|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Козметика за новороденче
4.5.2012 0:51:15   
ivana89
na mojot user posted image bekutan maramicite voopsto ne mu odgovaraat vednas mu pocravenuva gazeto...

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 526
4.5.2012 1:03:17   
ivana89
i na mojot bebeus ne mu odgovaraat becutan nmaramicite ...baba mu od mk mu donesee becutan maramici i vednas mu se pocrveni gazeto i prestanav da gi koristam ,sega celo vreme koristam "hugies" koi se na baza na pamuk i voda odlicni se ...pa ako gi ima vo mk mozete tie da di koristite za da ne mu pocrvenuva gazeto popzdrav
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ring

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

user posted image Калипсо ја и ти денес ептен се пратиме хахах фала срцка!!!!
Ринг, газето му се вцрвува од пелените или од влажните марамици ако користиш. Најубаво да земеш бекутан со цинк оксид и џам ќе биде газето. Лето иде па најубаво да смениш некој убав хидратантен лосион за тело, и бекутанот е добар исто, ако не еуцеринот е поскапа варијанта ама викаат дека е одличен. Исто за газето, бриши го бебето со вода и памук.

za gazeto pretpostavuvav deka e od vlaznite maramici becutan...doma ja mijam samo so voda posle sekoe menuvanje pelena, ama koga izleguvame nekade koristam vlazni maramici i vednas reagira
ke mora skroz da gi isfrlam , ili da probam so drugi ...
inaku i detskata vitaminska krema od becutan isto bas ne ni odgovara.....izgleda od becutan nisto nemada koristimeuser posted image

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 527
4.5.2012 14:26:49   
Luci
Му купив на М. лосион од Еуцерин со заштитен фактор 50-ка user posted image Сега на секое излегување од дома му нанесувам на лицето и на рачињата и детево ми е малку исончано, вас ви се случило ли некогаш вакво нешто?

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот ivana89)
Непосредна врска до пораките: 528
4.5.2012 14:35:16   
vezilka RR
Па тоа зависи од пигментите, ако мислиш на исунчаноста. Еве и јас, а и Никола гледам дека е какао мене, на првото сонце веќе сме исунчани user posted image .

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 529
4.5.2012 14:36:22   
Pepelaska *
Да , и син ми е исончан на лице и на рачиња , му немам уште ставено ништо пошто не го чувам многу на сонце ама кај да е ќе почнам да го мачкам

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 530
4.5.2012 14:36:40   
jana81

ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

Му купив на М. лосион од Еуцерин со заштитен фактор 50-ка user posted image Сега на секое излегување од дома му нанесувам на лицето и на рачињата и детево ми е малку исончано, вас ви се случило ли некогаш вакво нешто?

E bas vakov i jas sakav damu kupam na B za koga ke izleguvame na sonce ama me predomisli aptekarkata deka do 1 godina ne se preporacuvalo da se nanesuvaat kremi so faktor i ne mu kupiv.
uku ni izleze problem, velke nekoe vreme okolu ustickata na B mu se pojavuvaat sitni brumcinja kako vrukinki neznam, nemozam da otkrijam od sto se. si vikam aj da ne e od hrana nekoja alergija ama ne sum primetila od nesto posebno da se isfrla. Prvin mu se pojavija nad ustickata pa mu porazminaa, a sega i pod ustata mu se pojavija. Se mislam da ja zemam kremata od eucerin crvenata linija gledam mnogu ja falat ama neznam dali e zatoa nameneta. Aj ve molam mamicki pomognete ako ste imale vakov problem.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 531
4.5.2012 14:37:56   
jana81

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

a Mihaela 2010 Eucerinot losinot go koristis ili nekoja krema ?

Krema...crvena nekoja linija taka ja vikaat...vo Zegin ima ke si prasas kutivce od 50 ili 100 ml e oklu 500 den,ama se isplati oddamna ja koristam

Mihaela a taa krema e konkretno za lice ili za telo da znam kako da ja baram, posto mene mi treba za liceto

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 532
4.5.2012 14:38:25   
Natuska85
Луци и јас го земав истото вчера,најмногу ми го фалеа,ќе видиме.Од денес почнавме да се мачкаме,а овие денови претходниве и моето како да се подисунча малку,што значи не е до крематаuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 533
4.5.2012 14:39:44   
dostickage
Jana 81, spored mene mozno e da e nekoja kontaktna alergija.Toa e cest slucaj osobeno kaj mali bebinja. Sin mi ima i den denes ako se dopre do nesto.
Jas mislam deka e od hrana sto ostanuva posle jadenje.Trudi se posle sekoe jadenje da go mies so vodicka , da ne koristis vlazni maramici i sl.Decinja kako decinja , posle jadenje site se kako prasenca user posted image

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 534
4.5.2012 14:46:41   
kikicka
Женски лани времето не беше вака наеднаш 30 степени,баш забележав кај Л,кога прв пат т.е во Петокот температурата надвор беше 30степени ,ја намачкав со заштитна крема од пријателката што имаше ,бидејќи мојата ја фрлив,а истиот ден Л прв пат проба ресана,вечерта на грпчето беше цела нафрлана и баш се чудев од што е,помислив од кремата но ако беше од тоа ке беше цела и на раце,нозе не само на грбот,после си реков може од ресаната ама не испадна од жешкото,баш читав на РР за црвенило кај децата и да од прејакото сонце,земавме пудра ја намачкавме два три пати одма се повлекоа.

Ништо чудно да е и тоа,нагло жешко време децата од зимни алишта оп одма разголени и тие осеќаат.А инаку за кремата Луси што си ја земала јас лани таква користев и предобра е ,скапа ама добра,дури не се препорачува заштитна крема за деца под 1 година ама јас сепак ја земав пошто друга не најдов,инаку Л тогаш имаше 8месеци. И оваа годинапланирам истата да ја земам.

< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 4.5.2012 14:48:05 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 535
4.5.2012 14:52:00   
Beatris
За до 1 година добра е Мустелата што е 0+ Јас ја користев, сега планирам да земам Еуцерин, него се мачка ли и на лице со тоа?

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 536
4.5.2012 14:52:16   
kikicka
Јана имам пишувано за ова,кога почнавме со дохрана Л наеднаш почна од чист морков да се фрла на лицето, т.е околу уста и после се намалуваа,не ја мачкав ништо ,кога ке јадеше пак морков пак исто и не давав едно време морков,овде во Хр ни ја дадоа Бепантхен маст и одма и исчезнаа ,сега за се ја користам,дури и газето ако и се вцрви одма поминува. Инаку и нас од бекутанот одма се вцрвуваме на лицето . Види побарај ја таа маст ако ја има во Мк,или каде и да живееш.

ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81

ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

E bas vakov i jas sakav damu kupam na B za koga ke izleguvame na sonce ama me predomisli aptekarkata deka do 1 godina ne se preporacuvalo da se nanesuvaat kremi so faktor i ne mu kupiv.
uku ni izleze problem, velke nekoe vreme okolu ustickata na B mu se pojavuvaat sitni brumcinja kako vrukinki neznam, nemozam da otkrijam od sto se. si vikam aj da ne e od hrana nekoja alergija ama ne sum primetila od nesto posebno da se isfrla. Prvin mu se pojavija nad ustickata pa mu porazminaa, a sega i pod ustata mu se pojavija. Se mislam da ja zemam kremata od eucerin crvenata linija gledam mnogu ja falat ama neznam dali e zatoa nameneta. Aj ve molam mamicki pomognete ako ste imale vakov problem.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 537
4.5.2012 14:53:06   
Maca25
Јана, ако пика раце во уста, ако му искачаат заби па пика играчки, може да се нафрла околу устата. Од нова храна исто така. Баш денес го гледам внук ми цел нафрлан околу устата и на брадата, ама се му е од што се лигави и пика се и сешто во уста.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 538
4.5.2012 14:56:41   
kikicka
На све мазала Кикичка user posted image user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

За до 1 година добра е Мустелата што е 0+ Јас ја користев, сега планирам да земам Еуцерин, него се мачка ли и на лице со тоа?

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 539
4.5.2012 14:58:31   
Beatris
И на лепче? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 540
4.5.2012 14:58:41   
lilicka
Деновиве се шеткаме на сонцее и сме по кратки ракавчиња приметив дека на рачињата исто и на ножињата и се појавија ситни бубулички не се црвени онака како рапавка и е кожата ја однесов на педијатар да видам од што и е тој ми кажа демек од прашокот за перење ајде го сменив еве пак има.....а за крема ми рече да не и ставам со фактор никако з’ш нема 1година не било убавоо......и сега незнам што да праам а детево нон-стоп ми е надвор си уживка и добивме малку бојаuser posted image
Кажете ми од искуство некоја крема за лице и тело само да не е Мустелаuser posted image ме збунија и во аптека и педијатаротuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 541
4.5.2012 15:02:34   
lilicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

Јана, ако пика раце во уста, ако му искачаат заби па пика играчки, може да се нафрла околу устата. Од нова храна исто така. Баш денес го гледам внук ми цел нафрлан околу устата и на брадата, ама се му е од што се лигави и пика се и сешто во уста.

Јана има право Маца многу се големи шансите да е од играчките з‘ш и кај нас е така ќе се исфрли и ќе и се повлече јас често и го мијам лицето и играчките се пика во уста и се лигави многуууууу...!!!

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 542
4.5.2012 15:05:05   
Beatris
А цело лето лани беше на брадата нафрлана како со ситни бубуљички, мислам дека од цуцето и беше, и затоа што тој дел нон стоп и беше влажен. Ја мачкав со мустела стелатриа повеќе пати на ден, и навечер подебел слој откако ќе заспиеше, и и поминуваа

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 543
4.5.2012 15:08:04   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Деновиве се шеткаме на сонцее и сме по кратки ракавчиња приметив дека на рачињата исто и на ножињата и се појавија ситни бубулички не се црвени онака како рапавка и е кожата ја однесов на педијатар да видам од што и е тој ми кажа демек од прашокот за перење ајде го сменив еве пак има.....а за крема ми рече да не и ставам со фактор никако з’ш нема 1година не било убавоо......и сега незнам што да праам а детево нон-стоп ми е надвор си уживка и добивме малку бојаuser posted image
Кажете ми од искуство некоја крема за лице и тело само да не е Мустелаuser posted image ме збунија и во аптека и педијатаротuser posted image user posted image user posted image

Od sonce i e. jas samo bi ti rekla da ja tusiras pocesti i  samo so vodicka. Teloto da se tapka na mek peskir nikako da ne se trie. Po mene se vrukjici.
Sin mi imase lani taka koga odese vo gradinka od toploto.Mi vikaa kremi probaj ova probaj ona , jas ne poslusav zasto po mene kremite samo mozat da vlosat zasto petesno se teski i masni.Jas go resiv problemot samo so cesto tusiranje vo mlaka voda.
Za sekoj slucaj ne stavaj omeknuvac i plavi alista po dva pati. 

Непосредна врска до пораките: 544
4.5.2012 15:09:16   
kikicka
Лиличка пробај ја Еуцеринот,мене кога ја купував никој не ми кажа дека било лошо да се мачка,е сега тоа го дознав откако ни заврши одморот user posted image ,фала богу ништо не и е, Инаку заборавив да кажам за тоа црвенките како брунчиња ,на Л некогаш и се појавуваат откако мм убаво ке ја изгњави а брадата му е за бричење,па така таа цела е црвена на лицето и за пола саат и поминуваат.

Непосредна врска до пораките: 545
4.5.2012 15:47:20   
jana81

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

Јана има право Маца многу се големи шансите да е од играчките з‘ш и кај нас е така ќе се исфрли и ќе и се повлече јас често и го мијам лицето и играчките се пика во уста и се лигави многуууууу...!!!

i jas prvo pomisliv od hrana ama ne sum mu dala nisto novo za da pojavi nekoja alergija a za stavanje vo usta stava se sto ke dokaci. Gi vadi dolnite kecovi i dvata i se pika vo usta a i non-stop si ja preapuva dolnata usta i non-stop mu e vlazna. I za toa neznam dali da go mackam nesto posto ke gi go izedeuser posted image
Ama pak od druga strana toj veke nekolku meseci g stava igrackite vo usta. za brisenje ne koristam vlazni maramcinja nikako tuku samo go mijam so mlaka voda ili go brisam so pamukce natopeno so voda, kako i gazetouser posted image

Непосредна врска до пораките: 546
4.5.2012 15:55:13   
Beatris

Лиличка слободно земи Мустела за од 0 месеци, има 2 вида, едната е за после 1 год. Ќерка ми лани на плажа седеше по цел ден, имаше 4 месеци, одлична и беше, нема никакви хемикалии туку минарална заштита. Плус кога се мачка е онака густа, бела, ме потсеќа на кремите со цинк, и ја одржува кожата сува не ја масти, така да и тие брумчиња што и излагаа на лицето и поминаа кога ја мачкав, а плус беше и заштитена

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 547
4.5.2012 18:41:52   
Ikana
Лиличка, како бе да не ставиш крема со СПФ на бебе на сонце? Па затоа постојат специјални бебешки од кои нема алергиски реакции...и затоа се произведуваат за да се заштити нежната бебешка кожа...Еднаш да ви изгори на сонце бебето, покасно во животот триста проблеми со кожата може да има. Бог да чува не се ставало фактор на бебе...ц..ц...ц...user posted image Еве ја ќе ти кажам на 3 и пол месеци и ставив 5о фактор па што! Не ми изгоре на сонце, тоа! Ко бањањето со жолчка од јајце работава....муабети од пред 200 години! Чувај Боже со странска крема да го намачкаш па...уу пу пу скраја да е, зашто кога си имаме ние свинска маст пииихххх....user posted image

< Поракaта ја уредил Ikana -- 4.5.2012 18:48:30 >

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 548
5.5.2012 13:27:47   
Natasa981
Beatris, mozes li da mi postiras slika od kremata za zastita od sonce na Mustela, taa so 50 faktor za bebenca do 1 godina..? Vo apteka mi ponudija nekolku na Mustela i zbunka bev user posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 549
5.5.2012 21:51:48   
Beatris
Еве ја, се продава во кутивче
user posted image

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 550
Страница:   <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?