Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Во која болница се породивте? 21.3.2010 1:03:50
vale*
SKRINING TESTOT GO PRAVEV VO 14 NEDELA OD BREMENOST VO SISTINA A GO PRAKAAT VO AVICENA TOA E TEST PREKU KRVTA I SE ISPITUVA DALI IMA ANOMALII VO PLODOT.MEGUTOA NE E 100%SIGUREN EVE LICNO MENE NI POKAZA RIZIK,A NA 4D BESE SUPER.POSLE TOA VO 20 NEDELA NA AMINOCINTEZA REZULTATOT BESE OK.A ZA PORODUVANJETO SE PORODIV VO SISTINA KAJ DR.IVANOVSKI I NEMAM ZBOROVISO KOI MOZAM DOVOLNO DA GO POFALAM I NEGO (POSEBNO) I PERSONALOT.KE VE MOLAM ZA MENE PORAGANJETO VO PRIVATNA KLINIKA NE PRESTAVUVA NEKAKOV PRESTIS TUKU STRAV OD NEPROFESIONALNOSTA VO DRZ.BOLNICA.DALI VIE DA IMATE 41G. I DA VI SE DADE SANSA PO DOLGI GOD.LECENJE BI OTISLE VO DRZ.BOLNICA DA RIZIKUVATE. GI POZDRAVUVAM SITE IDNI MAJKI I GI PODRZUVAM VO NIVNIOT IZBOR DA SE PORODAT KADE STO SAKAAT SAMO NEKA IM E SO LESNO POZDRAV
RE: Во која болница се породивте? 24.3.2010 9:27:04
tereza
Вчера разговарав со моја пријателка која е четврти месец бремена и баш дојдовме на тема за пораѓај во приватна болница и таа вели дека ако веќе решиш да се породиш во приватна болница дека и целата бременост треба таму да ти ја водат(без разлика на тоа што е од друг град). Баш ме интересира дали е тоа така,дали целата бременост ја водевте во приватна болница за да се породите таму?
RE: Во која болница се породивте? 24.3.2010 9:45:36
Весна
Тереза, воопшто не е така. Само ти имај си го кешот в џеб, а пожелно е да имаш отидено на преглед макар еднашка за да бидат запознаени со ’ситуацијата’.
RE: Во која болница се породивте? 24.3.2010 9:49:47
tereza
И јас истото и го реков,а таа убедена дека не е така,ама ете... баш ќе и кажам дека може да се породи и без да ја води бременоста таму.Фала за информацијата Весна
RE: Во која болница се породивте? 24.3.2010 9:50:11
matushka
Ne, ne , voopsto ne e taka. Sestra mi cela bremenost idese kaj svojot maticen ginekolog koj si raboti vo privatna ordinacija a za 5 dena ke se poragja vo Remedika. Kako i da e, ako sakas da se poragjas vo privatna, treba da se zapoznaes prethodno, t.e bar ednas da se vidis so doktorot sto ke te poragja za da bide zapoznaen so slucajot
RE: Во која болница се породивте? 24.3.2010 9:54:25
Olga
So prvoto se porodiv vo Cair, a so vtoroto vo Re medika i mozam da kazam deka se' si ima svoi pozitivnosti i negativnosti, no najvazno e da imas doverba vo doktorot-ginikolog sto ke te poraga. A sto se odnesuva do vodenje na bremesnosta vo privatnata bolnica kade planiras da se porodis....-ne mora da znaci, Jas samo ednas otidov na kontrola vo Re medika kaj doktorot. sto me porodi i toa na eho i so cela istorija od bremenosta (brisevi, skrining....) , a cela bremenost mi ja vodese maticniot ginikolog. A od iskustvo zabelezav deka sekoj doktor poinaku te gleda ako pocnes posigurno, posamouvereno da nastapis, da znaes sto sakas da prasas, (no se razbira da ne glumis "seznajko") :))
RE: Во која болница се породивте? 10.5.2010 14:01:48
Martins mom
Vo drzavna vo Bitola...prezadovolna od doktorot, mi go spasi zivotot i mene i na moeto . Posle toa zapocna hororot...po 12h od poroduvanjeto probav da stanam i iskrvariv mnoooogu,"cimerkata" ja vikna sestrata i taa koga dojde prvoto nesto sto go rece bese:"leleeee, sto si napravila ma ti?! Reka cela...koj ke go cisti ova?" Mi go izmeri pritisokot i bese 60/40:"nizok ti e mnogu" i tolku...Carsafot ne mi go smenija 3 dena. Bebeto mi bese 2 dena na kislorod i odev po 3 pati vo denot da go vidam i zarabotiv komentar:"Ej, ama ti stvarno pocna da dosaduvas, da ne pretera malku so idenjeto".Koga mi go donesoa maloto samo mi rece da go presoblekuvam i da go dojam na 3h, ama i toa ne pomina bez komentar sto bolese:"ne veruvam deka ke fati da cica, ama aj"...kakvo ohrabruvanje ...
I nikoj ne mi pokaza kako se doi, ama za srekja moeto pametno samo go staviv na gradata i pocna samo da si cica od prv pat ...Peleni nikogas vo zivotot nemav menato, ama srekja isto mi se pogodija iskusni "cimerki", pa mi pokazaa kako da mu smenam pelena...
RE: Во која болница се породивте? 11.5.2010 11:24:22
marinka80
jas se porodiv kaj dr. petrov vo cair i sum prezadovolna bidejki e tatko na mojot kum mi ja vodese bremenosta od prviot mesec bev vo apartaman smestena moze ne e luksuzen apartaman no imas svoe wc so tus topla voda postojano televizor bebeto bese so mene vo soba koga sakav da se odmoram ke viknev sestra i mi go zemase klima imas ako e toplo blislite moze postojano da bidat so tebe do 22 casotse porodiv so carski no pominav super sestrite doagaa postojano da stari se carsavi i spavaki no postojano mi nose po 5 spavaki na den menuvav posle vtoriot den mi dozvoli doktorot da se istusiram dojde sestra koja sedese so mene da mi pomogne od pedijatrite isto sum prezadovolna i posebno od sesta suze koja sedese so saati so mene da me nauci da go dojam moeto malecko proba se duri ne fati i uste edna doktorka pedijatar turcinka bese prekrasna zena i doktorka se na se super pominav daj boze site taka so lesno da pominat
RE: Во која болница се породивте? 11.5.2010 11:31:44
Maca25
Во последно време слушам дека се повеќе мајки ја фалат болницата во Чаир. Јас државна не можам да ја пофалам, во однос на хигената, затоа што беше катастрофа. ниту тушеви, ниту асално исчистено вц, нитшо. Лебарки на сите страни, бубачки најразлични лазае по креветчињата на бебињата, лошо ептен. Апартманите беа зафатени, ама и таму знам дека имало бубачки. Страшно. Немавме каде да измиеме раце и заби, преполно беше со бубачки.
RE: Во која болница се породивте? 11.5.2010 11:34:58
matushka
Jas sum porodena vo Cair i iskereno, higienata ne e nisto podobra od toa sto go kazuvas za drzavna. Doktorite se maksimalno strucni, i za toa vredi da se porodos tamu, ako si normalen slucaj, doagjas, se poragjas i si odis za 2 dena .Ama ako treba da se lezi, kako mene mesec i nedela....ne ne ne.. grozno bese..
RE: Во која болница се породивте? 11.5.2010 11:40:18
profesorica
јас сум породена во државна и не поминав лошо.ми се падна соба со помалку кревети, скеој ден мењаваа постелнина, вецето беше карши собата имаше топла вода и тушот беше ок. сега не е ремедика ама добро е за 3-4 дена
RE: Во која болница се породивте? 11.5.2010 11:40:58
Maca25
Јас бев 5 дена во државна и се згрозив од болницата. Среќа што првите 3 дена бев на интензивна нега па таму е малце посредено, ама кога ме префрлија кај останатите мајки ми се плачеше. во иста спавача бев 5 дена, еднаш туширана, лежев на крв по цел ден, само кога имаше визита менуваа чаршафи, лошо ептен. Едвај чекав да дојдам дома.
RE: Во која болница се породивте? 11.5.2010 18:09:42
BILE.F
ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica
јас сум породена во државна и не поминав лошо.ми се падна соба со помалку кревети, скеој ден мењаваа постелнина, вецето беше карши собата имаше топла вода и тушот беше ок. сега не е ремедика ама добро е за 3-4 дена
Потпис! Мене во соба ме однесоа во вторник во 21ч, а веќе во четвртокот во 12ч бевме на пат накај дома!
RE: Во која болница се породивте? 11.5.2010 18:42:01
Тања РР
Јас се породив во државна болница во Скопје во средата во 23:45 а ме пуштија во петок сабајле. Како што рече професорица, не е толку катастрофално: скеој ден мењаваа постелнина, вецето беше карши собата имаше топла вода и тушот беше ок. сега не е ремедика ама добро е за 3-4 дена.
RE: Во која болница се породивте? 11.5.2010 18:47:12
ripce
Мое мислење е дека нашата болница во Штип колку толку има добри услови... јас отидов во недела 22.02.2009 тогаш ми беше термин и ме задржаа, а се породив на 27.02.2009 петок. кај нас мислам дека се останува 3 дена после породувањето ама ние останавме 5 дена на предлог на сестрите да го совладаме доењето (пошто син ми никако не можеше да фати да цица, иако беше големо бебе 3900 гр. плачеше, нервозен, а и јас неискусна не знае како да го наместам, како да ја поставам градата). Јас сум задоволна од условите на болницата, и од односот на персоналот (дека ме познаваа па...).
RE: Во која болница се породивте? 13.5.2010 12:08:05
Mama Aneta
Најдобро е мајката да остане со бебето три дена ако све е во ред...зашто? Не е тука само битна мајката,на бебето му прават прегледи ,првите неколку дена се најбитни за него за недај боже....Во државна затоа што има многу гужва затоа ги пуштаат порано,као ај добри сте....а недај боже да излезе нешто... Јас од искуство на мои блиски кои се пораѓале таму со мачење,не ни помислувам да одам таму.Ќе се пораѓам во Систина чини околу 1.000,00 еур ама не се замарам дали треба и што треба да носам во болница,дали ќе дојде докторот да ме породи или не...психички сум опуштена,а тоа за мене е најбитно зашто сум многу голем коркач..........леле се изнапишав....
RE: Во која болница се породивте? 13.5.2010 12:34:54
lale
Jas se porodiv vo drzavna bolnica i imam pozitivno iskustvo od tamu.Bev smestena vo apartmanite i uslugata bese na edno visoko nivo.Sestri i doktori doagaaa da ne vidat mene i bebeto vo apartmanot si so uste edna zena i bebe moze da ti doaga poseta vo sekoe vreme.Bebeto bese vo najdobar red ama zaradi preventiva ostanav 3 dena.Inaku zaboraviv da kazam deka ni pokazuvaa kako da go banjame bebeto,kako da go doime,da go presoblekuvame,vo eden zbor jas sum zadovolna i uste nesto daj boze site da pominat kako mene so eden napon i se porodiv.So lesno na site sto treba da se porakaat i ne se zamarajte kade ke se poragate tuku odete na poragaj so pozitivna energija i se ke bide vo red.Pozdrav do site.