|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
3.6.2015 9:01:05   
LoveableMe RR
Беа супер вести, ајде те чекаме кога ќе биде трансферотuser posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 951
3.6.2015 12:22:14   
gina
LoveableMe ti kako si ne trebase li vo maj da se podgotvuvas za ivf do kade si ili transfer trebase da pravis na zamrznati embrioni

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 952
3.6.2015 13:13:39   
Bea
Ете мене повторно после преглед - фоликул 20mm.
Наредна контрола сум во петок сабајле, па тогаш ќе знаеме што како.

Заборавив да напишам: го прашав докторот кои се неговите препораки за мирување, ми рече 2 дена.
Во дилема сум околу тоа, бидејќи кај нас, па еве и на форумов, практикуваат мирување до 7 дена, а по странскиве форуми и препораки на клиники што сум прочитала, дискусијата е дали да се мирува 24 часа или ВООПШТО да не се мирува, туку пациентката да си се врати на секојдневната рутина???
Еве го и докторов вика 2 дена.
Мене искрено ми е во план, зависи задравје боже кој ден би бил трансферот, пример среда, остатотокот од неделата да не одам на работа, а наредната да почнам. Со тоа што работата ми е канцелариска, имам стресни моменти и хаотични периоди, но ќе гледам да се изолирам од тоа.

Поздрав девојчиња, пишете до каде сте :)

< Поракaта ја уредил Bea -- 3.6.2015 13:30:54 >

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 953
3.6.2015 13:48:20   
Kvisko
Bea супер вести. Стискам палци за пукнат фоликул во Петок и убав трансфер.
За мирувањето јас пишав дека не мирував баш нешто посебно. МИрував првите три дена интензивно со тоа што станував за да си греам јадење и слично. Се туширав најнормално и слично. На петтиот ден морав да одам на работа на саат-два. Втората недела веќе одев на работа. Е сега јас немам стандардно работно време па не ми се фаќаа полни осум саати ама кога држам предавња сум 3 саати на нозе. Така беше и таа втора недела.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 954
3.6.2015 15:15:32   
LoveableMe RR
Bea, одлични вести те чекаме пак во петок кога ќе договорите трансфер, веројатно ќе одиш како Квиско без терапија, само трансфер и потоа терапија, така?

Џина, треба во јуни да одам да договорам со Петановски за природен циклус со мала стимулација, така ми предлагаше, треба да видам брисеви да направам и ќе одам, а нешто ме фатило летаргија не ми се трча по доктори, како да ми е смачено од ординации, но сме се фатиле на орото, што да правиме, ќе тераме.........

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 955
3.6.2015 16:20:07   
Bea
Да, комплетно сум на природен. Пијам само фолна и Бромергонот како редовна терапија од претходно, заради покачениот пролактин.

Непосредна врска до пораките: 956
3.6.2015 16:41:05   
bitolcanka82
RR dali znaete da mi kazete koja debelina na endometrium e idealna za ivf i koja e goleminata na folikulite pred punkcija..Bea srekno a i na site nas....

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 957
3.6.2015 17:41:02   
LoveableMe RR
Bitolcanka, oбичнo бaрaaт ендoметриум нaд 8мм, нo зaвиси и oд видувaњaтa нa дoктoрoт. Зa фoликулите не му јa мисли, си знaе дoктoрoт штo требa. Сo леснouser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот bitolcanka82)
Непосредна врска до пораките: 958
3.6.2015 19:16:03   
bitolcanka82
mojot endometrium e 10 mm..da ne e mnogu zadebelen, namesto petok mi smenaja utre sabajle da meram E2 a i folikulite se prilicno golemi a mnogu e rano utre mi e 10 ti den od ciklus..Se nadevam deka nema neshto da se zafrkni...Pozz

Непосредна врска до пораките: 959
3.6.2015 22:25:10   
цвет
devojki da prasam nekoj da ne ima iskustvo so folikuli koi ne prskaat !!!
jas primav terapija 20 inekcii pregnil za IVf,doktorot nebese zadovolen ,nemalo folikuli (taka rece ) i mi ja prekina terapijata
jas prodolziv i idev 2-3 pati kaj maticniot ,vika imas folikuli 3-4 ama ne rastat mnogu (10mm otprilika i taka ostanaa ),ne pukaat .
ovie dva dena me boli jajnikot ,me streknuva
neznam dali toa e strasno ?
dali ke gi snema folikulive ?
citam po forumive moze vo cisti da prerasnat , uste toa mi fali user posted image

(Одговор на членот bitolcanka82)
Непосредна врска до пораките: 960
4.6.2015 8:34:29   
Kvisko
Цвет јајникот може да те штрека и кога фоликулот пука. Не значи дека прераснал во циста.
Како некој на кого фоликулите му прераснуваат во цисти ќе ти кажам дека обичо прераснуваат во цисти кога ќе достигнат на 25 мм. Твоите се многу мали за да прераснат во цисти.
Не се секирај. Треба да откриеш зошто не ти растат фоликулите поголеми. Зашто обично фоликулите прскаат после 20 мм (значи некае од 20 до 25 мм).

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 961
4.6.2015 13:23:18   
LoveableMe RR
Цвет, следно треба да ти се смени терапијата, не реагираш добро очигледно на оваа терапија. Матичниот нека те следи, па ако треба нешто ќе ти даде за прскање на фоликулите, а може и сами да прснат.

Кога реши да продолжиш со ИВФ-то?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 962
5.6.2015 13:20:43   
Bea
Денес бев на ехо, уште ми е тука фоликулот 23mm, не е прснат.
Ме боцнаа со прегнил и ми рекоа секс user posted image
Утре пак на ехо, мислам дека се преселив во ходникон на Ремедика :)

Непосредна врска до пораките: 963
5.6.2015 13:28:15   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bea
Денес бев на ехо, уште ми е тука фоликулот 23mm, не е прснат. Ме боцнаа со прегнил и ми рекоа секс user posted image Утре пак на ехо, мислам дека се преселив во ходникон на Ремедика :)

Секс за ИВФ? Oпаааа нов момент ова докториве се шашардисаа, лелеееuser posted image user posted image user posted image Ајде со лесно, па ќе пишеш кога трансфер. А за ходници не кажувај, мислам понекогаш ги сонувам со детали за самите ходници, боја, врати, столчиња user posted image user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 964
5.6.2015 13:36:36   
Bea
Loveable, не сум се доискажала убаво :)
Секс за да сме го прснеле механички фоликулот, инаку секако заштитен однос. Ова и претходно од матичната го имам слушнато.
Ајде, ваљда ќе прсне, цела вечност ми се чини помина.

Непосредна врска до пораките: 965
5.6.2015 13:41:51   
LoveableMe RR

Loveable, не сум се доискажала убаво :)
Секс за да сме го прснеле механички фоликулот, инаку секако заштитен однос. Ова и претходно од матичната го имам слушнато.
Ајде, ваљда ќе прсне, цела вечност ми се чини помина.

Знам и јас не се доискажав, на тоа мислеле сигурно, а и скокање спортски активности, или со јаже како појачање на секс не е на одмет, за полесно да прсне user posted image user posted image А кој ден ти е од циклус, нели пиеш бромергон? Ова апчињава изгледа џабе ни ги даваат само шашми ни праватuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 5.6.2015 13:42:29 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 966
5.6.2015 14:10:21   
Bea
18- ден ми е, со тоа што јас знам да имам продолжена фоликуларна фаза и циклус на 32 дена. Така да, таман е за прскање денес, освен ако чичко Марфи не замеша прсти.

Ништо, му најавив на мажле да се спреми за после за активности user posted image

Непосредна врска до пораките: 967
5.6.2015 15:34:55   
LoveableMe RR

18- ден ми е, со тоа што јас знам да имам продолжена фоликуларна фаза и циклус на 32 дена. Така да, таман е за прскање денес, освен ако чичко Марфи не замеша прсти. Ништо, му најавив на мажле да се спреми за после за активности user posted image

Облечи нешто посебно и фрлете се на работа, па пиши што ќе каже ехото послеuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 968
5.6.2015 16:58:48   
bambina34
Dragi moi, denes bev kaj mojot doktor I od nedela pocnuvam so superfakt 0,5

Непосредна врска до пораките: 969
5.6.2015 20:35:54   
Kvisko
Bea ти ми мирисаш на трудница. И јас бев иста хиперстимулација па природен циклус со овулација на 19 ден.
Инаку ние секако си водевме љубов без да ни каже доктор. Првпат тука слушам дека не треба. Нормално после трансфер не ама пред тоа зошто да не. И така после забрането одреден период. Уживајте сега.
Бамбина34 со среќа и со лесно.

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 970
6.6.2015 8:29:13   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

Bea ти ми мирисаш на трудница. И јас бев иста хиперстимулација па природен циклус со овулација на 19 ден.
Инаку ние секако си водевме љубов без да ни каже доктор. Првпат тука слушам дека не треба. Нормално после трансфер не ама пред тоа зошто да не. И така после забрането одреден период. Уживајте сега.
Бамбина34 со среќа и со лесно.

Blagodaram Kvisko

Непосредна врска до пораките: 971
6.6.2015 9:19:53   
Bea
Babmina srekjno! user posted image

Kvisko, gledam i jas deka slicno kako kaj tebe se odvivaat rabotive, daj boze istiot rezultat da go dobijam.
Strav mi e samo da ne prerasne folikulot vo cista, iako sega veke i pregnilot bi trebalo da zavrsi rabota. Ke vidime za 1 cas :)

Inaku sakav da te prasam, dali (i kolku) osven zamrznuvanjeto na embrionite, vo remedika naplakaat nesto plus za vreme na fet? Jas ocekuvam deka gi naplakaat folikulometriite, pregnilot na primer, no nemam pretstava kolku bi iznesuvalo toa?

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 972
6.6.2015 10:14:13   
Kvisko
Bea за овој фет ништо нема да ти наплатат зашто ти следува еден ембриотрансфер преку фондог. Мене тоа ми беше ептен пријатно изненадување на денот на трансфер кога ми кажаа ништо не си плаќаш сега ова е уштњ дел од постапката со ваучер. Единствено може да ти го наплатат прегнилот (јас немав прегнил).
Со среќа.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 973
6.6.2015 11:41:42   
Bea
Puknal folikulot :)
Mi olesna. Obicno osekam bolka i napnatost vo jajnikot koga ovuliram, ama sega skoro nisto ne pocuvstvuvav i iskreno pocnav da se podzaplasuvam, ama dobro e!

Transferot e zakzan za sreda, a od terapija imam utrogestan, aspirin i folna.

Непосредна врска до пораките: 974
6.6.2015 19:32:27   
bitolcanka82
RR i jas da prijavam vecer primam STOP inekcija ponedelnik nautro punkcija.Neka e so sreka ke pisham togash kolku se i kako se !!!Srekna sum !!!user posted image

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 975
Страница:   <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

машки имиња
kristina oh

помогнетени во изборот за насето срценце...

марко (22%)

иво (9%)

филип (21%)

јован (10%)

петар (12%)

лука (26%)

Број на сите гласови: 258

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!