|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
14.6.2015 10:30:07   
bambina34
dragi moi , dali vi docenese menzisot od koga pocnavte so superfaktot ?

(Одговор на членот lanicka30)
Непосредна врска до пораките: 1026
14.6.2015 10:33:21   
bitolcanka82
Bea za vitaminite i jas sum so folna i b complex ama od pred postapka zaradi mutacija na faktor 5.Isto kako i tebe i jas gledam vitaminite da gi vnesuvam preku ishranata so ovoshje, zelencuk, supi apetisani i taka.Veke pocnuvam da sum nestrpliva mnogu rano hahah i da si baram simptomi a tie gi nema , pa po malku si sum zagrizena pa malku srekna i taka vazno ke se izdrzii ke se dojde do sakaniot rezultat user posted image mora da sme pozitivni..user posted image user posted image

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1027
14.6.2015 10:36:25   
bitolcanka82
Bambina kaj mene ne docneshe ama beshe izmenet mnogu oskuden, vrati nanazad znam deka mnogu od devojkite imaja takva reakcija im docneshe taka da mislam ne treba da se sekirash eve sigurno ke ti pishi nekoj so takvo iskustvo user posted image

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1028
14.6.2015 12:37:18   
LoveableMe RR
Lanicka30, oдлични вести сo леснo и се нaјубaвo, штo терaпијa примaше зa ИВФ?

Вaмбинa и мене циклусoт ми беше oскуден, не се секирaј oд терaпијaтa е. Битoлчaнкa и Беa, сaми пoзитивнouser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот bitolcanka82)
Непосредна врска до пораките: 1029
14.6.2015 15:57:11   
Bea
Lanicka, cestitki za bremenosta! Mnogu ubava vest!
Bambina, sosema e normalno da imas docnenje, mene duri i sestrata mi naglasi, a i mene 2 dena mi zadocni ciklusot.

Bitolcanka trpenie mila :) Jas si vetiv deka nema da baram simptomi i deka nema da pravam domasen test. Za ovie skoro 6 godini, nema simptom sto ne sum go "nasla"... Neli do tuka sme dosle, ke pominat i ovie dve nedeli :)
Ve gushkam site!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1030
14.6.2015 17:54:16   
kapina
Lanicka cestitki mila

Непосредна врска до пораките: 1031
14.6.2015 18:08:14   
lanicka30
Bambna 34 mene mi docnese 7 dena to a e normal no
Inace primam aspirin od 100, folna,estrogen,eurotiroks od 25,krinon gel ,I kleksan
Sakav da be prasam dali nekoj koj gokoristi krinon my she javilo na intimniot del nelagodnost i cesanje?

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1032
14.6.2015 18:49:22   
Kvisko
Lanicka30 честитки. Уживај во бременоста. По висината на бетата ми мириса на близнаци.
7
Само нека зе множат трудници на форумов. Јас немам искуство со кринон ама утрогестанот некогаш ми создава чешање. Ако е премногу непријатно јави се на сестрите или докторот.
Зошто примаш клексан има причина или превентивно?

Непосредна врска до пораките: 1033
14.6.2015 20:43:02   
bambina34
Lanicka , so lesno bremenosta ....
vi blagodaram na odgovorite , mi olesna ...mene sekogas mi doaga na vreme duri i den dva porano , a sea mi docni eden den i nema nikakov aber da mi dojde

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1034
14.6.2015 20:46:21   
lanicka30
I se javiv na sestrata ona mi vika da go prekinam crinonot i da pocnam su utragestan ama bev do apteka i vidov nekako ne mi se prakticni treba da gi stavam tripati na den i nemaat aplikatorce za stavanje krinonot e nekako prakticen neznam sto da pravam..inace pred eden mesec pred da pravam ivf pravev operacija na koleno i zatoa primam kleksani i toa 30 sama ki stavam ama nisto strasno.inace edvaj cekam da dojde 29 juni da odam na eho da vidam kakvo iznenaduvanje me ceka

Непосредна врска до пораките: 1035
14.6.2015 20:47:59   
lanicka30
Babina 34 ic ne se sekiraj ke ti dojde i mene nikogas ne mi docnese pa togas mi zadocni 7 dena

Непосредна врска до пораките: 1036
14.6.2015 22:00:11   
kate..
dali nekoja piela mikroginon i za sto sluzaat jas gi pijam radi menzizot imam malku menzis samo tri dena i toa po nekolku kapki

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 1037
15.6.2015 8:23:41   
Kvisko
Kate... микрогинон се контрацептивни пилули. Некогаш ги давааг за регулирање на циклус иако коли јас што знам сите контрацептиви го прават оскуден циклусот па не знам зошто ти ги дале ако веќе ти е оскуден. Кој ти ги препиша?

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1038
15.6.2015 11:30:34   
LoveableMe RR
Има некоја да се придружи на списоков?user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

00.05- bitolcanka82 - пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
11.05- bubla- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.05 -pcelka -пoчетoк сo терaпијa (Таше Трпчевски, Плодност)
07.06- bambina34-почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
10.06- Bea-трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

08.06- bitolcanka82= пункција 10.06 = ЕТ
10.06- Bеа= (трансфер со смрзнати ембриони) FЕТ

=========================

22.06-bitolcanka82= ТЕСТ
24.06-Bea= ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image skopjanceuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 17.6.2015 9:34:38 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1039
16.6.2015 19:00:21   
Bea
Kako ste devojcinja? Kako so toplovo vreme? Jas tuka da si se pozalam, denes imav stresen den, imavme sudar so mm, na parking eden ne udri vo vrata. Sreka mm samo sto ja imase otvoreno vratata, a ne bese seuste izlezen, inaku ke go udrese nego. Fala mu na Boga, samo vratata otide.
Gledav da se iskontroliram ama se potresov. Se napiv B6, sega sum smirena, samo se nadevam deka ne napraviv nekoja steta...

Непосредна врска до пораките: 1040
16.6.2015 20:19:41   
kapina
Zostosteta nema steta od vitaminite jas tri meseci pred ivf piev b kompleks i sega denes bas dr lazarevski mi rece da pocnam pak so b kompleks

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1041
16.6.2015 21:17:22   
Bea
Kapina, mislev steta od nervozata i stresot sto go doziveav. Za vitaminite nemam gajle.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1042
17.6.2015 9:29:02   
bitolcanka82
Dobro utro devojki!!Bea user posted image milo mi e deka se ssuper zavrshi..Ne se sekiraj milsam deka sega mnogu mnogu ne deluvame na ishodot , zal mi e deka se potrese ama sigurno toa nema posledici user posted image Ushte edna nedela ni osstana do testot..Se poke i poke samo toa go mislam simptomi nema ama bash nikakvi ..Pozz za site ve gushkam i baknuvam

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1043
17.6.2015 9:34:21   
LoveableMe RR
Bea, мислам дека стресот нема врска со исходот, колку девојки биле под стрес па останале бремени, не му ја мисли многу, релаксирај се, добро се завршило и терај понатаму. Ви даваме поддршка заедно со битолчанка82 да ни јавите убави вести следната недела.

Бамбина, до каде стигна, како ти оди боцкањето? Се престраши ли?user posted image user posted image Пчелка, дали договори како и кога ќе продолжиш со терапија?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот bitolcanka82)
Непосредна врска до пораките: 1044
17.6.2015 9:41:33   
Kvisko
Bea било поминало не му ја мисли сега. На бебето/бебињата ништо нема да им биде од малку стрес. Ти пуштам мнооогу среќа.

Непосредна врска до пораките: 1045
17.6.2015 10:51:29   
pcelka3
loveableMe dr. mi kaza da dojdam so TSH pod 2 sega eve posledno koga proveriv bese 2.5 pa se nadevam naskoro ce bide za tarapija dr. rece prvin tsh pa za drugoto togas ce se dogovorime na 2 den od ciklus treba da pojdam.imajte ubav den

Непосредна врска до пораките: 1046
17.6.2015 12:35:04   
LoveableMe RR
pcelka, супер вести, се надевам наскоро ќе се пријавиш овде.user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот pcelka3)
Непосредна врска до пораките: 1047
17.6.2015 13:59:02   
bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

.....Бамбина, до каде стигна, како ти оди боцкањето? Се престраши ли?user posted image user posted image .............

Loveable me otrpnav veke ,cel stomak mi e modrici, "bratov" doma dobro ja vrsi rabotata :), utre mi e 3 den od ciklus , pa ke odam da mi zemat krv pa da vidime so sto ke prodolzam ponataka.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 17.6.2015 15:48:11 >

Непосредна врска до пораките: 1048
17.6.2015 14:47:38   
Bea
Среќно утре Bambina!
Девојки, фала многу за поддршката. Знам дека бебушите се многу појаки од што ние мислиме.

Bitolcanka држи се! Една недела помина, ќе помине уште една. Јас за сега добро се држам, се надевам нема да паднам во искушение да направам рано домашен тест.
За симптомите, ти реков, ич немај гајле. Ете Kvisko ќе ја земам последна за пример, имаше карактеристични болки за менструација - па ете не доби :D
Мене градите ме болат, ама низ годиниве наназад и ме болеле и не ме болеле, па ме болеле - па неколку дена престанувале - па пак ме болеле user posted image
Така да, во еден дел прифатив дека ние нашето сме го направиле, па во среда среќно, што би се рекло, нали :)

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1049
17.6.2015 15:47:21   
LoveableMe RR
Bambina34, супер вести, ајде пиши со што ќе продолжиш да се боцкаш, браво што се појуначи и трпиш боцкањеuser posted image user posted image , се за добро еuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1050
Страница:   <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

caevi
zelba

da li piete sekojdnevno bilni caevi poradi opstoto zravje ,po nekogas ili pak po potreba

da sekojdnevno , zdravo e :D (28%)

ponekogas koga kje mi tekne (39%)

samo koga sum bolna (16%)

ne pijam voopsto :) (12%)

ostanato ( i sto ako ima) (5%)

Број на сите гласови: 95

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!