|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: слабеење (диети и совети)
15.2.2010 9:55:27   
tereza
фала мис,сега ке ја видам темата

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 151
15.2.2010 10:08:07   
Cacko
ИЗВОРНА ПОРАКА: mina_m

deneska vidov nevidov i jas ja pocnav istava dieta ,pa ke vidam do koga ke izdrzamuser posted image

supeeer,i ja pak od denes pocnav
so sreka na dveteuser posted image

(Одговор на членот mina_m)
Непосредна врска до пораките: 152
15.2.2010 10:12:54   
mina_m
user posted image user posted image user posted image barem kaj tebe imase efekti user posted image ,neznam kaj mene kako ke bideuser posted image koj ke ceka posle tri nedeliuser posted image kako i da e so sreka neka ni euser posted image

(Одговор на членот Cacko)
Непосредна врска до пораките: 153
15.2.2010 10:15:00   
Cacko
samo trpenie mila,ke projdat 3 nedeli pa posle uste 3 nedeli,taman koga ke zaproleti i zatopli da pokazuvame telo dragauser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 154
18.2.2010 0:08:36   
Tanja K.
Јас од денес почнав со диетата на Цацко.Абе не е лоша ама има јак мирис,тоа изгледа е од целерот.Мислам дека наредниот пат ке ја направам без целер.Сабајле мислам дека како што ми кажа мм,несамо нашиот стан туку и цела зграда мирисала(труела-така вика тој)на мојата манџурија.Кога дојде мм од работа божем и тој да јаде со мене и проба ама немало шанси да ја јаде.Затоа ке пробам без целер да направам(прво да си јаизердам оваа тура).Кога ја јадам мислам дека одма голтам без да џвакам user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ама мора да издржам.Вака не биваuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 155
18.2.2010 9:03:26   
Cacko
Ama celerot e mnogu biten za isfrlanje na toksini od organizmot,baska ja mislam deka ne e do nego tuku do kromidotuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Tanja K.)
Непосредна врска до пораките: 156
18.2.2010 9:07:26   
mami
јас мислам дека ви е до убиствената комбинација на сите тие состојкиuser posted image user posted image user posted image Ајде јадете таму и следниот пат кога ке се видиме да бираме мис може?

Непосредна врска до пораките: 157
18.2.2010 9:17:09   
mina_m

ИЗВОРНА ПОРАКА: Cacko

Ama celerot e mnogu biten za isfrlanje na toksini od organizmot,baska ja mislam deka ne e do nego tuku do kromidotuser posted image user posted image user posted image

potpis,osven zelkata ,celerot igra golema uloga vo gubenjeto na kilogramite

Непосредна врска до пораките: 158
18.2.2010 10:00:02   
ripce
Јас барајќи по нет наидов на една диета која ми изгледа дека е истата со оваа на Цацко само во супата мислам дека нема целер.

Диета со супа од зелка

Диетата со супа од зелка е седумдневна нискокалорична диета. Оваа диета е многу популарна, затоа што со неа килограмите се губат многу брзо (околу 5kg за 7 дена). user posted image Зелката помага за намалување на масните наслаги.

Како дејствува диетата?
Некои луѓе тврдат дека зелката има својство да согорува калории. За да ја почувствувате моќта на оваа диета, потребно е секој ден да јадете супа од зелка во комбинација со определена дополнителна храна. Супата содржи многу малку калории, а дополнителната храна е различна секој ден. Оваа диета е супер избор за оние кои што постојано се чувствуваат гладни, затоа што не е ограничено количеството храна што го внесувате, т.е. јадете колку што сакате супа и од дозволените храни. Од пијалоците можете да консумирате чај без шеќер, кафе и вода. Како да ја подготвите супата од зелка?

Потребни состојки:
  • 1 зелка;
  • 6 големи парчиња млад кромид или праз;
  • 2 пиперки;
  • доматен сок или неколку домати;
  • магдонос;
  • сол, црна пипер и кари по желба.
Начин на подготовка: Исечкајте ги зеленчуците и ставете ги во тенџере. Полијте ги со вода. Додајте ги зачините и варете на силен оган 10 минути. Потоа варете ја супата на тивок оган додека не се сварат зеленчуците. Можете да користите и моркови.

Седумдневен план
1 ден:
Освен супата од зелка, можете да јадете колку што сакате и какво што сакате овошје, со исклучок на бананите.
2 ден:
Во вашето мени освен супата вклучете и зеленчуци (со исклучок на гравот, пченката и грашокот). Компирите се ограничени. Можете да изедете еден печен компир со малку путер.
3 ден: Супата од зелка комбинирајте ја со зеленчуци (со исклучок на компирите) и овошје (со исклучок на бананите).
4 ден:
Освен супата од зелка, дозволено ви е да јадете максимум 8 банани и да пиете колку што сакате обезмаслено млеко.
5 ден:
Вашиот глад можете да го заситите освен со супа и со 300-500g говедско месо приготвено на скара и 6 свежи домати. На овој ден испијте 8 чаши вода.
6 ден:
Јадете супа од зелка, говедско месо, пилешко месо без кожа и зеленчуци (освен компири).
7 ден:
Можете да јадете освен супата и кафеав ориз, зеленчуци (без компири) и да пиете колку што сакате 100% природен овошен сок.

Позитивни страни на диетата

Додека го следите овој начин на исхрана не чувствувате глад, затоа што можете да јадете колку што сакате од дозволените храни. Со оваа диета се прочистува организмот, брзо се губат килограмите и не се потребни многу средства за да се применува. Откако ќе поминат 7 дена, продолжете да водите здрав и активен живот за да бидете во топ форма.

Негативни страни на диетата

Некои експерти тврдат дека со оваа диета се губи најмногу вода од телото, а не се согоруваат масти. Поради тоа килограмите лесно се враќаат. Иако можете да јадете колку што сакате од дозволените храни, тие многу брзо ви стануваат одвратни. Додека ја држите диетата се чувствувате изморени и без енергија. Оваа диета може да доведе до недостиг на некои витамини и минерали во телото, затоа внесувајте ги дополнително.

!
Внимание:
Диетата со супа од зелка треба да се применува само 7 дена. Ако сакате да продолжите со неа, треба да направите пауза од минимум 2 недели, за да може телото да се опорави. Диетата не се препорачува за адолесценти и деца. Ако имате проблем со здравјето, консултирајте се со лекар пред да започнете да се придржувате кон овој режим на исхрана.

< Поракaта ја уредил ripce -- 18.2.2010 10:01:46 >

"Кога сте мајка никогаш не сте сами во своите мисли. Мајката секогаш мора да мисли два пати, еднаш за себе и еднаш за своите деца."

Непосредна врска до пораките: 159
18.2.2010 10:06:32   
Tanja K.
Lelelelel ripce BRAVOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .I eve giski od mene za tebeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Eve tuka nema celer.Mislam deka e povkusno so piperka i morkovA kromidrot e vo red.Nareden pat probuvam vaka,i ke vi kazam koe e povkusno.bljakuser posted image user posted image

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 160
18.2.2010 10:14:02   
ripce
Сепак мое мислење е дека непријатниот мирис се должи на зелката... баба ми кога правеше манџа зелка знам дека многу непријатно мириса, исто и зелката што се става во буриња.

Само не ми е јасно можеби и глупаво ми е прашањето... Кој дел од целерот се става во супата листот или коренот?

"Кога сте мајка никогаш не сте сами во своите мисли. Мајката секогаш мора да мисли два пати, еднаш за себе и еднаш за своите деца."

(Одговор на членот Tanja K.)
Непосредна врска до пораките: 161
18.2.2010 10:17:27   
Cacko

Само не ми е јасно можеби и глупаво ми е прашањето... Кој дел од целерот се става во супата листот или коренот?

i dvata dela

Непосредна врска до пораките: 162
18.2.2010 11:27:03   
nutelizza
Сабајле имав гостинка докторка ми кажа дека држела некоја диета со зелка ефикасна и симнала 16кг.

Веднаш ми текна на цацко наш.

Непосредна врска до пораките: 163
18.2.2010 14:28:28   
Cacko
cacko nas golem mazuser posted image asocijacija za dieta vi stanav,a?user posted image user posted image user posted image aj aj,ama cacko koa ke oslabi ko pred bremenost ke vidite vie ubavouser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот nutelizza)
Непосредна врска до пораките: 164
18.2.2010 14:39:35   
delfinka
ej zenski,epten se zamlativme nie po dietive posle nema da moze da se prai muabet so nas:))))

sekoj e blagosloven ako veruva vo boga

(Одговор на членот tereza)
Непосредна врска до пораките: 165
19.2.2010 13:41:06   
ikipp
jas ke ja probam taa od 21 den od ponedelnik i ke vikazuvam za rezultatite,ok?

(Одговор на членот delfinka)
Непосредна врска до пораките: 166
19.2.2010 16:01:08   
Jasna
ИЗбришано и преместено во ЕУ ДИЕТА

< Поракaта ја уредил AneLav RR -- 15.2.2016 13:07:52 >

(Одговор на членот ikipp)
Непосредна врска до пораките: 167
22.2.2010 7:48:12   
Cacko
Za edna nedela sum simnala 2,5 kg,bas i bas ne sum zadovolna,ocekuvav barem 3-3,5 kg,ali ne se razocaruvam.Ovoj pat malce i ja prekrsiv(2 pati jadev kolace kaj moiteuser posted image ne mozev da mu odoleam) i plus sestra mi vika deka so dietava vise pomina 1 mesec i organizmot mi e naviknat,pa i nema da siminjam nedelno po4 kg ko na pocetok.ustvari so se zalam be,2,5 kg se super,a ic?user posted image

(Одговор на членот Jasna)
Непосредна врска до пораките: 168
22.2.2010 7:57:44   
ripce
Така е Цацко, подобро 2,5кг отколку николку... колку килограми досега симна?
јас се се подготвувам да почнам да ја држам, ама како почнав на факс, ваму таму отсутна од дома, некако не ми иде, сигурно нема да земам чинија со таа супата да јадам на факс user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 169
22.2.2010 8:05:21   
BILJANA_G
Цацко па 2,5 кг не е малку,па не е убаво наеднаш да скиниш повеќе не е здраво.А и мозеш брзо да ги вратиш ако губиш повеќе кг.

Непосредна врска до пораките: 170
22.2.2010 8:08:33   
mother 29
цаци бе..па супер си ...така оди тоа на почеток додека се испосни организмот ,првите недели,
две се симиња најлесно,после пополека  АЛИ СИГУРНОuser posted image

напред кон нови симнати кгuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот BILJANA_G)
Непосредна врска до пораките: 171
22.2.2010 8:20:33   
Cacko
fala na podrskata
inace ripce ne mora cinija,na mm mu prakam na rabota(posto i on e na dieta) vo teglicka samo od tecnostauser posted image znaci ako sakas ima nacin

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 172
23.2.2010 23:43:29   
nutelizza
Уф мислам дека ни аспиратор на 4-ка не го собира овој мирисuser posted image user posted image user posted image Цацко наш ја варам манџава !!!!

Готово спремна сум и психички, сега завршив со последниот сендвичuser posted image user posted image user posted image Нема повеќе!!!

Непосредна врска до пораките: 173
23.2.2010 23:44:31   
Cacko
Jeeeeeeeee

(Одговор на членот nutelizza)
Непосредна врска до пораките: 174
23.2.2010 23:45:44   
Cacko
eeee,sestro kakov aspirator,napraj si promaja ko meneinace 3 dena ke ti smrdiuser posted image baska uste poise ke ti se zgadi

Непосредна врска до пораките: 175
Страница:   <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?