Anushka -> RE: Интервју :) (23.6.2010 23:21:03)
|
Што мислиш за Боки 13? **** многу ми е симпатичен. Интересен. Иако во последно време сметам дека претерува во истакнување на својата „различност“. Ја комерцијализиран на погрешен начин. ми се допаѓе дека има „петља“**** Дали ги дискриминираш луѓето? ****ако ти кажам не, сигурно ќе излажам. Сепак, свесно не! Но,таман ќе се ставам во категорија на космополит и интернационалец, туку ќе ми се случи гаф и ќе речам не пример „леле од овие Грчиштава не се дише“ и, оп - ете ти дискриминација**** Кафе или чај? ****пиво**** Дали пиеш кафе сама или само во друштво? *****сама, наутро, едно на ден**** Идеален одмор? *****Пат околу светот**** Кој најбрзо може да те изнервира? *****децата***** Дали мислиш дека некаде си погрешила во воспитувањето на твоите деца, дали нешто можеше да го направиш поинаку? **** секогаш мислам дека можело подобро. Прво, никогаш не би ги ставила во позиција да патат заради мене, за било што. Второ, би била по настојчива да продолжат со спортот што го започнале, со инструментот што го свиреле...888 Омилен цитат? **** Животот е тоа што ти се случува додека го планираш животот. Не е битно дали го работиш тоа што го сакаш, туку сакај го тоа што го работиш. Само две работи на светов не можат да се скријат: Љубовта и кашлицата. Родител на своето дете треба да му даде само две работи: корења и крилја. Малите деца ти седат во скут, големите на глава.... и уште многу, многу**** Проза или поезија? ***Неможам да се одлучам... Таман ќе речам проза, а ќе се сетам на М. Матевски, Ј. Дучиќ, Волт Витман, а после ќе се вратам на моите омилени Сефан Кинг, Ерик фон Лусбадер, Ерика Јонг, Ниче****
|
|
|
|