Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 26.5.2015 15:40:05
Maks85
здраво девојки, јас сум за прв пат на овој форум. Брмена сум 10 денала и на брис ми излезе дека имам уреоплазма ( извинете ако грешно сум напишала). Ќе ве молам за совет дали е ова опасно. Утре сум на лекар да ми дадат терапија.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 26.5.2015 18:49:58
Felly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko
Ајде и јас да се пријавам тука. Вчера слушнавме срцева акција на 7 недели и неколку дена. Сега за сега се е во ред. Наредна контрола за две недели ако сакам и така решам инаку ќе си чекам 12 недела за скрининг. Терапијата сеуште ми е дабростон два пати по една таблета и утрогестан 200 навечер. Плус пијам и аспирин, метформин и нормално фолна киселина. Се надевам дека ќе си расте мешето како што треба и ќе се селам од тема на тема.
Kvisko, одлични вести Да продолжиме да се читкаме со убави вести тука во бременост, па со почетокот на наредната година на форум БЕБЕ.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 27.5.2015 15:53:05
Maks85
Kvisko ти благодарма на одгворот. Во право си штом се третира не е опасна, но до 12 недела не смее да се прима ништо туку по 12 недела. Докторот рече дека многу трудници не ни знаат дека ја имаат така да нема потреба од паника. Поздрав
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 30.5.2015 15:45:52
skopjance
Zdravo devojki eve i jas konecno posle 8 god. i jas da se prijavam na ovaa tema. Pred 2 nedeli mi pokaza bremenost posle ivf. denes bev na prvo eho i s bese vo red samo imam mal hematom i mi preporaca miruvanje. Jeni 80 me interesira dali aspirinot i kleksanot gi primasza Ljden ili zaradi drugo. Mene dr. mi rece da go prekinm aspirinot ama koga i kazav deka imam Lajden mi rece da gi pijam me interesira zatoa sto tebe ti rekle da gi prekines kleksanot i aspirinot. jas sega koga dojdov doma imav malo krvarenje neznam dali e denes malku poveke se rasetav doma se zatupiv edem mesec i dali moze da e od vaginalnoto eho.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 1.6.2015 13:05:04
zbunkicka
zdravo devojki i jas sum prv pat tuka imav nezstiten odnos na 10 april 13 i 18 posledna menstruacija 3 april dali e rano denes test da se napravi ili ne?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 2.6.2015 15:02:00
Melanija RR
zbunkicka постовите за твоето исчекување се префрлени во соодветната тема Сакаме две црти!!! - III дел=ТУКА се надевам повторно ќе се вратиш во оваа тема.
skopjance, Maks85 , Kvisko како сте?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 4.6.2015 12:10:47
skopjance
Bev na prvo eho i doktorkata rece se e vo red mi potvrdi bremensot i edna mala tockicka. Imam mnogu mal hematom i mi rece deka od toa bolo krvarenjet. Mi rece da miruvam i da ne se sekiram od nego bilo maloto krvarenje. Z dve nedeli pak na eho da slusneme srceva reakcija.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 4.6.2015 14:38:58
Kvisko
Skopjance браво за вас.
Јас сега чекам второ ехо потполно исплашена и упаничена. Пак имав некој ептен мал жолтеникав исцедок и се исплашив ептен. Не можам од глава да си ја извадам мислата за тоа што ми се случи минатиот пат (Missed абортус) и сум комплетно упаничена да не се повтори истото. Тоагп додуше на ехото кога требапе да видиме срцева акција ја немаше сега ја видовме ама сепак сум упаничена. За второт ехо Димитров ми рече не е задолжително ама сепак ќе одам кај матилната да ме види за да не се побудалам. Инаку од симптоми имам само зголемени гради и од време на време некое благо гадење и толку.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 4.6.2015 17:42:20
nadez vera ljubov
kvisko go prasav maticniot mi rece zgolemena vaginalna sekrecija vo bremenost e normalno,a petanovski mi rece i treba da bide zolto.nekogas mi e samo kako voda cisto procirno i toa bilo normalno a ja mu vikam da ne istecue plodovata voda ma ne me gleda na eho eve se e vo red.ne plasise ovoj pat so gospod napred ce bide se vo red.site sme takvi,de testot dali ce bide pozitiven .dali ce se vidi na eho ,pa srceva akcija,pa skrining dali ce raste i se razviva normalno ,dali mrda i taka do nedogled site polni so prasanja i stravovi .pozzz so lesno na site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.6.2015 12:06:46
/mare/
Zdravo i od mene, po preporaka na poveke moi prijatelnki od denes sum na forumot so site Vas. Bremena sum 6-ta nedela i navistina se custvuvam prekrasno i posebno bidejke so dusa go cekavme ova cudo da ni se desi.
Pred da ostanam bremena od hormoni i cuda se popraviv 8-10 kg a bev 62, sega nekako mn mi e otecen stomakot aj sto nisto ne me sobira koga ke zakopcam pantaloni me boli , a rano e epten za da kupuvam trudnicka obleka. Dali e toa normalno ili neznam sto da pravam???
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.6.2015 13:16:37
Roberta r
/mare/ toa e normalno jas imav pogolemo mese vo prviot trimestar ,a vo vtoriot nisto.no imav mnogu gasovi i zapek.jas bi preporacala trudnicka obleka nema nisto po komotno od toa.cestitki i neka ti e ubava i lesna bremenosta.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.6.2015 13:24:39
/mare/
ИЗВОРНА ПОРАКА: Roberta r
/mare/ toa e normalno jas imav pogolemo mese vo prviot trimestar ,a vo vtoriot nisto.no imav mnogu gasovi i zapek.jas bi preporacala trudnicka obleka nema nisto po komotno od toa.cestitki i neka ti e ubava i lesna bremenosta.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.6.2015 13:37:45
lukajana RR
/mare/ добредојде на рр ,имај убава и лесна бременост. Јас би те советувала да си носиш поширока и покомотна облека за да не го стискаш стомакот,можеш и трудничка иако кај нас нема некој избор и најчесто е скапа многу а имаш избор на гардероба која може да се прилагоди за трудница. И не се тревожи ние жените уште кога ке дознаеме дека сме бремени почнуваме да се чувствуваме трудно
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.6.2015 13:42:53
/mare/
ИЗВОРНА ПОРАКА: lukajana RR
/mare/ добредојде на рр ,имај убава и лесна бременост. Јас би те советувала да си носиш поширока и покомотна облека за да не го стискаш стомакот,можеш и трудничка иако кај нас нема некој избор и најчесто е скапа многу а имаш избор на гардероба која може да се прилагоди за трудница. И не се тревожи ние жените уште кога ке дознаеме дека сме бремени почнуваме да се чувствуваме трудно
Uste ne se snaogjam bas na forumov ama ke vlezam vo stos!
Jas iskreno se custvuvam odlicno, samo mn se zbuniv vikam ne e mozno volku da sum zdebelena ili prejadena, dali e normalno da sum poduena volku rano. Blagodaram mnoguuuuu
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.6.2015 13:45:26
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: /mare/
Zdravo i od mene, po preporaka na poveke moi prijatelnki od denes sum na forumot so site Vas. Bremena sum 6-ta nedela .....Pred da ostanam bremena od hormoni i cuda se popraviv 8-10 kg a bev 62, sega nekako mn mi e otecen stomakot aj sto nisto ne me sobira ...
/mare/, добредојде, викаш хормони, што примаше од хормони и да не правеше ИВФ?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.6.2015 14:19:33
Melanija RR
/mare/ добре дојде на Рингераја
Имај лесна бременост облекувај се покомотно иако сега тоа е само подуеност.Беше на ехо, кога за срцева реакција?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.6.2015 15:00:32
/mare/
Primav svasta od mnogu strucni lekari
pravev inseminacii i na kraj ustanovija deka nemozam da ostanam prirodno bremena i deka moram da gi zatvaram tubite pa invitro da pravam. Koga otidov da dogovoram za operacija mi rekoa deka sum bremena
Strasna rabota se doktorive zatoa preporacuvam eden kup ispituvanja i mislenja pred bilo sto da se prevzeme.
Sega imam preporaka da me vodi doktor Ina -Katerina Stankova, neznam koj da me vodi!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.6.2015 18:13:05
sandriana RR
/mare/ честитки и од мене за бременоста, и секако топло добредојде на РР . Ти посакувам лесни . Темата за избор и препораки за гинеколози е ТУКА=КЛИК, разгледај искуства на нашите РРајки.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.6.2015 20:31:22
Kvisko
Еве и јас да се пријавам пак тука. Денес на ехо пак си го видовме бебето. Се е добро. Си пораснало и на ехо го мереа 8 недела и 6 дена. По календар сум 9 недела и 2 дена што значи се си е ок. Поздрав од нас. Маре се се случува. Јас почнав обратно тебе. Мене ми викаа опушти се и ќе биде и на крај со добри лекари се открија проблемитњ и останав бремена со ивф.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 6.6.2015 4:24:41
bucko mal
Kvisko cestitki za bremenosta, bas mi e milo sto te citam na ovaa tema. So lesno I ubavo da si pomines, so zdravo I zivo bebence da se rabuvate.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko
Еве и јас да се пријавам пак тука. Денес на ехо пак си го видовме бебето. Се е добро. Си пораснало и на ехо го мереа 8 недела и 6 дена. По календар сум 9 недела и 2 дена што значи се си е ок. Поздрав од нас. Маре се се случува. Јас почнав обратно тебе. Мене ми викаа опушти се и ќе биде и на крај со добри лекари се открија проблемитњ и останав бремена со ивф.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 17.6.2015 9:53:13
Kvisko
Девоји како сте? Нешто ни замре темава.
Јас сум добра имам мали мачнини цел ден ама ништо страшно. Успевам се да јадам и гледам повеќе овошје и зеленчук да внесувам. ИНаку имам и напдаи на јадење па ме фаќа малку страв да не станам буренце до крај.
Уште се борам со анксиозност дали се ќе биде во ред и дали ќе успеам на крај да држам бебе во раце ама за тоа нема многу помош. Денес закажував за скрининг во 12 недела и сфатив дека се плашам од ехо прегледи (на ехо се гледа дали е се во ред со бебето и мене ми е страв од лоши вести). Не е многу реално ама кога ќе ме спукаат стравови е многу тешко. Знам дека не е рационално ама не знаев дека сета оваа борба ќе ме направи ваква.