Calypso -> RE: Козметика за новороденче (22.12.2011 18:26:35)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak Женски кажете ми што ми треба во почетокот од козметика? Само шампон за бањање или се става и нешто после бањање? Za pocetok samponce i kupka za telo ili sapunce, zavisi sto preferiras poveke. Ubavo e ako najdes od onie 2 vo 1 sto se, i sampon i kupka, takvi ima na Nivea i na Corinne De Farme, za drugi ne znam. Jas pocnav so Corinne de Farme, go koristevme prvite tri meseci, posle prodolziv so Nivea. Sega momentalno koristam Bekutan kolekcija, i fala mu na Boga, ne sme imale problemi. Za gazeto ke ti treba vitaminska mast, toa na tebe ostanuva da odberes kakva sakas, jas ja koristam vitaminskata mast so neven na Bekutan. Za posle banjanje, na pocetokot mozes da go mackas so Jekoderm, a potoa mozes da zemes i nekoe kremce za telo ili maslo za telo. Andriance, i na sin mi liceto mu e suvo, potocno, obravcinjata kako da mu se posuvi, pa go mackam so jekoderm, ponekogas i so obicniot detski krem na bekutan. Probaj nesto so toa. Inaku, jas sum najzadovolna od Jekodermot, i za lice i za telo, ednostavno super ja pravi kozata, ja cisti i ja lekuva. Samo sto sin mi bas ne go saka mirisot[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|