|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
22.6.2015 17:05:29   
Kvisko
Evoksi со среќа.

Инаку за хормоните мене ми рекоа сд додека се во граници на нормала нема потреба од интервенцик и тоа не само еден туку неколку лекари. Јас дури и ваучерот го добив со пролактин малки над нормала а потоа не примав терапија за негово намалување. Една другарка остама бремена во циклус со малку покачен пролактин после двд неуспешни ивф циклуси со сите хормони во нормала. Не е добро да варираат хормоните многу ама се што е во рамки на нормала е веројатно ок.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1076
22.6.2015 18:31:04   
evoksi
Фала ти LoveableMe RR :)
Вака како што гледам ќе ми требаат само анализите од крв и микробиологија. Папот и спермограмите ми се од октомври/ноември значи уште се валидни.
Најверојатно ќе останам кај истиот доктор. Сум малку во мисла за тоа, ама некако не ми се мења клиника ради контролите у работно време, Систина ми е најблизу а вака па незгодно ми е да го сменам докторот таму на исто место се чека, што знам..
И да прашам, ви се случило ли докторот да отиде на одмор додека сте во постапка, што се случува тогаш? Друг доктор превзема?
Сега време на одмори е па ми текна

Непосредна врска до пораките: 1077
22.6.2015 18:40:44   
evoksi
Фала Kvisko,
Честитки за тебе и имај лесна бременост :)

(Одговор на членот evoksi)
Непосредна врска до пораките: 1078
22.6.2015 21:35:29   
весник
devojki utre ke gi poddadam dokumentite za nov vaucer...nekako ovoj pat ko da ne mi se brza mnogu...si velam letovo da miruvam...inaku stanav tetka na dve mali angelcinja...mojata snaa se porodi pred edna nedela i ima dve sincinja...nivnata borba bese isto taka teska kako nasava..ova im bese treto in vitro kaj lazarevski vo sistina...prvite dve im bea vo plodnost kaj tase...se borea so sterilitet sedum godini i eve sega dojde denot...ke dojde i za nas veruvam i vi posakuvam sreka na site koi ste vo postapka ili koi psihicki kako mene se podgotvuvate....imam tri zamrznati embrioni no ovoj pat sakam da odam povtorno so stimulacija...rezultatite mi se vo red,septumot go otstraniv pa sega Bog neka stava raka na mene a i na site Vas!

(Одговор на членот evoksi)
Непосредна врска до пораките: 1079
22.6.2015 22:23:51   
kapina
Vesnik cestitki mila da ti se zivi i zdravi vnucinjata sega isto i kaj tebe dvecki da bidat oddednas

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 1080
22.6.2015 23:21:42   
весник
fala ti kapina...Bog da ne usreki site nie koi se borime za da bideme majki...a jas veruvam deka site ke bideme majki!!!!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1081
23.6.2015 0:17:01   
milasteve
Planiram od naesen da apliciram preku fondot za in vitro,dosta bese polnenje na dgebovite na doktorite.Imav 3 in vitra vo plodnost.Me interesira dali spermogramo za mm treba da bide od privatnI labaratoriI I dali mora da bidat od razlicni bolnici?user posted image

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 1082
23.6.2015 0:20:46   
milasteve
Srcka kaj koj dr vo remedika pravese in vitro?

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1083
23.6.2015 11:29:26   
nadez vera ljubov
milasteve spermogram nemora od privatni lab.jas podadov od bolnica od mojot grad i eden od drzavna bolnica skopje vo razmak odprilika 1 mesec.pred toa poddov od bolnca i od privatna i me odbija trebalo 1 od drzavna skopje.ova mi e 4 ivf uspesno.prvoto vo plodnost privatno za zal i jas imav vpecatok deka samo pari gledaat da mi zemat ,vtoroto i tretoto vo sistina neuspesno.i sega 4 ivf vo remedika kaj petanoski uspesno.za 1 nedela vleguvam vo 8 mi mesec.posle 13 godini brak i nasiot son ce se ostvari.pisuvam i placam luda nenormalna.taka da nema otkazuvanje sto e nase ce i dojde.vi posakuvam na site sto poskoro da ostanete bremeni.pozzz

i sakav da pisam edna moja poznanicka koja isto nemaja deca nekolku godini se srecavavme po hodnicite vo remedika pred edna nedela se porodi bliznacinja masko i devojce.momentalno se vo inkubator ama dobro napreduvaat

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 23.6.2015 12:45:37 >

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1084
23.6.2015 13:11:12   
LoveableMe RR
Evoksi, vesnik и на сите посакувам следните ИВФ да се успешни. Беа и битолчанка, ве чекаме утреuser posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

00.05- bitolcanka82 - пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
11.05- bubla- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.05 -pcelka -пoчетoк сo терaпијa (Таше Трпчевски, Плодност)
07.06- bambina34-почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
10.06- Bea-трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

08.06- bitolcanka82= пункција 10.06 = ЕТ
10.06- Bеа= (трансфер со смрзнати ембриони) FЕТ

=========================

24.06-bitolcanka82= ТЕСТ
24.06-Bea= ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image skopjanceuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1085
23.6.2015 13:46:30   
nadez vera ljubov
loveableme RR ova aktuelnovo e najverojatno od 2015 godina ne 2014

Непосредна врска до пораките: 1086
24.6.2015 0:18:17   
milasteve

ИЗВОРНА ПОРАКА: nadez vera ljubov

milasteve spermogram nemora od privatni lab.jas podadov od bolnica od mojot grad i eden od drzavna bolnica skopje vo razmak odprilika 1 mesec.pred toa poddov od bolnca i od privatna i me odbija trebalo 1 od drzavna skopje.ova mi e 4 ivf uspesno.prvoto vo plodnost privatno za zal i jas imav vpecatok deka samo pari gledaat da mi zemat ,vtoroto i tretoto vo sistina neuspesno.i sega 4 ivf vo remedika kaj petanoski uspesno.za 1 nedela vleguvam vo 8 mi mesec.posle 13 godini brak i nasiot son ce se ostvari.pisuvam i placam luda nenormalna.taka da nema otkazuvanje sto e nase ce i dojde.vi posakuvam na site sto poskoro da ostanete bremeni.pozzz

i sakav da pisam edna moja poznanicka koja isto nemaja deca nekolku godini se srecavavme po hodnicite vo remedika pred edna nedela se porodi bliznacinja masko i devojce.momentalno se vo inkubator ama dobro napreduvaat
se raduvam srcka za tebe.Ti posakuvam lesna bremenost I daj boze site nabrzo da sme so golemi mesinjauser posted image

(Одговор на членот nadez vera ljubov)
Непосредна врска до пораките: 1087
24.6.2015 10:06:22   
Bea
Девојчиња мои, ги добив резултатите од бетата - 1315!!!
Уште не ми се верува, пресреќна сум! Нека ми ги чува Господ, тоа ми е најважно.

Останувам на истата терапија и за 2 недели ехо.

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1088
24.6.2015 10:22:51   
lanicka30
cestitki bea kolku ubava vest mozam da ja zamislam srekata sto ja custvuvas bidejki i jas pred dve nedeli go doziveav istoto uzivaj vo bremenostauser posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил lanicka30 -- 24.6.2015 10:24:44 >

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1089
24.6.2015 10:42:49   
lolla RR
Беа, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

За две недели две точкички што трепкаат брзо брзо да си видиш на екранот. Уште два дена и ке мине точно година како направив домашен тест и после 5ипол години обиди видов две цртки. Едната цртка е на небо сега, ама другата нанка до мене додека куцам user posted image и ми го исполнува животот.

Со среќа и со лесно на сите. Борбата вреди.

(Одговор на членот lanicka30)
Непосредна врска до пораките: 1090
24.6.2015 11:11:04   
nadez vera ljubov
bea cestitki uzivaj vo bremenosta. ajde bitolcanka 82 cekame uste edna visoka beta neka raste spisokot na bremaniuser posted image user posted image

Едит: Што терапија ти дадоа да примаш по трансфер?user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 24.6.2015 11:33:39 >

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 1091
24.6.2015 11:22:10   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bea

Девојчиња мои, ги добив резултатите од бетата - 1315!!! Уште не ми се верува, пресреќна сум! Нека ми ги чува Господ, тоа ми е најважно. Останувам на истата терапија и за 2 недели ехо.

Јухууууууууууууууууууууууууууууууууууууу, честитки Беа се најубаво, лесна бременостuser posted image

Edit: Што терапија ти дадоа по трансфер?user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 24.6.2015 11:34:22 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1092
24.6.2015 11:38:27   
Kvisko
Bea со среќа. Супер вест. Знаев дека ќе имаш висока бета. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Пупу да не го урочам Димитров му тргна на човекот оваа пролет.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1093
24.6.2015 11:50:12   
Bea
Да се враќа со убаво кај сите и сите да се израдуваме со бепчиња!

nadez vera ljubov, јас имав трансфер со смрзнати ембриони, примав Utrogestan 2x200, aspirn 100 и фолна. Исто така примам и Брогергон уште од претходно заради покачен пролактин, ми рекоа и него да го продолжам додека не ми кажат поинаку :)

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1094
24.6.2015 11:57:44   
bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bea

Девојчиња мои, ги добив резултатите од бетата - 1315!!!
Уште не ми се верува, пресреќна сум! Нека ми ги чува Господ, тоа ми е најважно. Останувам на истата терапија и за 2 недели ехо.

Cetitki Bea , mi go razubavi denot :-)

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 24.6.2015 12:00:10 >

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1095
24.6.2015 11:59:21   
bitolcanka82
eve me i mene so ne tolku visoka ama dovolno za da bidam najsrekna beta 958...Bea od srce ti cestitam i baby dust za site.. Sega gospod da ne cuva i mene i zivotot vo mene.. Najsrekna!!!!!!

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1096
24.6.2015 12:00:48   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: bitolcanka82

eve me i mene so ne tolku visoka ama dovolno za da bidam najsrekna beta 958...Bea od srce ti cestitam i baby dust za site.. Sega gospod da ne cuva i mene i zivotot vo mene.. Najsrekna!!!!!!

Јухууууууууууууууууууууууууу, преубави вести јееееееееееееееејuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот bitolcanka82)
Непосредна врска до пораките: 1097
24.6.2015 12:33:14   
Bea
Bitolcankaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cestitkiiiii!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Preubavi vesti! Da ni se mnozat trudnicite na forumov!!!

Непосредна врска до пораките: 1098
24.6.2015 13:09:41   
gina
bitolcanka82 i Bea bravo devojki cestitki imajte lesna i ubava bremenost user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1099
24.6.2015 13:36:58   
vanessa30
Честитки и од мене, се читаме во делот за трудници.
ви посакувам лесна бременост и уште полесен порагај, сега е време да уживате и да се размазитеuser posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил vanessa30 -- 24.6.2015 13:37:35 >

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1100
Страница:   <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.