Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Јас кога се роди до кај 3-4 месеци ја бањав со Мустела 2во1 за коса и тело, од тогаш па до сега со Хипп 2во1 за коса и тело. Не сум ни знаела дека треба или не треба со шампон.
Јас сум супер задоволна од Хип-от
koga se rodi N ja banjav samo so topla voda i toa okolu tri nedeli a mozebi i poveke po preporaka na lekarite zasto taka e podobro za bebeskata koza a potoa so bübchen baby bad kupka, sampon posebno ne upotrebuvav. Upotrebuvav i vitaminska krema od bübchen. Podocna preminav na becutan i ja imav celata kolekcija od sapunce pa se do sampon. Sega posto nemam od kade da kupam becutan si koristam proizvodi na Penaten i toa kupka, vitaminska krema, vlazni maramici, pudra i maslo za koza.
Дечки можете ли да ми препорачате производ за заштита на бебешка кожа од комарци? Аутан не се препорачува за деца под 2 години, така прочитав онлајн, па ако има некој друг, ве молам да ми кажете за да го земам..?
Може да земеш Zanza No, од Chicco e, од 0+ месеци. Има различни производи рол-он, спреј и уште нешто ама не ми текнува. Јас ги користам спрејот и апаратчето за во струја од истата колекција. Задоволна сум за овие 4 години за двете деца. [img]http://www.google.com/imgres?q=zanza+no&um=1&hl=mk&sa=N&biw=1093&bih=537&tbm=isch&tbnid=swonsuxhsgHL2M:&imgrefurl=http://www.maltasupermarket.com/zanza-no-spray.html&docid=KxxQSqioL7n9RM&itg=1&imgurl=http://www.maltasupermarket.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/8/0/8003670844402_1.jpg&w=800&h=600&ei=eOLIT9nbGOKi4gSk14n-Dw&zoom=1&iact=hc&vpx=543&vpy=249&dur=1085&hovh=194&hovw=259&tx=83&ty=102&sig=100745605755332842054&page=2&tbnh=146&tbnw=241&start=10&ndsp=14&ved=1t:429,r:2,s:10,i:92[/img]
Женски, денес во Зегин имаше промоција на Еуцерин, и баш се распрашав за кремата за сончање за деца. Девојката ме праша колкаво е бебето, реков 1 година. Беше фер и рече дека Еуцерин кидс 50 се препорачува за деца над 3 години поради состојките кои ги содржи Најверојатно пак ќе си земам Мустела
EEE bas super znaci ne sum napravila greska , planirav da zemam eucerin a zedov chicco kremce za soncanje so 50 faktor, najnovoto pa ke vidime kako ke se pokaze , inako bebusot go kapam na glavceto so kupka na chicco a teloto so sapuna na eucerin. i maslence posle kapenje na Jonson .
Мислам дека досега немам прочитано дека некој за бебето користи Косили за капење. Јас лично го користам за измивање на интимните делови на телото веќе 6години, проблем никогаш не сум имала од него, па затоа сметам дека би било сосема прикладно и за моето бебе кога ќе се роди(здравје Боже). Инаку за комарци читав природни лекови, зошто не пробате да протриете по телото на бебето босилек, го има во скоро секој двор, не е штетно а штити. Се сеќавам како мала постојано ме штитеа од инсекти на тој начин,секогаш успеваше.
KOlku sto procitav do sega nikoj neja spomenal kolekcijata Corine de Farme, francuska, 95-98 % prirodna i prekrasna kolekcija, a za cudo mnogu eftina. Citam kako po pravilo tuka site mackate jekoderm, duri i si mislam da ne zgresiv jas sto ne ja mackam. Nie imame 2 mes i od prviot den koristam kupka i sampon vo edno na ovaa kolekcija i po banjanje ja masiram so istoto maslo. Kozickata ni e preubava, mada i ,,cista,, se rodi, no kolekcijava mi e nezamenliva. Za gazeto koristam original pavlovikeva i sum prezadovolna. KOga bev vo bolnica, ne bevme nesto dobri, sekoj den gi banjaa i ni baraa kupka i sampon, taka da me cudite sto samo so voda, mada i najlogicno e toa da e najdobro, duri sega sube me fati sto jas sekoj den so kupkata i masloto ja tintram. Kako i da e, toplo vi ja preporacuvam ovaa kolekcija, ja ima vo zegin, cenite i se okolu 200 denari, a vistina e preubava i mnogu kvalitetna, i ima bas ubav nezen, skoro neprimetliv bebeski miris. Od istava ima i za pogolemki i mleka za tela, i mislam do golemka ke i ja upotrebuvam ovaa kolekcija.
Сум слушнала за таа колекција, мислам дека ја користи некоја мамичка на форумот.
Ја има и во Космо Тинекс. Јас користам Хип две во едно, купка и шампон, и сум препрепрезадоволна, никогаш мислам дека нема да ги сменам. Боженствено ми мириса, буквално ме маѓепсува мирисот И кожата е мека, косичката мека... Ова е 400 мл и чини околу 270 денари. Трае многу долго. Во јануари го купив и еве сега ми се потроши. И кремата на Хип за лице и тело е нешто невидено.
Јас користев на почетокот од таа француската, Corinne de Farme, и се сложувам, навистина е супер колекција, ама не ми е нешто поразлична од другите. Јекодермот во секој случај ми е незаменлив.
jas koristam kupka na chicco i taa ne e ic skapa 369 denari a 750 ml. preubavo mirisa i posle ja mackam samo so pavloderm. a ja gledav vcera taa francuskata ja ima i vo zegin. ama rekov ajde da mi se potrosi ova pa ke vidam. sakam sega da kupam i nekoe maslo za telo ili mleko za telo ama na chicco ne najdov. nekoj predlog? ne e zadolzitelno bidejki sega zasega nemame nikakov problem so kozata. a jas ne ja mackam so jekoderm imam kupeno za sekoj slucaj ama ne ja mackam
natus не се препорачува баш масло за бебе бидејќи ги затвора порите и кожата неможе да дише така ми кажа сестра што работи во педијатриско советувалиште јас никогаш го немам намачкано моето бебе а има 5 месеци и 10дена после бањење со мачкам со ракија 70% разредена со вода 30% и досега сме немале проблем
natus не се препорачува баш масло за бебе бидејќи ги затвора порите и кожата неможе да дише така ми кажа сестра што работи во педијатриско советувалиште јас никогаш го немам намачкано моето бебе а има 5 месеци и 10дена после бањење со мачкам со ракија 70% разредена со вода 30% и досега сме немале проблем
Секако дека масло за бебе е убаво и дозволено, ама во зима...сигурбно не во лето...
и не разборам зашто на бебе да му мачкаш кожа со ракија?????? ова жими мајка прв пат слушам...поготово...ракија или било што друго слично на гради и околу срце ни под разно
KOzmetikava ja spomenav zatoa sto ne sodrzi parabeni koi se mnogu stetni. Vnimatelno citajte dali sodrzi parabeni bidejki mnogu od kolekciite sodrzat. Inaku od sega za masloto ke ve poslusam. Blagodaram
parabeni sodrzi veitaminskata na bekutan.Inaku nie od pocetokot samo bekutan koristevme arno ama nedela voociv deka na bebe mu smeta bekutan(prvo penlivoto placese pa kremot pa sapunceto ) i od nea si zarabotivme osip golem.Sega ja banjam so sapunce nivea so oves i posle po preporaka na pedijatar nivea pudra a vo vodata stavame KMnO4.sea za sea od niveata i s smiri kozickata ama ie mn suva.Dali ima nekoj koristeno nivea krem mlekci i sl za bebe i kakoe zadovolen.
Слушнавте ли за новите истражувања за Косили ??? Среќа шо досега не сме користеле таков шампон ама ако не се лажам нас не капеле со такви пошто немало друг. Демек имало некоја патолошка бакерија незнам што таму и ке ги повлечеле од продажба
Ние најмногу користиме Бекутан, ми одговара цената и ок ми се сите производи, а и на Хип се одлични, имам пробано и беколино, џонсон , ама пак на бекутан
А сега една пријателка ми кажа дека и кажале само со рибино масло да го мачка бебето , со ништо друго, а друга докторка па и рекла обавезно со млеко, абе бог да чува
< Поракaта ја уредил Pepelaska RR -- 31.10.2012 10:04:54 >
Go banjam bebushot so bekutan sapunce vklucuvajki i glavceto, a ne sekoi den posle banjanje go mackam so bekutan krem so ribino maslo. Gaze mackam so pavlovikeva orginalna i toa tenok sloj. Drugo nisto ne koristam od kozmetika za bebinja. Sto pomalku kozmetiki toa podobro.
Завчера купив Џонсон шампон од лаванда. 750 мл беше 137 денари и си викам ај ќе го земам. Супер е, не го пече на очи, само не ми мириса толку убаво како Хипот. Пред недела дена почнав пак со јекодерм цел да го мачкам од глава до пети и тоа е тоа, друга козметика не користиме.
Син ми го бањам со Бекутан купка, шампон користиме Хип, некогаш и Бекутан, и не го мачкам со ништо. Ептен рееетко, можеби два пати во месецот да го мачкам со млеко за тело, или Хип или Бекутан. И кожата му е супер. За газето користиме една српска маст Павлогал, со цинк. Тие па креми за газето ми траат со месеци и месеци буквално. Е сега навечер и преку ден обавезно почнав да му ставам крема за лице Бекутан бидејќи од промена на времето гледам дека кожата му е сува, али ништо страшно.
За сите што користат Џонсон козметика, јас одма ги фрлив и купката и маслото штом прочитав за ова
JOHNSON & JOHNSON ПРИЗНА ДЕКА ИМА ОТРОВНИ СОСТОЈКИ ВО КОЗМЕТИКАТА – ЌЕ ГИ ТРГНЕЛЕ ДО 2015 – А ДОТОГАШ ????
Производите за возрасни ќе се преформулираат до крајот на 2015 година. Прашањето е а што дотогаш – овие производи се користат и за бебиња ?????
Џонсон и Џонсон ги објави своите планови за отстранување на потенцијално штетните состојки кои предизвикуваат рак и другите опасни хемикалии од речиси сите козметички производи за возрасни. Според плановите тоа ќе го направел за бебешките производи до 2013, а за козметичките до 2015 година.
Признавањето и ветувањето за промена на формулата на призводство доаѓа по големиот притисок на коалицијата за здравје и животната средина. Неколку групи кој го притискаат J & J повеќе од три години.
Од компанијата изјавиле за Асошиетед прес дека се решени да направат сигурни бебе производи, вклучувајќи го и Џонсон ,, нема повеќе солзи,, шампонот, и сето тоа до крајот на 2013 година. Производите за возрасни ќе се преформулираат до крајот на 2015 година. Прашањето е а што дотогаш – овие производи се користат и за бебиња ????? Истражувањата на производите покажале дека повеќето козметички производи речиси од сите големи компании – содржат потенцијално опасни хемикалии. Главните се 1,4 dioxane и конзервансот формалдехид, хемикалија наречена quaternium-15. Двете 1,4 dioxane и formaldehyde се канцерогени; формалдехид, исто така е иритатор на кожата, очите и дишните патишта. Освен овие штетни се и мирисни состојки, кои не се ниту напишани на етикети на производите.
Извор: mkdnews.com
< Поракaта ја уредил Natuska85 RR -- 31.10.2012 12:18:11 >
Навистина страшно ова што го читам за козметикиве, ете за цуца моја не користам многу козметики баш од причини што содржат многу хемикалии. На пример порано имаше во аптеки павловичева маст но таква што ја произведуваа во аптеките и не содржеше никакви конзерванси и парфеми и др. додатоци. Ете прочитајте што содржат, па и оригиналната дури има некои хемикалии. Разбирам дека со тоа им се продолжува рокот на траење, но сепак не им фалеше ништо на тие што се правеа во аптеки. Без разлика, после моето безуспешно барање на таква маст, си користам за газето од розовата или пак од онаа на бекутан со невен, понекогаш и ставам во водата за капење малку купка бекутан, но ретко. Прво ја миев и со мерима сапунчето, но една педијатарка ми рече подобро немој зашто содржи многу сода и ја суши кожичката. Ја мачкам некогаш со кремата со рибино масло на бекутан под пазувите, вратчето и зад ушињата, а многу ми помогна кога ја мачкав на лицето и мешето кога беше цела нафрлана со ситни ситни брунчиња...Леле колку сум изнапишалааа ...може сеа за некој фрик ќе ме мислите, ама неколку пати во неделата ја масирам со чиста свинска маст. Нема миризба, е можеби мнооогу малку, но исчезнува одма. Знам дека е супер за циркулација на крвта и за кожата, бебушка имаше сува кожичка, но сега и е свилена и нежна, нема апсолутно никакви штетни состојки и сум многу задоволна. Да, знам за некој звучи чудно може, покрај толку убави миризливи масла за бебиња, некој да користи маст, но сепак е исклучително природна, здрава, без никакви хемикалии и ако е прочистена не мириса воопшто, бебушка е очигледно многу среќна после масажите и е пу пу здрава со мазна, сјајна кожа. Не да си помислите дека сеа ви тупам да заколите свињи и одма да правите маст за бебиња мачкање ( а ќе излезе и мевце и сланинче шо значи воопшто не ми е лоша идејата), едноставно споделувам искуство и знам и други мамички што ја користат и се многу задоволни.