|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
30.6.2015 14:35:10   
LoveableMe RR
pcelka убави вести, како успеа да намалиш до 0.6, само со терапија или..?

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот pcelka3)
Непосредна врска до пораките: 1126
30.6.2015 15:46:33   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

Pinky30 не се секирај воопшто. Испровери се што можеше и сега биди мирна.
Контрацептиви се веројатно за да ти ги смири јајниците зашто циклусите не ти се редовни.
За спермограмот ич без гајле. Кај нас секој нареден излегуваше се послаб и послаб. На крај сите јајце клетки ги оплодиле со ИКСИ метода и завршена работа.

Pa Kvisko i da ti kazam ne se mnogu meseci 2 se do ivf taka da dobro mi dal Petanovski user posted image a i toj rece da se smirat za da dobivam redovni i normalno krvarenje i da bidam spremna za slednite postapki.Kraj na Avgust pustam dokumenti i se nadevam pocetok septemvri ke ni odobrat zosto mm zborese so eden od doktorite vo komisijata i rece deka mnogu brzo odelo sega razgleduvanjeto i odobruvanjeto na vauceri se razbira ako site dokumenti se dostaveniuser posted image i Petanovski rece deka so taa ISI metoda bila najdobra za nasiov slucaj pa kako Gospod nikoj ne e ke bide samo so dobra mislam user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1127
30.6.2015 16:08:38   
Libra88
Bea i bitolcanka, imajte si najlesna bremenost!!! Sega galete toa meshinjata, da porasnat bebushite golemi :)

< Поракaта ја уредил Libra88 -- 30.6.2015 16:18:21 >

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1128
30.6.2015 16:16:45   
Libra88
Of banbina, mene nesonica me faka edna nedela pred inseminacija, ne sakam da zamislam kakva bi bila pred IVF. Probaj smireno i relaksirano, bi trebalo podobro da bide :)
Ti ja pustam celata srekja ova da bide prvo i posledno IVF.

Непосредна врска до пораките: 1129
30.6.2015 20:39:27   
pcelka3
loveableMe za tsh da se namali pijav pogolema doza na eutiroks i promeniv nesto vo ishranata razmisluvav kade pravev greska prethodniot period mislam deka odma posle apceto posle 1 cas jadev sirenje piev jogurt i dr. mlecni proizvodi koi sodrzat kalcium a megu niv treba da pomine najmalku 4 casaa za da ne se namali efektot na apceto poveke pesacam poveke jadam ovosje zelencuk jadev riba i citav deka treba da se zema selen koj pomaga za tiroidnata zlezda a vo ribata ima selen vo indiskite orevi itn a veruvam i vo toa deka kako sto treba taka ke bide i gospod taka sakal bidejki vo poslednive meseci neznam kolku pati ja zgolemive dozata na apcinja neznam kolku pati proveriv tsh i bev napnata am a eve i toa se sredi golem pozdrav do site i daj boze site vo najskoro vreme da imame ubavi vesti .

(Одговор на членот Libra88)
Непосредна врска до пораките: 1130
1.7.2015 15:22:25   
bambina34
dragi moi samo sto se vrativ od bolnica, okapav cel den ... primiv 4 infuziii ...nemozea da me razbudat ...
inaku izvadija 16 jajce kletki od koi 14 se zreli za oploduvanje .. imam tapa bolka , ama se nadevam ke pomine do vecer ... imate li nekoj sovet za posle punkcijava sto da se pravi

Непосредна врска до пораките: 1131
1.7.2015 15:48:48   
LoveableMe RR
Bambina34, со лесно и очекуваме за неколку дена трансфер. Обавезно да земеш Изоспорт, пиј по 2 литра дневно и други течности за да мокриш, полесна храна и ќе се среди за неколку дена.

Што терапија ќе примаш од денес па натака?

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 1.7.2015 15:57:30 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1132
1.7.2015 15:59:37   
Bea
Bambina34, одлични вести!
Сега одмарај, па чекаме убави вести за оплодувањето.
За болката не се грижи, можеш да се напиеш аналгетик, мене Димтиров ми рече кој најдобро ми делува - тој. Инаку мене ми извадија 33 јајце клетки, кога се разбудив долниот дел од телото не го чувствував од болка и уште во дневна болница ми изнастава свашта во инфузијата,а кога се вратив дома веќе бев смирена, имав болка ама поднослива. За два-три дена би требало да ја снема комплетно нелагодноста.
Пиј многу течности и ИСО пијалоци обавезно минимум 1 литар на ден.

Непосредна врска до пораките: 1133
1.7.2015 22:01:24   
Kvisko
Bambina супер вести. Мало затегање и болки се нормални без гајле. По пункција пиј што повеќе течности. Јас пиев по два литри вода и два литри исоспорт дневно.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1134
2.7.2015 0:46:03   
Hopeful RR
Девојки, прекрасни вести!!! user posted image ви посакувам убави бремености и здрави прави бебиња

Поддршка за сите во подготовка или во постапка, овие денови не сум баш активна заради друштвото дома user posted image , но ве мислам и заедно со синковци ви праќаме убави мисли и бејби даст. Се ова низ што минуваме вреди, верувајте, и дај боже што поскоро сите заедно да се радуваме!

< Поракaта ја уредил Hopeful RR -- 2.7.2015 0:49:04 >

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1135
2.7.2015 11:21:49   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Bambina34, со лесно и очекуваме за неколку дена трансфер. Обавезно да земеш Изоспорт, пиј по 2 литра дневно и други течности за да мокриш, полесна храна и ќе се среди за неколку дена.

Што терапија ќе примаш од денес па натака?

dragi moi , Vi blagodaram na poddrskata ...
Inaku od terapija mi dadoa dicycycilin antibiotik, krinon gel, estrofem ,aspirin 100 i folna ..
Uste imam bolki ,ama mi kazaa deka e normalno poso mi bile mnogu visoki hormonite ...
Pred malku mi se javi i embriologot mi kaza deka 10 se oplodile , pa utre ke mi se javat pak da kazat kako se razvivaat i valjda ke kazat koga ke bide transferot..

guski do site Vas

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1136
2.7.2015 11:42:28   
LoveableMe RR
Бамбина34, супер вести ајде со лесно претпоставувам ќе одат на 5-дневен трансфер. Ќе смрзнувате ли ембриони?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1137
2.7.2015 13:37:06   
Libra88
Odlicna brojka bambina, ke ima i za zamrznuvanje.

Jaki zeni sme nie, se ke izdrzime za bebushi :)

Непосредна врска до пораките: 1138
2.7.2015 20:23:45   
cosma
Zdravo ringerajki i jas da se priklucam so mojata prikazna...nasata diagnoza e ideopatski sterilitet i posle site mozni ispituvanja i 4 neuspesni iui eve se odlucivme za ivf dobiv vaucer od fzo i ja pocnav postapkata kaj petanivski. E sega jas malku sum kriva go isplasiv dr. Deka sum sklona kon hiperstimulacii zs so clomifen od 50 mg 4 dena pravev po 10 j. Kletki i toj mi predlozi da pocneme so 2 puregona od 2 den pa na 5 den mi zgolemi na 3 puregona posle primiv 2 cetriditi za odlozuvanje na ovulacijata so sto rezultatot na kraj bese 5 folikuli od koi izolirale 2 jajce kletki koi se oplodile.malku sum zagrizena za maliot broj na j kletki i dr se nervirase zosto bespotrebno go ukociv...ama ajde cekam utre da mi kazat dali se podelile...

Непосредна врска до пораките: 1139
3.7.2015 13:41:22   
LoveableMe RR
cosma, vo red e chovek da se plasi od hiperstimulacija, ne se sekiraj, a podobro pomalce folikuli, pomalku poremeteni hormoni, te cekame denes da ni javis deka se oplodile. Bambina, koga transfer?user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

07.06- bambina34 - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
00.06- cosma- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.07 -pcelka -пoчетoк сo терaпијa (Таше Трпчевски, Плодност)

00.08 -butterfly00 - пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.09 -весник- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.09- Pinky30- - почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- SOLE- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- milasteve- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- LoveableMe RR - терапија/природен циклус (///)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

01.07- bambina34= пункција 05.07 = ЕТ
02.07- cosma== пункција 04.07 = ЕТ

=========================

19.07-bambina34= ТЕСТ
19.07-cosma=ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image Beauser posted image bitolcanka82user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1140
4.7.2015 18:19:54   
cosma
Zdravo RR deneska mi bese ET so 2 oplodeni jajce kletki na 3 den ednata so 8 drugata so 10 kletki...ima li nekoj sto imal 10 kletki na tret den?inaku denes pocnuva moeto kvacenje...:)

Непосредна врска до пораките: 1141
5.7.2015 21:26:36   
SOLE
Cosma, со срека, user posted image биди позитивна па за две недели user posted image ти посакувам тие две ембрионцинја да станат две здрави и прави бебушки user posted image user posted image

(Одговор на членот cosma)
Непосредна врска до пораките: 1142
6.7.2015 9:44:16   
Kvisko
cosma со среќа и со лесно. Ако ти стане досадно после неколку дена можеш и да се радвижиш ништо лошо нема да се случи.

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1143
6.7.2015 16:56:38   
bambina34
dragi moi , denes mi bese transferot ..super pominav , mi vratija dve blastocisti , a drugite embrioni gi zamrznavme ...sega ke odmarame :))

Непосредна врска до пораките: 1144
6.7.2015 18:26:33   
Bea
Bambina34, odlicni vesti! Cuvajte se i za 2 nedeli da ne izraduvas!

Непосредна врска до пораките: 1145
7.7.2015 10:36:46   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bea

Bambina34, odlicni vesti! Cuvajte se i za 2 nedeli da ne izraduvas!

daj boze Bea ..nego kazuvaj kako da mi pominat pobrzo ovie 2 nedeli...vcera posle transfer lezev celo vreme odev samo do wc....denes nemozam ludilo me faka ...imam golema terasa pa odam do nadvor na vozduh malku , stojam ne sedam ...nemozev i cela nok da spijam , poso spijam na stomak sega samo na grb i na strana ..neznam kako ke se izdrzi :)

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1146
7.7.2015 10:45:03   
blue_blue
bambina34, нема никаква потреба нон стоп да лежиш...Во никаква директна врска со имплантација на ембрионите не е лежењето..не може бе тие да „испаднат“ ако стануваш и шеташ...сме пишувале за лежење полно пати, сите имаат различни искуства. Јас не лежев...бев дома 3 дена колку што ми рече докторот ама не лежев...После бев нормално на работа...прво и последно ИФВ ми беше, ене ми ги девојчињата кај да е ќе полнат 7 години. Така да ич не се потеретувај со лежење..ако не ти се лежи не лежи. Влијае и на психа тоа лежењето, не си болна па да лежиш во кревет..Со среќа, и се надевам дека ќе не израдуваш наскоро

Непосредна врска до пораките: 1147
7.7.2015 11:52:16   
LoveableMe RR
cosma, одлични вести, те чекаме за две недели со убави вести.user posted image Бамбина34, исто и тебе ти посакувам успех за две неделиuser posted image . Што терапија примате по трансферот?

Јас исто не сум за лежењето, се докажа досега дека кога не лежиш, многу се поголеми шансите за бременост. За сите други совети при ИВФ, имаме тема ТУКА.

Верувај во чуда!

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 1148
7.7.2015 12:49:05   
Bea
Bambina34, прави како што ти одговара. Јас првите два дена лешкарав повеќе, но со станување, за до тоалет, се врткав низ дома.
Следните 2 дена веќе се шетав и надвор или до продавница, а веќе петтиот ден си тргнав најнормално на работа.

За спиењето, додека да заспијам внимавав, ама во текот на ноќта кујзнае на која страна завршувам :)

Среќно и опуштено!

Непосредна врска до пораките: 1149
7.7.2015 19:14:16   
Hopeful RR
Bambina34, таман работа да беше до лежењето user posted image како што ти кажаа и другите девојки, слободно движи се, и однесувај се така како што тебе лично ќе ти биде најудобно и најраат, тоа е клучно, а не да се замараш со што било. Е сега, добро би било да ограничиш контакти со луѓе, чисто да не закачиш нешто. Во однос на спиењето, ете јас редовно спијам на стомак, па спиев и тогаш и ете, ти пишувам покрај две заспани бебиња user posted image Само лабаво, со позитивна мисла, и се ќе биде ок. Со среќа!!! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1150
Страница:   <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.