kikicka -> RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! (28.3.2012 15:00:00)
|
Одредени постапки кои намерно ги прави и тоа како ме вадат ама веќе ништо не и викам нити покажувам дека се нервирам нека мисле дека се прави паметна...Добро се слагаме и така со моја ОГРОМНА ТОЛЕРАНЦИЈА дури неможам да опишам колку си го трујам мозокот со таа толеранција што неможам да си искажам да ми олесне .Она ако нешто и засмета кај мене ,некоја постапка одма квичи на сите дури знаела и на мајка ми да оди да се жали Бог да чува демек да ве вразуми нешто мајка ми штонема шанси имам некој лош табиет тешко некој да послушам кога верувам во себе и мојот начин на одгледување на детето иако сум млада знам што работам и знам сама да одлучувам за мнг работи како постар човек,унапред размислувам за последици што би можеле да се случат со некоја моја одлука,што не е случај со неа ,се замара за свашта ,ме тупи со некој муабетирекла казала а јас се правам на сето тоа глупа демек незнам за муабетот да оди....додека керќа кога ке дојде друга прича е ,за разлика од неа ,јас барем на мајка мимнг работисуми кажала што и како во врска со снаата дане замерувааат за ситници или било што и прифака бидејки и правам споредба со мене како јас би сакала ,бидејки тие живеат на исти спрат и мнг сеслагаат заедно работат,јас во нивно присуство се отстранувам како 13 прасе бидејки не сакам да бидам како мојата золва во се да се мешам и кога ке одам на гости да се правам како да е моја кука уште живеам таму исе знам. И во таа ,и во таа кука си седам настрана и не се замарам. Некогаш ми е тешко што мојава неможе да размисле ,дека ако сака да се слага не треба да кука за било што ако се рецнеме...пример : Бевме на слава кај моите и нормално дека таа си седеше цело време се мезеше се смееше ме гледаше мене како се нервирам бидејки неможам да се видам сониеден братучед пошто бев затворена во собата со Л.бидејќи се срами од непознати и цела слава јас седе сама со Л и се нервирав....ништо не кажав ни А ни Б...ме однесоа дома тие продолжија со гости на др место....јас ја лупнав вратата а таа уштенасмеана ми вика ДОБРАНОК ,[sm=hudicek1.gif]...утрото ја нема никадеееееее цел ден а беше роденден на мм...еве ја вечерта се качува а знаеше дека имам торта направено ,ама и она да направи како тоа нема снааи да часте за роденденот за синот Бог да Чува....и почнува муабетот: Л мнг плачеше синока...јас и викам епа нормално детето беше во гужва синока ике плачи ....таа ,јас се јавив била урочена ...јас кога се свртев и вика Па добро ти рече некој да звониш за баење,јас не верувам во тоа од кајправо сама да решаваш ти за Л.си има она родители и ако јас ти кажам да звониш ке звониш а не сама да си зимаш право ви сте и баба и дедо и тоа треба да бидите ....ЕЕјјј одма почна со сцени плачки и извртување на зборови како тоа они не се ништо на Л. немале права на детото бла бла Мислам ХЕЛОООуу.....И ми вика Ми гоуништи денот,расположението на ваков убав ден ти мене вака така ,тешко ми е...а јас се смеев на глумата ејј будаламе прави ,вечерта мене ми го уништи расположението и А не кажав а таа одма се ижали ..и и реков пошто сакаше да почнепак голема да ја прави како минаиот пат ЧДобро сме на тоаб што сме ,не покушавај пак да се карам со тебе ,ако сакаш КРАЈ да туриме јас и ти нема проблем ,јас можам да чутам за доброто на семејството за хармонија а ти неможеш одма се жалиш на сите и сама се оддаде дека се жалела бла бла ...малку долг постов ама се изнервирав ...но добро етоа што сеа сме ОК пошто сум настрана ..збор ми беше дека Нимајка ми ни неа не ги рецкам ако се криви криви се ....мајка емајака ама СВЕКИ Е СВЕКИ[sm=smiley36.gif] зависи како ги гледаш работите иако јас на почеток се поставив тоолку ОК што таа ме разочара нити ме дружеа нити ништо колку пати сум посакала со неа да испадна да пазарам нели атер да истерам снаа со свеки на пазар таа ништо....внку ми да го шетаме таа ке се дотера и низ врата и пак мене никој не ме вика ...Ај таму у ПМ тебе јас ке те тинтрам ма немој..... Дај боже јас да сум свеки некој ден упте сега викам на мм се оделувам па шо сака нека е! ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki Jasno e deka zivotot vo zaednica e mnogu naporen, no prasanjeto mi bese dali odredeni postapki na svekrvata koi ve vadat od cevli im gi prostuvate/gi tolerirate/nitu ne gi zabelezuvate kaj svoite majki, i dali smetate deka e toa vo red? Oti i svekrvata e majka, na mazot vi, no majka e, roditel.
|
|
|
|