Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.6.2015 17:41:54
lanicka30
Bea ic nemoj da se izmacuvas ako sakas i ako mislis deka ke ti e polesno napravisi domasno tesce i jas bev kako tebe nestrpliva i nemozev da spijam i zatoa uste na osmi den si napraviv domasno tesce mi pokaza dve linii iako ednata bese posvetla ama nekako se smiriv pa na 11 den napraviv uste eden test i mi pokaza dve ubavi crtki i istiot den napraviv hcg..pozz do tebe inaku jas nemav nikakvi simtomi osven sto me bolea gradite ajde samo napred za
RE: Вештачко оплодување VII дел 18.6.2015 13:32:36
Kvisko
Мене не ме болеа, а обично прилично ме болат. Сега ми беа само зголемени и толку (а и обично пред добивање ми се зголемуваа). Инаку мене секогаш кога ме болат е како некое пецкање и затегање околу пупките и знаат понекогаш и сами од себе да ме болат, некогаш само на допир. Кај секоја жена е различно така да не гледајте какви симптоми имаат другите. Јас бев убедена дека ќе добијам зашто многу ме болеше стомакот исто како за добивање. Ете не добив. Болењето на стомакот продолжи и наредните неколку недели. Така што и покрај позитивниот резултат на секое одење во тоалет проверував дали има крв. Затоа Bea и Bitolcanka уживајте неделава и не барајте симптоми. Знам дека е тешко да се направи а лесно да се каже ама нема друго. Инаку ќе се збудалите.
< Поракaта ја уредил Kvisko -- 18.6.2015 13:33:26 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 18.6.2015 14:44:47
butterfly 00
Koga mi bea neuspesni IVF stalno si naogav simptomi, koga zabremeniv nisto nemav duri ni grcevi posle transver kako sto sum imala samo pocna da mi potekuva stomakot od vtorata nedela mislev da ne e hiperstimulacija ama ispadna trudna sum bila, no posle se desi sto se desi
RE: Вештачко оплодување VII дел 18.6.2015 14:47:53
Bea
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko
Затоа Bea и Bitolcanka уживајте неделава и не барајте симптоми. Знам дека е тешко да се направи а лесно да се каже ама нема друго. Инаку ќе се збудалите.
Kvisko, сосема си во право. Тоа и јас го викам, симптоми ништо не ми значат. Пишав дека ме болат градите, како единствена промена што ја чувствувам, а не од аспект дали е симптом или не. Планот ми е на 24-ти, значи на 14 ден по трансфер, да направам бета преку крв. Домашен тест немам намера да правам. Најискрена ќе бидам, немам сила да го гледам тестот дома. Зборувавме во една прилика за leap of faith... кај мене, ова е таа фаза.
RE: Вештачко оплодување VII дел 18.6.2015 16:06:11
LoveableMe RR
Bambina34, супер вести, за десетина дена пункција очекувај! Фостимончињата печат, малце ќе те боли задникот , пази да не ја плеснеш сестрата кога ќе те боцка .
Битолчанка и Беа, не барајте симптоми нема фајде од тоа, ако треба да бидне ќе бидне и симптомите се кај сите различни, ајде само позитивно
Се ќе издржиш без гајле. Мене на пример не ме болеше кога ме боцкаа туку отпосле. Првите неколку дена кога почнав со стимулација знаеше да ме пецка и супрефактот исто како првите неколку дена ама после се навикнав па не ми беше ништо проблем.
RE: Вештачко оплодување VII дел 19.6.2015 10:31:20
bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko
Bambina34 со среќа и со лесно боцкањето.
Се ќе издржиш без гајле. Мене на пример не ме болеше кога ме боцкаа туку отпосле. Првите неколку дена кога почнав со стимулација знаеше да ме пецка и супрефактот исто како првите неколку дена ама после се навикнав па не ми беше ништо проблем.
Blagodaram Kvisko na poddrskata ..Dobro pominav vcera ..Mene poveke mi e strav od iglata ne od bolkata , ama poleka go nadminuvam stravot..
RE: Вештачко оплодување VII дел 19.6.2015 10:54:54
Kvisko
Јас не се плашам од игли или болка ич ама ако видам крв е тоа е друга приказна. Одма може да ми се стемни пред очи. Затоа додека сестрата подготвува се и додека боцка јас сум со затворени очи и толку. Кога ми земаат крв во состојба сум мижечки да влезам и да излезам од просторијата за да не видам крв.
Здраво на сите, како сте? Bitolcanka мила, денес ли е денот? Ти посакувам многу среќа и да не израдуваш со убава вест на форумов
Јас морам да си признаам дека вчера имав малку напад на паника - како ќе биде, што ли ќе биде... Ама успеав да се смирам :) Да ве прашам, за колку време се добиваат резултатите од бета?
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.6.2015 11:48:03
Bea
Kvisko, дај боже да се позитивни бетите, ќе има частење
Епа исто и јас изгледа попладне ќе си одам по резултати. Мислев ако се чека околу 1 час, да почекам, ама повеќе нема да можам. А ако се сеќаваш дури и јас пред тебе дознав за бетата од докторот :)
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.6.2015 12:53:04
Bea
Bitolcanka, znam jas deka vo isti den transfer pravevme, ama na listata vidov 22.06 deka ti e pisan za test, pa pomisliv da ne si resila na 12-ti den da pravis beta. Srekjno i mislam na tebe :)
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.6.2015 14:14:31
pcelka3
zenski denes proveruvav tsh i pak nisto izleze rezultatot 3.13 a treba da bide pod2 se javiv vo fzo prasuvav za vaucerot bidejki mi trae uste juli mesec pa od tamu mi kazaa deka nema problem mozat da go zamenat so drug ama treba ako do togas ne go iskoristam novi dokumenti da mu dostavam tie sto imaat vaznost 6 meseci pa ce vidime gospod da pomogne vie kazete nesto ako znaete upateteme inace pijam eutiroks 3 dena od 75 i 4 od 125 me interesira dali hranata vlijae kafeto pijam spirulina dali taa go namaluva dejstvoto na apceto neznam sto da mislam poveke ve molam pisete nesto ako znaete imajte ubav den
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.6.2015 14:26:14
LoveableMe RR
Pcelka, имаме тема за ТСХ, можеш да прочиташ искуства за тоа. Јас би те советувала да испиташ пролактин и хеликобактер, а спирулина да пиеш барем 4 саати по пиење на еутирокс, позз.
Bea и bitolcanka82, ајде неделава чекаме убави вести.
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.6.2015 14:29:19
Bea
Ова со TSH ми е многу нејасно. Мојот iVF доктор, во ниеден момент не ме праша за вредост на TSH, а не знам ни дали некогаш ги погледнал вредностите. Верувам дека се професионалци и дека знаат што прават. Го пишувам ова бидејќи кај мене кога испитував комплет хормони на 3-ти ден вредноста ми беше 3.4, ако добро се сеќавам. Потоа на препорака на матичниот гинеколог почнав да земам Ogestan суплемент, кој меѓу останатото содржи и јод. Сум читала дека TSH може да се покачи поради недостаток на јод во организмот. По некои 2 недели земање, исконтролирав на своја рака TSH, вредноста беше 2.6. Не можам да тврдам дали од Огестанот се намали, ама ете некако коинцидираа работите.
Pcelka, можеш да го прашаш твојот лекар за ова и за јодот, па можеби може да се проба, ако нема контраиндикации со терапијата. Во темата вредности на TSH верувам ќе најдеш повеќе информации.
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.6.2015 14:59:53
lolla RR
Јас сум пример дека со ТСХ над 3 може успешно ИВФ, Димитров дури не го ни призна тоа како научно потврдено. Беа во Ремедика рез се готови за саат време, ајде чекаме висока бета.
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.6.2015 15:33:20
bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: pcelka3
zenski denes proveruvav tsh i pak nisto izleze rezultatot 3.13 a treba da bide pod2 se javiv vo fzo prasuvav za vaucerot bidejki mi trae uste juli mesec pa od tamu mi kazaa deka nema problem mozat da go zamenat so drug ama treba ako do togas ne go iskoristam novi dokumenti da mu dostavam tie sto imaat vaznost 6 meseci pa ce vidime gospod da pomogne vie kazete nesto ako znaete upateteme inace pijam eutiroks 3 dena od 75 i 4 od 125 me interesira dali hranata vlijae kafeto pijam spirulina dali taa go namaluva dejstvoto na apceto neznam sto da mislam poveke ve molam pisete nesto ako znaete imajte ubav den
Pcelka mene TSH celo vreme mi odi gore dole od 2 pa do 3.8 ...Sega pred da pocnam so terapijata za invitroto mi bese 3,5, doktorov nisto ne mi posoce deka toa e problem ..Vo meguvreme se konsultirav i so mojjot endokrinolog mi rece deka nema potreba od terapija , bidejki si e vo granica na normala ..Nekoi od doktorite baraaat pod 2 za invitro ,poso od homonite znae da se kaci mnogu..
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.6.2015 15:44:37
evoksi
Здраво девојки,
Еве ме мене после подолго време. Ме немаше, се исклучив, се окупирав со други работи и се обидував да не мислам на проблемите што сите нас овде не мачат.
Од пред некој ден почнав да читам што сум пропуштила, (гледам и нова тема) се восхитувам колку сте храбри, и како што ве читам ми се враќа желбата да продолжам да се обидувам и да ги видам толку посакуваните две цртки. Ви честитам на сите што веќе ги видовте, а на нас останатите - да ни се случи тоа што поскоро.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 22.6.2015 15:58:24 >