|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. ...
1.1.2016 22:25:38   
Bb88
Mamicki sakam da ve prasam vo koja nedela pravevte ili planirate da pravite microbioloski brisevi?

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 201
1.1.2016 23:06:20   
Melanija RR
Bb88 добре дојде на РРuser posted image Брис се прави еден надворешно вагинален во 35 недела, ако предходно биле уредни резултатите

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Bb88)
Непосредна врска до пораките: 202
1.1.2016 23:32:22   
Bb88
Blagodaram user posted image , a toj nadvoresno vaginalen e istiot sto go pravev I na pocetok? Ke bide li problem ako go napravam Edna nedela porano, bidejki mislam deka ja imam pak dosadnata kandida. Ili ako ima nekoja mamicka so iskustvo da MI preporaca nesto sto bi MI pomognalo barem dodeka gi napravam brisevite??? user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 203
2.1.2016 0:21:07   
Kvisko
Bb88 тој брис во 35 недела (односно се прави од 34 до 36 недела) е само за Стрептокока Б и за ништо друго. Не е класичен микробиолошки брис.
За кандидата е најдобро да се консултураш со гинеколог.

(Одговор на членот Bb88)
Непосредна врска до пораките: 204
2.1.2016 10:44:44   
Bb88
Blagodaram user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 205
3.1.2016 9:37:57   
Bea
Хелоу, еве ме и мене :)
Периодов пред нова година ми беше баш зафатен со трчање по лекари бидејќи контролата за димерите ми се паѓаше баш на 30-31ви, па се плашев дали се ќе успеам да завршам и да бидам покриена со терапија за празнициве.
Прво бев на контрола на гинеколог, докторката рече дека постелката одлично се повратила и нема нови калцификати, плодовата вода исто се вратила во нормала, грлото е 42 мм. Бебуш е супер, се свртел наопаку, со главата горе, па ќе видиме со тоа што ќе се случува. Инаку е 10 понапреден, долго, крупно бебе (на мм) па се мислев дали да направам скриен шеќер иако докторкава ме убедува дека нема индикации и дека стомачето не е поголемо.
На трансфузиологија ХАОС! Димерите ми се намалени на околу 900, но протромбинските времиња повторно ми се скратени, 21. И не добив извештај како минатиот пат со терапија, а на резултатите ми пишуваше дијагноза КРВАРЕЊЕ ВО РАНА БРЕМЕНОСТ! Среќа се договоривме со докторкава да паузирам со клексанот за празнициве, на 8-ми сум на контрола, па тогаш веројатно ќе продолжам.
И така :)

Непосредна врска до пораките: 206
3.1.2016 12:43:16   
Kvisko
Bea супер вести. Ако немало извештај од лекар на трансфузиологија процениле дека не ти треба терапија. Уживај сега.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 207
4.1.2016 9:28:26   
angelce moe
Kvisko mili mi e sto ste prikraj i ste dobri, i mojot fudbaler e takov den dva aktiven duri i da me bolit od udarite i posle smiren, tivko mava. Se naviknav veke ne se plasam vo pocetokot mnogu mi bese strav.
Bea jas koristam aspirin 100 od pocetok 26 ta nedela mi bea 1000 i prodolzuvam so aspirin

Непосредна врска до пораките: 208
4.1.2016 15:33:03   
Bea
Квиско, и јас прво тоа го помислив, дека не ми дале терапија, меѓутоа кога видов каква дијагноза ми стоеше, не сум сигурна дали некој нешто воопшто видел...
Кај мојата докторка сум во петок на ехо, ако примети она промени и препорача клексан, ќе бркам извештај на клиника.
Ангелче мое и јас од само почеток бев на аспирин 100, но аспирин смееш максимум до 32 недела да пиеш.

(Одговор на членот angelce moe)
Непосредна врска до пораките: 209
4.1.2016 15:37:16   
angelce moe
Edna doktorka mi rece do 31 nedela , segasniot mi veli ce vidime do koga, no znam i trudnici koi piele do den pred porogaj. Ok jas seuste sum 28 ma nedela pa ce vidime so ce recit.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 210
6.1.2016 14:17:33   
Kvisko
Само да ве известам дека вчера на свет дојде моето сонце. Синчето се роди во 1 часот по полноќ тешко 3360 грама и долго 51цм. Сега се гушкаме се учиме да цицаме и се запознаваме. До сега сите пофалби за Ремедика зашто сестрите ептен помагаат.

(Одговор на членот angelce moe)
Непосредна врска до пораките: 211
6.1.2016 16:56:24   
Felly RR
Честитките за Квиско се ТУКА.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 212
11.1.2016 9:58:23   
Bea
Дечки, денес полнам 34 недели и од утринава имам како благи, многу благи менструални болки.
На нетов свашта има, од бракстон хискови, до вртење на бебето, до отварање... Инаку бебето на последното ехо беше карлично поставено.

Ве молам поискусни мамички кажете ми дали да почекам до среда, имам закажано преглед кај Димитров или да реагирам веднаш?

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 213
11.1.2016 10:27:33   
lukajana RR
Bea благи менструални болки се нормални за овој период и мислам дека немаш место за паника .
Во секој случај одиш одма на лекар ако добиеш јаки болки во правилен интервал ,ако забележиш крв или ако ти пукне водењакот ,се друго во овој период е припрема на телото за излегување на бебето.
Рано ти е ,уживај си со мешко

Сакам кога ми зборуваат зад грб зашто тогаш знам дека сум еден чекор пред нив

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 214
11.1.2016 20:34:58   
Hopeful RR
Веа, убаво ти пиша lukajana, само во тие случаи можеш да трчаш на лекар, инаку се друго ти е генерална проба user posted image Одмарај по дома и гали го мешко, има уште време user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот lukajana RR)
Непосредна врска до пораките: 215
11.1.2016 21:44:01   
bitolcanka82
Devojki aj i jas da pisham.. Bea jas istoto kako i cesti bezbolni grcevi imam od 30nedela.Utre pocnuvam 33nedela a denes na kontrola kaj maticnata veke vidovme namalen rast kaj plodovite. Devojkata odgovara na 31 nedela a mashkoto na 32 ama nekako doktorkata ne obrna vnimanie na toa samo iskomentira a pocnale da zaostanuvaat. Drugo onaka mi kaza deka postelkata bila so kalcifukati ama toa e shto e.. E sega jas da odam na novo mislenje ili e normalno vo bliznacka bremenost nekako mnogu informacii mi dade a voopsto ne beshe zagrizena. Ama jas sum!!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 216
11.1.2016 22:04:52   
Bb88
Bitolcanka, normalno e veke da se pojavat kalcifikati, no zavisi vo koj stadium e sozreana postelkata, dali ti spomna?
Inaku za bolkite jas si gi imam uste od 25 nedela, fala mu na Boga eve nekako doturkavme dotuka, utre 35 polni user posted image
Bea samo odmaraj, Lezi na Leva strana, mozes da si ja zgolemes dozata na MG, dobar e za kontrakciite I samo pozitivni misli user posted image user posted image

(Одговор на членот bitolcanka82)
Непосредна врска до пораките: 217
11.1.2016 22:07:29   
Bb88
Mamicki I da be prasam vo 35 nedela kolku vi tezese user posted image ?

(Одговор на членот Bb88)
Непосредна врска до пораките: 218
11.1.2016 22:14:07   
Bea
Престанаа болките и имам чувство како да се сврте бебето со главчето надолу. Ќе видиме во среда на лекар. Инаку уште одам на работа, уште 10 дена, така да одмарање потешко. Сама сум во канцеларија со перници на столот, па можам да се поднаместам.
Битолчанка, ти примаше клексан за постелката? Во принцип до 2 недели се толерира отстапување, можеби нема место за паника и затоа не е загрижена доктроката.
Да дополнам - мене поради калцификатите и малку намалена плодова вода гинекологот ми продолжи уште недела дена клексан, иако немав наод од трансфузиологија . Плус ми советуваше да земам свеж ѓумбир и говедски желатин, наводно чуда правел за циркулацијата и протоците.

< Поракaта ја уредил Bea -- 11.1.2016 22:18:48 >

Непосредна врска до пораките: 219
11.1.2016 22:32:24   
bitolcanka82
Mozi nemaat dovolno prostor da rastat deka se 2 pa zatoa zaostanuvaat. Uf neznam kako da se utesham. Bea jas kleksan primav na pocetokot na bremenosta pa prodolziv so redovna kontrola na d dimeri i zemav aspirin se beshe vo red do 30nedela.A ne mi rece da iskontroliram ddimeri. Inaku postelkata bila 2 stadium..

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 220
11.1.2016 22:49:21   
Kvisko
Bitolcanka 2 степен на зрелост на постелка е нормален наод за 34 недела без гајле. Побитни се протоците до бебињата а заостанувањето е битно само ако протоците не се во ред инаку не е скроз точно тоа мерење.
Беа јас во 34 недела добив и браонкасто крварење кое траеше со прекинк до 36 недела и потоа престана. Се породив ден пред краен термин. Менструални болки ми се јавуваа цела бременост. Ништо не мора да значи ни благи болки ни ништо. Ритмични болки кои опфаќаат и грб (или газ) и матка се оние што водат до породување. Димитров може и скроз да не е загрижен за ништо во Среда. Ќе те праша само дали редовно те следат и ќе ти каже кога на цтг. Ама спомни му ти за плодовата вода тоа е веќе нешто посериозно па ќе реагира. Вака изгледа скроз искулиран а уствари само не сака да ги паничи пациентките. Кога ќе види дека треб да реагира многу брзо реагира.

Непосредна врска до пораките: 221
12.1.2016 10:53:17   
Bea
Bitolcanka јас мислам дека нема место за паника. Како што ти реков до 2 недели се толерира отстапување кај плодот, а поготово кај близначка бременост. Во секој случај нагласи и на доктроката на наредната контрола да обрне внимание, за ти да си бидеш помирна.

Јас и ноќеска имав пак болки/контркакции. Од памет се извадив, бидејќи беа пропратени со болка долу во грбот, околу два часа траеше болката, се смири и од тогаш немам. Сабајлево се напив Mg, денес повеќе ќе одмарам, па здравје утре ќе видам што ќе ми кажат на контрола.

Bb88, во 34-та недела бебето кај мене тежеше скоро 2500 гр, без некој грам.

< Поракaта ја уредил Bea -- 12.1.2016 10:54:44 >

Непосредна врска до пораките: 222
12.1.2016 11:23:57   
Hopeful RR
Битолчанка, нормално е да успорат раст близнаци, еве од прва рака ти кажувам. И нормално е едното да е побрзо од другото, моите и во стомак, а и сега, имаат разлика во тежина, ништо страшно. Секако ќе се родат помалечки од едно бебе, едноставно тоа е капацитетот на женското тело. Колку кг ги измерија последно?

Во однос на калцификатите, не е само до нив, туку битна и количината на плодова вода. Ако ти е шубе, оди на второ мислење, зошто да не. Во меѓувреме одмарај, лежи си. Кај мене се видоа калцификати на крајот на 36 недела, а се породив точно на 37. Не ме сфаќај дека ова е знак за породување, немој да се плашиш, него одмарај и евентуално консултирај уште еден доктор.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 223
12.1.2016 12:28:54   
nataly86
Ете да се уклучам и јас user posted image Нормално е да има и намален траст бидејки веке немаат ни многу простор а и во повекето случаи едното е стално поголемо од другото..кај нас се изедначија некаде кај првиот роденденм до тогаш женското беше поголемо на почетокот и многу се забележуваже бидејки првиот месец веке беше 500г поголема а за некој до 1500 г тоа многу се забележжува.

Инаку за болките јас за предходната бременост имав болки од 28 недела т.н. лажни контракции 32 недела се појавија првите реални контракции кои беа во точно одреден временски интервал...јас отидов на доктор со контракции на 30 мин,,

Инаку сега еве 31 недела осекам болки во долниот дел и како притисок валјда е така немстено...почнува да ме фака страв бидејки со нив 32 се породив а се близи таа недела...немам никакви индикации сега со страв ко страв е тука....

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 224
13.1.2016 16:40:43   
bitolcanka82
Eve da pisham bev i do klinicka bolnica na ushte edno mislenje.Grloto e stabilno 35 mm nema potreba od nova doza na flosteron.Mi go potvrdi istoto deka postelkata na edniot plod zenskoto e pozrela od drugoto isto i rastot im e namalen ama normalno za bliznaci.Im mereshe i protok kaj pozrelata postelka prorokot e poslab ama i ovaj doktor ne beshe voopshto zagrizen.Mi zakaza kontrola po 2 nedeli togash ke bidam polni 35 nedeli..Imam termin za petok kaj Dr Ivanovski vo Sistina ama patuvanjeto mi e mnogu teshko sakam da mu pisham na doktorot deka ne doagam i da mu kazam za situacijata pa ke vidime sho ke kazi i kolku mozi vaka telefonski..Bea pishi kako pomina na deneshnata kontrola? I hugs za site ostanati..pozz

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.