|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
7.8.2015 15:29:47   
kapina
Ajde super vestii najubavii cestitki ninicka i pcelka cestitkiii

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1276
7.8.2015 15:32:14   
Hopeful RR
pcelka3, ајде честито, дај боже уште еден пар близнаци!!! user posted image Ти имаш уште повисока бета од мене, така што супер си, скоро сум сигурна дека се две! Уживај во бременоста, нека биде среќна и лесна, и се читаме во темите за бременост user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1277
7.8.2015 16:38:51   
pcelka3
fala vi na cestitkite da se vraka so ubavo ,od tarapija zemam folna ,c ,aspirin,krinon gel i dr nisto drugo ne mi kaza zaboraviv da go prasam za vitamini koi bi gi preporacal .vie sto zemate?

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1278
7.8.2015 17:26:57   
Hopeful RR
pcelka3, би требало да земаш пренатални витамини, повеќето од нас сме земале Femibion или Pregnacare, ѕирни повеќе во оваа тема.

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот pcelka3)
Непосредна врска до пораките: 1279
7.8.2015 18:12:50   
bambina34
cestitki nina i pcelicka ..imajte lesna bremenost

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1280
8.8.2015 10:56:45   
Kvisko
Pcelka и Ninicka честитки. Имајте прекрасни бремености.
Pcelka јас донпрв скрининг бев само со терапијата од после трансфер. Значи од витамини само фолна и ништо друго. Не се секирај лекарот ќе ти кажува се што треба.

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1281
8.8.2015 11:06:30   
lady A
ninicka , pcelka cestitki, user posted image
me nemase nekoe vreme ne mozec da se najavam od doma nemi rabotese kako so treba prebaruvacot,super pominav na transfer sega odmaram po doma ama zbrlajv nemozaqm pojke pa denes pocnav da setkam denes 4 den od transver , imav bolki sinojka i vcera cel den tapa bolka denes poarno mi e pozdrav

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1282
8.8.2015 16:35:07   
nadez vera ljubov
so sreca na novite trudnici vi posakuvam lesna bremenost a na ostanatite sto poskora bremenost.sto procitav na ova internetov vo stranstvo nekoja ostanala bremena so ivf a oplodenata jajce kletka ja zalepile za matkata so nekakov embro lepak za posigurna implatacija.so toa se zgolemuvala sansata za 8 % za implatacija.ne bese navedena za koja drzava stanuva zbor.ova so lepakot najcesto se upotrebuvalo za postari od 35 godini ,koga imalo povtoruvacki neuspesni implatacii ili koga stanuvalo zbor za idiopatska neplodnost.ova kaj nas sigurno ne se primenuva za zal

< Поракaта ја уредил nadez vera ljubov -- 8.8.2015 16:36:26 >

(Одговор на членот lady A)
Непосредна врска до пораките: 1283
8.8.2015 17:02:22   
kapina
Da go lepat embrionot so embryoglue so hijaloronska kiselina i vo bugarija go pravat ova

(Одговор на членот nadez vera ljubov)
Непосредна врска до пораките: 1284
8.8.2015 18:28:43   
LoveableMe RR
LadyA, сo леснo ужувкaј oдмaрaј, тукa сме зa муaбет сoвет и сл. Нaдежверaљубoв, кaпинa јaс ги прaшувaв дoктoрите дaли тaa метoдa јa прaвaт сo лепење, ми рекoa не се исплaти немaлo гoлем прoцент нa успех нaвoднo и зaтoa не јa применувaле.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1285
8.8.2015 19:11:35   
kapina
Ovde ne no vo bugagarija da go pravat vo kompleksot dr shterev redovno kaj site invitra

Непосредна врска до пораките: 1286
9.8.2015 11:02:30   
SOLE
Pcelka i Ninicka, supeeeerr user posted image честитки и со лесно user posted image дај Боже се повеке трудници сите да ја нацекаме оваа радост.

Инаку и јас наскоро почнувам па со нови сили и нова надеж дајбоже сега да биде се во ред. Во петок бев кај Петановски па од 14 ти овој месец поцнувам со суперфакт па кога ке добијам циклус со другите но овиј пат ке го смениме пурегонот ке одиме со други инекции, вика мора овојпат да смениме несто и да завршиме работа веке да успееме... и клексан ке примам веднаш после циклусот ке започнам со нив, кажете ми и клексанот го чувате во фрижидер или немора?

Непосредна врска до пораките: 1287
9.8.2015 12:17:33   
Kvisko
Sole со среќа. Ќе биде овојпат мора да биде. Јас клексанот сега во жештиниве го чувам во фрижидер. Претходно не ама сега пошто е претопло ми рекоа да го ставам во фрижидер.

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1288
9.8.2015 16:10:06   
butterfly 00
Jas kleksanot ne go cuvam vo frizider samo na temno mene mi rekoa na sobna temperatura inaku sakam da prasam nikade nema brazilski orevcinja vo prodazba pisete od kade gi naogate, nekoja zamena sto piete i sto jadete na toplovo posle transver neli vikaat proteini treba ? Jas utre zdravje boze ke vi pisam kako ke pominam, pustete mi srekicka :)

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

Непосредна врска до пораките: 1289
9.8.2015 16:30:03   
Bea
Butterfly jas brazilski orevcinja sekogas sum naogala na zeleno pazarce, na tie tezgite na pocetok, jatki sto prodavaat.
Inaku za ishranata posle transfer, da - pojacaj proteini, ostanatoto kako i voobicaeno. Poveke voda i moja preporaka ti e mnogu da ne zalezuvas, 2 dena po doma i veke mozes lesni prosetki.

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1290
9.8.2015 17:16:38   
SOLE
Butterfly, со срекичка и со лесно, овој пат се да биде во ред user posted image user posted image , а што се однесува до исхраната не само после трансвер треба и предходно здрава и протеинска исхрана, мене Петановски ми рече уште сега да почнам со медитеранска диета и покрај тоа што не сум дебела, а за јаткасти плодови треба да се јаде по една шака дневно да не се претерува пошто се калорични.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1291
9.8.2015 23:21:47   
butterfly 00
Brazilski orevcinja nikade nema vo Makedonija im ripnala cenata i ne im se isplati da gi nosat zosto bile mnogu skapi kazete nekoja zamena sto jadete nesto sto ima selen ?

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1292
10.8.2015 9:14:23   
pcelka3
brazilski orevcinja ima vo kam marketive od tamu jas gi kupuvav inace mozes da si pravis pileska supa teleska mene mi rekoa po transfer da jadam poveke tecna hrana za da ne dobijam tvrda stolica riba vo ribata ima selen ovosje zelencuk i piev ppoveke voda pozz ubav den

Непосредна врска до пораките: 1293
10.8.2015 11:41:45   
Kvisko
Butterfly не се оптеретувај премногу со недостаток на бразилски оревчиња. Селен имаш во семки од сончоглед (100 грама има повеќе од препорачана дневна доза) секако непечени. Сега проверував и 100 грама свинска кременадла има 74 проценти од препорачана дневна доза.
Со среќа.

(Одговор на членот pcelka3)
Непосредна врска до пораките: 1294
10.8.2015 14:44:18   
butterfly 00
RR mi vratija dve embrioncinja pa so Gospod napred :)

Непосредна врска до пораките: 1295
10.8.2015 15:01:20   
kapina
Buterfly daj boze i dveckite da se fatat i za 9meseci dve zivi i zdravi bebcinja da si rodis milicka

Непосредна врска до пораките: 1296
10.8.2015 16:30:49   
Hopeful RR
Јухуу, супер за двете ембриончиња, нека си седат кај мама во меше уште 9 месеци, па после може надвор user posted image

Гали го мешето, збори му, фотостимулација често, и гледај комедии, смеењето помага user posted image

На тема смеење, во американски болници имаат вработено и кловн кој е задолжен да ги смее жените веднаш после ЕТ, токму затоа што се смета дека смеењето ја подобрува имплантацијата user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1297
10.8.2015 16:40:31   
LoveableMe RR
женски,на одмор сум повремено ве читкам, на сите среќно. СОЛЕ, пиши со што терапија ќе почнеш овој пат. Пеперутче среќно, што терапија ти даде по трансфер? Селен земи на Натурал веалтх добри се, една таблетка дневно.

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

06.07- lady A - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
00.07 -butterfly00 - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систинa)
00.08 -evoksi - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
00.08 -МаdemoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)
06.08 -jana81- ИВФ на природен циклус (Петановски, Ремедика)
00.08 -mimidjon - почеток со терапија (Ивановски, Систина)

00.09 -весник- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.09- Pinky30- - почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- SOLE- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- milasteve- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- Anna78- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.09- LoveableMe RR - терапија/или IVF природен циклус (//////////)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

05.08- ladyA=ET
10.08-butterfly00= FET

=========================

19.08 -ladyA =TEСТ
24.08-butterfly00=ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image Beauser posted image bitolcanka82user posted image cosmauser posted image Ninicka2user posted image pcelka3user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1298
10.8.2015 17:32:08   
butterfly 00
Mi dadoa utrogestan, kleksan, aspirin i folna, a posle transverot mi stavija pregnil inekcija

Непосредна врска до пораките: 1299
10.8.2015 17:49:15   
SOLE
Butterfly user posted image za dveckite embrioncinja, daj Boze da stanat dve zdravi i pravi user posted image user posted image

LoveableMe, убав одмор user posted image наполни ги батериите и после со нови сили во борба за user posted image user posted image , инаку јас со суперфакт поцнувам со 0.3 од 14ти август а потоа ке примам менопур по 4 на ден, незнам какви се тие немам искуство со нив пошто предходните ивф бев со пурегон,, ми рече дека во глобала се сите исти и сепак истата функција ја имаат но ете ајде сега нешто да смениме, јас и со другите имав доволно јајце клетки но ајде да видиме сега вака...

Непосредна врска до пораките: 1300
Страница:   <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.