|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
10.4.2015 13:30:22   
Maic.
Фала Kassy и тебе со среќа.....ке направам и утре преку крв и на 14ти од трансфер...па ќе видиме што ќе биди.....user posted image

(Одговор на членот Kassy)
Непосредна врска до пораките: 501
10.4.2015 19:12:38   
LoveableMe RR
Мaич, пoчекaј уште некoј ден, рaнo ти е зa тест. Кaј д-рТaше прaвеше? Пoзз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Maic.)
Непосредна врска до пораките: 502
10.4.2015 23:23:10   
lena7
FALA na site za poddrskata vie ste mi mnogu golema poddrska denes mi izvadija 7 jajce kletki,6 prvo klasni 1 vtoroklasna mnooogu sum opustena sega sum so krinon,estrofem,doksicilin,deksametazon i tifol...najverojatno ponedelnik transfer ve izvestuvam naskoro sto ke se slucuva ve guskam site i sovet samo OPUSTENO :*

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 503
11.4.2015 12:31:33   
Hopeful RR
lena7, супер бројка, браво user posted image user posted image user posted image Ајде нека се оплодат што повеќе, нека си растат како што треба и наскоро кај мама во меше user posted image Одмарај и продолжи со позитивниот став! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот lena7)
Непосредна врска до пораките: 504
11.4.2015 13:18:28   
lena7
eve sum jas pak fala fala beskrajno fala :) denes mi se javi biologot od re medika ima oplodeno edna jajce kletka i 4 potencijali najverojatno ponedelnik transfer :* :* :*

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 505
11.4.2015 14:12:48   
Maic.

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Мaич, пoчекaј уште некoј ден, рaнo ти е зa тест. Кaј д-рТaше прaвеше? Пoзз

Да кај д-р Таше правев, ќе почекам уште некој ден до кај вторник или среда па ќе видиме.

lena7 дај боже да се оплодат повеќе и квалитетни, со среќа на транфер user posted image

Непосредна врска до пораките: 506
12.4.2015 11:59:20   
lena7
decki denes pak mi se javija samo edno e oplodeno za razlika od lani imav tri,mi rekoa ako se podeli do vtornik vo sreda ke imame transfer me stigna bolkata da vi kazam ne sum veke hrabra i pozitivna ne znam sto da kazam se molam na denesen VELIGDEN da uspee ako e edno vi drzam sreka na site vo ovaa teska bitka

Непосредна врска до пораките: 507
12.4.2015 12:33:36   
LoveableMe RR
Ленa7, среќнo еднo aмa вреднo, сo среќa вo средa и зa две недели дa се рaдувaмеuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 508
12.4.2015 13:19:30   
kapina
Lena srecno mila edno ama vredno no mene mi e cudno zosto tolku se ceka za et koga nema poveke embrioni no ajde embriologot si znae

Непосредна врска до пораките: 509
12.4.2015 18:22:24   
SOLE
Lena ne se sekiraj ako e pisano da se fati ke se fati I toa samo ednoto, bidi si opustena i pozitivna ke pomogne Gospod Bog e golem! Pozdravce i za mnogu godini Veligden!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 510
12.4.2015 19:04:38   
lena7

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Lena srecno mila edno ama vredno no mene mi e cudno zosto tolku se ceka za et koga nema poveke embrioni no ajde embriologot si znae

zatoa sto i toa edno ne pocnalo da se deli ako se podeli do vtornik vo sreda ke ima transfer

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 511
12.4.2015 19:06:17   
lena7
Fala se nadevam deka ednovo ke bide borec i ke uspee da ne izraduva posle ovie teski dolgi 6 godini aktivna borba

Непосредна врска до пораките: 512
13.4.2015 18:06:03   
kate..
lena7 daj boze ovoj borec da uspeee da se izbori a sto e pricinata kaj vas.

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 513
13.4.2015 20:17:57   
lena7
idiopatska neplodnost eden rezultat nemam los eden i jas i maz mi celi 6 godini sekoj mesec sve ispitavme ne postoi vise nesto sto da ispitame
se nadevam ke ima transfer ke vi pisam utre koga ke mi se javat :

< Поракaта ја уредил scared RR -- 13.4.2015 21:03:42 >

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 514
13.4.2015 21:34:39   
kate..
informaci za ovaa bolnica nekoja da pravela tamu ivf : facebook NEWBORNCLINIC

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 13.4.2015 22:53:44 >

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 515
13.4.2015 22:21:41   
skopjance
Kate... jas sum momentalno na suprefact inaku sum oacient vo newborn clinic. Dalite interesira nesto za ovaa bolniva

Lena7 nela e zivo i ubavo da se deli i. Kako vikaat sarite edno ama vredno. Edno edovolno ako e pisano

Непосредна врска до пораките: 516
13.4.2015 22:55:59   
LoveableMe RR
Lena7, штo све сте испитaле, пиши ни тoa е ширoк пoим. Те чекaме дa пишеш и пo трaнсфер.

Скoпјaнче, кaкo ти oди, кaкo си зaдoвoлнa oд тимoт?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 517
13.4.2015 23:00:06   
kate..
pa da me interesira ne konkretno mene tuku edna prijatelka se misli tamu da pravi pa saka nekoja pozitivnost dalinekoja imala uspeh tamu kako si zadovolna od odnosto doktor pacient i kaj slavejko si ili ruzin

Непосредна врска до пораките: 518
14.4.2015 8:28:16   
Bea
Здраво на сите и Христос Воскресе! Само радости да не следат!
Јас ете да се пријавам, денеска четврти ден како сум на супрефакт. Се боцкам приквечер во Ремедика и до сега сум супер задоволна од сестрите и третманот. Првиот пат сестрата малку незгодно ме боцна и ми направи хематом, а другите два супер поминав. Искрено многу ми е шубе боцкањево, ама ете, само за убаво да е.
Сега чекам да добијам околу 20-ти, па во втора фаза да почнам и пурегони.

Поздрав до сите! user posted image user posted image user posted image

Девојки, уште ова да ве прашам: како правевте за боледување?
Јас немам стар одмор и ќе морам да користам боледување. Ќе имам доста излегувања од работа кога ќе треба да се прават фоликулометрии и хормонските анализи, а не ми се објаснува многу многу на работа...
Матичната ми рече дека може да ми даде боледување 2 недели, а потоа со извештај и мислење од Димитров - да ми продолжат на Комисија.
Може ли ова вака? Какви се вашите искуства?

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 14.4.2015 12:17:24 >

Непосредна врска до пораките: 519
14.4.2015 12:20:38   
LoveableMe RR
Bea, ајде со лесно. За фоликулометрија можеш попладне да одиш, а за крв пред работа, мислам дека две недели боледување даваат по трансферот, а дотогаш еве ти напишав како да се снаоѓаш, бидејќи мислам нема да ти дадат. Лена7, те чекаме утре со убави вестиuser posted image user posted image Kvisko, MademoiselleNina, каде сте, пишете ни aко веќе договоривте нешто со докториве?user posted image Beba1, направи ли тест за бременост?user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

11.03 - Beba1-почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
07.04 - skopjance-почеток со терапија (New Born Clinic, Скопје)
00.04- vazna- пoчетoк сo терaпијa (Адaмoвскa, Систинa)
00.04 - lena7- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
11.04 - Bea -почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
06.04 - Kassy -трансфер со смрзнати ембриони(Димитрoв, Ремедикa)
00.04- Kvisko- трансфер со смрзнати ембриони(Димитрoв, Ремедикa)
00.04 -MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

31.03- Beba1= пункција 02.04 = ЕТ
03.04- Kassy = пункција 06.04 = ЕТ
10.04- lena7= пункција 15.04 = ЕТ

=========================

14.04-Beba1= ТЕСТ
20.04-Kassy= ТЕСТ
27.04-lena 7= ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 14.4.2015 12:28:14 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 520
14.4.2015 12:33:06   
lena7
Lena7, штo све сте испитaле, пиши ни тoa е ширoк пoим. Те чекaме дa пишеш и пo трaнсфер.

imunoloski ispituvanja,pap brisevi,kolposkopii,skrien seker,hormonalen status,tubi otstraneti laparo histero,krvni sliki,antitela,afa d dimeri i hemostaza,spremogrami top,spermokultura top,septum otstranet ,jajnici super,folikuli suer ne znam sto propustiv 4 ineseminacii neuspesni,1 in vitro ne uspesno so tri oplodeni jajce kletki i hiperstimulacija uste gi nema da se javat cupkam vo mesto :S

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 14.4.2015 12:36:50 >

Непосредна врска до пораките: 521
14.4.2015 12:38:48   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: lena7
Lena7, штo све сте испитaле, пиши ни тoa е ширoк пoим.

...tubi otstraneti laparo histero......,septum otstranet ,jajnici super,folikuli super ......

Ок, се е друго уредно, но штом ти се отстранети тубите, мора само преку ИВФ, нели? Во тој случај викаат треба да се обидуваш повеќе пати со ИВФ, дури не успее. Ајде, овој пат можеби е тој најважниот.user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 522
14.4.2015 14:28:49   
lena7
JEEEEEEEEEE UTRE TRANSFER edno e sega za sega neka e edno neka e vredno fala na site za poddrskata ve sakam site da ne ste vie ne znam sto ke pravam ve guskam srekno na site se citame naskoro :*

Непосредна врска до пораките: 523
14.4.2015 14:45:23   
Hopeful RR
lena7, браво за јуначето!!! user posted image Со среќа утре на ЕТ, а за после, прочитај ги нашите искуства овде - гали го мешето, збори му, симни од нет фотостимулација, гледај комедии и смеј се што повеќе. Ич нека не те обесхрабрува што е едно - на RR имаме многу такви успешни примери, а плус со мене на часови за бременост оди една девојка која исто имала само една јајце клетка, се оплодила, и ја вратиле и сега е 20 и кусур недели бремена user posted image Само напред!

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 524
14.4.2015 16:18:33   
kate..

ИЗВОРНА ПОРАКА: lena7

imunoloski ispituvanja,pap brisevi,kolposkopii,skrien seker,hormonalen status,tubi otstraneti laparo histero,krvni sliki,antitela,afa d dimeri i hemostaza,spremogrami top,spermokultura top,septum otstranet ,jajnici super,folikuli suer ne znam sto propustiv 4 ineseminacii neuspesni,1 in vitro ne uspesno so tri oplodeni jajce kletki i hiperstimulacija uste gi nema da se javat cupkam vo mesto :S

lena7 imase vonmatericna bremenos pa ti gi otstranija tubite ili ....

Непосредна врска до пораките: 525
Страница:   <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

gradinka
Angelce Monice

od kolku meseci/ godini bi gi pustile decinjata vgradinka?

7 meseci (0%)

9 meseci (40%)

1 godina (0%)

1,5 godina (20%)

2 godini (40%)

ima baba i dedo (0%)

Број на сите гласови: 5

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!