|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Козметика за новороденче
19.3.2012 16:31:04   
Annet
fala mnoguuu
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

zastitna krema so faktor, baraj da ne bide bez parabeni.

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 501
19.3.2012 16:35:34   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

fala mnoguuu
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

zastitna krema so faktor, baraj da ne bide bez parabeni.

Јас лани користев Мустела со заштитен фактор 50. Закон! А имаше 4 месеци и уживаше на плажа, немавме гајле во тој поглед, уопште не ја мислев. Е сеа солена пресолена user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 502
19.3.2012 16:55:23   
Ikana
Pred da ja otvoram temava zimi majka toa sakav da prasam, M se vcrveni denes na liceto ima samo belo krugche kaj usteto od cuclatauser posted image
Ok, znaci mustela faktor 50!
Fala!!!!

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 503
19.3.2012 17:00:54   
Beatris
Леле душичка, мачкај ја обавезно, малецко е кремчето ептен а е околу 1200 ден, али нема шанси да изгори, само барај ја таа што е од 0 месеци

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 504
19.3.2012 17:06:11   
Ikana
Smeam sega da ja namackam so taa becutanot so cink oksid, da ne i izleze nesto?

Непосредна врска до пораките: 505
19.3.2012 17:39:00   
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Smeam sega da ja namackam so taa becutanot so cink oksid, da ne i izleze nesto?

Mackaj ja so caj od kamilica i pola lazicka soda bikarbona...,natapkano na gazicka...mala dezinfekcija..odma pominuva..i na A mu se prai taka

< Поракaта ја уредил Andriance -- 19.3.2012 17:40:52 >

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 506
19.3.2012 17:45:38   
Ikana
Fala Andriance sega bas kje napravam...toa ti e, detevo belo sirence na maz mi a ja "Baci" cela!! Mada soncevo epten e shtetno i jako, ja goram, ne pa bebence.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 507
25.4.2012 13:58:49   
jana81
lelee i B e sirence bel uste ne sum mu zemala ama pod "Itno" moram da zemam nekoja krema so zastiten faktor za sekoe izleguvanje na sonce. E sea vcera gledav vo apteka imaa samo Bekutan ama onoj bel bel ko glina i tesko se nanesuva, pa ne e na plaza pa taka da se setame so belo nose i obravcinja. Isto imase i eucerin ama toa bese mleko i nekako ne se zaintetesirav mnogu. Popladne ke izlezam da razgledam, pa ajde mamicki dajte predlog za nekoja dobra krema so zastiten faktor. I uste me interesira da ne se nesto prezazituva bebeskata koza od sekojdnevno koristenje na vakva krema pa da ima nekoj negativen efekt, posto do sega ne koristime nisto za lice pa da si prasam neli??user posted image

Непосредна врска до пораките: 508
25.4.2012 15:03:07   
Ikana
Мустела е добра крема за сонце, само малку е скапичка, а ние користиме бекутан со 50 фактор, за шетање супер е, е сега здравје за на плажа, некоја гарниер или нивеа ќе земам, у принцип некоја што на мене делува.

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 509
26.4.2012 12:35:21   
Beatris
Jас земав Мустела, само затоа што имала некоја минерална заштита, без јаки хемиски супстанци, и тоа за на одмор, ептен беше мала А, и не сакав да експериментирам, освен на Кико, другите не беа од 0+. За ефект да не зборам, по цел ден на плажа, ништо немаше фала богу, т.е. фала Мустела user posted image

Непосредна врска до пораките: 510
26.4.2012 18:15:32   
jana81
jas dnes barav kremi so zastiten faktor za B i resiv da zemam od Eucerin bea nekade okolu 700 den. mi se cini Eucerin kids so SPF 50 ama taa aptekarkata me predomisli deka ne se preporacuvalo na dete do 1 god da se koristat kremi so Faktor. E sea moja e greskata sto ne ja prasav "ZOSTO" ne se preporacuva ama bidna toa i na kraj ne zemav. Edinstvena opcija mi e taa na Mustela posto vikate deka e od 0+ pa ke vidam ako najdam ke zemam

Непосредна врска до пораките: 511
26.4.2012 19:42:37   
Ring
kakva krema za lice koristite za vasite bebinja, pedijatarot mi preporaca nekoe hidratantna za da ne zatvaraat porite, za moze kozata da dise ama ne mi kaza nikoja konkretno ?
me interesira vase iskustvo ???

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 512
3.5.2012 15:44:10   
Ikana
И мене тоа ме интересира, Ринг што прашува, јас сега за сега ја мачкам со бекутанот со цинк оксид онака малце после бањање, а лицето преку ден само со памук и дестилирана вода (од таа ад млеко што и правам) ја бришам, и после јадење со бекутан влажни марамици.

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 513
3.5.2012 15:52:38   
Calypso
Може да го пробате овој крем на Нивеа
user posted image
не е мрсен, влажен е, и погоден за бебешка кожа. Мене лично не ми одговараше, ме печеше кога ќе го нанесев, не знам зошто. Ама сите што го пробале, многу го фалат. Го има секаде каде што продаваат Нивеа производи.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 514
3.5.2012 15:53:29   
Ring
Jas ja mackam so Bepanthol krema posle banjane , ama nekako ne mi se dopaga kakvo i e licenceto , za telo uste ja mackam so jekoderm , ama sakam da pocnam so nekoe hidratantno mleko ama ne znam so koe....
Se mislam za Mustela ili eucerin....povremeno i se vcrcuva gazeto pa gledam deka ste pisuvale deka Eucerinot pomaga pa moze taa ke ja zemam ....user posted image

Непосредна врска до пораките: 515
3.5.2012 15:55:19   
Mihaela 2010
Jas koristam Eucerin i sum mnogu zadovolna,stvarno malku e poskapa ama od koga ja mackam M nikakvo bubuljice nema,liceto i e cisto staklo,da ne ja urocam

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 516
3.5.2012 15:56:43   
Ring

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Може да го пробате овој крем на Нивеа
user posted image
не е мрсен, влажен е, и погоден за бебешка кожа. Мене лично не ми одговараше, ме печеше кога ќе го нанесев, не знам зошто. Ама сите што го пробале, многу го фалат. Го има секаде каде што продаваат Нивеа производи.

e da, ne mi tekna za Nivea...bas posle ke odam vo vero pa ke pobaram bebeska kolekcija da vidam sto imaat
a mislam deka se i poevtina od mustela ili eucerin

Fala Calypsouser posted image

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 517
3.5.2012 15:57:07   
Ikana
user posted image Калипсо ја и ти денес ептен се пратиме хахах фала срцка!!!!
Ринг, газето му се вцрвува од пелените или од влажните марамици ако користиш. Најубаво да земеш бекутан со цинк оксид и џам ќе биде газето. Лето иде па најубаво да смениш некој убав хидратантен лосион за тело, и бекутанот е добар исто, ако не еуцеринот е поскапа варијанта ама викаат дека е одличен. Исто за газето, бриши го бебето со вода и памук.

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 518
3.5.2012 15:58:00   
Ring

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Jas koristam Eucerin i sum mnogu zadovolna,stvarno malku e poskapa ama od koga ja mackam M nikakvo bubuljice nema,liceto i e cisto staklo,da ne ja urocam

a Mihaela 2010 Eucerinot losinot go koristis ili nekoja krema ?

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 519
3.5.2012 16:01:13   
elenak
Бекутан момак за свеuser posted image Само бекутанче мачкаме после бањање, т.е пред спиење и немаме гајле. Никакви скапи креми и препарати, колку повеќе шлакање толку повеќе проблеми.

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 520
3.5.2012 16:06:18   
Mihaela 2010
a Mihaela 2010 Eucerinot losinot go koristis ili nekoja krema ?

Krema...crvena nekoja linija taka ja vikaat...vo Zegin ima ke si prasas kutivce od 50 ili 100 ml e oklu 500 den,ama se isplati oddamna ja koristam

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 521
3.5.2012 16:12:24   
Calypso

Ринг, газето му се вцрвува од пелените или од влажните марамици ако користиш. Најубаво да земеш бекутан со цинк оксид и џам ќе биде газето. Лето иде па најубаво да смениш некој убав хидратантен лосион за тело, и бекутанот е добар исто, ако не еуцеринот е поскапа варијанта ама викаат дека е одличен. Исто за газето, бриши го бебето со вода и памук.

Баш се пратиме, стварноuser posted image
Нема зошто фала, затоа сме тука... ај и јас денес малку послободна сум, малиов со баба и дедо се занимаваuser posted image
И јас сум за Бекутан со цинк оксид, невиден лек за црвено газе е. Ама сега имајте предвид дека почесто ќе се вцрвенува, лето иде, пелените ќе им држат жешко, ем влажно - користете секоја шанса бебушките да ги држите малку и без пелени. Па и да се измочкаат и искакаат, ништо нема.

Непосредна врска до пораките: 522
3.5.2012 16:14:05   
Ring

za gazeto pretpostavuvav deka e od vlaznite maramici becutan...doma ja mijam samo so voda posle sekoe menuvanje pelena, ama koga izleguvame nekade koristam vlazni maramici i vednas reagira
ke mora skroz da gi isfrlam , ili da probam so drugi ...
inaku i detskata vitaminska krema od becutan isto bas ne ni odgovara.....izgleda od becutan nisto nemada koristimeuser posted image

Непосредна врска до пораките: 523
3.5.2012 16:27:56   
Ikana
Индивидуално е со козметиката Ринг, за жал или за среќа секое бебе е различно па како диктираат така ќе правиме. Кај нас Бекутанот супер се погоди, само влажните марамици мнооогу најретко ги користам, друго се со памук и вода. Кремата од Бекутан што ти кажувам се вика заштитна детска крема со цинк оксид, така пишува на пакувањето баш...ама здравје еуцерин се мноогу добри исто или нивеа пробај си.

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 524
3.5.2012 16:35:29   
Calypso
Баш така, индивидуално е со козметиката. Ринг, сигурно Бекутан содржат нешто што не му одговара на твоето малечко. Ама ќе најдеш други средства, без гајле. Макар да се малку поскапи, вредат.

Непосредна врска до пораките: 525
Страница:   <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?