|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1] 2 3   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Спиење во топла или ладна соба?
3.10.2009 17:48:00   
nelka
zdravo..moze negde ja ima temata no so ogled deka sum nova ne uspeav da ja najdam.imam 4 mesecno bebence i sega zaladi pa sme vo dilema dali da zagrevame koga ke spie ili ne.inaku do sega spievme vo spalna koja e poladna od ostanatite sobi.koja e idealna temperatura za prestoj no i za spienje na mali decinja.oti neli kako sto ne e dobro ni mnogu toplo ne e ni mnogu ladno.i segauser posted image ????user posted image

< Поракaта ја уредил Elena -- 3.10.2009 17:54:19 >
Непосредна врска до пораките: 1
3.10.2009 17:52:33   
ostoun
mislam deka uste ne e tolku ladno za zagrevanje, idealno za spienje e okolu 20 stepeni, kaj mene e 21 pa spieme samo poveke pokrien

< Поракaта ја уредил Elena -- 3.10.2009 17:54:02 >

(Одговор на членот nelka)
Непосредна врска до пораките: 2
3.10.2009 17:52:57   
mami
Лани ова време имавме 4 месеци, и спеше во вреќичка и греевме со греалка само додека го средиме после капење, кога залади малку повеке, ја вклучивме мермерната плоча за греење и таа беше константно вклучена на 18-20 степени, значи пред бањање загревавме малку повеке, а кога ке заспие ја стававме на 18 и кога термостатот ке ја достигне темп се исклучува, и така цело зимо, оваа година, сеуште не сме ја вклучиле и ке гледам ако може да поминеме без греење ноке, сепак, на ладно поубаво се спие...

< Поракaта ја уредил Elena -- 3.10.2009 17:53:44 >

Непосредна врска до пораките: 3
3.10.2009 17:53:29   
Еца
Дефинитивно во поладна соба. Мила ми е во раце па подоцна ќе го образложам моето мислење.

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

Непосредна врска до пораките: 4
   RE: Спиење во топла или ладна соба?
3.10.2009 18:06:44   
daniel
definitivno ladna

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 5
3.10.2009 20:05:13   
Cacko
Elena nema ni dva meseci,pa samo epten ako e ladnicko i smlacuvame pred banjanje,inace ubavo pokrieni i top spieme

(Одговор на членот daniel)
Непосредна врска до пораките: 6
3.10.2009 22:33:50   
Палешка РР
Јас не можам да спијам во ладна соба user posted image , така го научив и син ми, а и маж ми кутриот што да прави, се навикна.
А знам дека не е доброuser posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Cacko)
Непосредна врска до пораките: 7
3.10.2009 22:50:24   
nadica
lani ova vreme nemavme ni 40 дена па загревавме со клима пред бањање и спиење сега уште ништо не сум пуштила но ќе почнам пак за пред спиење а се покриваме со едно плишено кебе мислам дека сега за сега е ок ако залади повеќе ќе мислиме

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 8
3.10.2009 23:05:18   
niki
Температурата на собата во која престојува едно бебе или дете треба да биде од 18 до 22 степени. За спиење не пониска од 18 степени, сепак е тоа бебе кое сеуште нема терморегулација на телото. Купи си термометар и води се по него, ни многу топло ни многу ладно додека не потпорасне, а потоа може и во поладно да спие, доколку добро се покрива.

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 9
5.10.2009 0:41:16   
bordan
Oleg e roden vo fevruar mesec i normalno 24h toplo ama koga go banjav zatopluvav poveke i dodeka sobata ne se oladese toj ne zaspivase taka da uste od bebe spie vo mlaka soba epten kako da ne e laden vozduhot a sega ke vidime kako ke bide ova zime moze ke saka potoplouser posted image

Oleg e zlato na mama i tato!!!

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 10
5.10.2009 2:33:31   
daniel
ladna definitivno

(Одговор на членот bordan)
Непосредна врска до пораките: 11
5.10.2009 14:02:47   
mis.
Истата дилем постои и кај мене и еве и за второто дете секогаш се прашувам истото.Залади но мислам дека не  е до толку ладно барем не сега за да се загрева собата.Стефанм спие со вреќичка и мислам дека му е добро но зимоска не знам колку е добро да го спијам на ладно.user posted image Температурата морам да ја одржувам околу18 степени.Не е препорачливо на многу топло ни и на ладно не е баш во ред.Не сакам секој два дена да трчам по лекари.

(Одговор на членот daniel)
Непосредна врска до пораките: 12
5.10.2009 14:04:13   
profesorica
И јас сум за спиење во поладно, бидејќи Дамјан е склетчија и се буди ако му е многу топло.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 13
5.10.2009 15:31:12   
mother 29
ИЗВОРНА ПОРАКА: mis.

Не е препорачливо на многу топло ни, и на ладно не е баш во ред.Не сакам секој два дена да трчам по лекари.

Марко многу се открива.колку пати се будам да го покријам,знам дека врекичката е идеално решение,ама не сака и не.сум пробала и на спиење ,го ставам во врека,а бре ке ме натепа,плаче и така се откажав.
сега уште не затоплувам ама да ,секако ке затоплувам до кај 20-21 т.сега после банање во дневна се облекуваме и добро е сеуште  сме со климата.

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 14
5.10.2009 15:43:26   
Maria
Nie spieme na ladno i po stopati go presoblekuvam Ilija.Takov e uste od bebe.Mnogu se poti.A nemozam da zamislam da spieme na toplo,ke treba gol da spieuser posted image .Mislam i deka ne e mnogu zdravo da se spie na toplo.

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 15
5.10.2009 16:48:07   
Maca25
Јас сум за спиење во поладна соба.

Нина се роди во зима и знам дека парното беше многу јако тој период, ама јас гледав да ја подоладам спалната каде што спиевме пред да ја легнам. И ја покривав само со едно тенко кебенце.Сега се открива многу и си ги соблака чорапите во спиење и затоа и облекувам пижами со ноџиња user posted image . Ни јас ни мм не сакаме да спиеме во топло, па ни бебето.

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 16
5.10.2009 16:51:56   
mis.
Доколку живеете во стан а плус и парно тешко дека собата ќе биде толку ладна како што може да биде во куќа или во стан каде спалната  воопшто не се грее.Значи соба каде има парно е едно и не треба греење во однос на соба каде температурата паѓа и до 5 степени и мислам дека никој не би го оставило детето без греење колку и да е саклетчија.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 17
5.10.2009 17:12:11   
Maca25
Нина е склетчика голема, и затоа не ја наоблекувам и гледам собата да биде поладна за спиење. А кога сме кај моите., во куќа тогаш мора убаво да ја облечам и покријам кога спие затоа што е ладно, дури и преку ден. кај нас во станот е пекол и зимно време се шетаме со маици по кратки ракави и шорц user posted image

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 18
6.10.2009 10:51:26   
mami
и кај моите и кај мм е скоро исто, со таа разлика што зимно време свеки прави прав пекол по дома со ќумбето и не се седи..ама во спалната има само една мермерна плоча која сеуште не сме ја пуштиле да грее и како што гледам ке поминеме зимово без неа...е сега, ако почне многу да паѓа темп ке ја вклучам ама само докај 15-18 степени, повеке не. Еве деновиве залади и тој си спие во врекичка, покриен со тенко кебенце и толку... Вчера дека беше потопло ми го шутнал кебето и само по вреќичка спиеше

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 19
30.11.2009 9:09:49   
Еца
ИЗВОРНА ПОРАКА: lululu

me ineteresira koja e idelana temperatura za spienje navecer za sest mesecno bebe

ИЗВОРНА ПОРАКА: srekna mama

jas mislam na 18-19 e najdobro

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

Непосредна врска до пораките: 20
2.12.2009 21:57:53   
mis.
Ние спиеме на температура од некаде 15-17 степени и не загревам во собата кај што спиеме бидејќи сметам дека не е толку студено за да се загрева дополнително но иако Стефан спие во вреќичка и покриен со уште едно ќебе сепак рацете му се ладни-мраз.Не знам дали има потреба да ја загревам.Па и 15 степени не е критично сепак е во вреќичка и покриен.

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 21
3.12.2009 11:16:21   
mother 29
што знам ,јас мислам дека 15 е ладничко за мало дете!барем 17/18!

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 22
3.12.2009 11:21:11   
profesorica
каде што спие Дамјан не грееме но врата е отворена и колку толку се грее собата.па има сигурно 18 степени.ок е.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 23
3.12.2009 11:43:25   
tereza
мене и брат ми како мали не оставале да спиеме на многу топло што не е добро затоа што потоа малку да осетевме помлака температура во соба настинувавме.
затоа подобро е некоја средна температура во собата 17-18 степени, сега практикувам да не загревам многу во спалната соба и да се привикнам затоа што претерана загреаност на собата не е убаво за спиење.

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 24
3.12.2009 14:41:36   
HristinAntonio
ziveeme vo kukja so parno ama spalnite sobi ni se poladni deka se na dolen sprat taka sto posvezo e za spienje ama mislam taka e i podobro

(Одговор на членот tereza)
Непосредна врска до пораките: 25
Страница:   [1] 2 3   Следна страница >   >>
Страница: [1] 2 3   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?