Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.5.2016 14:48:39
pepapa
Denes bev na prvo eho, vidovme edno bebe i imase srceva reakcija, sega se molime na gospod da bide kako sto treba do kraj i od se srce na site vi posakuvam da se izraduvate vo najbrzo vreme
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.5.2016 14:57:31
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa
Denes bev na prvo eho, vidovme edno bebe i imase srceva reakcija, sega se molime na gospod da bide kako sto treba do kraj i od se srce na site vi posakuvam da se izraduvate vo najbrzo vreme
So lesnickoooo vo cela bremenost,vleci ne za nos da dava Gospod kaj site.Odmaraj si uzivaj si sega i za 9 meseci da castis mekici.Te gushkaaaam
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.5.2016 15:33:06
kik@
Za utre zakazavme punkcija vo 12:30 casot.Doktorot bese zadovolen I mi dade vcera I denes da pijam sumlivi tableti kalcium I vitamin c.Utre gladna I zedna.Daj boze se da pomine so lesno I da se oplodat sto poeke.Pozdrav I so sreka na site
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.5.2016 18:36:54
Soned1
ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa
Среќно и со лесно pepapa, да си износиш и родиш здраво и живо бебе!
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.5.2016 22:37:29
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: kik@
Za utre zakazavme punkcija vo 12:30 casot.Doktorot bese zadovolen I mi dade vcera I denes da pijam sumlivi tableti kalcium I vitamin c.Utre gladna I zedna.Daj boze se da pomine so lesno I da se oplodat sto poeke.Pozdrav I so sreka na site
So lesno neka mi ti e da izvadat zdravi ubavi j.k i da se oplodat site...pa pisi kako sto si pominala :-)
RE: Вештачко оплодување VIII дел 11.5.2016 17:57:39
kik@
Fala vi na poddrskata na site mnogu mi znaci. Pomina punkcijata mi izvadija 6 j.k.daj boze da se oplodat sto poveke I da se razvivaat kako sto treba.Terapija imam pregnazon 1x1,utrogestan 3x1,prolutex pred transver.Imam bolki vo stomakot ama se izdrzuva.Se najdobro na site pa ke pisam kolku se oplodile I koga transfer
RE: Вештачко оплодување VIII дел 11.5.2016 19:49:48
bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: kik@
Fala vi na poddrskata na site mnogu mi znaci. Pomina punkcijata mi izvadija 6 j.k.daj boze da se oplodat sto poveke I da se razvivaat kako sto treba.Terapija imam pregnazon 1x1,utrogestan 3x1,prolutex pred transver.Imam bolki vo stomakot ama se izdrzuva.Se najdobro na site pa ke pisam kolku se oplodile I koga transfer
so sreka Kik@, stiskam palci da se oplodat site ...za bolkite jas piev paracetamol ..
RE: Вештачко оплодување VIII дел 11.5.2016 23:28:13
Hopeful RR
Пепапа, со среќа и со убаво, со задоволство се читаме и во другите теми! кик@, супер е бројката на ЈК, ајде нека се оплодат што повеќе и наскоро кај мама во меше и дома на галење
Супер е кога ни се множи списокот со трудници, ајде pepapa повлечи ги сите за нос и наскоро сите да се таму доле со мешиња
RE: Вештачко оплодување VIII дел 12.5.2016 14:57:43
kik@
Mi se javija od Sistina i mi kazaa deka imalo 4 odlicni embrioncinja i utre vo 12 casot sum na transfer.Vecer vo 20 casot treba da primam inekcija proluteks.Me interesira do koga gi primavte vie proluteksot,dali do beta,dali i posle betata ili do koga ke vi kaze doktorot?Sakam da znam bidejki kaj nas vo Ohrid gi nema tie inekcii za da si kupam poveke da mi stignat.Vi posakuvam na site sreka i fala vi na poddrskata.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 12.5.2016 16:51:01
Hopeful RR
kik@, браво за ембриончињата, и со среќа утре! Во однос на пролутекс - како што гледам, го даваат како опција за прогестерон депо инекциите, кои јас ги примав до крај на бременост како поддршка. Купи една за вечер, и утре ќе ти каже докторот најсигурно, па ќе докупиш тука во Скопје, сигурно ги има. Ајде те чекаме да ни пишеш како ќе поминеш!
RE: Вештачко оплодување VIII дел 12.5.2016 17:05:39
pepapa
Fala vi na site za cestitkite i poddrskata koja mi davavte celo ova vreme i fala za sekoj sovet daden koj mnogu mi pomogna, nekako vo ovaa tema se cuvstvuvam kako doma i malku potesko mi e da se prefrlam vo drugite temi, od se srce vi posakuvam da se izraduvate site vo najbrzo vreme :*
RE: Вештачко оплодување VIII дел 12.5.2016 17:31:41
kik@
Da hopeful taka mi kazaa, porano gi davale progesteron depo ama bidejki poveke gi nemalo sega vo zamena ni gi davaat proluteksot.Ke pisam kako pominav.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 13.5.2016 15:20:05
Michela
Здраво девојки,нова сум овде,а ве читам веќе некое време.Денес правев пункција во Систина кај Лазаревски, помина ок,извадија 5 јк. Искрено малку ми се виде,очекував повеќе ама тоа е.Терапија 2x2 естрофем,кринон гел и премама витамини.Кажете ми кој има искуство,деновите до трансфер ги поминувате со вообичаени активности или повеќе мирувате?Инаку ова мик е прво ivf.Поздрав и се надевам ке се читаме