Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
А пречистена свинска маст? Јас имам слушнато дека може да се користи, порано моите баби така користеле, свинска маст за мачкање, ама миена во девет води - поим немам како се прави тоа, ама било ефикасно и против стрии во бременоста.
I jas sum go slusnala ova so masta ama iskreno ne sum upotrebila. Jas go mijam so kupka i sampon Bimbi.Vana kavidum mn ednostavni ama se mnogu mnogu ubavi.Vo sebe sodrzat i orizova voda.Italijanski se i sum mnogu zadovolna. Vo princip ovie gi kupiv za kaj sveki za da ne i zatrebaat a jas go miev V so sapunce i sampon Becutan ili Jonson ama od Grcija kupen.E sea sveki gi vratila puni zasto nitu ednas ne go izbanjala kaj niv iako bese tamu celo leto pa prodozliv jas da gi potrosam posto bea nepipnati. A teloto ne go mackam so nisto zasto iskreno nema potreba ,i liceto isto. Zimno vreme go mackam ednas nedelno so cisto maslinovo maslo extra virgin.Podobro i poprirodo zdravje.
Jas nitu za sebe ne koristam niakkva kozmetika osven bebeski sapun ne sekogas i od noemvri do april nekoja detska krema pa fala bogu super koza imame i jas i V.
kremite protiv veter se mrsni i malce pojaki taka sto ja ne bi gi stavala non stop. Jas od kremi za veter sum imala skoro se i moja preporaka e Nivea. Sum probala i na sebe i na dete i na majka mi koja sto ima isklucitelno cuvstvitelna koza skoro i atopicna.
Taka da moja preporaka za krema protiv veter e NIVEA.
А пречистена свинска маст? Јас имам слушнато дека може да се користи, порано моите баби така користеле, свинска маст за мачкање, ама миена во девет води - поим немам како се прави тоа, ама било ефикасно и против стрии во бременоста.
Пречистена е колку што знам (ако мене ме лажат и јас ве лажам ) мене ми ја даде една жена која ја користи долго време, специјално ми рече дека е пречистена и да си ја користам за мене ( се мачкав понекогаш во бременоста и не ми се појавија стрии и ми стана супер еластична и хидрирана кожата). Потоа ми нагласи дека е супер за да се користи за кожичката, а и заборавив да кажам (лелееее остарев) дека убаво е да се стави масло од невен во маста и се добива супер препарат. И јас имам слушнато дека се вари во 9 води, тоа најверојатно 9 пати ја преваруваат со вода и ја истураат водата, по некоја моја логика таа би се правело, ама не знам сигурно. А имам слушнато и тоа со маслиново масло дека може да се мачка, особено па на лето, познавам луѓе што го употребувале за на сонце кога ги шетаа дечињата, зашто препаратите за сончање биле повеќе штетни отколку корисни. Леле и за тоа имам читано и веќе не знам што да користам и за на сонце.
А имам слушнато и тоа со маслиново масло дека може да се мачка, особено па на лето, познавам луѓе што го употребувале за на сонце кога ги шетаа дечињата, зашто препаратите за сончање биле повеќе штетни отколку корисни. Леле и за тоа имам читано и веќе не знам што да користам и за на сонце.
Oва сериозно??? Која заштита ќе ми ја даде маслиновото масло? Какви филтри има? Пробај ти намачкај се на плажа па ќе се пржиш како мевце во тавче Препарати за заштита од сонце има мал милион, обично квалитетните бебешки препарати се со минерални филтри а не хемиски.
It is our choices that show what we truly are, far more than our abilities.
ova jas go imam ispitano i super deluva veruvale ili ne.ovaa mast ima lekovito dejstvo ako i dodademe 2-3 lazicki soda bikarbona .zvuci cudno znam i jas za prvoto dete ne sakav da slusnam da go mackam ama ednas probav i stvarno deluva lekovito.bese malku nastinata i majkami mi predlozi da ja izmasiram posle kapenje i stvarno prodeluva,noset_o prestana da tece .prestana d a kiva.i od togas zapocnav posle kapenje a ja masiram so ovaa mast na gradite,grbot,race ,noze.i eve sega ima 7 godini da cuknam vo drvo pu pu pu da ne si ja urocam zdrava e kako dren.i za vtorovo ete prodolzuvam so ovoaa mast biejki i najmalata nastinka sto nie ne ja zaprimetuvame so ova izleguva pozzzz probajte za zima e super
< Поракaта ја уредил Beatris RR -- 31.10.2012 16:02:09 >
Ја има користено некој бебешката колекција Саносан, јас имам неколку производи ги добив скоро на поклон, па сакам да прашам дали некој и користел, мене до сега сите ми препорачале за почеток да си земам Бекутан.
Beatris, па не реков буквално дека штити од сонце, а и лично јас го немам употребувано, само кажав дека знам луѓе кои што го употребуваат. а за штетноста на препаратите за сунчање имам читано, па затоа спомнав. Дека имаат филтри кои штитат од УВА и УВБ зраците, но не и од НИР ( блиски инфра црвени зраци) кои имаат многу посилно штетно влијание на човечкиот организам и се 47% од сончевиот спектар, додека пак УВА и УВБ се само 4%. И куп други работи но не е тоа темата, да не бегам многу, едноставно прочитав дека се многу штетни и затоа го споменав тоа. Се извинувам ако звучеше погрешно некако, а сигурно не би се пржела на сонце ко крапче во тавичка со масленце . А сакав и да прашам од кога почнавте да користите шампонче за косичката на бебето? Мојава бебушка има 2 и пол месеци и има коса уште од раѓање,ама засега само со купка си се шлакаме во коритцето.
Ја има користено некој бебешката колекција Саносан, јас имам неколку производи ги добив скоро на поклон, па сакам да прашам дали некој и користел, мене до сега сите ми препорачале за почеток да си земам Бекутан.
Jas ja imam koristeno SANOSAN i premnogu sum zadovolna od se...
nie od ragjanje sme na Sanosan,jas sum prezadovolna,preubava kolekcija kaj nas se pokaza,jas imam pisuvano deka i masloto za trudnici protiv strii e zakon...slobodno koristete ja,jas pa nikogas ne sum stavila bekutan..skoj so sto ke si pocne so toa neka tera bar do 1 godinka,taka mislam jas:))
не користиме некоја посебна козметика.се бањамње со купка на ЛИНОЛА,потоа ставаме баби млеко за тело од хипп,а крема за лице еуцерин.тоа е се!ништо повеќе
не користиме некоја посебна козметика.се бањамње со купка на ЛИНОЛА,потоа ставаме баби млеко за тело од хипп,а крема за лице еуцерин.тоа е се!ништо повеќе
Јас до 1,5 гонина и за двете деца користев исклучиво Бекутан,потоа преминавме на Џонсон и сеуште сме на таа колекција освен кремата за лице на Бекутан.Имам пробано и на Нивеа добри се,ама Џонсон некако не ми се менува.
Уште кога дојдовме од болница по препорака на пријателка го бањаме со маслена купка на Еуцерина за осетлива кожа( со црвеното капаче) и го мачкаме со истиот лосион. Навистина колекцијата е поскапа но фала богу до сега со кожичето не сме имале никаков проблем. Купката ја користам и за косичето и преубаво мириса. Поздрав!
mamicki nie koga dojdovme od bolnica se banjavme so becutan penlivo i se mackavme so jekoderm isto na bekutan,toa do mesec dena potoa se banjavme so becutan 2 vo 1 i se mackavme so bekutan hidrat.mleko i nekako pocna da mi se nafrla i go mackam sea samo so pavloviceva (ili na dr.pavlovic ili rozevata sto e taa) a sea zemav bekolino 2 vo 1 ama nekako ocinjata mu se scrvenuvaat od toa ama ke gledam da go dottrosam i vagda pak ke se vratam na bekutan nekako najdobri mi se ...
Јас многу сум задоволна од Хипп купката и шампонот како и од Бубхен од малина шампонот, прекрасно мирисаат, имаат формула која не предизвикува солзење на очите и долго траат.
Ние сме сеуште со саоунчето на еуцерин а се мачкаме со маслото на нивеа па планирам потоа со нивеа да да продолжам евентуално хипп ми доаѓа како алтернативва па ќе видиме инаку за павловичева користевме др павлович па добивме мало црвенило сеа зедов некоја на доцторс и мачкаме и плус беколино со цинк мислам дека сите павловичеви ќе испробаме
Имаше една детска витаминска крема, е таа откако ја пробавме не ја сменивме. ама веќе не се произведува Јас ич не бев задоволна од Павлодерм, тврда некако ми е. Сега од време на време после бањање и туширање обично ја мачкам Н. со Беколино со цинк оксид и добра се покажа кремава до сега. Ако види некој некаде низ Скопје од Розевата крема (детска витаминска крема) нека пише.
Pavloderm sega e epten tecna, ne znam kakva bila prethodno...mene ne me bendisa A ako mislis na Detskata vitaminska na Galafarm ja ima uste , i jas od nea mackav pa probav Pavloderm i pak se vrativ na detskata na Galafarm ama ova poslednata nekako ne e ista so tie prethodno so sum gi kupila , potecna e i go nema istiot miris ....ja kupiv od Kam., ne znam dali samo taa pratka im bila takva Ke kupam uste ednas i taa ako e takva , ke baram druga
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR
Имаше една детска витаминска крема, е таа откако ја пробавме не ја сменивме. ама веќе не се произведува Јас ич не бев задоволна од Павлодерм, тврда некако ми е. Сега од време на време после бањање и туширање обично ја мачкам Н. со Беколино со цинк оксид и добра се покажа кремава до сега. Ако види некој некаде низ Скопје од Розевата крема (детска витаминска крема) нека пише.
Ако мислиш на детска витаминска крема на Галафарм што е, има во тинекс, јас со таа го мачкам син ми. Инаку сум слушнала дека Павлодерм и оригиналната павловичева правеле црвенило на бебешките газиња, особено таа оригиналната што е 250 денари.
Nie ushte od ragjanje, po preporaka na sestrite i pedijatarot vo bolnica, upotrebuvame maslena kupka Eucerin za osetliva kozha, od crvenata linija i losion Eucerin so 12% omega, a za gazeto upotrebuvame originalna pavlovicheva mast. Prezadovolni sme od ovie proizvodi i ne gi menuvame za nishto, duri i celata kozmetika na mama sega e od Eucerin.