|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
11.5.2015 14:29:53   
Melanija RR
scared RR не ми баш јасно,како не регираш на кломифен кога на 8ми ден ти е фоликулот 24мм ,толку е обично на 12 ден, а бидејќи важи за почетна терапија не е необично да има 1 фоликул на на кој јајник не е поради кломифен.Очигледно веднаш пораснал со кломифен.Не сум доктор но од свое искуство.Добро рекла матичната на толку мм одма се прави инсеминација а не стоп инекција по 36часа.Искрено мене ми е тотално не логично.

Не сакам да звучам лошо но 24мм на 8 ден, по 36 часа стоп и по 36 инсеминација по мене е нелогично.Никој незнае зошто последниве години одат на стоп касно навечер а по 36 часа инсеминација.
Совет од мене пред да ти стават стоп инекција задолжително ехо да ти кажат колкав е фоликулот. Се над тоа не се става ниту прави инсеминација.
Немора ништо да веруваш но многу многу потпрашувај.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1601
11.5.2015 14:37:03   
scared RR
Не знам што да правам инекцијата треба утре вечер да ја примам, во 10 навечер нема кој да ме види на ехо user posted image мислам дека така испадна зашто ендометриумот ми е многу тенок и оставија време да се здебели.user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1602
11.5.2015 14:38:27   
Kvisko
Scared само смирено и полека. Докторот веројатно знае што прави иако обично стоп инекција даваат на 18/19 милиметри. Тебе можеби ти дал и затоа што ендометриумот ти е тенок. Нема што многу да направиш во моментов освен да се опуштиш. Јади цвекло и ананас за задњбелување на ендометриумот. Инаку и мене со кломифен ми растеше само по еден фоликул ама ми растеше побрзо отколку на нестимулиран циклус.
Со среќа.

Непосредна врска до пораките: 1603
11.5.2015 14:55:38   
bubla
И јас да се надоврзам. Не треба да паничиш сега! Ниту ти помага, ниту ти одмага, само лошо си правиш.
Верувам дека докторот го има во предвид фактот дека фоликулот е 23 мм и сензитивноста на времето.

Јави се и кај сестрата, слушни се со неа, кажи и ја твојата загриженост. Колку толку, нон стоп гледа пациенти и има некое искуство. Ние тука во однос на тоа искуство сме лаици.

Ти пуштам среќа ова да ти биде само смешка за 2 недели кога ќе ни се фалиш за user posted image user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1604
11.5.2015 15:01:39   
scared RR
Ептен ми е нептијатно да и звонам зашто и звонев да ја прашам за прегнилот преска, а и мене таму на ум ми дојде ова за фоликулот ама ете изумив да прашам , малце ми дојде изненада оваа инекцијата во матката што ми ја ставаа и се побркав целата user posted image
А, ако пукне сам од себе фоликулот до утре ваљда ќе приметам user posted image или не пукаат сами без стоп инекција?

Инаку ми текна докторот дека спомна како имам и некои други мали фоликулчиња ама нема време да се чекаат тие зашто можел овој да прерасне во циста, а до утре вечер не му текнува дека може да прерасне user posted image

< Поракaта ја уредил scared RR -- 11.5.2015 15:04:09 >

Непосредна врска до пораките: 1605
11.5.2015 15:08:50   
bubla
Јас сум и ѕвонела на сестрата и по неколку пати едно за друго..
За тие пари, нема што да им се устручаваш..

А што испадна, стоп инекцијата колку ИЕ треба да е?

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1606
11.5.2015 15:14:59   
Melanija RR
Тоа е што е, но можеш да одиш и кај матичната утре попладне/вечер.Може и да приметиш може да се јави болка во јајники слузавост.Дали без стоп ќе пукне неможе да се знае,но со кломифен секогаш оди и прегнил .За да си знаеш што и како реагираш за тебе е добро да си знаеш што и како е/било.
Верувај на доктор но сметам дека треба да си знаеш.Знаеш по пукање за колку се оплодува.За циста и мислев погоре кога пишав, е затоа треба стоп инекција.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1607
11.5.2015 15:15:15   
LoveableMe RR
scarredRR, сите прашања што ги имаш прашај ја сестрата, а друго совет да ти дадам да не се секираш пошто веќе ја почна постапката и примаш терапија и сега терај без да мислиш, што ќе биде ќе биде. Ако се нервираш само полошо ќе си направиш, а не можеш ништо да смениш.

А од каде знаеш, може пак и сега ќе бидне? Затоа многу многу не мисли, исклучи мозок и препушти му се на докторот.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1608
11.5.2015 15:16:36   
scared RR
Од 10.000 требало. Добро бар таа евтина user posted image ме трефна денес инекцијана од нигде 3500 среќа пари што носев.

Непосредна врска до пораките: 1609
11.5.2015 15:19:09   
Melanija RR
3.500ден???ау
Знам дека од пре 3 години многу се сменило ама претеруваат со инекции и цели.

Во право е LoveableMe RR ,и во необични околност се случуваат нештата user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1610
11.5.2015 15:22:28   
scared RR
Демек ептен брзо ќе го здебелела ендометриумот естрофемот не бил доволен кај мене, тоа е бидна веќе, малце језиво и болно ми беше ама за арно нека е. Јас целата разочарана денес викам е што правиме со еден фоликул ништо, и докторот ми вика а ти со една кола се возиш или две user posted image
Може ќе ми се посреќи не се знае user posted image

Непосредна врска до пораките: 1611
11.5.2015 15:26:22   
bubla
Лајк за докторот и сега олабави се малку. Кафенце и мозок на пасење. Ќе биде!

Непосредна врска до пораките: 1612
11.5.2015 21:10:26   
wanna be mum
Се сложувам со Melanija RR и мене не ми е јасно, доцна ми изгледа четврток, мене таа инсеминација што ми беше успешна на 21мм големина на фолекулите ми ја направија по 24часа.
Најдобронамерно и јас ќе те посоветувам јави се утре сабајле и попрашај да не е доцна user posted image

Непосредна врска до пораките: 1613
11.5.2015 22:09:49   
scared RR
Да, обавезно ќе се јавам утре, почна и јајникот да ме боли, а докторов па втора смена е како и да е ќе барам да ме види на ехо пак, нешто овде не штима дали се збуни во брзање направи се не знам. Ептен сум загрижена ми е страв се да не пропадне и лековиве пиење и инекции user posted image

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 1614
11.5.2015 22:38:23   
Melanija RR
scared RR имам потик за тебе, од 8 кломифени 7 пати по еден фоликул на лев јајник т.е. на недопрооден канал.Ова во размак од 1,5 година.За да забременам со фоликул на десен јајникuser posted image

Миркл миркл user posted image

Непосредна врска до пораките: 1615
12.5.2015 16:50:30   
scared RR
што да кажам да си барам друг доктор штом заврши ова, и се јавив на сестрата ми вика прашај го докторот, нему му се јавувам ми вика кажувај побрзо имам прегледи му кажав набрзина инаку ништо не се сеќаваше од вчера што ми дал, и ми вика прими ја стоп инекцијата порано можеш и сега, и како да ја примам сега а инсеминацијата дури во четврток во 11 ипол? Цел ден ми помина во плачење, толку труд, мака и се да пропадне поради нечија неажурност, а јајникот цел ден ме боли user posted image

Непосредна врска до пораките: 1616
12.5.2015 16:57:08   
kapina
Scared takvi se za zal doktorite na mene vcera mi kazaa oti imam pregolema tezina a jas sum170 cm visoka a imam 74 kg mi rekoa blago nikako

Непосредна врска до пораките: 1617
12.5.2015 17:41:28   
Kvisko
Scared тоа е што е не се откажувај сега прерано. Ако немате проблем со спермограмот вие можете и сега да си водите љубов не се знае никогаш. Па да одите и на инсеминација. Ништо не е изгубено.
Докторите тешко дека ќе се сетат на тебе по телефон, обично се сеќаваат ако те видат лично па да се оправате.
Kapina некогаш гледаат и како изгледаш физички односно дали им изгледаш дека си повеќе на мускули во таа тежиба или повеќе на мевце. Ако имаш стомаче и слично препорачуваат слабеење. Ако си мускулеста и немаш стомак, бутини и слично нема ништо да ти кажат. За жал не секогаш знаат убаво да се однесуваат.

< Поракaта ја уредил Kvisko -- 12.5.2015 17:42:56 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1618
12.5.2015 19:53:49   
bubla
Scared nemoj da panicis.. nemas sto da izgubis. so mt ke si se guskate i ke go iskoristite vremeto. Nemoj da se grizis.

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1619
12.5.2015 20:59:04   
Jeni80
Scared mila, I jas bi bila tolku ispanicena I bi placela, dokolku se bi ja sporeduvala tvojata sostojba so iskustvoto na ostanatite devojki. Prvo niedna devojka ne e ista so druga, sekoja reagira razlicno na hormoni I sigurno ima I varijacija na golemina na folukul. Mora da veruvame na procenkata na doktorite koi gi odbirame, tie za toa ucele I videle mnogu razlicni iskustva. Toa sto mi e cudno e toa, zosto dr ne ti zakaza inseminacija porano... znam deka sekoj moze da zgreshi...no zosto bi ti ja dal taa inekcija vo matka ( I jas ja primiv dva pati I vrodi so uspeh kaj mene), dokolku nema shansi za folikulot da ostane do cetvrtok ? Nekako ne sakam da poveruvam deka dr bi mozel da napravi tolku greski... no boze moj...neznam... Imam iskustvo so povejke doktori vo mk i iskreno ovaj dr ne mi ostavil vpecatok deka e za da naplati nesto plus... Od sto sum citala po forumi, znam za slucai koga prsnal folikul ili ne doslo do oploduvanje I transfer, bile mn fer I ne im go racunale vaucerot kako iskoristen. Daj boze se pozitivno da se zavrshi, a cii soveti ke slusas ostanuva na tebe. Te guskam

Непосредна врска до пораките: 1620
12.5.2015 21:08:04   
kapina
jas imam stimak iako. pocnav od pred nekojden stomacni vezbi nemozam mnogu da pravam imam bolki od hiruskite zafati. blago sega ne smeam nisto da jadam mi rece oti mi go prekina metaforminot.

(Одговор на членот Jeni80)
Непосредна врска до пораките: 1621
12.5.2015 21:44:09   
bubla
Kapina, da ne si ja zgresila temata?

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1622
13.5.2015 10:46:17   
scared RR
Jeni не знам навистина зашто вака направи, еве овие гужви до тоа водат, до грешки, ама ако испадне нешто по негова грешка нема да му ќутам. Мене каша попара ми стана желудникот со лековиве , примив инекција 3500, и да не пукне тешко него. Што сака нека прави, ќе си најде чаре или се жалам одма.
Ја примив вчера стоп инекцијата, ептен болеше па таа, и сега да очекувам некој исцедок кога ќе пукне фоликулот или?

Непосредна врска до пораките: 1623
13.5.2015 11:07:30   
wanna be mum
Само малку опушти се, јас ќе ти предложам пред да ти ја направи инсеминацијата да си побараш да те види на ехо обавезно, инсистирај ако треба, така ќе знаш што е како е и нема да ти виси прашањето над глава и да те мачи, малку да се релаксираш, а ако не е како што планиравте викај, карај што сакаш не им ќути, ти држам среќа се ќе биде во ред user posted image

Непосредна врска до пораките: 1624
13.5.2015 11:36:44   
Melanija RR
Da obavezno eho, na nevideno ne inseminacija,prasuvaj si se dali puknal folikulot ,skoro le e puknat,kolku ti e endometriumot, kolku milioni e procistenata sperma,terapija po inseminacija...... bukvalno se da prasas.Za tie pari treba da e podkonec.So srekja utreuser posted image

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 1625
Страница:   <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.