|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Козметика за новороденче
30.11.2010 10:26:48   
nadica
извини мила не го видел некој што користи џонсон user posted image
јас од зегин ги имам купено лосионот е 161денар, а на купката се измила цената user posted image  ама толку одприлика

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 201
30.11.2010 13:04:33   
mamicka_26
И ние го користиме Џонсон гелот за туширање и е преубав и стварно убаво мириса,многу сум задоволна.Иначе во тинекс е околу 170 денари!

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 202
4.12.2010 23:50:47   
beautifuldam
neznaev vo koja tema da se obratam pa ako gresam ve molam da me ispravite....sakav da prasam kade vo skopje vo koja apteka mozam da najdam digialna vaga za bebe i po kolku pari se? pozdrav

Непосредна врска до пораките: 203
6.12.2010 13:58:53   
Dame i Emce
Iskreno jas od Bubsenot ne sum ic zadovolna maliot pocna da se nafrla na liceto i slucajno vo Zegin mi ja preporacaa Corine de Farme so plava ambalaza.....navistina sum prezadovolna sega i se banjkame so gelot  i losionot za telo i kremata za lice gi koristime a i vlaznite maramici.......poveke nemame nikakvo crvenilo i nikakvi brumcinja na licenceto.Vi ja preporacuvam na site majki koi si imaat problemi so suva kozicka......i mi se dopaga uste sto e na prirodna baza i sto nema paraben.

Непосредна врска до пораките: 204
6.12.2010 21:47:14   
Natuska85
ИЗВОРНА ПОРАКА: beautifuldam

neznaev vo koja tema da se obratam pa ako gresam ve molam da me ispravite....sakav da prasam kade vo skopje vo koja apteka mozam da najdam digialna vaga za bebe i po kolku pari se? pozdrav

Мислам дека има во Еурофарм кај буњаковец,ама незнам која цена е.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот beautifuldam)
Непосредна врска до пораките: 205
6.12.2010 23:06:12   
baby mama
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85

ИЗВОРНА ПОРАКА: beautifuldam

Мислам дека има во Еурофарм кај буњаковец,ама незнам која цена е.

a ja skako da vidov vo Nuk, sproti t.c Biser na bulevarot gleda prodavnicata ili Baby centar se vika user posted image

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 206
17.12.2010 13:42:46   
penelopa
Од козметика користиме Bubchen, во болница тоа користеа па и дома продолживме...по препорака на патронажната само сапунче а место млеко или лосијон ни препорача маслиново масло.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот baby mama)
Непосредна врска до пораките: 207
17.12.2010 15:04:55   
Calypso

ИЗВОРНА ПОРАКА: sweety***

jas mojata kerka veke edna godina ja kapam so mustela gel i so mustela mleko za telo inaku na gazeto i stavam pavloderm a letovo koga se vcrvuvase na cazeto i stavav od mustela krema za crveno gaze user posted image vo pocetokot pocnav da i go brisam gazeto so bekutan vlazni no ne i odgovaraa i se vcrvuvase i preminav na pampers so aloe vera i seuste gi koristam tie i sum mnogu zadovolna sepak pampers e pampers jas voopsto ne im veruvam na makedonskite proizvodi kako bekutan.ete pred nekoj den gazeto i se vcrvi zosto svekrva mi ja izmila so bekutan sapunce znaci voopsto ne i odgovaraat.user posted image user posted image user posted image

Можеби на твоето малечко не му одговарале производите на алкалоид, тоа се случува. Инаку, искрено да ти кажам, јас повеќе им верувам на македонските производи, и оние од бившите ју-простори (ама со мала доза на резерва за овие од ју-просторите). Не би користела странски производи, затоа што не им верувам ни малку дека не се штетни. И нема врска дали се работи за бебе или не. Се знае дека ѓубрето го праќаат кај нас, сепак има разлика меѓу истиот производ купен овде во Македонија и купен во Словенија.
Здравје Боже, кога моето малечко ќе се роди, јас планирам со Бекутан колекцијата да почнам. Ама ќе видиме како ќе биде, да не зборувам пред време, сепак сум во 28 недела user posted image

(Одговор на членот sweety***)
Непосредна врска до пораките: 208
26.12.2010 18:28:23   
pavcule
Jas pocnav so becutan kolekcijata,kupiv cela kolekcija,i iskreno ne sum bas zadovolna ili moze pa nas ne ni odgovara.samo vlaznte maramici mislam deka se podobri.
zatoa posle dve nedeli preminav na nivea,pa ce vidime kako ce se pokaze.
a inaku od mnogu prijatelki slusav za eucerin losionot i premogu se zadovolni ama mene mi bese malku skapo i se resiv za nivea.
ama da ne ispadne siromaviot duplo placa pa na kraj da se prefrlam na eucerin.user posted image

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 209
2.1.2011 16:30:16   
Nadezna
jас користев од старт Бекутан шампонче и пенливо средство од камилица. Го мачкав по цело тело со Јекодерм до 40 дена, после само лиценцето, а телото со Бекутан млеко.

Ne znam da citiram zatoa kopiram.

Vaka, jas go mackav Damjan jekoderm na liceto, ama toj si go pipa liceto so rakavicite i posle gi buta vo usta- sega ne go mackam so nisto od strav da ne mi se otrue :(
Imate resenie? Vasite deca ne pravat taka?

(Одговор на членот pavcule)
Непосредна врска до пораките: 210
2.1.2011 16:45:06   
*miki mami*
Користев џонсон купка од лаванда исто и млекото го користевме,ама ни се правеше суво на лиценцето закажав на кожно и испадна имал многу сува кожа и освен мустела стелатопија ништо друго не ни одговара и така сега користиме сапун,лосион и купка на мустела стелатопија ужасно се скапи али мораме

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 211
2.1.2011 17:21:22   
arh_diz
miki mama ako ti e skapo kupi bademovo maslo za telo i dovolno ti e. na nas pedijatarot ne ni preporacuva nikakva kozmetika koristime Samo samponce i toa ne sekoe kapenje.

Биди тоа што си

(Одговор на членот *miki mami*)
Непосредна врска до пораките: 212
2.1.2011 17:43:08   
bebe82
ИЗВОРНА ПОРАКА: *miki mami*

Користев џонсон купка од лаванда исто и млекото го користевме,ама ни се правеше суво на лиценцето закажав на кожно и испадна имал многу сува кожа и освен мустела стелатопија ништо друго не ни одговара и така сега користиме сапун,лосион и купка на мустела стелатопија ужасно се скапи али мораме

И на моето бебе кожата му е чуствителна и ние користиме колекција на мустела, купка и стелатопија по препорака на педијатар. user posted image

(Одговор на членот *miki mami*)
Непосредна врска до пораките: 213
2.1.2011 19:14:52   
Nadezna
Vaka, jas go mackav Damjan jekoderm na liceto, ama toj si go pipa liceto so rakavicite i posle gi buta vo usta- sega ne go mackam so nisto od strav da ne mi se otrue :(

(Одговор на членот bebe82)
Непосредна врска до пораките: 214
2.1.2011 20:16:47   
*miki mami*
Го носев на кожно во ре медика и докторката ни рече само мустела стелатопија и нема да се појавува сувило и навистина нема веке суво на обравчињатаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 215
2.1.2011 20:41:32   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna

Ist slucaj sme i nie , pedijatarot rece da go mackame so sterilno maslinovo maslo, mada jas ne go mackam.

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 216
2.1.2011 22:58:20   
Sandric
Nie koristevme chico kupka samo malku rastvorena vo vodata, ne direkno na kozata.
Sega ke probame bekutan, se nadevam ke bide dobro.
Nikoga[ ne sme imale problemi so kozata , ne go mackam so nisto osven so pavloviceva na gazeto i toa samo posle banjanje i posle kakanje.

Непосредна врска до пораките: 217
3.1.2011 0:24:17   
Nadezna
Ist slucaj sme i nie , pedijatarot rece da go mackame so sterilno maslinovo maslo, mada jas ne go mackam.

Probaj so ad kapkite sto gi pie, mrsni se i ubavi za lice. Sveki go mackala maz mi koga bil dete so niv, po pre\poraka od pedijatar

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 218
15.1.2011 15:58:04   
Snowhite RR
Дискусијата за теменица продолжува  овде

< Поракaта ја уредил Natuska85 -- 15.1.2011 22:28:53 >

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 219
22.1.2011 19:47:54   
slavicav

ИЗВОРНА ПОРАКА: slavicav

Земи си го Дерматолошки гел за бањање 500ml на Mustela,тој е и за косата и за телото.Многу е убав ние го користиме сеуште,второ пакување.Точно малку е поскап ама ни траеше 4 месеци.Најпрво за телото користевме јекодерм ама по некое време си го купивме и млекото за тело на Mustela.За газето на почетокот користевме др.павлович ама еднаш ни се зацрвени и не поминуваше цел ден и мажот ми рече ај пробај намачкај ја со јекодерм и при следното менување на пелената немаше ништо ,така да сега газето го мачкаме само со јекодерм и немаме проблем.

Dali znae nekoj tubata 2 vo 1 od 300ml za kosa i telo na Mustela dali peni,sakam neshto shto pravi pena od ovaa kolekcija ama neznam shto?

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 220
25.1.2011 9:23:00   
antonie
bebusot mi e mesec ipol dosega bevme so eucerin sapun i jekoderm... dali e vreme da premineme na nesto drugo?

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 221
25.1.2011 9:37:27   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: antonie

bebusot mi e mesec ipol dosega bevme so eucerin sapun i jekoderm... dali e vreme da premineme na nesto drugo?

antonie jas mislam deka nema ppotreba sekoj mesec da se menuva kozmetikata za novorodencinja
Tuka pedijatrite  do 1 godina se protiv bilo kakva kozemetika dokolku ima bebeto normalna koza ne preporacuvaat nisto osven najobicen sampon ili kupka

Биди тоа што си

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 222
25.1.2011 10:13:50   
Sandric
Se prefrlivme na bekutan ama nekako ne mi prai merak, mu ja susi nekako kozata na Pavel.Mislam deka pak ke si kupime Chicco

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 223
25.1.2011 22:49:29   
petra27
Nie od raganje koristime Mustela za bankanje,go mackam so ribino maslo a na liceto koga ke se isfrli mu stavam Mustela Stelatopija a inace mu stavam Bekutance......

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 224
26.1.2011 11:08:39   
bebe82
ИЗВОРНА ПОРАКА: petra27

Nie od raganje koristime Mustela za bankanje,go mackam so ribino maslo a na liceto koga ke se isfrli mu stavam Mustela Stelatopija a inace mu stavam Bekutance......

И мојата се исфрли на лицето од јекодермот на лицето, ама кога бев на педијатар ми препорача цело тело да и го мачкам со Мустела Стелатопија, не само лицето. И сега јас цело време ја мачкам со стелатопијата, не само по потреба, и веќе воопшто не се исфрла.

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?