agnes77 -> RE: Интервју :) (14.6.2010 15:12:19)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: niki Ај сега за Агнес77: Дали сте се обиделе да посвоите дете во Словенија, ако не зошто? mi smo u našom registru ali nema dece za posvojuvanje u Slo, nema ni sirotišnica, ljudi čekaji i 10 godina i ne dočekaju Зошто баш Македонија ја одбравте за посвојување? zato što Slo. in Mk. imaju sporazum za posvojuvanje, MK. je potpisnica haškog sporazuma, koji štiti deca i kad smo izabirali državu, na papiru izgledalo je najpoštenije Дали во Словенија е можно да се најде сурогат мајка и така да се дојде до дете? Би се нафатила ли на таков чекор? Ne to je zabranjeno u SLO, a za nas potpuno neprihvatljivo, ja bi željela postati mama detetu koj je jedno mamo več izgubio, koji je sirota i zaista treba mamu. Каков здравствен проблем имате што не можете да имате биолошко дете или одлуката за посвојување е од хумани причини? može na engleskom low sperm count, ali mi smo brzo odustali od ivf-ja pošto znali smo, da ima na svjetu puno dece koji trebaju roditelje a mi imamo puno energije i ljubavi i mogli bi biti dobri roditelji (jas mislam[sm=smiley9.gif]) Колку време ви требаше да се одлучите на посвојување и кој беше иницијаторот сопругот или ти? bila je to zajedna odluka, kao da bi znali da nam je to usuđeno, odlučili smo se kad smo prvi put uradili ivf (icsi). Колку време сте во брак? 11 godina Која е твојата професија, а што правиш во слободно време? bavim se metodiko/didaktiko likovnog odgoja, pratim RR[sm=smiley36.gif] Извини за прашањава што се на тешка тема, не мораш да одговараш ако не сакаш. Nije teška tema, ja mogu o svemu otvoreno pričati, samo probleme imam sa jezikom [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|