|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: генетско испитување
2.5.2015 15:29:33   
kapina
Jas pijam i vit d i bromergon i metaformin folna sega zasega ne duri ne ispitam homocistein vo pon

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 551
2.5.2015 15:51:08   
bubla
Folnata treba da e od 4, ne 5.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 552
2.5.2015 16:05:42   
Kvisko
Фолна од 0,4 се пие секој ден кога се планира бременост без разлика на генетски мутации и слично. Се препорачува сите што планираат бременост да пијат долна од 0,4 зашто помага во спречување на малформации на невралната туба. Се пие и до крај на трет месњц задолжително баш заради тоа.

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 553
2.5.2015 18:03:03   
scared RR
Има и од 5 мг фолна киселина на Алкалоид во темно теѓет- бело пакување е, таа се пие кога постои зголемен ризик од малформации на невралната туба. Инаку и јас пијам од 0.4 мг веќе година ипол и повеќе.

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 554
3.5.2015 8:31:21   
kapina
Jas ja zemav taa od 5 mg ama ne ja pijam duri ne ispitam homocistein od zegin ja kupiv

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 555
3.5.2015 8:46:40   
bubla
Jas na 0,4mislev, ama polesno mi bese da pisam cea brojka. Vo apteka sekogas prasuvaat dali e za bremenost za da dadat tocna. Jas ne zemav redovno do lani avgust, posle Lazarevski me iakara pa pocnav da pijam redovno. Onaa na alkaloid ja zameniv so femibion 1. Posle tretata iui se bataliv od revolt! Sega pak se vrativ na femibion 1. Gi ima site vitamincinja za bremenost.

Непосредна врска до пораките: 556
3.5.2015 17:00:41   
весник
mene nikoj ne mi kazal dosega od kolku treba da bidi i jas si pijam celo vreme od 5 mg.....i sega sto velite od 4 mg da pijam?????

Непосредна врска до пораките: 557
3.5.2015 17:11:28   
bubla
Besnik, prasaj vo apteka. Folna za trudnici ili za bremenost. Potenciraj im koga kupuvas.
i vo femibionot e taa doza.

Непосредна врска до пораките: 558
3.5.2015 18:07:09   
scared RR
Весник побарај ја Алкавит фолната киселина на Алкалоид. Таа е таа од 0.4 мг во светло плаво -бело пакување. Јас таа ја пијам цело време. Околу 100 денари е зависи од аптеката.

Непосредна врска до пораките: 559
3.5.2015 19:04:05   
SOLE
I jas bev vo dilemma za folnata od kolku da pijam posto dosega nieden doctor nemi precizirall tocna doza a imam prijatelka koja raboti vo apteka I mi vika nikogas ne i e dovolno folna kiselina na zenata vo reproduktiveniot process, a eve sega kako gi zedovme rezultatite od genetskite I na mas mi mu preporacaa da pie folna I B complex zaradi mutaciite, a mene i aspitin 100

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 560
3.5.2015 19:32:23   
kapina
Aspirin i vit k ne treba da se pijat zaedno vo isto vreme a vo femibionot kolku sto znam ima vit k koj ja zgrutcuva krvta znaci izmegu aspirin i femibion da kazeme treba da ima rastojanie od nekolku saati

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 561
4.5.2015 12:34:16   
Kvisko
Кај тие што имаат згрутчување во крвта не се препорачува воошто витамин К. Така што ако не ви нагласисл лекар не земајте на своја рака мултивитамини за трудници.

Непосредна врска до пораките: 562
9.5.2015 21:06:03   
kapina
jas od denes pocnuvam so folna kiselina od 5 mg i aspirin 100 mg taka mi rece dr lazarevski

Непосредна врска до пораките: 563
10.5.2015 0:18:32   
весник
Капина се спремаш за ново ивф??? Врз која основа ти ја даде оваа терапија???

Непосредна врска до пораките: 564
10.5.2015 7:50:20   
kapina
Zaradi mthfr heterozigot mi dade aspirin i folnakis

Непосредна врска до пораките: 565
10.5.2015 20:54:54   
kapina
Utre imame zakazano za kariotip pa ke videme sto ke izleze i od ova

Непосредна врска до пораките: 566
11.5.2015 16:21:01   
Pinky30
Devojki ne mi kaza Petanovski da ispitam Kariotipi i vo koj slucaevi se bitni tie kariotipi?? ne mi e jasno....user posted image i dali nekoja od vas posle neuspeshno ivf ispituvala Antispermalni antitela???

Непосредна врска до пораките: 567
11.5.2015 17:26:14   
kapina
Mene denes na kariotip prvo sto me prasaa dali sum ostanuvala bremena i im rekov da znaci mi vikat ima zosto da se prave kariotip homocisteinot bese ok i drugoto se e vo red veke samo treba da namalam od tezinata blago nikako ne smeam da jadam....i sega zdravje boze esenta mi ostanuva samo imunoloski da napravam tsh mi e 2,48 ama ne smeele poveke da mi ja kacat dozata na eutirox metaformin mi gi prekinaa nema potreba veke od niv

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 12.5.2015 12:17:27 >

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 568
11.5.2015 22:47:20   
Pinky30
Mene transfuzioloskite ispituvanja mi izlegoa uredni samo utre ddimeri da gi zemam zosto naknadno gi ispituvav,od manu vrodena trombofilija mi iskocija tri mutacii koj ne bile precka za zabremenuvanje deka bile heterozigotni MTHFR C677T MTHFR A1298C I B-FIBRINOGEN -455G/A... VITAMIN D isto utre i utre odam kaj Dr.Brankica na endokrinologija da vidam sto ke mi predlozi i taa sigurno i insulin ke mi dade..i se da soberam pa kaj Petanovski da vidime sto ke kaze se... a Spermalni antitela ste ispituvale li? i Kariotipi vo koj slucaj davaat?

Непосредна врска до пораките: 569
12.5.2015 8:57:24   
Kvisko
Pinky30 кариотип се испитува при повеќе неуспешни бремености. Поретко при повеќе неуспешни ивф обиди.
Антиспермални антитела не треба да испитуваш кога се оди на ивф или инсеминација. Тие се битни за скроз спонтано забременување кога спрематозоидите треба да го преминат цервиксот.
Во добри раце си сега малку опушти се и собирај сили за нов обид.

Непосредна врска до пораките: 570
12.5.2015 12:00:09   
skopjance
Mene posle 5 neuspesni ivf konecno mi otkrija heterozigotni mutacii Laiden i Mtfhr mutacii na imunologija sega primam terapija od 2mg folna. vitamin B6 i B12 isto taka aspirin i kleksan od 0.4. Mi rekoa deka kleksanot ke se prima sigurno do 4 mesec bremenost a za vitaminite i folnata cela bremensost so mali pauzzi izmegu. Doktorot mi rece da primam folgard ako najdam .

Mi interesira kade moze da se kupi Folgard dali go ima vo Grcija ili nekade vo Evropa ili mora da se poraca od America.

Kapina ti primas golema doza na folna duri 5mg. Koi mutacii gi imas za tolku golema doza na folna.
Inaku posle primanje na vitamitite i folnata posle 2 meseca veke imase podobruvanje na mutaciite.Mala kamuflaza na mutaciite. Izgleda i se nadevam deka ova bila pricinata za neuspesnite IVF.

Непосредна врска до пораките: 571
12.5.2015 12:04:32   
kapina
Jas imav biohemiska bremenost i blightedcovum i zatoa lazardvski mi dade od 5 mg inace imam mthfr heterozigot

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 572
12.5.2015 12:15:33   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

Аспирин пијам долго време од после misses абортусот. Фолна со прекини исто од тогаш (прекинував кога ќе ми сд смачи правење бебе или кога пиев мултивитамини за трудници кога така ми викаа на гаг после инсеминациите). Метформин пиев од октомври 2013 до април 2014. Потоа ми го прекинаа послд бушење на јајниците. Во Декември 2014 Димитров ми даде пак метформин и тоа појака доза. Значи од декември ги пијам сите три без паузи. Во Март беше стимулацијата.

Kvisko, тоа го имам слушнато од доктори, дека терапијата треба минимум 3 месеци да се пие за да има ефект, што се покажа за точно.

Скопјанче, фолна од 5 мг обично препорачуваат за генетски мутации, не знам зошто кај тебе ти дале 2, но сепак тоа е проценка на докторот.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 573
12.5.2015 12:47:04   
Kvisko
Loveable да и јас така читав и кога си израчунав баш имало три месеци од комбинираната терапија со стимулацијата.
Јас инаку примам фолна од 0.4 милиграми. Не ми рекоа да земам повеќе зашто зетерозиготните мутации не се страшни на МТХФР.
Загрижувачки се лупус антикоагулант и Леиден. Другите не биле страшни барем мене така ми рекоа на трансфузиологија. Фолна секако од минимум 0.4 се пие при обиди за забременување и барем во првите три месеци од бременост без разлика на генетските мутации. Инаку Folgard содржи ептен висока доза на фолна 2 милиграми.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 574
12.5.2015 17:12:05   
Elence3
Девојки здраво. Мене денес конечо ми стигнаа резултатите од испитувања и единствено не ми е во ред АФА-та, покачена е доста. Сега со овие резултати одам кај гинекологот или...? Исто ме интересира дали тоа може да е причина за необјаснетата неплодност и неуспешни инвитра? Ви благодарам.

Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Храна
детенце

Во бременоста најмногу сакавте да јадете?

Слатко (20%)

Кисело (0%)

И двете (0%)

Се сакав да јадам (80%)

Број на сите гласови: 10

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!