за да ми даде извештај, кој мозе да ми заврши работа за ова и дали може со приоритетен?
во однос на вештачкото оплодување каково е вашето мислење дали ќе се зголеми успешноста доколку се подобри т.е се избалансира исхраната и кај двата партнери. Јас додуше сум со мала килажа.
јас се двоумам дали да посетам нутриционист пр. Цвета Динева, бидејки знам дека помага но во однс на одржување на линија и други болести, но не знам дали може да помогне за ивф. Какво е вашето мислење за ова или вашето искуство.
Имам еден пример моја блиска особа цела бременост ја истера со нејзин режим и се поправи само 7- кил
< Поракaта ја уредил scared RR -- 2.4.2015 11:59:45 >
Brm_brm vo vrska so refundiranjeto definitivno se isplati da si gi baras parite zatoa sto vrakaat okolu ne cela suma tuku 80% . Eve jas pidnesov za refundiranje za 7 inekcii Fraksiparine sto me kostase 1300 den a mi stigna resenie deka ke mi refundiraat 910 den. Sto znaci definitivno se isplati- zosto da ne ti gi dadat tie pari.. Pozdrav do site devojki
Na 19ti mi bese transferot, denes 15ti den, ne e rano. Pravev i testovi bea negativni, a neses ispituvav preku krv. Barem sega sum na cisto, i otidov na setanje slobodno
Јана81 и јас како тебе 14 дена во грч, и кога видов негативен тест, ми се опушти телото. утрово саме се шетав во населба и сфатив дека и кога ги чекаме да поминат тие 2 недели подобро е да се движиме опуштено отколку да лежиме дома. затоа што дома ти е постерсно и телото е напнато. Пример: овие две недели се стерусвав кога ке зазвони дома звонце, ке ми зазвони телефон, ке ти се најави некој дека ке дојде а ти што ке му кажеш? смислуваш лаги за да го одбиеш.....сето тоа влијае мислам, и мислам дека тоа е голем фактор за неуспешни ивф.
< Поракaта ја уредил brm_brm -- 2.4.2015 13:38:40 >
Жал ми е за сите со негативни бети. Уф бре ајде нека тргне малку на позитивно форумов се некако тажни вести. Ајде можеби пролет доаѓа па ќе ни се смени среќаа на сите.
Во однос на лежењето јас лично мислам дека можби и одмага врз основа на читање по форуми аи некои научни трудови. Лежењето повеќе помага да не дојде до хиперстимулација отколку со вгнездување на ембрионите. Дури имаше и студија правено дури во 1997 каде што имаа споредувано лежење 20 минути после трансфер со лежење 1 саат после трансфер и немало разлика во исходот. Гледам сега и хо хрватска и Србија не им препорачуваат строго мирување туку повеќе одмор. Таму дури после трансфер лежат и на стомак без проблем. Исходите и процентите на успешност се горе-долу исти.
Оф Јано, Јано...аман ајде да тргне пролетта со убави вести Брм, брм ако не си на список,бидејќи тоа беше твоја волја, сепак сите де поддржуваме да продолжиш со борбата.
*******2014******* АКТУЕЛНО
22.02- vazna- пoчетoк сo терaпијa (Адaмoвскa, Систинa) 11.03 - Beba1-почеток со терапија (Лазаревски, Систина) 00.04 - skopjance-почеток со терапија (//////////////) 00.04 -MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина) 00.04- Kvisko- трансфер со смрзнати ембриони(Димитрoв, Ремедикa)
========================= ИСЧЕКУВАЛКИ
31.03- Beba1= пункција 02.04 = ЕТ
=========================
14.04-Beba1= ТЕСТ
2015 година
nadesh mery almushka srekna2 Jeni80
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.4.2015 9:24:39 >
Јас бо сакала да се приклучам на темава после две годишна пауза и 5 неусшени инвитра сега сум во припрема на следното. Мне ми открија мутации на Лајден, Мтхфр и фактор 13 и сега примам терапија и здравје после велигден треба да добијам и почнувам со терапија. Би сакала до споделам дека понекогас треба да бидеме упорни после неуспешни ивитра да бараме повеќе испитувања а на да чекаме само докторите да не праќаат. Би сакал да им честитам лесна бременост сите со 2 цртки, тие во процедура и чекалки да си ги видат тие 2 цртки а на нас другите само напред и борба до 2 цртки.
Јас бо сакала да се приклучам на темава после две годишна пауза и 5 неусшени инвитра сега сум во припрема на следното. Мне ми открија мутации на Лајден, Мтхфр и фактор 13 и сега примам терапија и здравје после велигден треба да добијам и почнувам со терапија. Би сакала до споделам дека понекогас треба да бидеме упорни после неуспешни ивитра да бараме повеќе испитувања а на да чекаме само докторите да не праќаат. Би сакал да им честитам лесна бременост сите со 2 цртки, тие во процедура и чекалки да си ги видат тие 2 цртки а на нас другите само напред и борба до 2 цртки.
Леле баш те мислев каде си, супер вести, барем знаеш на што си, ајде пиши кога ќе почнеш со терапија точно и кај кој доктор ќе правиш овој пат? каде правеше претходно? Сум заборавила? Хистеро-лапаро имаше правено? Позз
Zdravo milk moi,eve me vcera bese transferor I vrateni 2,Lazarevski bese prezadovolen I vika ovoj pat me uspeeme.Ve molam kazete mi dali imavte tapi bolki vo stomakot posle transfer i lezevte celo vreme na GRB ili menuvavte.Ve guskam site
Beba srekno :) Sega uzivaj I samo pozitivno za dve nedeli da ne izraduvas. Jas lezev najgolem del od vremeto na grb, no I stranicno. Mislam deka toa nema vlijanie, ne se opteretuvaj so sitnici, se ke bide vo red. Gospod sega ima najgolemo vlijanie :)
Skopjance dobro dojde I so sreka ovaj pat, mora da bide .
Beba1 so srekicka ti posakuvam uspeh a sto se odnesuva do lezanjeto sega bas citav na eden stranski forum dobro bilo na leva strana da se lezi zaradi protokot na krvta vo matkata no i deka netreba non stop da se lezi,treba da se stanuva zaradi cirkulacija. Od jadenje da se izbegnuva crn drob, svinsko meso, rakcinja, aloe, papaya I vitamin A. I sekako da se izbegnuva stres i da se misli samo pozitivno...
dragi zenicki jas denes bev kaj petanovski punkcija mi rece sreda ili cetvrtok pa ke vidime vo ponedelnik kako se jajce kletkite dened vide 7 so 11 mm.primam puregoni do nedela pozz do site pa ke vi pisam vo ponedelnik srekno na site
Zdravo na site... Jas denes imav uspeshna punkcija so priroden ciklus.. . imame 1 ama vredno, oplodeno e denes i cekame da se razvie. Se nadevam na dobri vesti narednite denovi... Pozdravce do site i so sreka neka ni e...
fala vi devojki za podrskata borbata mora da prodolzi,ako bitkata e izgubena borbata seuste trae,so sreka na site vo procedurata za ivf,jas bi zamolila nekoj da mi kaze kolku e invitro so zamrznati jajce kletki ako znae nekoj fala vi odnapret pozzz
Neznam zosto se maltretirate okolu lezenjeto jas ic neveruvam vo toa moralo na grb ili neznam sto da se leze i mislam oti toa stvara dopolnitelen stres
prvoto ivf koga go pravev so mene lezese zenicka od avstralija dojdena specijalno so avion za transfer i ona kazuvase deka ova i bilo vtoro ivf prvoto isto taka go pravela tuka vo mkd kaj petan i od transfer patuvala nazad so avion denta cel den bila na soping i uspesno i bilo inviroto voopsto ne miruvala sega za vtoro dete bese dojdena ne znam sto se sluci so zenata dali bese uspesno vtoriov pat ama rece deka celo vreme setala