Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
a be si pravat kako im odgovara edna so druga za inaet ne si gi podrzuvaat mislenjata tie tamu eden so eden se jadat i trpat decata nasi...moeto go imav odneseno na detsko vo bt i mi veli edna doktorka tamu dobro mozi da se vakcinira za zoltica ama imase uste lukas zoltica malku ama mozelo...odam na zdravo vo ured mi velat nemozi jas ne vakciniram...odam kaj edna druga mislam mm otide drugata mu veli nema problem donesete go...e aj sega po koj um da odam jas...site razlicni stavovi...i sega na dva meseca so e ona vakcina mi ja zakazaja i ovaa za zoltica ama ako mu se ima iscisteno skroz...lele kako ke se odi za dve naednas ke se onesvestam tamu mi e grev dvete nozinja...aman...
ne barajte od doktorite da komentiraat okolu vakcinite toa i neim e bas "dozvoleno" ako sakaat da prodolzat da rabotat,no toa e druga tema i sega ne bi pisuval.samo bidete pretpazlivi konsultirajte se na dve mesta kako sto pravite i sporedete gi mislenjata pa ke vidite samite koe e podobro ednostavno se prepoznava dobrata namera na doktorot.
Еве само што дојдов од имунологија и лута сум ифрид. Нема повеќе ацелуларни вакцини и сега треба да ја вакцинирам со обична. Министерството нема пари за овие вакцини кои се задолжителни посебно за дечињата родени предвреме како и деца со одредени болести и проблеми. Па добро каде ни оди државата, ова е срамота, веке се подготвувам да собирам гласови, потписи ацелуларните вакцини да се воведат како редовни, па макар да треба да плакаме и партиципација. Дали имам подршка од родителите. Па нашите деца не се експериментални глувци, срамота Не знам што ќе правам, дали воопшто да ја вакцинирам, главата ќе ми експлодира
Kontaktiraj so Ministerstvoto dali im e vo plan vo brzo vreme da nabavat dokolku nemaat konsultacija so pedijatrite eve sega i na saemot ke imas moznost da prasas.Jas sum za odreden vid participacija za bilo sto da se raboti a za vozrat da ja dobieme kako pancienti uslugata sto ja barame (pokvalitetna).
ne se razbiram mnogu (potocno ne sum strucen)no i da gi nema procistenite vakcini pozelno e ako moze dozata da se pusti barem na tri pati na deteto a ne naednas vo visoka koncentracija.i najvise se kritikuva okolu vakcinite za dali sodrzat edna sostojka "thimerasol" koja potocno bi doslo vo laicki prevod sodrzi ZIVA(tezok metal)
Еца, потполно се сложувам со тебе и не знам како може во цел свет да се користат ацелуларни вакцини а само кај нас ги гледаат како оптеретување на буџетот, како да се парите поважни од здравјето на децата. Еве и ние триста нервози имавме и на крај со врски успеавме да се вакцинираме со ацелуларна за ДиТеПер, а тоа на Никола како на дете родено со ризик во 26-та недела треба да му следува без проблем. И треба сите деца да се вакцинираат со вакви вакцини а не родителите да се тресат на секое примање вакцина. Не верувам дека вакцините се толку скапи колку што е скапоцено здравјето на дечињата.
Рипче, и ние баравме ако може да си платиме, ама ни рекоа дека не може зашто имало одреден мал број на вакцини што се нарачувале преку Министерството и се даваат на деца кај кои докторите ќе утврдат дека постои ризик да ја примат обичната вакцина. Тоа се обично пред време родените деца или деца кои имаат некоја болест. Така да прво треба да се оди на преглед на Имунологија на Детска клиника па тие да кажат дали детето има потреба да се вакцинира со ацелуларна вакцина.
БСЖ?! Јас колку што знам таа се прима во една доза, ден два по раѓањето, и само доколку не е успешна се врши ревакцинација. А инаку не дава никаква реакција освен она црвено брумче на рачето.
Да, да Весне се прима веднаш по раѓање ама моето сонце примаше трансфузии на крв па не можеше да се вакцинира. Ние од утре почнуваме со првата вакцина па натаму..
Уф ме смири малку. Инаку не знам дали ќе заспијам оваа вечер. Ќе барам упат за на клиника за овие поливалентните ацелуларни вакцини. Ги имало по 6 во една вакцина па со едно боцкање се земаат 6 вакцини. Лошо е само што ќе мораме да одиме до Скопје за вакцинирање.
лелеееееј, девојки од кога ме немаше!!! Вакцини, болници, тргнав на работа по породилно, па дооолг службен пат... немам време... сепак мноооогу ве сакам сите.... ве мислам... околу вакцините.... по оноа што го поминав со мојата ќеркичка (три дена во болница како лоша реакција на ДТП, трета доза), подобро да купам вакцина и да плаќам лекари, отколку да се „коцкам“ со здравјето на децата... ВеЌе НИКОГАШ во амбуланта по вакцина!
Конечно се појави нашата мила Анушка, навистина многу ни' недостигаше Се загриживме Сега се' е во ред. Се надевам дека повеќе ќе не дружиш. Доаѓаат такви моменти во животот. Човек мора се да издржи. Но, после дождот изгрева сонце
Па добро помина Палешка, само малку викна кога ја боцнаа и после се смири. Мене ме изнервираа сестрите. Го гледаа моето дете како да е изрод. Сите се навртеа. Те колку е старо, те зошто до сега не е вакцинирано, те каде да го запишеме сега во 2009 или 2010, те ова те она. Ми се плачеше да ти кажам.
Искрено, секогаш кога ја носам Јана на лекар се враќам растревожена. Матичната кај ќе стигне кажува „ова е прематурчето од 1600 грама“, сега и овие денес. Ко циркуска атракција да сме
Туку, не се секирајте вие, се ќе биде добро утре. Ајде гушки за малата Миа.