Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.7.2015 22:00:41
bambina34
dragi moi, help ...denes mi e 11 den od transfer ...pred dva casa osetiv silno grcenje vo matkata , kako da me presece nekoj so noz ....bolkata traese negde 2-3 min..potoa pocna da me boli stomak kako za da dobijam...sega koga otidov vo wc koga se izbrisav imase roze boja ....ova znaci deka sum dobila li???
RE: Вештачко оплодување VII дел 18.7.2015 18:10:23
Hopeful RR
bambina, многу ми е жал дај си некое време да тагуваш, исплачи се, ќе ти олесни, и после со нови сили напред, нема откажување! Супер што имаш замрзнати, нема да се изложуваш на стимулации и терапии следниот пат. Тука сме за тебе!
RE: Вештачко оплодување VII дел 19.7.2015 22:14:52
SOLE
cosma ti posakuvam lesna I ubava bremenost! bambina34 tesko e no hrabro mora ponataka, ti posakuvam sreka I uspeh za ponataka I site ke imame bebenca , pozdravce
RE: Вештачко оплодување VII дел 19.7.2015 23:04:30
bambina34
vi blagodaram dragi moi na poddrskata ...sto bi pravela jas bez vas ... sega cekam da mi zavrsi ciklusot , pa da odam kaj doktorot... mora da se otkrie zasto ne uspeavme ..sto ispituvanja pravevte po neuspenite invitra?
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.7.2015 10:46:35
LoveableMe RR
bambina34, после прво неуспешно ИВФ не се прават испитувања, некогаш ИВФ се комплицира од хиперстимулацијата. Јас би ти препорачала трансфер со смрзнати, па потоа ако недај Боже е неуспешно, да правите генетско-имунолошки и други испитувања. Анна78, каде си, одамна те нема, се спремаш ли за ИВФ? Пчелка, како ти оди, пиши ни Лејди А, сигурно почна со нова терапија? Другите каде сте? Пеперутче, да не почна терапија?
*******2014******* АКТУЕЛНО
06.07- lady A - почеток со терапија (Димитров, Ремедика) 09.07 -pcelka -пoчетoк сo терaпијa (Таше Трпчевски, Плодност) 00.07 -butterfly00 - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систинa) 00.08 -evoksi - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.7.2015 11:21:43
Libra88
offfffffff... se ukluciv na forumov za da vidam bambina sto ke kaze... bas mi e zal duso, isplaci se, a potoa so ladna glava pojdi kaj doktorot i konsultirajte se sto ke vi preporaca.
cosma, cestitki i imaj si lesna bremenost... kolku e ubavo koga ke procitas deka nekoja se iscistila od spisokot... ajde poskoro site da se napravite cistka i da pisuvate samo deka ste dobile
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.7.2015 13:13:48
evoksi
Здраво девојчиња, јас вчера се вратив од одмор и решив поактивно да се вклучам во дикусиите овде. Во меѓувреме почнав со Microgynon додека го чекам ваучерот (за ваучерот ќе пишам во соодветната тема)
Утре ќе се видам пак со докторот па ќе видиме што понатака.
Од пред 5 дена имам страшни болки во пределот на јајниците и во кичмата и тоа само попладне. Не знам дали е тоа некоја последица на инвитрото од пред 6-7 месеци или на Microgynon-от или пак на нешто сосема трето. Имал ли некој слично искуство?
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.7.2015 13:32:51
LoveableMe RR
evoksi, здраво повторно . Со лесно, кај кој доктор ќе правиш овој пат? Од микрогинонот се смируваат јајниците, можно е да имаш такви чувства какви што опиша, јас имав многу главоболки и пиев неколку пати аналгини, ама се издржува.
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.7.2015 13:51:18
evoksi
Одлучив пак кај Попович да правам. Само малку ќе ми касни ваучерот веројатно, докторот мислеше дека ова време веќе ќе го имам ама што е тука е.
Имав и јас главоболки првите два пати кога пиев, но ништо страшно не беше. Имав и многу слабо крварење што сега го немам. Овие болки сега ми се нешто слично како пред добивање само многу појаки и стомакот ми се чини ми потекува, пијам блок макс секој ден. Ќе видиме денес како ќе биде може ќе ме оправи скопскава клима :)
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.