|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
13.5.2015 11:54:50   
scared RR
Да, секако ќе прашам се, за ехо мислам дека обавезно гледа на ехо пред тоа. Терапијата више од форумов ја научив што дава , аспирин, фемибион, кринон гел user posted image
Туку мора ли да има исцедок кога ќе пукне фоликулот? Инаку стоп инекцијата синоќа во Систина во бут ми ја ставија, така треба? Јас цело време мислев во рака дека се става.

< Поракaта ја уредил scared RR -- 13.5.2015 11:57:13 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1626
13.5.2015 12:05:39   
kapina
Ako e za stop inekcijata posle 36 do 38 casa se prave insemi nacija

Непосредна врска до пораките: 1627
13.5.2015 13:19:04   
Melanija RR
За дали треба да има исцедок не сум сигурна,а инсекцијата се става над задникот во мекото месо. А аспирин онака од кеиф,без испитано нешто? И утрогестанот е многу добар.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1628
13.5.2015 13:57:02   
scared RR
Е, баш така аспирин на сите дава а зашто појма немам. Јас кога му барав да испитам нешто заради слабата циркулација рече рано било за тоа, и така давал аспирин ќе покриел ако имало некои проблемиuser posted image
И планирам да му барам утрогестан, кринон е 2500 утрогестан е 460.

< Поракaта ја уредил scared RR -- 13.5.2015 13:58:08 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1629
13.5.2015 14:10:54   
Melanija RR
Утрогестанот го даваат и за цела бременост а што му фали и за инсеминација

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1630
13.5.2015 18:27:55   
Kvisko
Scared од каде знаеш дека имаш слаба циркулација ако немаш направено испитувања. Како и да е и да имаш некој мал проблем терапијата е аспирин појаки лекови се даваат само со ептен голема причина.
Инаку утрогестанот јас го примав за сите инсеминации само што е со помала концентрација од кринон па ќе треба да го ставаш два пати.
Со среќа утре.

Непосредна врска до пораките: 1631
13.5.2015 19:27:22   
scared RR
Па од многу ладните нозе и раце си мислам дека има некој проблем. Јас досадна више станав ама да прашам уште нешто, пред инсемнацијата треба ли односи да се има? Ние немавме зашто ми рекоа 2-3 дена апстиненција да има.
Фала на сите што ми помогнавте ќе ве известам утре како сум поминала. user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1632
13.5.2015 20:57:59   
bubla
Mene mi potencirase samo za denta pred iui.

Непосредна врска до пораките: 1633
13.5.2015 21:57:05   
Melanija RR
scared RR Зависи и од спермограмот, но не е на одмет 1-2 дена апстиненција.По инсеминација истиот ден и ден потоа.
Утре со убава мисла да одиш user posted image

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1634
14.5.2015 16:21:10   
scared RR
Еве ме мене на рапорт user posted image Маж ми имаше 35 милиони прочистена сперма , докторот ништо не кажа ама сестрата рече дека е ок.
Мене ендометриумот ми беше 8.5 мм и бев како што кажа докторот среде овулација. Јас уште немам никаков исцедок ни за овулација, ниту пак вишок од спермата да истечеше како да кажам сува се осеќам ептен не знам дали е нормално user posted image

Терапија утрогестан 3x1, фемибион, аспирин, декортин, естрофем, метформин. Сакав да прашам за аспиринот кое време се пие, дали од вечер да почнам или насабајле? И утрогестанот не ми спомнаа дали од денес дали од утре да почнам со него.

Непосредна врска до пораките: 1635
14.5.2015 17:06:17   
kapina
Jas navecer go pijam aspirinot oti nasabajle pijam eutirox

Непосредна врска до пораките: 1636
14.5.2015 17:11:02   
bubla
Scared, bidejki veke si bila vo ovulacija pocni od vecer so utrogestan. Obicno koga iui se pravi pred ovulacijata se pocnuva od sl den.
Gledas ae izleze dobro! Dzabe panika :)

Непосредна врска до пораките: 1637
14.5.2015 17:40:46   
Jeni80
Scared bash mi e drago sto dobro se zavrshi. Ajde za dve nedeli da ne izraduvas so user posted image .
Isto taka mi e drago deka ne mi se rasipa slikata sto ja imav za doktorot, deka ne moze tolku da pogreshi I deka ne napravil pogreshna procena.
Treba povejke da im se veruva na doktorite sto sme gi odbrale I da ne pravime sporedba edna so druga, sekoja e prikazna sama za sebe.

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1638
14.5.2015 22:34:20   
Kvisko
Scared олабави малку. Не треба да истече спермата после инсеминација тоа е поентата. Спермата е во матката и нема како да истече. И претходно ти пишав кломифенот негативно влијае на плодната слуз. Ако на ехо има овулација тоа е тоа. Сега одмарај па да сд фалиш за две недели.

(Одговор на членот Jeni80)
Непосредна врска до пораките: 1639
15.5.2015 18:51:08   
scared RR
Ви благодарам девојки, се надевам дека за две недели ќе се радувам со user posted image , се надевам на тоа ама не претерано, реално гледам како стојат работите.

Инаку морам да кажам колку смотан маж имам, една работа и таа не знае да ја заврши ко што треба. Преска ми кажува дека при оставањето на примерокот првиот дел од ејакулатот му летнал на земја user posted image да не направел таква глупост сигурно ќе имаше повеќе прочистена сперма, ако не грешам од почеток ејакулатот е поконцентриран. Што е тука е, и така се е во господови раце.

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1640
16.5.2015 12:34:06   
SOLE
Skared со срека мила, ти посакувам успех user posted image за две недели user posted image user posted image ,

Инаку и јас да ви соопстам дека вчера бидна и мојава инсеминација, ми беше 14ти ден ме виде на ехо и ми рече дека фоликулот само што прснал бидејки се гледаше изливот од течноста, а кај маш ми семето прочистено излезе 15 милоини, искрено јас отидов како на шала и не се замарав воопшто што и како ке биде но се изненадив за спермата пошто на претходните 2 инсеминации имаше само по 1 милион преработена и затоа сега ми дојде некоја надеш, како што е Господ никој нее. Терапија ми даде утрогестан 2*1, аспирин 100 и фемибион.
Поздравче

Непосредна врска до пораките: 1641
16.5.2015 13:10:03   
scared RR
Фала Sole среќно и на тебе, за две недели да се радуваме со user posted image user posted image

Туку како да си помогнам не знам, дали од хормониве многу сум нервозна, сите ме нервираат, се ме тера да плачење, не му давам на мм да мрдне од дома а он само иде негде и јас се карам со него, се плашам штета да не си правам , ама буквално не можам да се контролирам, вријам во себе.
Инаку не лежам нешто претерано, си средувам низ дома , бев до продавница, само физички тешки работи не работам.

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1642
20.5.2015 20:25:32   
scared RR
Девојки денес ми е 6ти ден од инсеминација и ми почнаа некои благи болки во јајниците, кога дојдов дома и го соблеков градникот ги осетив и градиве ептен болни user posted image знам дека симптомите за добивање и бременост се исти, ама се прашувам дали може после 6 дена од инсеминација да се зачнало нешто и да почнат вакви симптоми или знак за добивање се, ни малку да се понадевав не можев user posted image

Непосредна врска до пораките: 1643
20.5.2015 22:33:39   
bubla
Ne mu ja misli mnogu!

Непосредна врска до пораките: 1644
26.5.2015 11:42:48   
wanna be mum
ИЗВОРНА ПОРАКА: scared RR

Девојки денес ми е 6ти ден од инсеминација и ми почнаа некои благи болки во јајниците, кога дојдов дома и го соблеков градникот ги осетив и градиве ептен болни user posted image знам дека симптомите за добивање и бременост се исти, ама се прашувам дали може после 6 дена од инсеминација да се зачнало нешто и да почнат вакви симптоми или знак за добивање се, ни малку да се понадевав не можев user posted image

Тоа се знаци и на бременост и на добивање, најубаво ќе знаеш кога дај Боже ќе почне да ти доцни, иначе ако примаш а сигурно примаш преогестерон тој ги засилува тие симптоми осетливи гради, грчеви, ама тоа се убави знаци за user posted image user posted image Јас кога останав бремена тие симтоми ти што ги имаш ги имав од 2-3 ден после инсеминација. Многу среќа user posted image

< Поракaта ја уредил wanna be mum -- 26.5.2015 11:46:32 >

Непосредна врска до пораките: 1645
26.5.2015 22:57:36   
scared RR
Чул те господ мила дај боже да е така user posted image градиве сеуште ме болат, имам и повремени менструални болки, инаку да примам прогестерон, плус и естрофем таблетки 4 дневно па мислев од многуте естрогени да не се болкиве. Во четврток правам тест на 14 ден од инсеминација, мислам ќе покаже ако има нешто, кажано ми беше на 16 ден , ама ете петок е неработен, потоа викенд, а мене терапијава од 10 таблетки дневно не ми годи па викам ако нема ништо да не ја примам безпотребно user posted image

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 1646
27.5.2015 14:52:21   
Melanija RR
scared RR user posted image за user posted image

Непосредна врска до пораките: 1647
27.5.2015 15:06:08   
SOLE
Scared RR дај Боже user posted image user posted image и кај тебе и кај мене заедно да се радуваме и да частиме, инаку и јас имав некои тапи болки во долниот дел на стомакот како некои боцканја и тоа после три четири дена од инсеминацијата, а сега моментално немам никакви болки ни пак симптоми ни за добиванје ни за бременост, уствари за бременост незнам какви се user posted image , Мене ми се фаќа во петок за тест ама пошто неработет си мислам домашен да направам би требало да покаже и на домашен ако има нешто нели, ако не добијам до тогаш, ама што е тоа е user posted image

Непосредна врска до пораките: 1648
27.5.2015 15:12:33   
Melanija RR
SOLE домашен тест по 15 ден а за преку крв 14-15 ден.Со user posted image и кај дветеuser posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1649
28.5.2015 10:35:14   
scared RR
Фала ви многу девојки user posted image Дај боже да пријавиме user posted image Јас сепак решив да ги послушам и докторот и сестрата и да не правам тест порано од 16 ден. Ќе го правам во сабота , преку крв. Работат Гак и приватниве и саботиве.
Sole мене ми напоменаа да не правам домашни тестови туку исклучиво преку крв.

< Поракaта ја уредил scared RR -- 28.5.2015 10:36:04 >

Непосредна врска до пораките: 1650
Страница:   <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.