|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Козметика за новороденче
7.2.2011 15:43:15   
penelopa
Дали некој користел козметика за бебиња A-Derma exomega?

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот bebe82)
Непосредна врска до пораките: 226
7.2.2011 17:06:45   
marina82
Da taa e franciska kozmetika i toa nameneta za atopicna koza kaj bebinja odnosno deca koi imaat atopicen dermatit, odnosno ekcema, znaci e za problematicna koza ja ima vo zegin i edna tuba od 200 ml e okolu 1000 denari  mislam, i e na prirodna baza.

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 227
8.2.2011 1:26:23   
baby_bump
Цела колекција од Hipp и многу сум задоволна.
На лицето јекодерм, на црвеното газе павловичева маст или ако има ептен црвенило и ставам Флогоцит. Досега немаме никаков проблем со кожата.
Само пред ден два и се појави црвенило на лицето и и беше малку рапаво како да има лишички ама со јекодермот и тоа се среди.

(Одговор на членот marina82)
Непосредна врска до пораките: 228
9.2.2011 18:03:34   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: marina82

Da taa e franciska kozmetika i toa nameneta za atopicna koza kaj bebinja odnosno deca koi imaat atopicen dermatit, odnosno ekcema, znaci e za problematicna koza ja ima vo zegin i edna tuba od 200 ml e okolu 1000 denari  mislam, i e na prirodna baza.

Фала Марина на инфо- деновиве ги пробавме тестерите гледам на син ми супер му се исчисти кожата по телото уште по лицето има црвенило одвреме на време- најверојатно ќе му купам млеко и купка за бањање а за лиценцето ќе земам Мустела.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 229
25.2.2011 16:28:33   
Nikiii
Пред малку му го намачкав лицето на бебето со еозин воден раствор, и сеа цел е црвен user posted image Пробав со топла вода да го исчистам, не излегува. Имал ли некој искуство со тоа да ми каже како да го измијам? 

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 230
25.2.2011 20:12:50   
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nikiii

Пред малку му го намачкав лицето на бебето со еозин воден раствор, и сеа цел е црвен user posted image Пробав со топла вода да го исчистам, не излегува. Имал ли некој искуство со тоа да ми каже како да го измијам? 

Еозин јас колку што знам не се става на лице, затоа што е многу јак, инаку не знам да ти кажам како да го исчистиш, веројатно само ќе се исчисти

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Nikiii)
Непосредна врска до пораките: 231
25.2.2011 20:32:39   
Nikiii
Па убаво и објаснив на таа во аптека дека ми треба за лице, и ми даде некој безалкохолен, воден 1% раствор...ваљда не згрешила па да му напраам уште поголеми брунчиња по лицето. Вие што сте користеле за тој проблем? 

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 232
25.2.2011 20:45:34   
Snowhite RR
Јас на лицето му ставав само јекодерм, а сега му ставам бекутан, не знам колкаво е твоето бебе. А еозин црвен раствор така?

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 233
26.2.2011 15:12:37   
Nikiii
Има два месеци. Да од таа црвената течност, вчера дури после бањање му излезе и тоа малку пак остана, денес незнам дали да ставам. А инаку после течноста го мачкам со мустела cold cream, па ке видам како ке биде за неколку дена.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 234
1.3.2011 0:04:42   
marina82
Koja krema za gazinja koristite za vasite bebinja. Dali ste zadovolni so Pavloderm

Непосредна врска до пораките: 235
1.3.2011 0:05:47   
mila mama
Jas koristam isklucivo "Originalna pavloviceva" na d-r Pavlovic i sum prezadovolna! 

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 236
1.3.2011 0:11:36   
ole2004

Koja krema za gazinja koristite za vasite bebinja. Dali ste zadovolni so Pavloderm
Jas koristam Pavloderm i sum zadovolna.Gazeto na bebusot nikogas ne bil crven ili da sme imale pelenski osip.

Непосредна врска до пораките: 237
1.3.2011 8:30:45   
arh_diz
Na mene mi donesoa ogrinal pavloviceva no nekako ne mi se dopaga od Pavloderm sum prezadovolna. E sega Pavloderm imam od Belgrad i Skopje ne se isti taa sto e od Belgrad mi e nekako pogusta , e sega neznam dali taka se pogodilo pakuvanjeto ili taka e.

Биди тоа што си

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 238
15.3.2011 13:54:39   
Nadezna
ИЗВОРНА ПОРАКА: ole2004

Jas koristam Pavloderm i sum zadovolna.Gazeto na bebusot nikogas ne bil crven ili da sme imale pelenski osip.

Јас ја користам детксата витаминска маст од Бекутан, каде каде подобра од таа на Галафарм.

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 239
15.3.2011 19:02:39   
podarok
Мамички, дали почнавте  со употрба на креми со заштитен фактор затоа што сонцето барем деновиве многу беше јако? Колку и да се криевме со капче веднаш по прошетката му пламнаа обравчињата. Ако некоја има искуство споделете, која крема може да се користи пред 6 месеци.

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 240
15.3.2011 22:32:08   
Pepelaska *
И мене ме интересира ова и ние шетавме и обравчињата црвени одма како јаболче се направиuser posted image може ли да се ставаат заштитни креми и на лицето , јас секогаш пред излагање го мачкам со крема за лица Хип за заштита од надворешни влијанија ( ветер и сл) ама не сум му ставила за заштита од сонце

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот podarok)
Непосредна врска до пораките: 241
16.3.2011 0:26:45   
mila mama
Pepelaska vazno e redovno da se hidrira kozata. Ako stavas krema za zastita od studot i veterot, stavaj ja redovno i ne bas pred izleguvanje. Na kremata i treba vreme da upie i da ja zastiti kozata, ako e neposredno pred izleguvanje, taa nema vreme da si ja svrsi rabotata. Za sonce se razbira moze da stavis neposredno pred izleguvanje zatoa sto toa e efekt sto doaga od sp faktorot vo kremata, no za ovlaznuvanje stavaj porano malku.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 242
16.3.2011 14:49:38   
bebe82
И мене ме интересира која крема за сонце да ја купам. Ми е страв да не се исфрли на лицето, па ме интересирара која ја користите вие??
Дури и сакам наочарчиња за сонце да купам user posted image

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 243
18.4.2011 0:48:49   
tnade
nie koristevme sapunce asso derm, no bidejki liceto na strumfetka i se iritirase po preporaka na zolva mi zemavme mustela, da vidime dali ke se povlecat bruncinjata i crveniloto

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 244
18.4.2011 22:11:22   
Luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: tnade

nie koristevme sapunce asso derm, no bidejki liceto na strumfetka i se iritirase po preporaka na zolva mi zemavme mustela, da vidime dali ke se povlecat bruncinjata i crvenilotoako ne

Crveniloto i bruncinjata na mojot 2,5 mesecen sin mu se iscistija od becutan kremata so cink oksid. Stavaj mu i od taa krema, nema nisto da izgubis

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 245
24.4.2011 12:48:36   
Simonne
Vo poslednive nekolku dena ni se pojavija malecki crveni bruncinja na licenceto. Ve molam preporacajte mi nesto neznam sto da mu stavam so ogled na toa deka ima samo 25 dena...

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 246
19.7.2011 13:08:49   
mila 3
jas vi preporacavam Eucerin kozmetika na site. bebusko moj imase crveno gaze i mu bese suva kozickata. 2 meseci probuvav se, od kremi so cink do kanesten, i nisto ne mi pomogna, na kraj doktorkata ke ni ja ispituvase mokracata. si kupiv na Eucerin sapunce i posle 2 dena gazeto ni bese belicko a kozickata svilena user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Simonne)
Непосредна врска до пораките: 247
19.7.2011 13:29:39   
dostickage
sega posebno vo leto samo tusiranje i toa so cista voda.
preku eden den i toa sapunce.super e nivea,eucerin,sebamed.sapuncinjata se sepak najnezni.
bez premnogu kozmetika zasto toa sepak zatvora pori,sto voopsto ne e preporaclivo za leto.

(Одговор на членот mila 3)
Непосредна врска до пораките: 248
19.7.2011 13:34:43   
AnnaMolly RR
Користев Бекутан, ама последен пат зедов Хип шампон+купка за тело 2 во 1. Преубаво мириса и кожата ја прави мазна и нежна. А во комбинација со кремата од Хип за лице и тело е совршенство! 

Live and let live

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 249
19.7.2011 13:41:22   
dostickage
hipp-ot se zakon,cela kolekcija.
predvreme rodenit decinja vo gak gi banjaat so hipp,pa sea vidi kolku se nezni i blagi.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?