Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.6.2015 17:05:29
Kvisko
Evoksi со среќа.
Инаку за хормоните мене ми рекоа сд додека се во граници на нормала нема потреба од интервенцик и тоа не само еден туку неколку лекари. Јас дури и ваучерот го добив со пролактин малки над нормала а потоа не примав терапија за негово намалување. Една другарка остама бремена во циклус со малку покачен пролактин после двд неуспешни ивф циклуси со сите хормони во нормала. Не е добро да варираат хормоните многу ама се што е во рамки на нормала е веројатно ок.
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.6.2015 18:31:04
evoksi
Фала ти LoveableMe RR :) Вака како што гледам ќе ми требаат само анализите од крв и микробиологија. Папот и спермограмите ми се од октомври/ноември значи уште се валидни. Најверојатно ќе останам кај истиот доктор. Сум малку во мисла за тоа, ама некако не ми се мења клиника ради контролите у работно време, Систина ми е најблизу а вака па незгодно ми е да го сменам докторот таму на исто место се чека, што знам.. И да прашам, ви се случило ли докторот да отиде на одмор додека сте во постапка, што се случува тогаш? Друг доктор превзема? Сега време на одмори е па ми текна
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.6.2015 21:35:29
весник
devojki utre ke gi poddadam dokumentite za nov vaucer...nekako ovoj pat ko da ne mi se brza mnogu...si velam letovo da miruvam...inaku stanav tetka na dve mali angelcinja...mojata snaa se porodi pred edna nedela i ima dve sincinja...nivnata borba bese isto taka teska kako nasava..ova im bese treto in vitro kaj lazarevski vo sistina...prvite dve im bea vo plodnost kaj tase...se borea so sterilitet sedum godini i eve sega dojde denot...ke dojde i za nas veruvam i vi posakuvam sreka na site koi ste vo postapka ili koi psihicki kako mene se podgotvuvate....imam tri zamrznati embrioni no ovoj pat sakam da odam povtorno so stimulacija...rezultatite mi se vo red,septumot go otstraniv pa sega Bog neka stava raka na mene a i na site Vas!
Planiram od naesen da apliciram preku fondot za in vitro,dosta bese polnenje na dgebovite na doktorite.Imav 3 in vitra vo plodnost.Me interesira dali spermogramo za mm treba da bide od privatnI labaratoriI I dali mora da bidat od razlicni bolnici?
RE: Вештачко оплодување VII дел 23.6.2015 11:29:26
nadez vera ljubov
milasteve spermogram nemora od privatni lab.jas podadov od bolnica od mojot grad i eden od drzavna bolnica skopje vo razmak odprilika 1 mesec.pred toa poddov od bolnca i od privatna i me odbija trebalo 1 od drzavna skopje.ova mi e 4 ivf uspesno.prvoto vo plodnost privatno za zal i jas imav vpecatok deka samo pari gledaat da mi zemat ,vtoroto i tretoto vo sistina neuspesno.i sega 4 ivf vo remedika kaj petanoski uspesno.za 1 nedela vleguvam vo 8 mi mesec.posle 13 godini brak i nasiot son ce se ostvari.pisuvam i placam luda nenormalna.taka da nema otkazuvanje sto e nase ce i dojde.vi posakuvam na site sto poskoro da ostanete bremeni.pozzz
i sakav da pisam edna moja poznanicka koja isto nemaja deca nekolku godini se srecavavme po hodnicite vo remedika pred edna nedela se porodi bliznacinja masko i devojce.momentalno se vo inkubator ama dobro napreduvaat
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 23.6.2015 12:45:37 >
milasteve spermogram nemora od privatni lab.jas podadov od bolnica od mojot grad i eden od drzavna bolnica skopje vo razmak odprilika 1 mesec.pred toa poddov od bolnca i od privatna i me odbija trebalo 1 od drzavna skopje.ova mi e 4 ivf uspesno.prvoto vo plodnost privatno za zal i jas imav vpecatok deka samo pari gledaat da mi zemat ,vtoroto i tretoto vo sistina neuspesno.i sega 4 ivf vo remedika kaj petanoski uspesno.za 1 nedela vleguvam vo 8 mi mesec.posle 13 godini brak i nasiot son ce se ostvari.pisuvam i placam luda nenormalna.taka da nema otkazuvanje sto e nase ce i dojde.vi posakuvam na site sto poskoro da ostanete bremeni.pozzz
i sakav da pisam edna moja poznanicka koja isto nemaja deca nekolku godini se srecavavme po hodnicite vo remedika pred edna nedela se porodi bliznacinja masko i devojce.momentalno se vo inkubator ama dobro napreduvaat
se raduvam srcka za tebe.Ti posakuvam lesna bremenost I daj boze site nabrzo da sme so golemi mesinja
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.6.2015 10:42:49
lolla RR
Беа,
За две недели две точкички што трепкаат брзо брзо да си видиш на екранот. Уште два дена и ке мине точно година како направив домашен тест и после 5ипол години обиди видов две цртки. Едната цртка е на небо сега, ама другата нанка до мене додека куцам и ми го исполнува животот.
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.6.2015 11:22:10
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bea
Девојчиња мои, ги добив резултатите од бетата - 1315!!! Уште не ми се верува, пресреќна сум! Нека ми ги чува Господ, тоа ми е најважно. Останувам на истата терапија и за 2 недели ехо.
Јухууууууууууууууууууууууууууууууууууууу, честитки Беа се најубаво, лесна бременост
Edit: Што терапија ти дадоа по трансфер?
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 24.6.2015 11:34:22 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.6.2015 11:50:12
Bea
Да се враќа со убаво кај сите и сите да се израдуваме со бепчиња!
nadez vera ljubov, јас имав трансфер со смрзнати ембриони, примав Utrogestan 2x200, aspirn 100 и фолна. Исто така примам и Брогергон уште од претходно заради покачен пролактин, ми рекоа и него да го продолжам додека не ми кажат поинаку :)
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.6.2015 11:57:44
bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bea
Девојчиња мои, ги добив резултатите од бетата - 1315!!! Уште не ми се верува, пресреќна сум! Нека ми ги чува Господ, тоа ми е најважно. Останувам на истата терапија и за 2 недели ехо.
Cetitki Bea , mi go razubavi denot :-)
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 24.6.2015 12:00:10 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.6.2015 11:59:21
bitolcanka82
eve me i mene so ne tolku visoka ama dovolno za da bidam najsrekna beta 958...Bea od srce ti cestitam i baby dust za site.. Sega gospod da ne cuva i mene i zivotot vo mene.. Najsrekna!!!!!!
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.6.2015 12:00:48
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: bitolcanka82
eve me i mene so ne tolku visoka ama dovolno za da bidam najsrekna beta 958...Bea od srce ti cestitam i baby dust za site.. Sega gospod da ne cuva i mene i zivotot vo mene.. Najsrekna!!!!!!
Јухууууууууууууууууууууууууу, преубави вести јеееееееееееееееј
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.