Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 3.4.2010 15:45:56
nadica
ИЗВОРНА ПОРАКА: mis.
Најдов некоја табела, ама нормално дека може да има отстапување. Во табелата се прикажани просечни вредности:
Дневно качување на тежина 0-3 месеци 26-31 грама 3-6 месеци 17-18 грама 6-9 месеци 12-13 грама 9-12 месеци 9 грама 1-3 години 7-9 грама 4-6 години 6 грама
Месечно качување 0-3 месеци 1 кг 3-6 месеци 1/2 кг 6-9 месеци 1/3 кг 9-12 месеци 1/4 кг
Просечен раст во висина: Во првата година 25 см Во втората година 12,5 цм Од третата год до пубетет по 5-6 см годишно Во пубертет по 12,5 см годишно годишно
лукас мислам ова го бараш тука имаме пишувано искуства
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 6.4.2010 10:53:47
Snowhite RR
Денеска го меревме,на два месеца и една недела е 5 150 гр , а се роди 3 350. Е сега сакам да прашам, нели по правило до 3 месеци бебето треба да ја дуплира родилната тежина, меѓутоа која тежина точно, баш родилната или таа на испишување од болница, зошто нели сите бебина губат од тежината и се испишуваат со помала тежина од родилната
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 6.4.2010 11:13:36
dragana_vane
Kako sto znam jas od patronaznite sestri, na 6 meseci treba da ja duplira rodilnata kilaza, a na godina treba da bide*3, ako se rodilo na primer 3kg, na godinka treba da bide 9. Taka kazuvaat i pedijatrite, e sega bitno e bebeto da si e zdravicko, dali ke ja smetas kilazata s koja se rodilo ili so koja izleglo od bolnica i ne e mnogu bitno. Toa e nekoja sredna vrednost, +/-. Kako sto velat doktorite, tie se raduvaat na zdravi
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 6.4.2010 15:15:01
Cacko
ИЗВОРНА ПОРАКА: dragana_vane
Kako sto znam jas od patronaznite sestri, na 6 meseci treba da ja duplira rodilnata kilaza, a na godina treba da bide*3, ako se rodilo na primer 3kg, na godinka treba da bide 9. Taka kazuvaat i pedijatrite, e sega bitno e bebeto da si e zdravicko, dali ke ja smetas kilazata s koja se rodilo ili so koja izleglo od bolnica i ne e mnogu bitno. Toa e nekoja sredna vrednost, +/-. Kako sto velat doktorite, tie se raduvaat na zdravi
toa i mene mi go kazuvaa za dupliranje i tripliranje,ama nema vrska da vi kazam.so trebase elena posto se rodi 5 kg na 6 meseci da e 10 kg a na godina 15kg???? kako so si kazala bitno da e bebeto zdravo i srekno i zadovolno,toa znaci sve si e super
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 6.4.2010 15:45:37
Maca25
Нина кога се роди имаше 3220, на 6 месеци 7 кг, а на една годинка 9900. Значи тројно ја зголемила родилната тежина. Пред некој ден ја мерев и не можев да поверувам - 11,5 кг. За 2 месеци се поправила 1 кг и 600 грама?!?! Не ми се верува, изгледа вагата не ми е точна.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 6.4.2010 15:53:51
BEBICA
Masala Maco neka e ziva i zdrava odlicno si napreduva bas kako treba.Ne e problem vagata I kaj nas bese taka, Moni e rodena so 4kg na 6m imase 9kg a na godinkata 11.500 ni falat uste 500gr. da bide kako po jus. Na 17 meseci 13kg.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 23.4.2010 8:26:23
Cacko
bas ne e vo temava,ali nema veze kolku e visoko vaseto bebe nema tema Elena od 6 meseci ne sme ja merele,treba na kontrola na 9 meseci da ideme,toa e za 3 nedeli.arno ama zolva mi i kupila fstance od USA i sea za da proverime ali e arno,vika aj izmerete ja Elena.so mm ja merime i iskaca 79 cm na 6 meseci bese 73 cm.vikam na 8 meseci e volku,ok.otvaram onoj grafikonot za napreduvanje i so da vidam,max ama na 9 a na naq 8 meseci e 75 cm Lenka manekenka,visoka na mama i tato
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 23.4.2010 8:34:27
mami
Цацко па Еленче си е височка..сосема нормално, мислам нема на кого да биде најсигурно ти е на бебе саемов ке има пак штанд од Ремедика и ке ти ја измерат и ке ти означат на табела што и како...
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 23.4.2010 8:36:28
Cacko
mis epa bas toa ti kazuvam,eve i po ovaa tabela treba do 8 mesecio da e portasnata 19 cm,na Elena rodilna i e 54 cm taka da na 8 meseci treba da e 73 cm a i po taa tabela na 5 strana treba da 74 cm otprilika
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 28.4.2010 12:36:28
brineta88
Филип има 9 месеци и има 9 кила а висок е околу 73цм
Women were made from a man''''''''''''''''s rib, not from his head to be superior, not from his feet to be walked on, but from his side to be equal, from under his arm to be protected and from next to his heart to be loved...