|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
18.4.2015 8:46:55   
bella80
Kassy so sreka vo ponedelnik.Jas posle neuspesnoto IVF so mnogu jaki stimulacii,vednas naredniot ciklus ostanav bremena so IVF na priroden ciklus.user posted image Ti posakuvam I tebe takva radostuser posted image

Punkcijata e najubaviot deluser posted image Te zaspivaat I tolku,nisto strasno.Posle mode da imas bolki kako menstrualni I tolku.So sreka utre!

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 18.4.2015 9:17:09 >

(Одговор на членот rozeva)
Непосредна врска до пораките: 551
18.4.2015 9:19:31   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: rozeva

zdravo devojki ve citam non stop ama sega se priklucuvm jas sum vo proces na invitro i eve sega vo nedela me ceka punkcija e sega me interesira edno prasanje dali nekoja od vas moze da mi odgovori dali stop inekcijata neli se dve ampuli dali i dvete gi mesavte so edna vodicka ili so dve fala odnapred pozz

Розева, добредојде, супер што ни се приклучи, ќе се дружиме на форумовuser posted image . Среќно на пункцијата, кратко трае ич не се плаши. Колку фоликули имаш, со анестезија ли ќе биде или без? Кај кој доктор си? Што инекции примаше претходно - пурегони, фостимони, мерионали?user posted image

Bella80, каде си, што правиш? Те немаше на форумов ни кај нас, ни во бременост?user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 18.4.2015 9:20:49 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 552
18.4.2015 12:55:07   
skopjance
Eve i jas da se pofalam vcera oficijalno pocna so merional. alal da mi 6 na den. tesko mene letovo. samo neka e za ubavo

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 553
18.4.2015 12:58:34   
skopjance
sakav da prasam dali za utrogestanot od fondot vrakaat pari kako zakleksanot. maz mi prasa kolku kostai mu rekle deka trebalo recepta. pa me interesira da ne ima nekoi izmeni porano bese privatno i bez recepta. a za kleksanot mu barale izvestaj od doktor deka treba da gi primam.

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 554
18.4.2015 13:40:17   
rozeva
imam 6 folikuli znam deka se malku ama ajde se nadevam deka tie ke bidat ubavi i dobriuser posted image punkcijata ke mi bide so anestezija normalno bidejki sum epten plasliva duri barav i transferot da go pravam so anestezija ama me razubedi doktorot ke pravam kaj organdjiski vo stip primav menopur 9 dena po 4 ampuli utre sum na punkcija pa ke ve izvestuvam ponatamu user posted image

Непосредна врска до пораките: 555
18.4.2015 16:08:04   
kapina
Za utrogestanot ne gi vrakaat parite

Непосредна врска до пораките: 556
18.4.2015 18:24:46   
gina
rozeva user posted image srekno na pinkcija da imas mnogu i kvalitetni jk a za na transfer sto ce ti eanestezija toa voopsto ne e strasno i bolno kako obicen ginekoloski pregled i bas togas treba da si opustena

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 557
18.4.2015 20:16:35   
lena7
Srekno i od mene,aj sega da ve prasam utre mi e 5 od et smeam li da se prosetam nadvor da pijam kafe vo komsii,da popesacam...kako izdrzuvate doma jas se zbudalev D user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 558
18.4.2015 20:46:54   
kapina
Pusti si komedii citaj knigi

(Одговор на членот lena7)
Непосредна врска до пораките: 559
19.4.2015 0:43:16   
Neurotoxin RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: skopjance

sakav da prasam dali za utrogestanot od fondot vrakaat pari kako zakleksanot. maz mi prasa kolku kostai mu rekle deka trebalo recepta. pa me interesira da ne ima nekoi izmeni porano bese privatno i bez recepta. a za kleksanot mu barale izvestaj od doktor deka treba da gi primam.

Не се рефундираат зашто не спаѓаат во групата на скапи лекови, а му барале рецепта затоа што е хормонски препарат и мора да има документ со печат и потпис од гинеколог, мада кај мене јас ги давам така, знам зашто служат и колку и требаат на една жена, без разлика дали е во некој процес или крварење во рана бременост. Никој не сака да злоупотреби прогестерон. Знам може да ме казнат, ама нека застанат они еден ден во аптека и нека ја видат итноста на случаите. Копирај си го извештајот неколку пати и носи го со тебе (или кој и да ги зема лековите)

Непосредна врска до пораките: 560
19.4.2015 9:19:18   
Bea
Dobro utro devojcinja :)
Jas od sinoka se osekam nekako nastinato, nosot mi tece i grloto kako da me naboluva. Kaj bas sega najde!!!
Smeam li da se napijam paracetamol ili nesto drugo za nastinka, da se sredam pobrzo?

(Одговор на членот Neurotoxin RR)
Непосредна врска до пораките: 561
19.4.2015 10:16:45   
skopjance
Fala neorotoxin kapina. \
Bea jas koristam pripoden lek za nastina i zastita od grip i nastinki. Tocam luk so mnogu malku sol i dodavam voda kolku da go oblie lukot, mesam i mal spric kapnuvam vo sekoja nozdra po edna kapka. Vsmukuvam i odi niz nozdrata vo grloto. Luti i mirisa na luk ama efektivno. Go procitav vo forumot bremenost na ringeraja.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 562
19.4.2015 10:48:31   
bella80
A za crinone gel gi refundiraat parite?

Непосредна врска до пораките: 563
19.4.2015 11:33:22   
kapina
Ne ne se refundiraat ni za nego parite
ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

A za crinone gel gi refundiraat parite?

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 564
19.4.2015 11:34:19   
Kvisko
Колку јас шо знам за прогестеронската терапија ништо не рефундираат. Се си плаќаш приватно.

Јас сеуште чекам на фоликулот. Вчера бев на ехо и сеуште не беше пукнат. Докторот рече ова нешто се извитопери па сега ќе видиме пак во Понеделник. Престанав да се надевам многу за месецов.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.4.2015 9:39:09 >

Непосредна врска до пораките: 565
19.4.2015 13:56:44   
lena7
Luge sto da pravam imam tvrda stolica...ne znam dali smeam da se napnuvam leeele denes 5 ti den od et

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 566
19.4.2015 14:39:21   
bubla
Lena zemi probiotik, ne se napnuvaj. Probiotikot ke ti pomogne da se olesnis.
mene mi pomaga mnogu prolife!

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.4.2015 13:05:59 >

Непосредна врска до пораките: 567
19.4.2015 14:55:33   
rozeva
eve sega se vrakam od punkcija pominav dobro samo sega imam bolki jaki po jaki od menstrualni ama normalno e nelei mi izvadija 5 jk sega ke cekame do utre da vidime kolku se oplodile edno prasanje kako gi stavate ovie utrogestanot dosega nemam stavano vaginalni nikogas pisuva dlaboko vo vaginata smesno prasanje ama sto da pravamuser posted image

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 568
19.4.2015 15:02:31   
scared RR
Прво ќе измиеш убаво раце, ќе легнеш на грб, ќе рашириш нозе и со еден прст ќе ја буташ вагиналетата внатре додека веќе не можеш да ја напипаш user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 569
19.4.2015 15:24:26   
skopjance
Rozeva ubava brojka na jajce kletki.Daj boze site da se oplodat i da se delat. user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 570
19.4.2015 15:53:44   
SOLE

ИЗВОРНА ПОРАКА: lena7

Luge sto da pravam imam tvrda stolica...ne znam dali smeam da se napnuvam leeele denes 5 ti den od et

lelee I jas go imav istiot problem user posted image I mnogu se nervirav, te razbiram kako ti e, pij sok od slivi I jadi krusi I kivi, ke pomine ajde samo smireno...

Непосредна врска до пораките: 571
19.4.2015 16:53:26   
rozeva
fala na odgovorot SCARED RR taka ke napravam user posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 572
19.4.2015 17:37:11   
Hopeful RR
lena7, и останатите со сличен проблем, никако напнување user posted image ова често се случува, сите сме го искусиле, веројатно има врска и терапијата. Помага пиење многу вода, и моето омилено - 10 суви сливи потопени во вода и оставени така преку ноќ. Следното утро се јадат сливите и се пие водата. Ако не од еднаш, ама од 2-3 дена по ред ова сигурно помага user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.4.2015 9:38:39 >

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 573
19.4.2015 17:45:38   
lena7
Fala decki mnogu za sovetite ve obozavam :*

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 574
19.4.2015 22:32:05   
chery33
bella80

Kassy so sreka vo ponedelnik.Jas posle neuspesnoto IVF so mnogu jaki stimulacii,vednas naredniot ciklus ostanav bremena so IVF na priroden ciklus. Ti posakuvam I tebe takva radost

BELAAAAAA80 naj srekna uzivkaj so meset_ooo af kolku se raduva za tebeuser posted image pozdrav milickeuser posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.4.2015 9:22:42 >

Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali mislite deka brzata hrana e stetna?

Da (50%)

Ne (50%)

Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!