Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 10.4.2015 23:23:10
lena7
FALA na site za poddrskata vie ste mi mnogu golema poddrska denes mi izvadija 7 jajce kletki,6 prvo klasni 1 vtoroklasna mnooogu sum opustena sega sum so krinon,estrofem,doksicilin,deksametazon i tifol...najverojatno ponedelnik transfer ve izvestuvam naskoro sto ke se slucuva ve guskam site i sovet samo OPUSTENO :*
RE: Вештачко оплодување VII дел 11.4.2015 12:31:33
Hopeful RR
lena7, супер бројка, браво Ајде нека се оплодат што повеќе, нека си растат како што треба и наскоро кај мама во меше Одмарај и продолжи со позитивниот став!
RE: Вештачко оплодување VII дел 11.4.2015 13:18:28
lena7
eve sum jas pak fala fala beskrajno fala :) denes mi se javi biologot od re medika ima oplodeno edna jajce kletka i 4 potencijali najverojatno ponedelnik transfer :* :* :*
RE: Вештачко оплодување VII дел 12.4.2015 11:59:20
lena7
decki denes pak mi se javija samo edno e oplodeno za razlika od lani imav tri,mi rekoa ako se podeli do vtornik vo sreda ke imame transfer me stigna bolkata da vi kazam ne sum veke hrabra i pozitivna ne znam sto da kazam se molam na denesen VELIGDEN da uspee ako e edno vi drzam sreka na site vo ovaa teska bitka
RE: Вештачко оплодување VII дел 12.4.2015 18:22:24
SOLE
Lena ne se sekiraj ako e pisano da se fati ke se fati I toa samo ednoto, bidi si opustena i pozitivna ke pomogne Gospod Bog e golem! Pozdravce i za mnogu godini Veligden!
RE: Вештачко оплодување VII дел 13.4.2015 20:17:57
lena7
idiopatska neplodnost eden rezultat nemam los eden i jas i maz mi celi 6 godini sekoj mesec sve ispitavme ne postoi vise nesto sto da ispitame se nadevam ke ima transfer ke vi pisam utre koga ke mi se javat :
< Поракaта ја уредил scared RR -- 13.4.2015 21:03:42 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 13.4.2015 23:00:06
kate..
pa da me interesira ne konkretno mene tuku edna prijatelka se misli tamu da pravi pa saka nekoja pozitivnost dalinekoja imala uspeh tamu kako si zadovolna od odnosto doktor pacient i kaj slavejko si ili ruzin
Здраво на сите и Христос Воскресе! Само радости да не следат! Јас ете да се пријавам, денеска четврти ден како сум на супрефакт. Се боцкам приквечер во Ремедика и до сега сум супер задоволна од сестрите и третманот. Првиот пат сестрата малку незгодно ме боцна и ми направи хематом, а другите два супер поминав. Искрено многу ми е шубе боцкањево, ама ете, само за убаво да е. Сега чекам да добијам околу 20-ти, па во втора фаза да почнам и пурегони.
Поздрав до сите!
Девојки, уште ова да ве прашам: како правевте за боледување? Јас немам стар одмор и ќе морам да користам боледување. Ќе имам доста излегувања од работа кога ќе треба да се прават фоликулометрии и хормонските анализи, а не ми се објаснува многу многу на работа... Матичната ми рече дека може да ми даде боледување 2 недели, а потоа со извештај и мислење од Димитров - да ми продолжат на Комисија. Може ли ова вака? Какви се вашите искуства?
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 14.4.2015 12:17:24 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.4.2015 12:20:38
LoveableMe RR
Bea, ајде со лесно. За фоликулометрија можеш попладне да одиш, а за крв пред работа, мислам дека две недели боледување даваат по трансферот, а дотогаш еве ти напишав како да се снаоѓаш, бидејќи мислам нема да ти дадат. Лена7, те чекаме утре со убави вести Kvisko, MademoiselleNina, каде сте, пишете ни aко веќе договоривте нешто со докториве? Beba1, направи ли тест за бременост?
*******2014******* АКТУЕЛНО
11.03 - Beba1-почеток со терапија (Лазаревски, Систина) 07.04 - skopjance-почеток со терапија (New Born Clinic, Скопје) 00.04- vazna- пoчетoк сo терaпијa (Адaмoвскa, Систинa) 00.04 - lena7- почеток со терапија (Петановски, Ремедика) 11.04 - Bea -почеток со терапија (Димитров, Ремедика) 06.04 - Kassy -трансфер со смрзнати ембриони(Димитрoв, Ремедикa) 00.04- Kvisko- трансфер со смрзнати ембриони(Димитрoв, Ремедикa) 00.04 -MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)
========================= ИСЧЕКУВАЛКИ
31.03- Beba1= пункција 02.04 = ЕТ 03.04- Kassy = пункција 06.04 = ЕТ 10.04- lena7= пункција 15.04 = ЕТ
=========================
14.04-Beba1= ТЕСТ 20.04-Kassy= ТЕСТ 27.04-lena 7= ТЕСТ
2015 година
nadesh mery almushka srekna2 Jeni80
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 14.4.2015 12:28:14 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.4.2015 12:33:06
lena7
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Lena7, штo све сте испитaле, пиши ни тoa е ширoк пoим. Те чекaме дa пишеш и пo трaнсфер.
imunoloski ispituvanja,pap brisevi,kolposkopii,skrien seker,hormonalen status,tubi otstraneti laparo histero,krvni sliki,antitela,afa d dimeri i hemostaza,spremogrami top,spermokultura top,septum otstranet ,jajnici super,folikuli suer ne znam sto propustiv 4 ineseminacii neuspesni,1 in vitro ne uspesno so tri oplodeni jajce kletki i hiperstimulacija uste gi nema da se javat cupkam vo mesto :S
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 14.4.2015 12:36:50 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.4.2015 12:38:48
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: lena7
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Lena7, штo све сте испитaле, пиши ни тoa е ширoк пoим.
...tubi otstraneti laparo histero......,septum otstranet ,jajnici super,folikuli super ......
Ок, се е друго уредно, но штом ти се отстранети тубите, мора само преку ИВФ, нели? Во тој случај викаат треба да се обидуваш повеќе пати со ИВФ, дури не успее. Ајде, овој пат можеби е тој најважниот.
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.4.2015 14:28:49
lena7
JEEEEEEEEEE UTRE TRANSFER edno e sega za sega neka e edno neka e vredno fala na site za poddrskata ve sakam site da ne ste vie ne znam sto ke pravam ve guskam srekno na site se citame naskoro :*
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.4.2015 14:45:23
Hopeful RR
lena7, браво за јуначето!!! Со среќа утре на ЕТ, а за после, прочитај ги нашите искуства овде - гали го мешето, збори му, симни од нет фотостимулација, гледај комедии и смеј се што повеќе. Ич нека не те обесхрабрува што е едно - на RR имаме многу такви успешни примери, а плус со мене на часови за бременост оди една девојка која исто имала само една јајце клетка, се оплодила, и ја вратиле и сега е 20 и кусур недели бремена Само напред!
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.4.2015 16:18:33
kate..
ИЗВОРНА ПОРАКА: lena7
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Lena7, штo све сте испитaле, пиши ни тoa е ширoк пoим. Те чекaме дa пишеш и пo трaнсфер.
imunoloski ispituvanja,pap brisevi,kolposkopii,skrien seker,hormonalen status,tubi otstraneti laparo histero,krvni sliki,antitela,afa d dimeri i hemostaza,spremogrami top,spermokultura top,septum otstranet ,jajnici super,folikuli suer ne znam sto propustiv 4 ineseminacii neuspesni,1 in vitro ne uspesno so tri oplodeni jajce kletki i hiperstimulacija uste gi nema da se javat cupkam vo mesto :S
lena7 imase vonmatericna bremenos pa ti gi otstranija tubite ili ....