jana81 -> RE: Козметика за новороденче (19.2.2012 17:40:35)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance Odkako procitav se, i se iskonultirav so iskusni mamicki...MUSTELA nema da zemam zasto, da vazhi za kvalitetna kozmetika, za cuvstvitelna koza, ama moze dajavi rekacija i alergija...taka da ja sepak se vrativ na EUCERIN- cevenata linija..i toa zemav zaso GEL ZA TUSHIRANJE SO MASLO..i nema potreba od nikakvo dopolnitelno mackanje..taman da ne go macam bebe,.,..dvete pedijatraki sho gi prashav mi rekoa za lice samo pavloviceva i toa so AD kapki...taka napraviv i sega mi e mirna glava Adrijance jas na liceto t.e na suvite obravcinja probav Pantexol ama nekako ne pomogma mnogu pa probav pavliceva so peru balsam izmesana so nekolku AD kapki i da ti kazam mnogu pomogna, posle dva-tri pati stavanje kozata omekna. E sega za banjanje koristam mustela sapunce i poslednit pat bebe placese koga do doprev da ocite, mislev od vodata se isprasi. Koga probav os sapunot na ocite sto da kazam ne da luti nego pecee so e soe Mustela.ma nema veze dzabe dadov 350 den za edno sapunce. Sakam da te prasam za eucerin kupkata dali pece na oci, ako ne pece odma ja zemam taman sto vikas i da ne go mackam, cim e so maslo
|
|
|
|