|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
10.6.2015 13:21:37   
Kvisko
Vazna баш ми е жал. Борбата продолжува.

Bea со среќа денес.

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 1001
10.6.2015 14:25:35   
Bea
Vo zivo od Remedika :)
Ete pomina tranaferot, mi vratija 2 blastocisti. 2 odmrznale, dvete mi se vrateni. Mi dadoa fotografija, no ne vidov nikade grade za kvalietot. Kako i da e, moi se najprekrasni i se nadevam ke gi zapoznaam za 9 meseci :)
Toa e, sega pozitivno, guskanje, odmaranje i se nadevame na dobri vesti.

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1002
10.6.2015 14:28:54   
kapina
Bea srecno

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1003
10.6.2015 14:38:14   
Kvisko
Bea супер вести. Сега уживај.
И мене не ми пишуваше ништо за квалитето на извештајот ама ми кажаа дека ги враќаат само добрите ембирони (ако има повеќе најдобрите). Штом двете ги вратиле двете биле добри. Стискам палци за user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1004
10.6.2015 15:29:14   
LoveableMe RR
Bea, среќно уживкај и за две недели user posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1005
10.6.2015 16:20:34   
vazna
Lovable nemame zamrznato embrioni, zosto embriologot rece deka tie dve sto osanale ne bile so dobar kavalitet i rece da ne gi zamrznuvame, devojki vi blagodaram za podrskata.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1006
10.6.2015 18:46:01   
bitolcanka82
Eve sum i jas so vesti od transferot vrateni se 2 blastomeri(neznam sho znaci ova) a zamrznavme 5 i doktorot i embriologot ni sovetuvaja deka bile so odlicen kvalitet..Bea neka ni e srekno i na dvete..Ve gushkam site

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 1007
11.6.2015 11:20:32   
Kvisko
Bitolcanka82 со среќа и да частиш за две недели.

(Одговор на членот bitolcanka82)
Непосредна врска до пораките: 1008
11.6.2015 12:41:08   
SOLE
user posted image user posted image Supeeer, Bea i Bitolcanka vi posakuvam sreka I uspeh za dve nedeli da ima dupla castovka user posted image user posted image user posted image user posted image
Ajde sega uzivancija bez sekiracija user posted image

Непосредна врска до пораките: 1009
11.6.2015 13:03:42   
bambina34
so sreka Bea i Bitolcanka :)

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1010
11.6.2015 13:57:11   
LoveableMe RR
Bitolcanka82, одлични вести, со лесно ајде што поскоро сите да се радувамеuser posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1011
11.6.2015 14:11:56   
Bea
Vi blagodaram na site za poddrskata, mnogu znaci koga covek ne e sam vo seto ova user posted image
Inaku denes glavno si leskaram, stanuvam do kujna i toalet samo. Utre planiram poveke da se vrtkam.
Nego, pievte li kafe posle transfer i kolku?

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1012
11.6.2015 16:42:35   
bitolcanka82
Bea i jas isto kako tebe denes vo glavno lezam so malo stanuvanje vo wc ili kujna, za kafeto jas sabajle si se napiv a mozi i posle ako mi se pija pak ke se napijam i prethodno piev po 2 kafinja i ne mislam da menuvam ako mi se pija ke si pijam. Ostanatite vi blagodaram za poddrshkata i ubavite misli na site samo ubavini da ni se slucuvaat.. pozz

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1013
12.6.2015 9:17:57   
SOLE
edno do dve kafinja ne se nisto nema da vi stetat, ama pak ne i poveke, slobodno napijte si se i neka vi e nazdravje, ne pravete kako mene jas posle transver go prekinav pa si napraviv belja me fati zapek pa maki macev a inaku koga si piam kafence nasabajle redovno i normalno si odam vo wc. Pozdravce i se najubavo

Непосредна врска до пораките: 1014
12.6.2015 10:07:47   
Kvisko
За кафето зависи колкави кафеџивки сте. Јас на пример пиев по едно кафе дневно и тоа најчесто некаде кај 12/1 н работа. Во текот на стимулациите решив да го прекинам и тоа едно и не осетив некаква разлика. После трансфер се немав напиено кафе а и сега веќе неколку недели после позитивен тест не ми ни фали. Некни на работа ме частеа кафе и некако не ме бендиса.
Инаку не е препорачливо да се внесе повеќе од 200 Милиграми кофеин во тек на бременост. Тоа се околу две големи шољи инстант кафе. За другите има на интернет колку и како имаат кофеин па според тоа раководете се.
Запек и со кафе и без кафе може да ве фати, тоа е од лековите. За запек лек се круши, суви сливи и една лажица маслиново масло на гладно насабајле.
Со среќа и со лесно.

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1015
12.6.2015 10:17:01   
Bea
Jas vecra ne se napiv kafe, denes piev sabajlevo. Ne sum nekoja golema kafedzika, pijam 1 do 2 solji nes so melko na den.
Zapek nemam, ama imam malku potvrda stolica od voobicaeno.
Ne znam za vas devojki ama mene lezenjevo ne mi prija. Koga imav hiperstimulacija od poduenosta i bolkite mi odgovarase da lezam, ama sega samo se potam, se ptepotuvam od sklet. Sega ke se isturisam i denes poveke ke se vrtkam niz doma. Mislam deka e podobro taka, otkolku so sila da lezam celo vreme i da mi bide neprijatno.

Непосредна врска до пораките: 1016
12.6.2015 10:50:34   
lolla RR
Беа, среќно и слободно мрткај си низ дома, лежењето нема врска со исходот за жал. Тоа е колку да се рече дека ете се сум направила.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1017
12.6.2015 15:42:31   
gina
devojki bidete pozitivni i relaksirani vi posakuvam pozitivni testoviuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 1018
12.6.2015 16:00:34   
skopjance
Bea I Bitolcanka82 so sreka vi drzam palci i za 2 nedeli user posted image user posted image .

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1019
12.6.2015 21:39:45   
kate..
http://24vesti.mk/faktor-zdravje-11-06-2015
eve link od gostuvanjeto na birol ajdin embriolog

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 1020
13.6.2015 8:52:41   
bitolcanka82
Pozdrav devojki! Kako ste? Bea kako si ti?Jas denes reshiv da podizlezam malku veke ne se dosedva doma samo malku mi e za skalite deka ziveam vo zgrada.Sakav da ve prasham citav deka skoro site imavte iscedok od vishokot crinon gel jas nemam nishto, mozi ne go stavam pravilnouser posted image , si velam nema kako da zgresham taja e aplikacijata user posted image user posted image ..Ubav vikend na site user posted image

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1021
13.6.2015 9:05:22   
Bea
Bitolcanka user posted image
Dobra sum, ne cuvstvuvam nikakvi promeni, prilicno sum opustena, leskaram po doma. Jadam poveke ovosje, zelencuk, voda pijam dosta, gledam da vnesuvam poveke proteini jajca, pilesko, jogurt, avokado jadam sekoj den i taka...
Vensuvavte li vie dopolnitelno vitamini? Jas ne pijam nisto osven folnata, a nikoj ne mi ni naglasi. Se mislam da pocnam, ama pa ne sakam da pravam nagli promeni bas vo ovoj period. Inaku sekoe utro pijam smuti vo koe ima se: ceden sok od citrusi mesto voda, spanak, avokado, jagodi, jabolki, ponekogas cveklo... Ne znam dali e toa dovolno.

Bitolcanka jas sum so utrogestan 200mg sabajle i navecer, pa ne znam so krinonot kako e.

Inaku i jas denes planiram da izlezam malku, prikvecer koga ke zaladi.
Srekno Bitolcanka i na site moi borci!

< Поракaта ја уредил Bea -- 13.6.2015 9:07:30 >

Непосредна врска до пораките: 1022
13.6.2015 11:38:12   
Kvisko
Bea i Bitolcanka само опуштено. Супер став имате.
Bea за витамините не се секирај. Фолната ти е доволна а свежо овошје и зеленчук е побитно да внесуваш отколку вештачки витамини. За тоа ич немај гајле само добра исхрана и се ќе биде во ред.
Шеткање не би требало да е проблем доклку не се заморите. Претпоставувам на топлово е тешко да се издржи по дома и со лежење.

< Поракaта ја уредил Kvisko -- 13.6.2015 11:40:11 >

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1023
13.6.2015 21:32:19   
kate..
devojki jas seuste ne sum pocnala so sobiranje dokumenti za treto ivf nekako ne mi se ode po lekari inaku momentalno pijam mikroginon apcinja radi menzisot,,,, epten malku imam menstracija prviot den poeke a vtoriot i tretiot po edna kapka pa maTICNIOT MI GI PREPISAA TIE APCINJA... i ke vidime kajko ke se4 odviva rabotata ponatamu inaku ponedelnik sakam da ispitam skrien seker

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 1024
14.6.2015 8:24:17   
lanicka30
Ne sum vi pisala odamna ama redovno ve cita i mnogu mi pomagavte vo teskite mometi so vasite soveti i iskustva.sega jas sakam da gi ohrabram site sto gi cekaat famoznite dve crti.inaku i mojot pat bese dolg se macevme 6 godini se napravivme dve laparo histero otstranet septum ,hcg,4 insiminacii i uste mnogu propratni ispituvanja.Sega na 29maj pravev punkcija vo remedika kaj dr dimitrov a na treti juni na petiot den od punkcijata mi vratija dva blastocisti.periodot posle transverot go pominav vo miruvanje iako posle transverot me fati nekoja stomacna viroza so zacestena diare i mesto da lezam pogolem del go pominav vo toaletot...ama taka trebalo.vcera mi bese 11den od transverot i veke nemozev da izdrza vozbudata i psihata rastea iako nemav nikakvi simptomi osvem bolki vo gradite sabajleto stom stanav a nesto i nemozev da spjam vo 7 nautro napraviv tes i bese pozitiven srekata bese neizmerna a solzite radosnici neizbezni mas mi od pamet go izvadiv posto od vozbuda nemozev da mu soopstam samogo drzev testot vo raka nemozam da vi opisam sto znaci poslem tolku izgubeni bitki da ja dobies vojnata inaku napraviv i hcg to na 11 den mi iznesuvase 540...taka da gi ohrabruvam cite sto gi cekaat positivnite rezultati da imaat verb..jas ni vo eden moment ne pomisliv na nesto drugo osven na pozitiven rezultat duri i doktorot koga mi kaza za zamrznuvanje na jacekletkite posto ostnaa 4 mu rekov nema potreba jas znam deka ke ostanam bremena i taka ispadna....vi posakuvam Srekaaaa na si te mamicki sto cekaatuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1025
Страница:   <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Име за машко дете
Jana9

Кое од овие наведени машки имиња ви се допаѓа?

Стефан (25%)

Филип (15%)

Марко (13%)

Дамјан (19%)

Андреј (22%)

Дарко (6%)

Број на сите гласови: 68

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!